AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Mivel rengeteg különféle pletyka, híresztelés kering a Csapdáról, idemásolom a februári MHH hírrovatának erre vonatkozó részét:
TANKCSAPDA
Nem oszlunk fel!
Az utóbbi hetek egyik legkegyetlenebb pletykája a Tankcsapda feloszlásáról szólt, azonban természetesen ez nem bizonyult igaznak. Az viszont valós tény, hogy a debreceni csapat és a menedzsment útjai kettéváltak. Mivel lapzártánk idejéig nem érkezett ezzel kapcsolatos hivatalos közlemény egyik fél részéről sem, így Lukács Lacinál érdeklődtünk:
A hír igaz. A menedzsment és a Tankcsapda a jövőben külön utakon jár. Ez természetesen távolról sem jelenti azt, hogy feloszlik a csapat. Nem oszlunk fel! Cseresznye pár hónapra külföldre utazik, most úgyis épp pihenőt tartunk. A tervek szerint május táján jön haza, addig persze már készülnek nálam az új dalok, akkor nekilátunk a próbáknak, és a nyáron már ott leszünk a legnagyobb fesztiválokon.
Ezt már csak én teszem hozzá
A tervek szerint az egyik nagy fesztivál július közepén lenne a PeCsában két napon át.
ha megleszesz, hogy pontosan mejikben vagyon, akkor megtudhatnam, mert mondjuk inkabb csak az az egy kritika erdekelne
coffee shop??
hat szivtak mar vele rendesen a veremet, hogy mikor fog menni majdan?
aztan viszont meg az enekesnek a wild boys, a durantol
:o)))
Eleg jo kritikat kapott, pontszamra nem emlekszem. Egyebkent most volt vagy a decemberiben vagy a novemberiben, meg volt egy ket oldalas interju is nemreg. (Azert tudom, mert intenziven gepelem az MHH tartalomjegyzeket... :)
clisHe: teged lattalak a BassFanclubban - mi a velemenyed a Coffee Shop szolorol? :)
(Tenyleg, megvan az valakinek TAB-ban?)
A Lost Paradise alapmű, ez vitathatatlan, de ugyanez a Hostról nem mondható el. Mintha nem igazán a gitárzenék kedvelőinek szánták volna.
A másik dolog, ha valakit érdekel : szeretnék alapítani egy death metal project őrlést SUFFOCATION (/Incantation/Morbid A./Hate Eternal/Malevolent C./Monstrosity/Cannibal C.) vonalon - én dobos vagyok a The Art of Dethronementben.
Amúgy mi a véleményetek az 'új' Suffocation kislemezről? Szerintem zseniális, a hangzásban ismét felülmúlták önmagukat! '99 a death metal lassú de biztos megerősödésének az éve volt, elég ha csak a Hate Eternal, Monstrosity vagy a Nile munkáit említem. Ezek után nem is tudom mi lesz 2000-ben.
Szóval várom a jelentkezéseteket a Fórumon vagy a the_throne@hotmail.com emilen (a tárgy project Suffocation legyen pls.!)
Bocs araya, rosszul fogalmaztam. Én igazándiból arra a szituációra gondoltam, hogy mittudomén valaki kinyitja a Metal Hammert, megnézi a HP-t, leszalad a boltba és megveszi a legjobban szerepelt CD-ket. Aztán köv. hónapban again, csakis azért hogy naprakész legyen. Hidd el, van ilyen. A másik, amit nem értek, hogy hogy képes valaki azért anyázó levelet küldeni az újságnak, mert a HP-n a kedvence utolsó előtti lett kettővel. Nem tök mindegy, ha neki tetszik?
Bizonyos emberek véleményére természetesen adok (U.N., pl), de mondjuk egy ilyen MHH összesitett lista semmit nem mond nekem.
Akkor egyeztessük az óráinkat! A Diabolus in musica 1998-ban jelent meg. :)))))
clisHe: hat nincs is sok ertelme...var a Seattle topic
supertzar: gratulalok az osszesitett MHH listahoz, a 20 bandabol kb 15-ot en is szivesen hallgatok. Ez eleg jo arany. Nem hittem volna, hogy az In Flames, az Immortal es az OPETH ilyen jo pozicioba kerul :)
metal hammer?
szamomra akkor halt meg ez az ujsag, amikor a Pearl Jam - Yield kritikajaban szerepelt ez a mondat:"a hallgathatatlan No Code utan ..."
ez nagyon mellbevagott
es azert a velemenynyilvanitasnak is van egy kis korlata
amugy a jam koncert utan mar csak a noverem vette, mert hogy azt is igen rendesen lehuztak
csak mert mar nem divat , vagy nem norveg blekmetal???
vagy miert???
na jo ez kijott belolem, megha nem is van ertelme
Bameg, most szivatjuk egymást vagy mi az atom? A Slayernek tényleg nem jelent meg lemeze idén (2000), de ez az 1999-es lista. Persze a Slayernek tavaly sem jelent meg lemeze:)))
Huh, végre valaki felvilágosított, hogy a Slayernek idén nem jelent meg lemeze.
Egyébként teljesen mellékesen: Tamás te mi alapján választod ki a kedvenceidet?
Mert én általában (és most nem csak zenéről, hanem filmről, könyvről is szó van) kikérem, vagy elolvasom olyan emberek véleményét, akiknek a véleményére vagy kritikájára adok. Ezekután meghallgatom az adott zenét, vagy megnézem a filmet, és ELDÖNTÖM, hogy nekem teszik- vagy sem. Ezt most csak azért mondom mert egyesek a Hammer stábját mindenféle divat-diktálással, meg az emberkék tudatának teljes manipulálásával vádolják:)).
Meg vagyok elegedve a listaval! 8-at ismerek, es van meg 4-5 amire fenem a fogam. Azert rossz ha az ember mindenevo, mert minden penzet lemezekre kolti... :))
Mit tegyek, ha a Red Hot Chilit ugyanugy szeretem mint az Immortalt vagy a Dream Theatert??? :((
Szar ez igy, megyek es megutalok nehany zenekart!
Ti tényleg komolyan veszitek ezeket a listákat/táblázatokat? Ezek valaki véleményét tükrözik, a legnagyobb hülyeség ezen felháborodni vagy minősíteni. Aki ezek alapján választja meg a kedvenceit, az meg is érdemli.
Csak gratulálni tudok Öregem, ez volt aztán a hozzászólás.
Kezdem unni, azt hogy a magyar csapatokat egyesek undorító módon fikázzák. Az Ossian egyébként is kölökkorom egyik legkedvesebb zenekara (bár az új lemez nekem nem jött be annyira->öregszem), ezért különösen gusztustalannak tartom azt a lejáratást, ami már ezen az asztalon is felütötte fejét, nem is szólva arról a másik fórumról, ahol a sok okostojás elmondja, hogy milyen nevetséges volt a 80-as évek metálmozgalma, közben meg Ők is ott csápoltak a Pokolgép koncerteken.
A lista egyébként !véleményem szerint! teljesen korrekt, de mondjuk azt szemétségnek tartom, hogy a Slayer nem került fel :)))
Kösz az infókat, egyelőre el is vagyok ennyivel. Ha más nem is, a Shock hirdetés mindenképp benne lesz a februáriban:-)
Üdv mindenki!
Itt van az összesített Top 20 a tavalyi év MHH szerk-beli kedvencekkel. Lehet szörnyedni ízléstelenségünk határtalanságán! :-)))
1. DREAM THEATER
Scenes From A Memory
2. IN FLAMES
Colony
3. AMORPHIS
Tuonela
4. ARCH ENEMY
Burning Bridges
5. OPETH
Still Life
6. ENGINE
Engine
7. MOOD
Wombocosmic
8. EMPEROR
IX Equilibrium
9. NEUROSIS
Times Of Grace
10. CONTROL DENIED
The Fragile Art Of Existence
11. METALLICA
S&M
12. AGENT STEEL
Omega Conspiracy
13. IMMORTAL
At The Heart Of Winter
14. GARDENIAN
Soulburner
15. GAMMA RAY
Powerplant
16. CHILDREN OF BODOM
Hatebreeder
17. CRIMSON GLORY
Astronomica
18. TESTAMENT
The Gathering
19. OSSIAN
Fémzene
20. TYPE O NEGATIVE
World Coming Down
Új koncerthír, hogy tavasszal lesz Cro-Mags Budapesten, ha minden igaz. Az új album most jön ki Amerikában, Harley és Parris mellett a lemezen vendégként(?) Rocky George gitáros játszik.
Új arc lennék a topicban, ellenben régi olvasó. Régebben irogattam is az újságnak sok-sok levelet, de ellustultam. Ezért (is) örülök ennek a topicnak, amiről egyébként az MHH-ban olvastam. Kényelmesebb és gyorsabb lesz így levelezgetni.
Bármennyire jó gityós és zeneszerző Murphy, Mustaine egoja mellett érvényesülni elég nehéz lehet. Idő kérdése, és Dave keres majd egy fiatal, kevéssé ismert arcot. Vagy beveszi Dan Huff-t?
Szia Uccso Sarkany!
Most jol meglepodtel, mi? Persze, lesz egy cikksorozat a vilag megfejthetetlen csodairol, kezdjuk a Stonehenge kavicskaival. Ja, hogy nem erre gondoltal? :)))))
Azt a poszter dolgot meg hetfon megbeszeljuk...
Szia itt is, Fafara(gó) :-) !
Jééé, lesz Stonehenge a Shockban? :-)))))))))))
Dejóóóóóóóó :-)))))))))))))))))))))))))))))))))
Esetleg poszter? :-))))))))))))))))))))))))))))
Szia Supertzar!
Nos, annyira nem koltoi kerdesnek szantam, mert ugye fura pletykakat hall az ember innen-onnan. S ilyenkor felmerul az emberben, hogy mi is az igazsag. Meg az is erdekes, volt, hogy a megjelenesetek utani napon mar paran kerdeztek tolem, hogy mi tortent Norbival, a hajam egnek allt az infoterjedes sebessegetol. Amugy eszunkbe nem jutott, hogy Norbit esetleg ilyesmivel szankcionaljatok... Shockos hirek: igen, lesz valogatas, vmikor nyar tajekan, magyar zenekarokkal. Mar van par jelentkezo, de ez meg keplekeny. MOS turne is tervbe van veve, szinten nyaron. Ha fixalodik pontosabban, majd szolok kik es mikor. Uj Shock februar vegen, cimlapon Nemesis. Tartalom: Meshuggah (teljesen exkluziv Tomas Haake interju), Helloween, Lock Up, Tool, Mindfeed, Stonehenge, Mood, Nevergreen, Sear Bliss, Tormentor, Neck Sprain, CDT, Dying Wish, stb. Egyeb kerdes? Ja, es ugye most benne lesz a hirdetesunk a februari MHH-ban?
A "Jamesnek mindegy" kijelentest ugy ertettem, hogy jatszott o mar mindenhol, egy Megadeth album nem oszt nem szoroz. :)
(Egyebkent en is szeretem, pl. a vele keszult Obituary (Cause...) a legjobb!)
Egy kicsit orulok, hogy nincs ilyen osszesitett MHH tartalom, mert igy nem gepeltem eddig hiaba. :)
Most viszont folytathatom es meg jonehany evfolyam van hatra... :(
Az a jó, hogy ahány emberke, annyi vélemény. Csak mellékesen: ezért nehéz MHH-t csinálni, de ugyanakkor ettől izgi.
Terra K szerintem elég jól elcsípte a Risk dolgot. A hangszerelés hótt profi (Dan Huff már a Giantben is giant volt), a zene viszont nem kimondottan 'deth.
Nem tudom, tudjátok-e, hogy ki az a Bud Prager, aki több Risk nótában is társszerző. Nos, a Megadeth menedzsere. Ez rock/metalban egy új, de talán nem éppen követendő példa.
Szvsz a menedzser adja el a bandát, ahogy csak bírja, de ha lehet, a nótaírást bízzuk már a muzsikusokra!
A Hostot nem kommentálnám, ebben eléggé más a véleményem. Mindenesetre ma már kijelenthetjük, hogy a mainstream felé nyitás nem jött be nekik, így aztán nem csoda, ha keményedésről, Draconian albumról suttognak a hírek.
Üdv Fafarának!
Szerintem részedről költői volt a Norbi kérdés, hiszen épp a ti hirdetésetek (Shock újság/válogatás) miatt lett galiba.
Ugyan a topik címe MHH, de szívesen hallanék Shockos híreket is. Lesz újra válogatás? Mikor? Ki lesz rajta? Mi a helyzet a Masters Of Shock turnéval? Milyen bandákkal fut majd a dolog?
Mikor lesz új Shock? Ki lesz a címlapon? És belül? Mindent tudni akarunk!
iLane írta:
"Supertzart meg tudom erteni miert akarja inkabb James Murphyt Pitrelli helyett. Jamesnek mar ugyis mindegy, a Savat meg nem kellene szetugrasztani...
Bar szerintem inkabb az van, hogy amig a Savatage pihen, addig Pitrelli kisegiti a 'Dethet, aztan majd keresnek egy alando gitarost. (vagy billentyust... :) "
- Mi az, hogy Jamesnek már úgyis mindegy? Szerintem, ha James lenne az új gityós, az valamit (jót) jelentene a Megadeth jövőjét illetően.
Állat módra szólózik (bár azért Marty...), és sosem játszott langyos rádiórockot.
Al Pitrelli (egy isten) csak jan. 21-ig segít ki a 'dethben, vagyis befejezi a turnét velük, majd folytatja a munkát az új Saván (don't worry!). Tavasz végére, nyár elejére ígérik a lemezt, jó lenne, ha tovább már nem csúszna. Az év egyik legnagyobb albuma lehet majd...
iLane-nek még:
Bocs. Nincs összesített listánk, vagy ilyesmi. Ha ilyen lelkes vagy, csak üdvözölni tudom a dolgot. Én a gépemben szoktam kutatni, de én is csak az utolsó pár évet tudom átnézni. A többinél marad a nyálazás.
A trendcsinálásnál azért kicsit túlzásokba estünk, nem? A Pokolgépről pl. alig volt szó a lapban, oszt mégis úgy megy nekik, mintha újra 1985 lenne. A trendek kintről gyűrűznek be, mi max. tudósíthatunk róluk.
Egyébként a Twilight és a Shock tényleg kell, erősödjenek csak. Mert mi van így? Ha leírjuk a véleményünket egy albumról (ld. Plost, Mdeth), és az mondjuk nem kedvező, egyből mindenki azzal jön, hogy kinyírtuk a bandát. Ha több komoly hatású lap lenne, több vélemény jöhetne le egy albumról. Én ennek csak örülnék. Ráadásul szeretem is olvasgatni a többi lapot.
A Twilightnak pl. a külalakja is nagyon tetszik (üdv Flynnek!), bár a német Metal Heart hatása tagadhatatlan. De az is szép lap, ahogy a Twilight is.
Mellesleg nem arról van szó, hogy az általunk cinkelt lemezek, zenészek másutt az egekbe emelkedtek, csak mi vagyunk ilyen kicsinyes, vak és süket arcok. Blaze Bayley-t pl. nemcsak én voltam képtelen elfogadni a Maiden énekeseként. A Host sem az évszázad albumaként fog a rocktöri lapjaira kerülni.
Ugyanez áll a másik oldalra is. Lehet köpködni a Hammerfallt, de az tény, hogy az első lemezükkel valami végérvényesen megváltozott. És nem azért, mert az MHH-ban jól szerepeltek, hanem mert a jó időben a megfelelő helyen bukkantak fel, ráadásul nem is rossz dalokkal. Mertek ellene szegülni az aktuális dolgoknak. Tudom, tudom, klisés metal, blablabla... De ha jól belegondolunk ugyanígy megvannak a gót klisék (fekete cucc, bőrkabát, Black No.1 hajfestés), a black klisék (nem is sorolom) és a street/HC klisék (raszta, skatecucc, Vans, Pumadidas) is. És akkor mi van? A zene legyen ott a helyén, nem?
Szerintem a Risk kifejezetten jó lemez. A hangszerelés pl. óriási. Azon lehet vitatkozni, hogy mennyire Megadeth-es. Van néhány szám ami engem az Extreme-re emlékeztet. Rossz a hallásom? Mustaine az interjúk alapján még mindig Metallica fóbiában szenved.
A Host egy igazi Paradise Lost lemez. A Lost-nál mindig az a bizonyos hangulat volt a lényeg. Ez itt is ua., csak más eszközökkel. A P.L. lemezek sorából legfeljebb a Lost Paradise lóg ki. Ja, és Holmes tényleg nem volt szimpatikus a Szigeten.