AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Telleg a suicidalrol jut eszembe egyszer irtatok egy suicidal/wildhearts bécsi koncertrol ahol a vegen bejottek a terembe valami szelid motorosok és majdnem elgazoltak mindenkit . Kivancsi vagyok az hol volt ??? Arena ??? Wildhearts is milyen szar lett a vegen :(
Most komolyan, Kornél, hát hallottad te a Blindot?
1986 után hol készített ahhoz fogható lemezt a talicska? Szeretem én Mike Murcit is, meg minden, de azért szerintem a Blind alapból alázza a 90-es évek tengerentúli metaljának zömét.
Az első lemez óta a többiek előtt jártak pár lépéssel, és épp az a baj, hogy aztán lefeküdtek a multi óhajnak és próbáltak rácsatlakozni az alter-nation vonalhoz.
Most miért? azok is csak emberből vannak, különben meg az Eye for an eye meg az Animosity után a Blind is csak egy Metallica és Suicidal Tendencies formára gyúrt rágógumi golyócska volt, szóval...
Azért a Metallica turné aligha volt klubturné :-)
Igaz, játszottak xszáz ezer ember előtt, de azok 95 százaléka le sem szarta, hogy ki az előzenekar. Rögtön a Soundgarden előbandájaként lenyomott Blind albumos Eu-turné (Az milyen buli volt már! Életem egyik legjobbja!) után vissza kellett volna jönniük önállóan. És azóta is minden lemezzel.
A Wiseblood lemez hatos száma, a Drowning In A Day Dream a Columbia kérésére, utólag született és került az albumra. Ha jól rémlik, a kész borítóra a szövege már fel sem fért. Aztán egész véletlenül az lett az első rádiós nóta, és egész véletlenül tök nirvanás tempóra épül. Gerinc? Integritás? Corrosion Of Conformity?
Most úgy néz ki, mintha utálnám őket, pedig nem.
Csak haragszom, mert valami nagyon klasszat nagyon elszartak.
Meg még C.O.C.-t a Hammer Recordshoz! :-) És akkor már a Trouble-t is, mert mindenki szerződés nélkül topog.
Karl Agell szövegelése láttán elsőként a "savanyú a szőlő" népiesch fordulat jutott eszembe, majd az, hogy miért is védem a C.O.C.-t, akár csak gondolatilag is, amikor az elveiket tök feladták a Columbiánál. És mit kaptak cserébe? Semmit.
"Hiányzik az alternatív rádiós sláger az új anyagról!"
"Jó, akkor még írunk egyet, majd utólag hozzácsapjuk a többihez. Olyan nirvanás jó lesz?"
Ahhoz meg tíz év kevés volt nekik, hogy egy európai klubturnét csináljanak.
Tegnap olvastam a Leadfoot interjút. Mit mondjak, kissé megdöbbentem. Szerintetek mennyi az igazság Karl szavaiban? A C.O.C. az egyik legszimpatikusabb csapat számomra, különösen Pepper és Reed nyilatkozatai tetszenek. Tulajdonképpen egy Reed-del készült interjú miatt hallgattam meg őket először.
na mindegy! egy gyors kérdés:
miért fél mindenki mostanában a NEPHILIN RECORDS kiadói tevékenységével kapcsolatban? mindenki csak óvatoskodik, meg minden de okot még nem hallottam!
Tom
Igaza van az albummal kapcsolatban. Bár szerintem magyar szöveggel ezek a témák kicsit furcsán hatnának. Egyébként az album nagyon jó, szerintem külföldön is sikerre vihetnék a srácok, csak egy kissé csiszolni kellene még a kiejtést...:-)
Egy izraeli ismerős, aki őrült metal fanatikus, a következőket írta az általam elküldött Demonlord albumról az egyik prog/power fórumra.
A Pokolgép név kiejtés szerinti leírása különösen killz.
Demonlord - Adventures In Hell
well this is a new Hungarian melodic speed band , and everything like almost all Hungarian bands is very well done.this doesn't have the quality of say Ossian & Pokolgape but still very solid
release. musicly it's a combination of Helloween ,Blind Gurdian & Pokolgape,
with heavy guitars and lots of melodie using big sing along choruses on most of the songs.
the songs differ from each other and you don't get that "the hole album is a 1 song"
feel that sometimes you get with some bands in this sub-genere. the vocals are not high-pitched but a less rough Manticota ones.
i enjoyed this one a lot but it's a shame they sing in English i'd prefer if they used their mother tongue...(and i don't mean there's an accent).
the production is not bad but could be better.
Szerintem nem. Hogyha Fanfan 13 többlényegű, akkor még jól is szórakozhat.
Ez nem ide tartozik, de azért valamilyen szinten mégis. Még anno a középiskolámban a falra volt írva:
Ha Istenhez beszélsz, akkor imádkozol, ha Isten beszél hozzád, akkor skizofréniás vagy. :)