Azt hiszem kiscsibe, neked vannak szövegértelmezési problémáid. Fuss már neki, hogy mennyi a szlovák gyes és mennyi a magyar gyes. A belinkelt tanulmány óta ennek nőtt az összege, és láttad ott a célt is? Hogy 7100 SK-ra akarják feltornászni?
A cigányok mindenhol cigányok, nem hinném hogy itt jobbak lennének. Sajnos az ő életútjukat annyira nem kísérem figyelemmel, így nem tudok válaszolni a kérdésedre. Arra viszont igen, hogy ilyet nem is hallottam hogy egy szlováknak félnie kellene Szlovákiában, akár cigánytól akár mástól...
na, ezt nálunk szépen leépítették a szocik, mert hogy néz az ki, hogy aki adót fizet, az még vissza is kapjon belőle, ha gyerekeket nevel (inkább dupklázzuk meg a segélyt, stb.). És ezt meg lehetett etetni itt tömegekkel...
Amint mondtam nincs együttműködés a kormány és az ellenzék között. Ez hiba. Kinek a hibája nem tudom, erről nem akarok vitatkozni, de tudom hogy nem jó.
Azóta legalább 15 magyart gyilkoltak meg. Felgyújtott lány, agyonvert tanuló, UNALOMBÓL (!) agyonvert öregember (egy ösztöndíjas cigány volt), számtalan egyedül élő öregasszony, stb.. A lopásokról és betörésekrők ne is beszéljünk. Sajnos ahol jelentős cigányság él, ott minden van, csak normális élet nem.
Ezért kérdeztem hogy Szlovákiában ilyenek nincsenek? Azt tudom hogy a 4 évvel ezelőtti balhékor (a sok "éhező" cigány vitte a piát és a cigit) jól helyre lettek téve, de azóta nem hallottam semmit.
az egy elviselhető tétel. De épp az előbb irtam, hogy itt csak a kocsim súlyadója annyi (és akkor még a számtalan egyéb adóról/illetékről stb. nem volt szó).
Ezt a danovy bonust amugy nem nagyon értem, csak azt látom hogy minden hónapban jóváírnak bizonyos összeget, azaz nem sok adót fizetek a gyerekek miatt. Ezt is hozzá lehet számolni a támogatáshoz, nemde? Nem kevés pénzről van szó ám..
De szerinted ez akkora probléma? Ez egy eset, szomorú eset de akkor is elszigetelt, nem mindennapos. Nem kell eltúlozni. Meg kell büntetni keményen a tetteseket és továbblépni, nem hisztizni sírni éveken keresztül.
De ez az akarat az ellenzék nélkül nem elég. Főleg a kétharmados törvények esetében. Nem arról kellene beszélni hogy ki mit kúrt el, hanem hogy MIT KELLENE TENNI hogy jobb legyen a jövőnk és a gyerekeink jövője. Amíg ez nem történik meg, addig csak nagyon kevés embernek lesz jobb. Sajnos ezt nagyon kevesen fogják fel...
A cigányoktól. Olaszliszkáról nem hallottál? Itt van egy jó cikk, jól mutatja, hogy ahol a cigányság kerül többségbe, ott a civilizáció megszűnik létezni : http://www.mno.hu/portal/543377
Szlovakiaban megkulonboztetik az ingatlan adot es a lakas utan fizetendo adot. Pozsony legdragabb reszeben a lakas utan fizetendo ado 2008-ban 12,-Sk/m2. Nem lakas celra hasznalt epulet eseteben 24,-Sk/m2. Azert meg ez sem 50,-Sk/m2.
Így van. Itt is van adó, de még éppen elviselhető mértékű. Mondjuk az itteni béreket terhelő adók magasak, majdnem akkorák mint MOn, sajnos. De legalább több egészség biztosító van, és van igazi verseny is. Nagy kár lenne ha MOn nem tennének eziránt valamit.
Ez politikai akarat, és a megfelelő szakemberek kérdése csak. Szakember van. A koala 2002 óta regnál. Akkor most miről beszélümk? Adócsökkentő kormányról?:-) Volt már műsor, mikor a Kupa és néhány más közgazdász az adótörvényekkel jött be. Az ajtóig talicskával hozták az anyagot. Volt kritika rendesen.A szakemberek és az egyszerű állampolgárok is tudják, megdöglünk a jelenlegi adózástól, és annak szabályozásától. Tehát! Mi is hiányzik akkor? A politikai akarat. Kinél is van ez az akarat 6 éve?