Olyan kérdésem volna, hogy ALbrecht Ae 485s készülékhez egy Sirio Hi-Power 3000-res antennát választanék. Mennyire megfelelő és mennyire jó antenna ebben az ársávban?
Az RG-8-nak is van olyan változata, ami elég kis veszteségű. De abból rengeteg változat van. Ez olcsóbb sokkal, csak nagyon gondosan kell beazonosítani.
Régebben a Madzag Bt. a VIII. ker Bíró Lajos utcában kicsit jobb árakat tudott mint a felkapott rádiós üzletek.
Igen, ezzel maximálisan egyetértek! Ezért merült fel a külön árbóc lehetősége ami ugye nem kis pluszmeló és persze pénz. A kb. 30m kábel az nagyon sokat fogna a jelen?
Meditálok még ezen a stabil antennán mert még mindig nem tudom mi lenne jobb megoldás. Meg a villámvédelemnél is érdekes dolog az, hogy nyilván a jól leföldelt dolgokat szereti álltalában megtalálni a ménkű, tehát lehet, hogy ha nincs külön földelés akkor kisebb az ésély egy villámcsapásra. De ha még is becsap akkor meg jobb ha van kiépített védelem. Már azon is gondolkodom, hogy külön árbócot kellene csinálni neki, csak akkor kellene vagy 30-40m kábel a rádió és az antenna közé :-(.
A tetőről meg kb. 20m. Szóval egyenlőre tanácstalan vagyok.
Zsír új Penetrátor antenna (26-30 MHz) illetve zsír új Trió-Star antenna (143-148 MHz) közvetlenűl a gyártásból, 15e Ft/db, személyes átvétel Mohán (Székesfehérvár ~10km) vagy postai után-vétellel együtt 16770 Ft.
Március 9-én késő délután megyek Moha-Budapest-Törökszentmiklós útvonalon és 11-én kora délután jövök vissza, így a szállításban is tudok segíteni egy picit.
Egyéb dolgok: www.ha4023.fw.hu (a honlapon érdemes a képre kattintani, hátha van még több cucc képe is fent az adott kategóriában)
Holnap egy manuálisan kitolható megerősített teleszkópikus antenna árbócot terveztem lefényképezni. ~8m magas kitolva teljesen.
30e Ft. Személygépkocsival szállítható. (Telefonon 06-30-576-6598, holnap 15:30-ig tudok bepakolni)