Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Vagy az, hogy más munkahelyek is költöztek az ipari parkba; olyanok, amik nem normál műszakokat alkalmaznak, hanem egyénit. Én is dolgoztam az egyik ilyennél (csak akkor még a Vágóhíd utcán volt), reggel 7-től este 10-ig kell telefonos ügyeletet biztosítani, volt amikor 6:30-ra kellett bemenni, volt amikor 13:30-ra. És minden 10-20. percben kezd másvalaki. Emiatt is lehet utasnövekedés csúcsidőn kívül.
Az nem lenne rossz, ha a 146-14E egymással fordított útvonalon közlekedne (bár ezt nem írta a DKV), de így is gázos kicsit a Határ út helyzete, mert gondolom nem csökkentik a megállók számát, ha pedig mindenhol meg fog állni, az már nem lesz gyorsjárat.
Az nekem is feltűnt mostanában, hogy megemelkedett a 46-os család utasforgalma és nem csak műszakváltáskor. Talán rá jöttek a Kishegyesin lakók, hogy jobb ez, mint a csak a Segnerrig közlekedő 17-es, meg a kerülős 42-43?
Ez is várható volt. Csodálkozom, hogy nem integrálták a 46-osba a szepesi viszonylatot.
Vissza egy picit a 146E-hez: picit zavaros még, mert a leírásban körjáratot említenek, és csak egy irányban (visszafele a Kishegyesi felé megy, a Tóci érintése nélkül). Ez így két okból vicces: egyrészt ugyanaz lesz az útvonal mint a 46E-nek, másrészt a Határ út külső része így csak egy irányból lesz érintve, várhatóan nem nagy követéssel. És ez gondolom a 46X végét is jelenti.
A Debrecen és Szepes között közlekedő 39-es autóbusz menetrendje kis mértékben változik 2018. július 1-jétől. Az üzemeltetési tapasztalatok alapján a Nagyállomásról 22 óra 40 perckor induló autóbusz gyakran utasok nélkül közlekedik Szepes végállomásig.
A környezeti terhelést csökkentve, illetve gazdasági szempontokat figyelembe véve 2018. július 1-jétől a 22 óra 40 perckor induló 39-es autóbuszjáratot úgynevezett igényvezérelt járatként közlekedtetjük 39X jelzéssel.
Ennek lényege, hogy ha a Szováti elágazás elnevezésű megállóhelynél nem jelentkezik utazási igény Szepes irányába, akkor az autóbusz nem közlekedik a végállomásig.
Abban az esetben, ha van utazási igény a Szováti elágazás és Szepes megállóhelyek között, az autóbusz a teljes útvonalon végig közlekedik.
Kérjük a szepesi lakosokat, hogy abban az esetben ha Szepes városrészen belül, a Szováti elágazás és Szepes végállomás között kívánják igénybe venni a Nagyállomásról 22 óra 40 perckor induló autóbusz járatot, akkor előzetesen jelezzék azt a díjmentesen hívható +36 80 205 295-ös telefonszámon, vagy a www.dkv.hu internetes oldalon a Hívom a buszt menüpont alatt.
Az elmúlt időszakban nagy ütemben fejlődött a Határ úti Ipari Park. Új munkáltatók, valamint több, már meglévő vállalat bővítette dolgozói létszámát, növekedett az utazási igény ezen a városrészen.
A jelentkező utazási igények kiszolgálása érdekében társaságunk új járat bevezetésével biztosítja a Határ úti Ipari Parkban található nagyvállalatainál dolgozók utazását.
2018. július 1-jétől a 46-os vonalcsoportot átalakítjuk és bevezetjük a 146E jelzésű autóbuszt.
Az új autóbusz gyorsított körjáratként közlekedik majd a Nagyállomás Petőfi tér Erzsébet utca Külsővásártér Nyugati utca Segner tér Kishegyesi út István út 4-es számú főút Határ út Richter Gedeon utca Kígyóhagyma utca Richter Gedeon utca Határ út Kishegyesi út Segner tér Nyugati utca Külsővásártér Erzsébet utca Petőfi tér Nagyállomás útvonalon.
Az új járat bevezetésével a jelenlegi 46-os és 46Y-os járatok a megszokott útvonalukon közlekednek majd, de csak az Inter Tan-Ker Zrt. elnevezésű megállóhelyig, egységesen 46-os jelzéssel.
A jelenlegi 46E jelzésű járatok gyors jellege és útvonala nem változik az új 146E jelzésű járat bevezetését követően sem.
Csak megszületett :)
Azért az meglepett, hogy ezentúl a Határ út Csalogány utca utáni részére csak ez a viszonylat fog közlekedni. És azért is plusz pont, hogy a Tóci végre be van vonva.
Ha jól veszem ki a szövegből, akkor ez oda 46(Y), vissza 14E üzemmódban fog majd menni. Gyorsjárat létére a Határ úton majd minden bokornál meg kell állnia. Csúcsidőben csúnya késéseket okozhat majd a Határ útról való ráfordulás a 4-esre, a körforgalom nagy megváltás lesz.
Én azt nem értem, hogy a DKV miért fél esti nagy rendezvények idején pl. múzeumok éjszakája, nyári szabadtéri, főnixes rendezvények, ideiglenesen több járatot indítani a rendezvény kezdetéhez és végéhez igazodva ? Ez olyan mint az éjszakai járat reklámozni kell és megszokják az emberek. Mint az, hogy a sok keringős járat helyett lenne 4-5 olyan vonal ahol ütemesen egész nap 10-12 percenként járna a busz, szerintem visszaszoktatnák az embereket a tömegközlekedéshez.
Amúgy a Böszörményi útra megoldás az lenne ha nem troliellenesség lenne és a 4-est meghosszabbítanák a Doberdóig. Vagy a 'legelső' 28-ast visszaállítanák, visszafele a Bajcsyn is jöhetne ha a Hatvan utcáról a Pástira befordul.
A 27-est is nyugodtan visszaállíthatnák sőt tovább is lehetne gondolni Kossuth utca - Klaipeda - Szent Anna - Miklós utca. és a régi útvonal.
A DERKE-től megtudtam, hogy a Széchenyin sem lehetett volna lehetséges letérni az Antall Józdef utcára a 19-esnek, mert ott is engedi szemből a forgalmat a lámpa. Lehetett volna egy olyan opció az összes lámpánál, hogy pár másodpercig minden irányból pirost adjon, amíg a busz át tud haladni. Mint a Piac utcánál.
Én a 15 15Y-t a a Böszörményin hagynám majd a Pesti utca - Segner tér - Nyugati utca - Széchenyi utca - Kossuth utca - Klaipeda és tovább változatlan.
A 45-st is a Klaipeda - Szent Anna utca érintésével kozlekedtetném, legalább nem lenne majdnem teljesen párhuzamos a 25 25Y-vel.
De akár a 45-st egy korjáratként is eltudnám képzelni:
Vincellér - István út - Kishegyesi út - Pesti utca - Mester utca - Hunyadi utca - Burgundia utca - Klaipeda utca - Szent Anna utca - Hajnal utca - Faraktar utca - Széchenyi utca - Nyugati utca - Kishegyesi út - István út - Vincellér, természetesen lenne egy elleniranyu párja is.
A 37-est útvonalán egy betétjarat lenne a Keknyelu utcáig ezzel pótolva a Vámospércsi utat, és legalább a Nagyállomásra való eljutas is javulna.
Az új 45-sel pótolva lenne a 15-s a Mester - Hunyadi utcan.
A 10 10A 10Y-t a kiskörúton kozlekedtetném az Ítélőtábláig majd a Széchenyi utca- Nyugati utca stb.
Mondjuk üres nem lenne a 15-ös, ha a Vincellérről indulna. Sőt, lehet, hogy még jobb is lenne a kihasználtság. Bár a Böszörményin pótolni kellene valahogy.
Igaz, benéztem. De tegyük fel, mi lenne, ha a Mikós utca pár hétig? Az Antall József utcán visszafordulna a Miklósra, és lehetne ott ideiglenes buszmegálló, ahol jelenleg önkormányzati parkoló van. Kisebb érvágás, mint kihagyni a Kossuth utcai megállókat, szerintem az utazóközönség nagyobb része száll ott le, mint a Miklós utcán. De nem akarok gumicsontot csinálni a témából :D
Nekem is eszembe jutott. És úgy legalább a Petőfi tér se maradna ki (legalábbis egy irányban). Lehet, valamelyik fejes (vagy a gyereke) rendszeresen utazik a Sámsoni felől a Miklós utcára, más oka nem lehet, hogy kihagyják a Faraktár és a Kossuth utcát.
Aki járt a Kálvin tér környékén; hol alakították ki a megállót a Nagyállomás felé? Azt tudom, hogy az Egyetem irányában az Új Városháza előtt, de vissza irányban?
Jó sok évvel ezelőtt az emlékkerti parkoló volt megálló a 10-esnek, 14-esnek, 31-esnek, amikor a sétálóutca fele már elkészült, és a Hatvan utcát nem használhatták.
Akkor hasonló lenne a helyzet mint most, csak éppen a Tóci felől lenne összeköttetés, a Doberdó felől meg nem. Mindkét helyről kellene közvetlen járat. A 45-ös kihasználtsága amúgy is sokkal kisebb, mióta a 25-25Y is a Vincellérről indul. A 45-ösnek ezért (is) kellene változtatni az útvonalán. Persze nem az Attila tér fogja megoldani a problémát, de sok utast hozna a környékbeli iskolák miatt.
Annak kifejezetten örülök, hogy a DERKE a Facebook-on is megemlítette, hogy a 19-es jelenlegi terelőútvonala nagyon gáz. Nem tudom, mi haszna, leszámítva hogy így talán behozhat pár perc lemaradást. De "papíron" a Hajnal utca és a Miklós utca között 7 perc a menetidő. Ennyi idő alatt a Széchenyin is végig lehet érni. Nem tudom, miért jó két forgalmas megállót beáldozni egy "forgalma" megálló (Miklós utca) miatt. Az lenne a gond, hogy a Miklós utcán más nem közlekedik?
A Hatvan utca - Segner tér felé elég nagy forgalomba került volna, de tényleg jobb lett volna a megállók szempontból.
A Széchenyi utca - Antall József utca útvonal már ki volt próbálva, használhatták volna azt is. Vagy Széchenyi utca - Külső vásártér. Az ottani lámpa külön fázist ad a 41-esnek is. De lehet, akkor a Széchenyinek engedi az egyenesen haladást.
Viszont a Tóci - Attila tér közé kellene ismét egy viszonylat, Akár a 45-öst vissza is lehetne rakni. Sokat nem növelne a menetidőn, pláne a buszsávoknak köszönhetően.
Végig engedi a szembe forgalmat kivéve a Kistemplomnál. A megoldás az lett volna, hogy lámpát állítanak, de ha abba belenyúlnak akkor az egész város borul ami nagyobb bosszúság. Én a Debreceni Törvényszék - Tisza István utca - Hatvan utca - Nyugati utca - Külsővásár tér - Szoboszlói terelőn vittem volna. Ennek nem lesz értelme, hogy az Attila téren megáll utána csak a Miklós utca közepén. A legforgalmasabb Csokonai Színház megálló teljesen kiesik....
A buszsávnál jelenleg engedi az egyenes irányú szembeforgalmat? Akkor tárgytalan. De talán egy Széchenyi utca - Altall József utca - Miklós utca útvonal is belefért volna, szerintem a Faraktár és Kossuth utcákon több a felszálló mint a Miklós utcán.
Pedig tuti, hogy lesz 1V, teljes hosszban. A Kossuth térre is felmehet a busz, az új városháza előtt lesz megállója. A 2-es is csak a Kálvin tértől fog indulni. Emellett néhány Piac utcán közlekedő buszjárat is terelve lesz. Bár azt annyira nem tartom jó ötletnek, hogy a 19-es a Miklós utca miatt kihagyjha a Kossuth utcát. A buszsávból nem lehetett volna balra kanyarodni a Klaipeda felé?