Keresés

Részletes keresés

Vegetable Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2915
Ez ugy cca mit jelent? *magyarZöccség*
Előzmény: BeePee_3 (2904)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2914
Valóban, a Voyager a Trek mostohagyereke. De nemcsak az írók részéről, hanem a rajongók részéről is. Az öreg motorosok rendszeresen szívrohamot kapnak a hülyeségeitől, az új fiúknak pedig kifejezetten tetszenek Jery Lynn (Seven, Hetes) mellei. Csak egy apró beszúrás egy amcsi nézőtől: Egy ideig nem néztem a Voyagert, azután pedig két nyilvánvaló ok miatt újból a tévé elé ültem. :)))))))))))))))

Viszont jön majd a DS9... Ott majd kiderül, mi volt akkor, amikor még nem egyetlen egy sorozatnak kellett eltartania a UPN-t (ahogyan azt Beltran említette).

Előzmény: mrzool (2913)
mrzool Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2913
Mondjuk felesleges volt hazaindulnia, úgyis meghal mielött hazaérne.(Hacsak nem volt hiper-szuper gyors a hajója)

Feltehetjuk, hogy jo gyors hajoja volt, kulonben hogy maskent erhette volna utol a Voyt,
miota utoljara lattak egymast, cirka 30k fenyevet tettek meg. Ill. masik erv, hogy Kes
energialeny.:))

Amikor bejelentették, hogy meghalt B'Elanna, Tom nem tünt nagyon levertnek.

Ez a trekben mindigis igy volt, valamelyik regi mozifilmben (2 v. 3) volt egy hasonlo eset,
es ott sem rohantak rogton, hogy most mi lesz... Ezt el kell fogadni: Tomra a hidon volt
szukseg, kulonben is, Seven diagnozisa szerint nem lehetett volna B'Elannan segiteni. Nem
hinnem, hogy ez erzeketlensegre vall, egesz egyszeruen egy Csillagflotta tisztnek kotelessegei
vannak.:)

Na ez engem is meglepett, hogy-hogy nem akadt ki azonnal, és futott le a gépházba sikoltozva a kis gyerekhangján:

Ne felejtsd el, hogy csak a magyar szinkronja ilyen nyalbuzis, ha az eredetihez passzolo
hangot talaltak volna neki, mint a tobbiek eseteben, teljesen mas lenne a velemenye azoknak,
akik nem lattak angolul.

Komolyan külön adják majd le a két részt?

Vobert mar valaszolt, de hadd irjam le en is: ilyen nyafogast NEM akarok hallani.
Tisztara mint a V3 forumban, ott is csak nyafognak egy csomoan, jaj most mi lesz jeligevel...

Tegnapi részben volt DS9-röl szó, ott a nevét nem fordították az állomásnak, talán majd a sorozatban sem lesz lefordítva :)))

Igen, ebben en is bizom.:)))

Ti hogyan osztályoznátok a Trek univerzumban

Egy szubjektiv velemeny:

1. Profetak es a Q kontinuum (elvegre ok istenek:)
2. borg
3. Dominion
4. 8472 (en oket nem nagyon vennem be, elvegre csak nehany reszben szerepeltek, nem lehet sokat tudni roluk)
5. UFP
6. breen (szinten nincs sok info roluk, de a bemutatkozasuk eleg lehengerlo volt...)
7. klingonok
8. romulanok
9. kardik
10. vulkaniak
11. son'a
12. bajoriak (pontositas: meg nem leptek be a UFP-be)
13. ferengik

Talan azert nem sikerult, meg asszimilalni a Voyagert mert:
1. A Voyager okos, ugyes, talalekony.

:)))) Ezt ugye magadnak sem hiszed el, csak lemaradt a smiley.:))

2. A Voyagerben csak 400 dolgozot latnak, meg egy keves technologiat.

150 +-20 de mindegy.:) A borg kiralyno szemelyes ugyenek tekinti a Voyt, foleg a csutortoki
epizod utan.:) Itt el is csesztek a forgatokonyvirok (mar a DF-nel is...): a kiralyno
individumkent viselkedik, pedig valojaban a Kollektiva megtestesulesenek kene lennie...
Bar ebbe bele lehet kotni, szoval inkabb ezt mondanam: a kiralyno individum es maga a Kollektiva
egyszerre, attol fuggoen, hogy a forgatokonyvirok mit alkotnak...:)

meg tudná esetleg írni nekem valaki emilben, hogy kik a dominion?

Spoiler nelkul nem beszelhetek a 'tagjairol', ill. felepiteserol, szoval egyelore legyen eleg
annyi, hogy a Gamma Kvadrans uralkodo szervezete, a bajori wormhole pedig egyenesen a teruletukre
vezet.

Beltran mindig is jó fej volt, a 7. szezon elött kifejtette azon reményét, miszerint ismét a teljes legénység lesz a középpontban, különben át kéne nevezni a sorozatott "Voyager: Janeway & Seven"-re :)))

Sajnos igaza lett, a 6. és 7. évadot tényleg igy lehet nevezni...

A baj csupan az, hogy sokaknak ez fel sem tunik. Arra nem mondok semmit, hogy sokaknak ez tetszik
is, elvegre izlesek es pofonok... Lasd V3 forum, az ottaniak utan nekem mar elegem van ebbol...

bye,

mrZool

Cifu Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2912
Beltran mindig is jó fej volt, a 7. szezon elött kifejtette azon reményét, miszerint ismét a teljes legénység lesz a középpontban, különben át kéne nevezni a sorozatott "Voyager: Janeway & Seven"-re :)))

Sajnos igaza lett, a 6. és 7. évadot tényleg igy lehet nevezni...

Dave Bowman Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2911
meg tudná esetleg írni nekem valaki emilben, hogy kik a dominion? nem láttam a ds9 nagy részét, és ez azért érdekel, viszont spoilert sem szeretnék ide
BeePee_3 Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2910
>Ezek szerint nemcsak egyes embereknek nem tetszett, hanem maguknak a szereplöknek sem...kiváncsi vagyok az EndSHAME-re...mikor lesz már???? :o)

Ha tudsz érte adni valami TNG vagy DS9 részt cserébe, akkor akár holnap...

Captain Proton Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2909
Bocsi, hogy kicsit sok van megint belolem :), de erre most reagalnom kellett: Chakotay mindig jo arc volt, de mint ember is megallta a helyet... Valojaban azt mondta, amit mi is sejtettunk, csak o belso infokkal is ellatta.
Valami angolos: to catch up, mit is jelent pontosan? Kisse elszallt vagy mi?
Előzmény: BeePee_3 (2904)
Captain Proton Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2908
Mondjuk, eleg konnyen ujraszoktak eleszteni ezeket... Ha valakinek meg kell halnia, azt nem szoktak tudni ujraeleszteni... :(

Egyebkent itt irtak regebben, hogy nyalgepet csinaltak Kesbol, de nem is annyira, meg tureshataron belul volt, boven.
Volt meg valami remek beszolas is... (meg is neztem volna, ha mukodik a replikator.ini...)
Valamikor irtam is, hogy ha tudjak, hogy egy legyengult borg kockaval allnak szemben (a legenyseg nem, de a szereplok igen), akkor nem csinalnak akkor ugyet belole.

Előzmény: duck (2891)
Captain Proton Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2907
Talan azert nem sikerult, meg asszimilalni a Voyagert mert:
1. A Voyager okos, ugyes, talalekony.
2. A Voyagerben csak 400 dolgozot latnak, meg egy keves technologiat. A borg sokkal inkabb hasonlit egy multinacionalis cegre, mint egy szemelyre, akit a bosszu, meg duh hajt.
Előzmény: FLaci (2880)
Captain Proton Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2906
Az ordogbe, lehet, hogy elkevertelek valakivel. De volt valami ilyesmi, hogy kiirtjak a fejletlent... Na arra reagaltam, habar lehet, hogy nem te voltal. Vagy mar kimoderaltattad ? :))

A rangsorhoz csak annyit, hogy a borg mar csak erosebb a dominionnal! Akarmennyire le gyengitettek oket a Voyager alatt.

Előzmény: Vóbert (2869)
Vóbert Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2905
Hát igen ez van, de azért a B5 fajait nem kéne belekeverni, mert akkor káosz lenne. Különben sem leht összehasonlítani öket, mert más a technika, a felfogás és miegyébmás...:)

Ezek szerint nemcsak egyes embereknek nem tetszett, hanem maguknak a szereplöknek sem...kiváncsi vagyok az EndSHAME-re...mikor lesz már???? :o)

BeePee_3 Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2904
A poén csak az lenne, ha ehhez a felsoroláshoz még odavennénk a Babylon 5 fajait is ... :)

No én viszont találtam egy cikket, amely megerősít abban, hogy az EndSHAME nemcsak nekem nem tetszett, hanem a bennfentesek közül is van valaki, aki szerint Berman & Braga seggfejek...

Robert Beltran (Chakotay) already had a reputation for being critical of Voyager before the series ended. Now, that 'Endgame' resolved the series over a month ago, the actor is still determined to express his frustrations.

"Frankly, I don’t think [the writers] really cared what happened at the end. Voyager has been the ugly step-child of the Star Trek family, and that’s the way we’ve been treated," he told Starburst Magazine (via the Great Link). "We’re also the only show that’s had to carry a whole network [UPN]"

"[...]The ratings are down because it’s not being seen by as many people in the world who could see ER. Then they took it out on us by saying 'This show’s no good. Let's get it over with as quickly as possible so we can fix it for the next one.'"

Beltran was also very critical of the series finale, which he felt was not a satisfactory resolution. "I was very disappointed," he explained. "[...] From mid season onwards I kept waiting for them to start making a move towards wrapping up some of these story arcs, but they didn't.[...] [This] was meant to be about nine people on the ship, trying to get through some really extraordinary circumstances. Frankly, I'm not sure what it ended up being about."

The actor felt that the people who must bear much of the blame for Voyager's poor performance are the writers. "[They] had a whole year to prepare, but they waited until the final two episodes to fix things. To me, that’s just a symptom of their uncaring cavalier attitude towards the show."

"[In season seven] Janeway slowly became an even more obnoxious, domineering, self-righteous know-it-all. And really, that does not equate to any kind of character development. I also don't like the way they treated [the characters of Tuvok, Kim and Neelix]."

According to Beltran however, it is not just the writers who degraded the final episode. "Sadly, Kate [Mulgrew] (Kathryn Janeway) got caught up in it and decided she wasn’t going to have any fun. She made it way too difficult to work with her in the last couple of months of the show. She really felt that by doing it a certain way maybe she could have cured cancer, and totally forgot it’s just a TV show. Some people just have to build castles in the sky."

Wyrm Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2903
A Spektrum Tv-n lesz.

lacix: koszi, azota en is rajottem a hibamra :)

Előzmény: Kiskanál (2883)
lacix Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2902
A sorrend / szerintem:
(Legfelül a legerősebb)

The Q Continuum
Species 8472
The Dominion
The Borg
The Romulans
The Federation
The Klingon Empire
The Cardassians
The Breen
The Hirogen // Elég erősek, de eléggé szétszóródott faj
The Son'a
The Vulcans // a föderáció tagja
The Ferengi
The Bajorans // a föderáció tagja

Előzmény: gyere a papához (2895)
Reiker Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2901
És NAGYON bocs, hogy nem elégítem ki a
kiváncsiságod -- mert egyébként iszonyú jókat kérdezel --
de tényleg turbulencia és ionizációmentes a
légkör, én meg csak pilledek. Meg szerintem
mindenki :-/
Előzmény: Reiker (2900)
Reiker Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2900
Te egy veszélyes ember vagy :D

Szvsz a Q Kontinuum vitán felül a skála tetején
terpeszt, de a többi faj rangsorolása 15-20 évre
elegendô vitát (pozitív értelemben) csiholna
itt a fórumon, vagy az univerzum bármely Star
Trek fórumán.

Ehhez fáradt vagyok, nyár van. Majd november
környékén beszállok, akkor is tartani fog a
diszkúzió, ez tuti ;)

Vóbert Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2899
Igen külön adják le, és nem tudom, hogy mit aggódtok, hiszen minden külföldi adón ez így szokás. Örülhetnétek neki, hogy az egész 1-6, szezonig egyben láttátok a részeket, mert ilyent sehol nem csinálnak, még külföldön sem. :)
Az ismétlésnek is örülni kell, de...
mikor lesz a DS9????? Tegnapi részben volt DS9-röl szó, ott a nevét nem fordították az állomásnak, talán majd a sorozatban sem lesz lefordítva :)))
rags Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2898
Komolyan külön adják majd le a két részt?
Előzmény: dismay (2894)
gyere a papához Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2897
Nem rangsor, hiszen én ehhez nem értek. Csak felsorolás.
Előzmény: Vóbert (2896)
Vóbert Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2896
Ez most rangsor, vagy csak egyszerüen felsoroltad öket???????
gyere a papához Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2895
Ja, és talán nem árt emlékeztetni a delikvensekre:

The Bajorans
The Borg
The Breen
The Cardassians
The Dominion
The Federation
The Ferengi
The Hirogen
The Klingon Empire
The Q Continuum
The Romulans
The Son'a
Species 8472
The Vulcans

Előzmény: gyere a papához (2893)
dismay Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2894
hali

azert eleg gaz, hogy csutortokon lesz unimatrix zero I. penteken meg elolrol kezdik

az unimatrix 2-re meg varhatunk egy evet:(

byte

dismay

gyere a papához Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2893
A szagértőkhöz fordulok a kérdéssel: Ti hogyan osztályoznátok a Trek univerzumban eddig megismert fajok, életformák potenciális katonai, gazdasági (bár erről talán kevesebb az információ) erejét? Tehát mondjuk a Föderáció ilyen szempontból hogy viszonyul a Klingonokhoz? Vagy a Borghoz? Igaz, hogy a Q lényei a legerősebbek, majdnem mindenhatóak? Hát a Borg?Szóval, egy 1-10-es (1-5-ös) skálán hogyan lehetne leírni ezt a kb. 14 fajt?
Vóbert Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2892
Na ez engem is meglepett, hogy-hogy nem akadt ki azonnal, és futott le a gépházba sikoltozva a kis gyerekhangján: "Béla, Béla ne halj meg .....brühühü"
Ennek ellenére igencsak jól bírta a kiképzést, még csak meg sem mozdult.
Előzmény: duck (2891)
duck Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2891
Amikor bejelentették, hogy meghalt B'Elanna, Tom nem tünt nagyon levertnek. Persze ő már tudta, hogy csak kamu az egész.
Vóbert Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2890
Szerintem nem halna meg, mielött hazaérne, hiszen már így is öregebb, vagy nem...? Szerintem úgy nézett ki, mint aki be van szívva, úgy ment végig, mint egy drogos, aki anyagot keres. :)
Előzmény: lacix (2889)
lacix Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2889
A Star Trek -es kütyü trikorder, nem pedig trikóder. A TV műsorban is szarul hangzott el.

A tegnapi részben megjelent Kes kicsit ducibb volt, mint a 3 évvel ezelötti részekben. Most elég anyás lett a kinézete.(Lehet hogy szült?)

Mondjuk felesleges volt hazaindulnia, úgyis meghal mielött hazaérne.(Hacsak nem volt hiper-szuper gyors a hajója)

Mr_Fusion Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2888
Már megint a tagek... Mindig elfelejtem... :/
Szóval ami az előzőben nem látszik (ezúttal zárójelekkel):
(sorszám) of (ilyen egységek teljes száma az unimátrix/altípusban) (altípus azonosító, nem mindig van) of unimatrix (unimátrix szám)
Előzmény: Mr_Fusion (2887)
Mr_Fusion Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2887
A 'tertiary adjunct' csak Seven típusára vonatkozik. Valahogy úgy lehetne általánosra átírni, hogy:
of of unimatrix
Tehát pl "nine of thirteen auxiliary subprocessor of unimatrix two five", "two of five primary sensory unit of unimatrix seven two five", stb.
Mert hogy a borg dolgozók neve a Kollektívában betöltött funkciójukból, vagy ha úgy tetszik 'alkatrész-megnevezésükből' adódik elvileg. Mondjuk még így is érdekes lehet azt a pár tízmilliárd dolgozót 'elnevezgetni', de a Kollektíva belső kommunikációjában ez valószínűleg nem is egészen így néz ki, csak Föderációs Standardra fordítva hangzanak így a nevek.
Előzmény: Tyb (2886)
Tyb Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2886
Fúzió úr: Kösz szépen az infót! Igazából csak azért volt szükségem Hetes teljes nevére, hogy lássam, hogy néz ki egy Borg név. Elgondolkoztam, hogy ugyibár a Borg a galaxis összes fejlett faját asszimilálni akarja. Viszont akkor rengeteg dolgozó lesz (már így is annyian vannak, mint az oroszok), hogy fognak mindnek nevet adni? Mert ez az "X of Y tertiary (ez is variálható, de nem túl sokféleképpen) adjunct of unimatrix N" címzés egy kicsit bonyolulttá tud válni, ha több trillió dolgozóról van szó. Nem lenne egyszerűbb mondjuk egy 2^n bites címzést alkalmazni?
Persze, elég érdekes lenne: "A nevem 10110111001101011101100010100011101..., de hívjanak csak 10110111-nek :-)"

Egyébként az ominózus műsort én is láttam, a Spektrumon adják, mondjuk egy picikét fájt, amikor azt mondták: "Aki csak egyetlen Star Trek-epizódot látott már, az tudja, hogy ez egy trikóder...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!