Zuroff véleménye szerint az. Akinek semmiféle diplomáciai akkreditációja, meghatalmazása nincs. Egy egyszerű - bár hathatós háttérrel bíró - magánnyomozó.
De egy nyilvánvalóan a végletekig elfogult magánnyomozó véleménye még nem ítélet! Remélhetőleg Áder János is tisztában van ezzel, és nem enged az etikátlan nyomásnak, nem rendeli alá Magyarország elfogadott jogrendejét Zuroff igényének.
Nem elsősorban Csatáryról van szó, hanem Magyarország önrendelkezéséről, melynek esküvel fogadott első számú védelmezője Áder János.
Le vagy maradva egy brosúrával, már ott tartunk, hogy az SS és a Gestapo zsidóvédelmi biztosa volt a legrendesebb egész Kassán, akikhez bízvást fordulhattak a zsidók, ha nem engedte Csatáry, hogy tejet vigyenek kintre a gójoknak.
"A felvidéki zsidóság túlnyomó többsége magyar anyanyelvvel és önazonosságtudattal rendelkezett, mégis a Felvidék visszacsatolása után váltak csak igazán üldözötté."
Őket "üldözték", a Szlovákiában maradtakat meg deportálták.
Ugye érzed a különbséget?
Őket csak Magyarország német megszállása után deportálták.
hogy ő elégedett volt-e az életével,azt nem tudom. de nem hallottam elégedett emberről, főleg (nem bántani akarom,isten ments),ha feltehetőleg az ő gyereke születik halva, a házasságába szifiliszt visz,mindezt az alább felsoroltakon kívül,aztán félbehagyja az életét. csak így külső szemlélőként.
vagy gyógyszert szed rá,vagy alkesz lesz,vagy tetőlövész,vagy orvoshoz fordul. a lehetőségek száma végtelen. de itt kifejezetten adyról beszéltünk épp és azt hiszem,az ő élete el volt fuserálva.
ármányka,attól nekem még szenvedés és önmarcangolás,akár beteljesületlen szerelemről,akár egyéb nyomorról van szó. amivel nincs is baj,de egy ilyet elolvasok,oké. mikor a 233. (nagy vagy kis) költő toccsantja az orrom elé az elfuserált magánéletét, aminek ráadásul ugyanaz a vége,akkor már kicsit elegem van.:) mint egy brazil sorozat, csak művészi szintre emelve.
Hol írtam, hogy többre tartom magam ezért? Mindössze leszögeztem a nyilvánvaló tényt, hogy neki nem volt ilyen élménye. Ezt ő maga közölte. Én ezt sajnálatosnak tartom, mert nagyon sok élvezettől esett el amiatt:O))
Ármányka, hiába szórod a gyöngyszemeket, itt nincs humorérzék.... nincs fogadókészség.
És még engem féltettek, hogy Ady megrontja a pszichémet....:O)))
Idézd inkább a Toldit ... Ég a nagy melegben a kopár sík szarja ... stb.... ezt állítólag egy neves magyar költő írta át... egy gyöngyszem, de azzal sem tudnád felvidítani a a komor bikákat:O)))
ehhe. nem vitatom az okosságát. de csak abban a pillantban lesz a pali hiteles, ha ugyanezt elmondja a zsidókról is. amíg a magyarokat fikázza,a zsidókat isteníti,addig nekem sajna hiteltelen.
Attól hiteles, hogy sokkal többet volt képes átlátni a saját korának bonyult viszonyaiból, mint egy átlag halandó. Ez a zsenik adottsága.
Nyugodtan hagyatkozhatsz rá.
Petőfi is ostorozta a magyarokat ... bizonyos tulajdonságokat... és róla nem mondanád, hogy zsidóbérenc antimagyar, ugye? :O))))
A lényeg: a világ nem fehér és fekete, sőt a magyarok sem egynemű massza, hanem különféle emberekből áll. Vannak, éppenúgy mint bármely más nemzetnél, zsenik, művészek, tudósok, hősök és gazemberek, bűnözők és aljasok, képmutatók és gerinctelenenek....
Attól, hogy valaki magyar, se nem jó, se nem rossz - csak egy született állapot és identitás.
A minőségét az egyéni adottságai, képességei, embersége stb. határozzák meg, semmi egyéb, ahogy másokét is.
mit bánom én,hogy rajonganak érte...csak mikor rávilágítok,hogy tulajdonképpen-ha még oly nagy költő is-egy kitartott kurafi okosságait prúbálják meg elsütni itt mint himuszt, akkor meg ledobják a láncot. mert mi az, hogy én nem a nagy költőt látom,hanem a trógert...? :)
inkább elhivatottság kérdése. a fogyasztóé meg beállítottság kérdése. abban a világban,ahol én szeretek élni,egy istván bácsi,matula egyenessége bőven megteszi,ármánynak pont elég nancsi néni, okostojásnak id. ladó. ha meg az élet nagy okosságaira vágyom, fellapozom a maximákat. persze, most jöhet,hogy műveletlen emberek számára... blabla. de azok a szerzők,aki 200 oldalon csak a saját szerencsétlenségükkel vannak elfoglalva,szerintem azt érdemelnék,hogy zárva legyen a papírbolt,mikor írólapért meg tollért mennek.
Pont te utaltál rá abban a hozzászólásodban, amire válaszoltam, hogy különbnek tartod magad olvtársunknál, mert hiszen te milyen sokat kaptál az irodalomtól, és ő meg nyilván nem.
Nem vagy lószarral sem különb senkinél, amit éppen ezek a felsőbbrendűségi kinyilatkoztatásaid bizonyítanak.