AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Libertine: A pontozás nem a nyomda ördöge, inkább a szerkesztőé. Nekem az bántja legjobban a lelkemet, hogy egyes magyar ékezetes betűk helyett csinos aposztrófok és egyebek vannak csak. MHH-csapat! Nem kellene lassan seggberúgni a tördelőt, hogy írjon már egy Word makrót, ami ezeket kijavítgatja? Beletelne vagy 10 percébe, ha nagyon lassú...
Summer rock 2000 -- a Cradle of Filth nekem is tetszene. :] Remélem, sok magyar csapat lesz, hogy bizonyíthassanak.
Nekem csak egy ötletem van a Summer Rocks 2000-el kapcsolatban : ha 5 külföldi banda lesz, akkor legalább egy death vagy black metal is legyen köztük, pl. HATE ETERNAL, Nile, vagy Cannibal Corpse illetve black metalbol pl. Cradle of Filth.
Hm, ööö, hááát, nos, szóval csöppet sem önös érdekből (áááádehooogy) a STONEHENGE-et javasolnám a Nyárisziklák Kétezerre... :-)))
De jöhetne a Symmetry is, mert istenek!
Hogy mekkora kedvencek a Hammer Records-os bandák, nemigaz... pl. Dark Clouds. Tényleg ennyire jók? Mondjuk élőben... Lehet, hogy ebben van egy kis 'irigység' is, mivel mi nem vagyunk sehol. :(
Amúgy azt én sem értettem, hogy a Milán Peti H. Enthroned kritikája alatt miért 10 pont van, de azt meg főképp nem, hogy Zubor Olly bácsi miért nem a lényegről ír. Pl. az Incantation vagy a Dismember anyagánál!
A tartalom most annyira nem jött be - nemcsak a korn miatt, kisbetűvel -, de így is szénné fogom olvasni.
Valahogy zsengének érzem a friss MHH-t. De majd elmúlik :). A tördeléssel kisebb gondok vannak, a nyomda ördöge jóvoltából a Sokkoló Extrában egyes zenekarok 11, 12 vagy akár 13 pontot is kaphattak :)). (Milán Peti meg lehúz egy zenekart, aztán ott a 10 pont???) Megyek, én is alakítok egy együttest:)
Supertzar, az hogy lehet, hogy év közben fanyalogsz, 9-est adsz a Nightwish-re és az In Flames-re, most pedig a top 5-ben vannak a listádon! Ugye, hogy jó zenék? :)
Haha, azon filóztam, ki lesz az első, aki kiszúrja a Neck Sprain-t (én voltam, de helyzeti előnyöm miatt). A nevüket én már régen jól írom. Azok a képek meg legalább jók. Jaj, az emberek mindig találnak valami kifogásolni valót :)))) Valaki panaszkodott a könyvekre: hát, van igazság benne, de tudod utoljára a '70-es években megjelent non-fiction-ökről elég durva lenne írni, meg elvileg ezek, amik bekerülnek, hellyel-közel kapcsolódnak a metalhoz. Persze relatív. Meg az örök kézmosó szöveg: úgysem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Ami engem nagyon bosszantott, az az volt, mikor megvágták a Gyűrűk Ura "kritikámat" helyhiány miatt. Arról amúgy is húzós írni, hát még ha kiveszik a cikk felét... Na, de mi is emberek vagyunk, hibázunk, meg minden. És ha nincs is Neck Sprain koncertbeszámoló, LL azért megemlíti a koncertjüket a '99-es összesítőnél.
gyaq: mi van a List Of Siebennel?!? Erre van időd, egy telefonra meg nincs?! Hogy írjak így Benefícium-os könyvekről sokak bánatára a Média Radarban?! Jut eszembe, épp most olvasom a Rockinform-os Bánfalvitól a Marilyn és én c. könyvet. Olvasta már valaki? Érdekelne a véleményetek.
Itt van Szabó András a Without Face-ből. hírek következnek: van új basszusgitáros végre, Erdős Ákos a neve, fehérvári, meg egy új szintis is: Sárik Szilárd Ózdról (...), új énekesnő, András barátnője (:))), Kiss Júlia. Kész az új videóklip az I And I-ra (halld: Power Hung(a)ry), márciustól a Z+-on, meg gondolom a Metal Box-ban is látható lesz. Február 19-én Békéscsabán 5 zenekaros fesztivál lesz: Art Of Dethronement, Grimegod, Land Of Charon, Without Face, Even Song (lemezbemutató). Ja, hallottam is mindkét új anyagot (Without Face, Even Song), és mindkettő félelmetesen... jó :))) Tavasszal Face-ék a Dying Wish-sel turnéznak, lemezbemutató: április 15, Viking klub.
Mail & Thrill!
Nem tudom ki lehet az a rejtélyes valaki aki a-nak írja alá a lemezkritikákat, szerencsére mostanában egyre ritkábban, de ő minden második kritikában kiosztott egy-két ilyen megtisztelő címet:))))))
Csak feldobtuk egy kicsit a topicot! :)) Erdemes volt, rovid idon belul hozzaszolasok tengere erkezett a temarol! :))
lecsa-punk!
ON: telleg... hol van a Neck Sprain koncertbeszamolo, ha mar sikerult ket kepet is betordelni (persze vmi regebbi koncertrol...)? Es mikor tanuljatok meg rendesen leirni szerencsetlen zkr nevet???
Foszerkeszto ur nem tervezitek , hogy az ev legjobb lemezeinek mintajara
megvalasztjatok az elmult evszazad legjobb lemezeit is ? haha
van tippem melyik embernel mi nyerne
Cselo - Ronnie James Dio valamelyik szuperlemeze
Uzseka - Nevermore : Politics of ecstasy vagy Queeensryche - Operation
foszerkeszto ur : Iron maiden - Killers
Yeti : Demonlord lemeze haha
Milan - Emperor - Anthems
KBP : fasz tudja talan Stuck Mojo vagy Meshhuggahhh - Contradictions C.
Olly - Masculbarnitate Incubreltation - Descendizeseding paralence
Hát ez nem igaz!
Megjelenik az új hammer, erre lenézek a topicba, itt meg mindenféle cipőfűzőkröl esik szó:)))))))
Akinek makkos belebújós cipője van az milyen punk?
Inkább nem jobb lenne a hibákat keresgetni az új hammerben :))))
Eloszor irok ide, es egy kis kozvelemenykutatassal kezdenem.
Tegye fol a kezet, aki szerint felhaborito, ha igaz amit rebesgetnek, hogy a juniusi Maiden koncert PeCsa, vagy E-klub szintu helyen lesz...
Botranyos...a klaszikus Maiden nem kepes betolteni egy MTK stadiont legalabb minalunk ?
kozepiskolaban, mikor meg nem volt penzem converse-re, egy ilyen feher, kinai tornacipot befestettem feketere, es uv-rozsaszin fuzovel hordtam. regi szep idok... :-)
req: neeem talalt :)))
off:
Es arra emlekeztek, mikor a 80-as evekben a neonszinu cipofuzok jottek divatba? Raadasul sokan osszetekertek a rozsaszint es az UV sargat, es ugy hordtak. NNa, erre milyen ideologiat epitenenek?? :)))
on
az gyonyoru. a legjobb, h ha a bakancsban fekete fuzo van, akkor nacionalista (korabban ezt anarchistaval hallottam).
az meg sem fordul a fejeben, h lehetnek, akik azert hordanak fekete bakancshoz fekete fuzot, mert van izlesuk. :-) a feher fuzonel telleg kell legyen vmi ideologiai toltet, mert normalis ember normalis korulmenyek kozott olyat nem rak a bakancsaba...
Anneke rulz! :] És drága egyetlen gyak! Esdve kérlek, ne köszönd már ennyiszer ezt az Opethet... Szívesen, a hétszázát! ;]
Mennyire tréfás már ez a Lock Up fotó... :] Jobbról a második nem Benny Hill? Mellette meg, aki Tägtgrennek vallja magát, valójában Gollam, az öcsém, csak még nem kopaszodik. :]
Amúgy egészen meg vagyok elégedve ezzel az MHH-val, és még DTP-zombi szemmel sincs benne szeppukura késztető hiba. Na jó, persze nem tökéletes... ;]
MHHómpédzst akarok!
Tegnap valamelyik kereskedelmi TV-ben láttam egy nagyon érdekes kis műsort. A lényeg: Egy idősebb hölgy szakdilgozatot írt, melyben a fiatalokkal foglalkozik, mégpedig azzal, hogy ki milyen zenét szeret. Ez alapján pedig rendkivűl "alapos" szociológiai tanulmányt kerekített. A kedvenc megállapításaim: A fiatalok kb. 20 %-a rocker, ebből 4 % metalos. Ha egy punk cipőfűzője zöld, akkor környezetvédő, ha piros akkor kommunista. Ha egy fiatal cipőfűzője fehér, akkor bizonyára skinhead.
Jó mi? Az a baj, hogy a sok (ebben a témában) tájékozatlan középkorú ember ez alapján fog ítélni a következő tíz évben.