AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Csak 2 megnyilvánulás:
1.:Ádám barátomnak is üzenem,hogy eccer pont a MEX-es Madival röhögtünk azon,hogy 25ezer környékén lesz egy lemez nullszaldós és pont az Akelás(R.I.P.)Katona LAci mondotta volt,hogy egy teltházas Pecsa Szabadtér után még ő tartozott 13ezerrel...
2.:Alapvetően 3 dolgot hiányolok a rokkzenéből Amblokk:Normális hangszeres tudás(segítene egy picit elszakadni a sablonoktól,na nem veszettül túlképezve,mert az is uezt eredm.Engem kifejezetten ingerel,mikor valaki azt mondogatja,hogy a rockzenébe ez elég,meg az is,hogy félhamis,meghogy leszerepelt gitáros basszusozik,és uazt a 2 kvintet fogdossa,sziggorúan pengetővel jáccva,mert a normális játékhoz már legalább 2 hónapos tudás kéne),ötlet,nameg az alapvető zenei alázat hölgyekurak!!)aa.
A félreértések elkerülése végett én is elhatárolódom a MHH-től, nem konspirálok a Blind ellen, max. kedvesen mosolygok a "nagy" terveken, és szurkolok nekik azért is, hogy valaha egy daluknak legalább 1 perce elérje a hőn áhitott Neurosis színvonalat ... Addigra én is remixeket fogok készíteni a Pitchshifternek, meg a Nine Inch Nailsnek, meg mindenkinek akit szeretek ;)))
No mindegy mostmár ugyis a lenézett "lúzör" szintre kerültem én is :)))
supertzar: Akkor hová szállíthatom a műszemet? Átvételkor kell zsetonokat pengetni, és ha nem vagy komplítli szetiszfájd, akkor manibek garantí is van.
Ne csináld má eztet Bungle, mer idejön a BlindGergő, aztán elolvassa és asziszi, hogy megint a möhöhö szopassa őket.
Tökre beleillene a jól kifejlett konspiráció elméletébe.
Ezennel kijelentem, hogy az alábbi dehonesztáló kijelentésektől az MHH messzemenően elhatárolódik.
Vakítsam meg magam, ha nem így van.-)
Huuu de vicces lenne az a Blind USA tour. Amugy tényleg készülnek kifelé, de le merném fogadni, hogy 3 hét után sírva menekülnének haza. Billy "rohadtdagadt" Milano aki bevállalta menedzselés szempontjából az Ignite turnét két pofára szoptaná a Blind "rózsdombielkényeztetettrocker" Myselfet. Itthon lehetnek egyediek, de kinn egy nagy rakás szerencsétlenség lenne ez a zenekar a suttogós köszönömmel, meg a szintén suttogós folyamatos "blájdmájszelfezéssel". Azért szurkolok nekik, de annak mindenképp, hogy Gergőke legalább fogyjon le egy kicsit ....
Ja-ja, tudom én, a Nowhere single B oldala volt még valamikor '93 végén. Ez volt a Troublegum album felvezetése, az első Kerrang! címlapjuk, amikor is fekete motoros dzsekikben, szegecselt csuklószorítóban, Halford sapkában pózoltak a fotón Flying gityókkal és szórták az ördögjeleket.
A poszt-HC, Fugazi/Helmet világból akkor nyitottak a mainstream rock/metal közönség felé. Elég jó marketing húzás volt ez szvsz, de szerencsére a Troublegum album is nagyon rendben volt. Nekem azóta is ez jelenti a Therapy?-t.
Arról mennyit nyomnak most a turnén?
És akkor ez a Priest nóta most újra előkerült vagy sem? Mondjuk mindenképp letolom az arcomat, ha itthon vagyok, de azért érdekelne.
Más. Az új Snapcase-t hallotta már valaki?
És az új Ektomorfot? Vélemények?
Blind:
Mondom, hogy nem ÉN vetettem fel :) Az a fafara nem én vagyok, nézd csak meg az adatokat vagy az emil címet, akkor még nem is olvastam ezt a fórumot :))
Nnna!
Amúgy a Blindot én is bírom, de nem hiszem, hogy reális esélye lenne egy tengerentúli koncertre bármilyen magyar zenekarnak. Minőségtől függetlenül. Meg klubbulik szintjén ott sem olyan hú de fenékig tejfel minden. A kisebb underground bandákat kb. ugyanannyian nézik meg ott is, mint itthon. Mondjuk világot látni biztos nem lenne rossz kaland...
Igazából én a Stormwitchtól sem ismerek még sokmindent, de a barátom folyton a régi germán metállal edzi az agyam..:-) Hát akár ilyen zenékről is lehetne írni néha az MHH-ban, mert a szerkesztőség úgyis többnyire ezen nőtt fel, a fiatalabb korosztály meg nemigen ismeri őket.
Egyébként a Vipert még csak névről ismerem, de talán majd egyszer sikerül a zenei oldalukat is megtapasztalnom.
Fafara:
"NEM en vetettem fel" -jo akkor nezd meg a 179. hozzaszolást :)
Köszi a crow infot, telleg sehol nem talaltam !
Iron maiden: inkabb Kisstadion lesz belole :)
"Andy Karnisék a Judas Priest klasszikus Breaking The Law dalát a turnén?"
Most azt ne mond hogy ők is érzik a heavy metál erösödését mint Billy, már 93-ban nyomtak a breakin the lawt ami valamelyik kis lemezen rajta is van (kurva jó) + paranidot /iron mant és van halent is jatszottak poenbol. :) You donnoooo what its liiiiike :)
Whiplash: Örömmel hallom, hogy másnak is megdobogtatja szívét a Stormwitch. Nekem legelső kedvenceim között volt, és most már marad is. A Hammer használt CD-i között akad néhány darab (a Shogunra kristálytisztán emlékszem), nálam pedig kb. 6 album lelehető fel (bár nem a legfényesebb minőségben, de ne legyünk túl mohók), köztük a magyar koncert. Most vajon mit csinálnak? És nem ismered véletlenül a Vipert? (Bizonyos szempontból hasonlítanak...)
Luthien
Sziasztok!
Ha már kevésbé ismert zenekarokról esett szó, mondd valakinek valamit a következő néhány név: Veto, Gravestone, Stormwitch? Ha tudja valaki, hol lehet ezen bandák zenéit beszerezni, akkor írjon!
Köszi!
Whiplash
A szavazás témában szerintem azért van különbség a "kedvenc ezaz" típus és a "ki koncertezzen Mo-n" változat között. míg annak én se látom sok értelmét, hogy melyik kategóriában ki legyen a többség kedvence (ha van is értelme, az már a nekem kicsit gusztustalan marketing kategóriája, nem a zenéé), s hozzád hasonlóan engem sem hoz tűzbe, hogy az én kedvenceim hanyadikok a mhh listán. Az viszont nem mellékes, kik jönnek el kis hazánkba zenélni külhonból, mert nem tobzódom anyagilag annyira, hogy járjam Ojrópát vagy a még távolabbi helyeket egy-két jó koncertért. Szóval ezügyben szavazatilag igyekezném manipulálni a koncert szervezőit. Bár ha csak e-mailben lehet... :((
Így van. Viszont egyáltalán nem érdekel, hányadik lehetne
bármelyik kedvencem, továbbra is ugyanúgy fogom szeretni.
A szavazat mindenképp befolyásolja a végeredményt, azonban
hiába adom le szavazatomat - mint ahogy Te is említetted -
továbbra is ugyanolyan ismeretlen. Mindegy. Ezen a problémán
csak úgy lehetne változtatni, ha mindenki diehard fan lenne,
de szerencsére ez nincs így. Pont ettől hangulatos néhány
tökismeretlen csapat. Na, nem kesergek tovább.
Egyébként mindkét énekesnő a The 3rd and the Mortal tagja volt.
Amíg létezett a zenekar. És Kari a Storm-ban is énekelt, most
pedig szólóban fut.
Nem tévedsz, ez teljesen így van. Az általad említett utóbbi két énekesnőt én nem ismerem - akkor meg hogy szavazhatnék rájuk? Annyiban igazad van, hogy azt hogy ki az ismert nagyban befolyásolja a reklám és a kiadók nyomása. Magyarul a kiadók vezetőinek nagy szavuk van abban, mit ismerünk, mit hallgatunk. Akiket nyomnak, végül arra szavaz a "tömeg".
Abban viszont szerintem nincs igazad, hogy a Te szavazatod nem befolyásolja a végeredményt.
Mellesleg az én kedvenceim nagy részét se ismeri az emberek nagy része, dehát ez van. Attól, hogy a szavazáson meg sem jelent a nevük, számomra még ugyanolyan jók. Te nem így vagy vele?
adamskij: Én is, fiad, Brutus... Ha jól vagyok informálva, Kari Rueslatten jelenleg magánzó, de annak idején a 3rd and the Mortalban énekelt. Kicsit altató jellegű zene, de azért műxik. A másik említett hölgy névről nem ismerős. Segítenél?
Amúgy Rhadamanthys véleményéhez teljességgel csatlakozom. Lusta vagyok e-mailt írni, de egy webfelületen én is beikszelgettem és beírogattam volna a kedvenceimet.
Biztos igazad van, de nem hiszem, hogy különösebb módon befolyásolhattam
volna egyetlen szavazatommal a végeredményt.
És nem igazából nem is akarom. Ugyanis arra sokkal jobban kíváncsi vagyok,
hogy a zenét hallgatóknak mi tetszik. A saját véleményemmel meg tisztában vagyok.
Mondok egy példát, hogy érthetőbb legyek.
Ott van a "Kedvenc Énekesnő" rész. Erre az emberek jó része egyből
Annekét írja (gyk Gathering), esetleg Liv Kristinét (gyk TOT), de például
Kari Rueslatten és Ann-Mari Edvardsen nevét meg sem említik. Pedig
mindkét lány jóval változatosabban és szebben énekel, mint az ismertek.
Kíváncsi vagyok, ki ismeri azt a zkr-t ahol ők énekeltek.
Tehát az előbbiek alapján az az érzésem, hogy ezen a szavazáson
azok törnek előre, akiket egyébként is nyomnak. Vagy tévedek?
A Summer Rock 2000-rel kapcsolatban.
Én nagyon remélem, hogy minél több együttest tudtok szerződtetni, de hadd legyek telhetetlen.
Szerintem egy színpad kevés lenne. Tudom, hogy első alkalommal meg kell elégednünk ennyivel... De az egyes stílusok nehezen férnének meg egymás mellett. Én is szavaztam már, mégpedig heavy metal együttesekre (Judas Priest, Iced Earth, Hammerfall...). De ugyanakkor nagyon szívesen látnám a Dream Theater-t is hazánkban. A turnéból kihagytak minket, de esetleg eljöttek volna a Summer Rocks kedvéért. Csak mondjuk egy Tankcsapda/Pokolgép közönség nem biztos, hogy élvezné Petrucciék muzsikáját. Ezzel most nem az előbb említett zenekarok rajongóit akarom leszólni (a Csapdát én is szeretem, és mindkettőjüket beírtam a magyar kívánságaim közé...). De említhetném a black metalosokat ill. punkokat is. Ezt majd néhány év múlva jó lenne többszínpadosra/sátorosra megszervezni. Mint ahogy a Szigeten (vagy más európai rendezvényen) van. De ez persze csak javaslat; örülök, hogy egyáltalán szerveztek ilyet...
Meghívtam volna még a Strato-t és a Maident is, de szerencsére ők amúgy is jönnek :-).
És szavazzatok a Limp Bizkitre! :-)))
Más. Lehet kapni valahol Bruce Dickinson (szóló) pólókat?
Nem töltötted volna ki feleslegesen, mert akkor a Te véleményedet is figyelembe vették volna a végeredménynél. Persze attól még lehet, hogy nem a Te kedvenceid nyerték volna a szavazást, de hát ezért szavazás; az nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja.
Abban tökéletesen igazad van, hogy azért mert az MHH-ban megjelenik valami, az még nem frankó. Mindenkinek más a frankó és ez csak egy szavazás volt, ami a szavazók véleményét tükrözi.
Huhh. Tévedések elkerülése végett _nem_ dolgozom az MHH-nak. Sőt a benne szereplő bandák felét nem csípem vagy nem is ismerem. De attól még elolvashatom a véleményüket, ha nem is értek egyet vele.
Szerintetek van reális esély a honlapra, vagy ez még csak olyan álmodozás stádiumban van? Király lenne egy ilyen site.
Na, hogyha kell segítség az MHH honlaphoz,
akkor szívesen segítek én is. emil adott.
Ja, egyébként én sem szavaztam, de igazából
nem is érdekel a végeredmény. Úgysem egyezne
az enyémmel, tehát feleslegesen töltöttem volna
ki az egészet.Pl. nem az Ossianra szavaznék.
Az meg a másik, hogy azért, mert az MHH-ban
megjelenik valami, az még nem frankó.
Rhadamanthys helyesen gondolja, hogy a webes MHH felület révén többen szavaztak volna, és kevesebben az Ossianra. Köztük én is. Abban is tökéletesen igaza van, hogy az MHH honlap létrehozásában sokan segítenének. Köztük én is. Az e-mail címem adott. De összerakhatok egy webes űrlapot is, ha úgy kényelmesebb. ;]
A masik oldalrol:
Marty Friedman Gets His Strings Pulled!
According to a Japanese FM radio interview, former MEGADETH axeman Marty Friedman stated that "there was no actual trigger for his resignment. There're lots of small things that made me quit. It was the sum of the tiny things." He also mentioned that the guitar solo of the song 'Breadline' was changed without letting him know. He's not thinking of new band right now, but he wants to continue to play rock music.