Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5980
Gyártó:
Elektronikai vállalkozás
8724 Inke, Rákóczi u. 187
Telefon:
82/720-018
30/300-0103
Előzmény: Zalancelot (5965)
Atis44 Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5979
Igen, több mint a 40ft, de meg is kell érte dolgozni tavaly ha jól emlékszem 50kg aszút szedtünk le kb 2 órával megdobta a szüretet és aki napszámossal szedeti annak már nem biztos hogy sokkal jobban jár, talán csak annyival hogy könnyebb eladni és még ki is fizetik, nem úgy mint a szőlőt. Siralmasak ezek az árak! kb. Nálunk is ennyiért fog menni a furmint&hárs kilója. És már ismerve a felvásárlókat, ha egyáltalán lesz 16-19,1-ig ugyanazon az áron fogják megvenni, így semmit nem ér már megint a jó időjárás.
Hacsak az ember magának nem csinál bort.
Előzmény: RAMBO (5970)
BONNIE Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5978
Köszi.
Előzmény: RAMBO (5975)
BZoltan Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5977
A 200-at már a leválogatott szőlőre mondta az öreghal :)
Hát igen, nem vagyok egy jó üzletember, de legalább jóba vagyok egyel több gazdával a környéken, ami ugyebár pénzben nem kifejezhető dolog.
Előzmény: RAMBO (5975)
RAMBO Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5975
Született üzletember vagy! :DDD (Gondolom megkérted, hogy válogassa le)

Nálunk = Dörgicse, Balatonfüred-Csopaki Borvidék.
Előzmény: BZoltan (5972)
BZoltan Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5972
Saját használatra veszek idén a Somlón egy kevés rizlinget (a sajátot nagyon elverte a jég) és 200 pénz kért a gazda kilójáért, nekem ezt sikerült felalkudni 250-re :)
Előzmény: RAMBO (5970)
BONNIE Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5971
Nálunk=?
Előzmény: RAMBO (5970)
RAMBO Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5970
Nálunk állítólag 40 Ft a rizling. Annál az 1300 is sokkal jobb.
Előzmény: Atis44 (5968)
Cicero II Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5969

Milyen szőlő?

Mennyiért? Leszüretelve? Szüretelni kell? Meg lehet nézni?

A szomszédomnak kellene, a  jelzett helytől 8 km-re lakunk.

E-mail-em nem titkos, arra kérem a választ.

Kössz.

Előzmény: Törölt nick (5959)
Atis44 Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5968
Azért a tavalyi aszú ára is a béka segge alatt volt 1300-tól 1700-ig ment és azt is 2X-re fizették. Szóval nem mondhatnám hogy jól megfizetik, de még talán mindig jobban mint a szőlőt.

Előzmény: Törölt nick (5963)
Zalancelot Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5967

Talán olvasható lesz.

 

 

Zalancelot Creative Commons License 2009.09.21 0 0 5966
Találkoztam a műsas hirdetéseivel, de elég borsos az ára, inkább csak nagyobb táblákra érdemes beújítani, de általában ugyan olyan ciripelőkkel együtt ajánlják mint az enyém, csak jóval nagyobb teljesítményű és árú készűlékekkel.
Enyém csak néhány 100 m2-en hatékony.
Előzmény: Törölt nick (5964)
Zalancelot Creative Commons License 2009.09.21 0 0 5965
Nem, egy inkei kisvállalkozás gyártja, általában mezőgazdasági boltokban megtalálható. Úgy néz ki mint egy 3/4-es pvc cső, az egyik végén csavaros, ahol a 9 V-os elemet lehet belerakni, a másik végén meg egy piezo hangszóró van, és az egész gyantába van beöntve.
Amúgy szakmabeli lennék, de már nincs türelmem és időm buherálni.
(Ha érdekel az adatlapját le fényképezhetem és belinkelem.)
Előzmény: covycovy (5957)
Ferig Creative Commons License 2009.09.21 0 0 5962

No, ez remek! Gratulálok! :-)

Előzmény: szunyog25 (5954)
Ferig Creative Commons License 2009.09.21 0 0 5961

A rizlinszilváni főpróba után a hétvégén bemutattuk "Zweigelt-2009-es" főelőadásunkat, mérsékelt sikerindex (cukorfok: 18-as), és a korábbi évek 600 literes (cefre)mérőszáma után most igen szerénynek mondható ~200 literes végeredménnyel. Sajnos nálunk a júniusi "balsors és végítélet" napja alaposan rányomta a bélyegét az idei szőlőtermésre, a termés mennyiség megharmadolódott, a cukorfok ellenben nem lett lényegesen jobb, mint a korábbi évek átlaga.

GLEVENTE Creative Commons License 2009.09.21 0 0 5960

Hétvégi szüreti eredmények: oportó-zweigelt: 18 MM, rizlingszilváni: 19 MM. Nem "ütős", de a hegyi átlagnál jobb, mennyiségben még több is vártnál.

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.21 0 0 5959
Helló! Nekem van pár száz kiló szőlőm, és nem tudok mit kezdeni vele, mert sajnos sem időm, sem szaktudásom nincs bort csinálni :( Egy a baj : a telek Budaörsön van :( De ha bárki mást érdekel, beszélhetünk róla. Olcsó... :D Csak ne rohadjon el a tőkéken, mert a szívem szakadna belé...
Előzmény: pótmáj (5952)
RAMBO Creative Commons License 2009.09.21 0 0 5958
Ilyen van nekem is, ennél kisebbet keresek.
Előzmény: bacsa41 (5944)
covycovy Creative Commons License 2009.09.21 0 0 5957
Ez a csiripelő házi gyártmány?
Előzmény: Zalancelot (5955)
pótmáj Creative Commons License 2009.09.21 0 0 5956
köszönöm a választ
Előzmény: Törölt nick (5953)
Zalancelot Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5955

No ezek tudnak már kárt okozni, ha valahol lecsapnak!

 

Nekem bevált a madárriasztó csiripelő.

Mivel a szélkerekes riasztóm széthullott, sajnos azt kellett észlelnem, hogy az erdő felöli aljat rendesen megkezdték.

Hát beújjítottam egy elektromos ketyerét. Azóta nem észleltem ilyen gondot.

Most hogy azon a területet letakarítottam mindent, áttelepítettem a másik birtokra, ahol gondolom még nagyobb szükség lesz rá, hiszen az elmúlt hétvégén jócskán letakaritották a gazdák a termést, kevés kései fajta maradt csak fenn.

 

Előzmény: Törölt nick (5949)
szunyog25 Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5954
Tegnap végre megvolt életem első szürete. :) Vásárolt Kadarkából, 18 fokos, eddig így néz ki:


Törölt nick Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5953
A labrusca íz leginkább a házipoloska (másnéven büdösbogár) szagára emlékeztető íz, a direkt termő szőlőfajták, így az Othelló jellegzetessége is.
Előzmény: pótmáj (5952)
pótmáj Creative Commons License 2009.09.19 0 0 5952
Sziasztok!

Esetleg mégis tudja valaki a választ?


Más:

Ismerősöm keres Veszprém / Fejér megyében néhány száz kiló kék szőlőt- CCa. 2-4 száz kiló körül, ha nagyon jó, talán több is. A világválság közepén nem talál eladót. Számomra ez elég furcsa. Valaki esetleg nem tud eladó szőlőt vagy tényleg ilyen nagy a kereslet? Pl. Balaton északi részén?

kösz

Előzmény: pótmáj (5939)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 5948
2 literes flakon vízzel megtöltve, fagyasztóban jéggé fagyasztva. Kisebb mennyiségű cefrénél hatásosan alkalmazható
Előzmény: szunyog25 (5947)
szunyog25 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 5947
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. A környéken mindenki arra panaszkodik, hogy túlzottan erősen forr a mustja. Nálunk hétvégén lesz szüret, egy hét héjon áztatással számolok, de nem szeretném, ha annyira erősen forrna, hogy az már a kárára váljon. Ha jól gondolom, a túl magas hőmérsékletnek köszönhető az erős forrás. Milyen hőmérsékletig optimális a cefre forrása, illetve milyen hőmérsékleten kell már közbeszólni, és esetleg hűteni a cefrét? Jégakkuk a lébe mártva elegendő hűtést biztosítanak? (Jéggel, vagy hideg vízzel?) Ti mit tanácsoltok?
Zalancelot Creative Commons License 2009.09.18 0 0 5946
A leve fehér , akár az Oprtóé, de ha  együtt kezeled a fehér szőlőkkel (darálás, préselés) a héja bizony enyhén megfesti a többi lét is. 
Előzmény: RAMBO (5943)
pinotnoir777 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 5945
Inkább töppedésre, szürkebarátban. 8 napja mértem 22-23 mustfokot benne, jó lenne 30 körülig eljutni a végén. Nálatok van már aszúsodás? A tegnapi kis eső talán beindítja. Persze a többi szőlőben meg nem kívánt vendég lenne a botritisz:)
Előzmény: Törölt nick (5940)
bacsa41 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 5944
Itt vannak a képek a présről.
RAMBO Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5943
Azt hittem a kadarka leve nem festő.
Előzmény: Zalancelot (5942)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!