Keresés

Részletes keresés

binda Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2689

Nagyon helyes dolog, ha utánanézel, melyik országban vezetsz. Görögországban nem hatályos a mi KRESZ-ünk. Egyiptomban még annyira sem. Elvileg ugyanaz kellene legyen, de valójában nagyon nem az.

Előzmény: LáHamá (2688)
LáHamá Creative Commons License 2022.01.04 -1 0 2688

Görögországban bármiért dudálnak. Vérmérséklet kérdése. Visszadudálsz és passz.

Előzmény: binda (2687)
binda Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2687

Nem azért dudálnak meg, mert bármilyen vagy, vagy bármit tettél, vagy tenni elmulasztottál. Azért dudálnak meg, mert ők dudálni akarnak. Ha nem akarnának, nem dudálnának. Hidd el! :-)

Előzmény: Calamayca 2.0 (2684)
LáHamá Creative Commons License 2022.01.04 -1 1 2686

A cement triturált állapotában nem áll el sokáig! ))

Előzmény: Töck Jenő (2679)
binda Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2685

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 21.§. (6) és (7)

Teljesen szabályosan csináltad cyr45. Az indulataidat is példásan kezelted. Gratula!

Előzmény: cyr45 (2668)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2684

Nem. Azért dudálnak meg, mert egy jelentéktelen öreglány vagyok. Ifjabb hölgytársaimat leginkább nyáron előzékenyen hagyják a saját tempójukban andalogni, miközben kitett bájaikon legeltetik a szemeiket a kanok. De a 180 cm felettieket sem dudálják meg. Kifejezetten a gyengébbnek szól az erőfitogtatás ... Hiszen még annyit sem szólhatok, h a "kurvaanyádat dudáld meg te kreténállat!", mert akkor az addig nagyon siető "úr" kiszállna, és nem sajnálná az idejét egy jó kis agyabugyára ... 

Előzmény: özvi (2683)
özvi Creative Commons License 2022.01.04 0 1 2683

Azért dudálnak meg , mert fiatal vagy még energikus. 

Meg kell öregedni ahhoz , hogy a sofőr előzékeny legyen .

Vagy mint írtad eljátszani vmi korlátozottságot.

Előzmény: Calamayca 2.0 (2680)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2682

én nem teszek ilyet, mégis utálnak az autósok. Akkor is, ha szabályosan közlekedem. Semmi előzékenység, udvariasság, annak tudata, hogyha még ugyanoda tartunk is, én a lábaimon akkor sem érek oda előbb, mint ő a kerekeivel ... 

Deee... a koporsóinkat egészen biztos, h egyikünk sem fogja lekésni ... 

Előzmény: Anyóca99 (2681)
Anyóca99 Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2681

A mélyen tisztelt füldugós gyalogos , átmenetileg közlekedésre némileg korlátozottan alkalmatlanná válik . Se lát , se hall a dugójától , és még akkor is lelép a járdáról , ha egy szempillantással előbb pirosra váltott a lámpa .:-(

Előzmény: LáHamá (2678)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2680

engem alapjáraton a vöröscsillaggal jelzett helyen szoktak éktelenül megdudálni, és fenyegetőleg megközelíteni ... de... repülni akkor sem fogok tudni, ha ennek hiányában agyvérzést kap az igen tisztelt autós ... 

Előzmény: Calamayca 2.0 (2677)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2679

"Én egy cetlit hagytam volna a szélvédőjén... "

Gondolom tojással elkevert cementtel fölragasztva...

Előzmény: LáHamá (2675)
LáHamá Creative Commons License 2022.01.04 0 1 2678

Alapesetben a gyalogos sokkal hülyébb, mint az autós.

(Az autósoknál a leghülyébb a trabantos, a legbölcsebb az astonmartinos pöffeteg.)

Előzmény: Calamayca 2.0 (2677)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2677

azt kifejtenéd, hogy miért hülye az a gyalogos, aki elsőbbségével élve áthalad a gyalogosátkelőn, egy mégoly türelmetlen embert is megállásra kényszerítve, mint Endrebá? Teháthogy ott, annak a gyalogosnak van jogosultsága átkelni, legyen bármilyen sietős az igen tisztelt autósnakénak ... 

Előzmény: Anyóca99 (2676)
Anyóca99 Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2676

Ha minden hülyére rádudálnál , naphosszat nyomkurászhatnád a dudát . A nagyfaluban különösen sok van belőlük . Vidéken meg a 70-el cammogókból , akik miatt előzni sem tudsz az egy sáv miatt .

Előzmény: endrebá (2670)
LáHamá Creative Commons License 2022.01.04 -1 0 2675

Ha kitekered a kerékszelepét, akkor még tovább áll ott szabálytalanul! 

Én egy cetlit hagytam volna a szélvédőjén... (Ha meg tudok állni a közelben szabályosan! :D )

Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2674

Egyébként azért sem értem a sajnálkozás okát, hiszen, ha bringával megyek át, akkor sokkal gyorsabban lehetővé teszem a jobbra kanyarodni szándékozónak a haladást, mintha elkezdek totyogni a zebrán. Teljesen illogikus, amit ilyenkor a sofőrök éreznek, hogy szeretnének elütni csak azért, mert én szabálytalankodom, és revánsot akarnak venni, meg akarnak regulázni, stb ... bringával hamarabb átkelek, mint gyalog. Az meg az én geciségem, hogy amikor nem tudok átjutni lámpa nélküli zebránál, mert nem állnak meg (hogy elérjék a zöldet :P ), akkor fogom magam, és lelépek, amikor is meg kell(!) hogy álljanak, és sántikálva, csigalassúsággal kelek át, eljátszva valamilyen mozgáskorlátozottságot, hogy ne verjenek meg, de kellő bosszúságot okozzak ... Viszont, ha valaki megáll, és megadja az elsőbbséget, akkor nagyon gyorsan átsietek, hogy ne tartsam fel útjában a szabálykövető, és udvarias sofőrt ... 

Előzmény: Csak_Szolok (2663)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2673

biztos kidudáltam volna a kezéből a telefont.

mér'? mer' nem adta meg neked az elsőbbséget ott, ahol neki van elsőbbsége? 

Előzmény: endrebá (2670)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2672

kis tündérkék ... :) 

am, ha egy kiskutyit megnyünyörgök, utána mindég csak azt akarja ... 

egy, a gazdi jelenlétében megkötött baráccságra azér' sok ilyen kiskutya hajlik ... nem hülyék, hanem kutyik ... ők is tuggyák, mi a jó ... uakkor, ha őrző-védő szerepük van, akkor nem tanácsos ebbe belerondítani, az tény. Mint ahogyan uszítani sem etikus, sőt, ha jól tudom, bcs ... 

Előzmény: endrebá (2669)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2671

Teháthogy a gyalogos átkelőt olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy bármikor biztonsággal meg tudj állni. Ez a szabály! Természetesen jogod van neuronokat pazarolni nemtörődöm emberekre, de ebből egy rezdülést nem érez meg a szabálytalanul parkoló teherautó sofőrje, erről biztosíthatlak. Helyesen cselekedtél, én nem látok semmiféle idegállapotra okot adó mozzanatot benne. 

endrebá Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2670

Majd a te korodban azt hiszem hogy én se fogom akarni megijeszteni.

De mostmégazééé..  biztos kidudáltam volna a kezéből a telefont.

Te jobban csináltad.

endrebá Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2669

Dehogy aranyosak, ezek az emberevő típusú ellenséges típusok, csak hanyattfektetve önkéntelenül vigyorognak a szájukkal

Ezek.. ezek aranyosak voltak :

moszkvai őrkutyák, a Vodka, meg a Szása gyerekkorukban

Most már csak a hátrébb alvó "kiskutya" van meg, és már egy öreg háklis szőrmók..  de még mindíg nagy tekintélye van.

Előzmény: Calamayca 2.0 (2667)
cyr45 Creative Commons License 2022.01.03 -4 2 2668

Erről jut eszembe, ami pár nappal ezelőtt történt velem, olvassátok el, mert tanulságos!

Kocsival mentem itt Budán, általam nagyon ismert, számtalan alkalommal megjárt útvonalon.

Kora este volt, de gyér forgalommal, tempósan lehetett haladni az egyirányú,

egy sáv + parkolósávos főútvonalon. 

Amelyen a két lámpa közti, viszonylag rövid szakaszon három zebra is van!

Elindultam a zöldre, az első zebrát messziről beláttam, a környékén sem volt gyalogos, áthaladtam.

A másodiknál a helyzet ugyanez volt, gyalogos sehol, léptem is a gázra, mert már onnan látható

volt, hogy a következő lámpa pirosa épp sárgára váltott, normál tempóval elérhetem még a zöldet!

Aztán mégsem értem el.

Mert a harmadik zebránál állt egy dobozos kisteherautó úgy, hogy az eleje már a zebra szélénél.

Tehát tőle nem láthattam, hogy a járda szélén, vagy már a zebrán, van e gyalogos, vagy nincs?...

Úgyhogy le kellett mondanom a zöld eléréséről, helyette vissza kettőbe, és határozott fékezés.

Már lépésben gurultam a teherautó vége táján, mikor kilépett a sötét ruhás gyalogos az eleje mögül!

Természetesen nem nézett ki előtte balra, hanem gyorsan ment, fülén telefonnal...  De zebrán volt!

Már olyan lassan haladtam csak, hogy csikorgás nélkül meg tudtam állni, nem ijesztettem meg.

De a frász jött rám, hogy, ha én nem lassítok időben, hanem el akarom érni a zöldet?...

Akkor pont elcsaptam volna, és ki tudja, mi történik!:-((

És hiába parkolt ott abszolút szabálytalanul a dobozos teher, hiába nem nézett ki, sietett, és telefonált

a gyalogos, akkor is én lettem volna a "hunyó" az ügyben!

És ilyen eset mindenkivel naponta megtörténhet, hogy más hülyesége miatt szívja meg az ember, szerencsémre én akkor, és ott, csak majdnem!:-)

Esküszöm, megfordult a fejemben, hogy félreállok, visszamegyek, és kitekerem a sofőr nyakát!

Ha a kocsijában van...

Ha nincs ott, akkor pedig valamelyik kerékszelepét tekerem ki, akár kettőt is...

De aztán lemondtam az ötletről, mert velem volt a Sárkányom is, és siettünk haza.

Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2667

nagyon szívesen máskor is, ha ilyen aranyos kiskutyikat hozol :) 

tiéid?

Előzmény: endrebá (2666)
endrebá Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2666

Köszönjük a vígasztalást  - már nem is törődünk vele.

Előzmény: Calamayca 2.0 (2665)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2665

Ó, nem szabad ezen pityeregni ... ez kicsiség ... 

endrebá Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2664

Sajnos.

Csak_Szolok Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2663

közlekedésben, ha én átmegyek a gyalogosátkelőhelyen bringával a gyalogosnak zöldnél, és egy jobbra kanyarodó autó elüt, amennyiben elkerülhető lett volna a baleset, ki fogják rá róni az emiatti gondoatlanságot ... nem lesz felmentve azért, mert én eleve szabálytalanul bringával mentem át zöldnél a gyalogátkelőn ...

Sajnos.

Előzmény: Calamayca 2.0 (2383)
endrebá Creative Commons License 2022.01.02 0 0 2662

Azt hiszem, hogy ennek a témának az asztalához megelégedettséget kívánok erre az új évre.

Érezhessétek azt, hogy na ezért az eredményért érdemes volt írni, gondolkozni, fogalmazni.. 

endrebá Creative Commons License 2021.12.30 0 0 2661

A kíváncsiság három fokozata

endrebá Creative Commons License 2021.12.29 0 0 2660

Telitalálat Cyrano..  nagyon is valószínű.

Előzmény: cyr45 (2659)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!