Erről inkább egy ügyvédet lenne jobb megkérdezni. Az meg nem lehordás, hanem javaslat, hogy ha nem bízol senkiben, akkor járj magad utána. Ehhez meg leírtam, hogy minek hol lehet utána nézni. Az eredeti szerződések és számlák pedig csak a KK-nál találhatók meg, amit az SZVB havonta ellenőriz.
Nem szeretnék beleszólni,de szerintem nem egymást kéne marni!Nikol78 ésgj77 azért mond valamit,viszont azért el kell ismerni,hogy az SZVB minden tőle telhetőt megtesz(köszönet érte!)!Solyom nekem is egy kicsit falsnak tűnik(előzmény:Nikol78 690es hozzászólás)!De nem akarom őt sem bántani!Ha Ő így látja jónak az az Ő dolga.
És még valami(aztán esküszöm befejezem): a tartozást(ha már itt tartunk) nem az O.CS-nek kellene kifizetni?!Ők hozták a N.ésT-t ide nem?Ők dobáloznak itt olyan hülyeséggel,hogy 1/1-ben tulajdonosok!Szerinted ez a kk kinek az érdekeit nézi?Kiváncsi lennék hogyan kapták meg ezt a megbízást az O.CS-től!Az meg hogy Te mint SZVB tag utánnajársz a dolgoknak dicséretes,csak nem kéne a másikat lehordani,hogy menjen ellenőrizni!Tudtommal nem fogtak pisztolyt a fejedhez,hogy elvállald ezt a tisztséget!Ergo Te a lakók helyett ellenőrzö,ŐKET KÉPVISELEDl!Nem tudom hová vezetne az ha minden lakó 5 percenként telefonálna a kk-hoz!Ezért van az SZVB.És ezt nem bántó szándékkal mondom.
Engem is érdekel mi lesz velünk,de egy rendes kk-nál nem kell a nyakára járni,hogy minden rendben legyen!Figyelembe véve az előzményeket(N.ésT.) nagyon kéne igyekezniük,hogy a bizalmunkat elnyerjék!Szerintem!A másik,hogy én lakni jöttem ide(ezért vettem lakást),nem pedig a kk nyakára járni!Van szerintem most mindenkinek elég baja(gazdasági válság ,Karácsonyi Ünnepek),minthogy a kk-t számonkérje(Őket ugyanis azért fizetjük-szerintem nem is olcsón,viszont drágán),hogy mindent a MI érdekünkbe csináljanak!!Én legalábbis így vagyok vele!
Kedves Pumuckly! Van egy rossz hírem! Az nagyon kevés, hogy befizetjük a közösköltséget. Attól még nem lesz kifizetve a számla, és kikapcsolják a gázt. A N&T is fizettük, csak nem a számlára költötték. Miért nem vagyunk tájákoztatva, hogyan áll a ház költségvetése? Miért mi szaladgáljunk a képviselethez? A megválasztott SZVB.-vel 2 hónapig nem álltak szóba!!! Ti mit vártok ezektől? Rendben mennek a dolgok? Fizess, fizess, fizess, a pénzedet meg jól elköltik amire akarják, de nem biztos, hogy a gázra! Tényleg szuper minden! Ezek az Olimpiának dolgoznak, nem nekünk. Nem a mi érdekeinket nézik. Én komolyan fontolgatom, amíg nem kapok egy korrekt elszámolást( a ház dolgairól), egy Ft. nem fizetek. Az Olimpia megtehetei, hogy több millióval tartozzon a háznak? A mégrosszabb hír, hogy ez N&T 2!
Kedves Lakótársak! Én ma akartam átutalni a közös költséget meg az októberi hődíjat együtt. Most utaljam a hődíjat vagy sem? Lesz új elszámolás vagy sem?
Én csak próbálok józanul gondolkodni ebben a káoszban, és nem bizti, hogy örülnék, ha a tél közepén kikapcsolnák a fűtést tartozás miatt. Abban szeritem egyetértünk, hogy felháborító a KK hozzáállása az elírással, mert nem mindenki engedhet meg magának a pár ezer forintos eltérést. Én is épp ezért jártam utána a dolgoknak, mert valótlannak éreztem azt az összeget. És ugyanezt szerintem bárki megtehetné, akit érdekel, hogy mi történik a t.házban.
Jó dolog a fogadóóra, de mindenki azt mond amit akar. Lásd: mikor lesz elszámolás? Hát októberben. Majd novemberben. Majd decemberben. Szóval, Te tudod, mert ellenőrizted, hogy a befizetett pénzünkből nincsenek indokolatlan kifizetései a háznak? Minden Ft. korrektül el van számolva, és egy percig nem kell aggódnunk, hogy megint lenyúlnak minket???
Nem, de azóta a szolgáltatók is bekeményítettek és jobban odafigyelnek a pontos fizetésre, emlékezz csak a gázműves fizetési felszólításra, meg a részletfizetési ajánlatukra, ami alapján ha csúszik a fizetés, azonnal lekapcsolják a gázt.
Számomra kissé kezd mulatságos lenni ez az egész!Drága Pumuckly miért véded őket ennyire?Azt sejtem,hogy solyom(ékezet nélkül) a kk. embere(ez kiderül a reklámhozzászólásaiból-mindenki fizessen,nincs itt baj stb),de neked mi hasznod van ebből?Szerinted minden rendben van körülöttük?Az SZVB is csak nagy nehézségek árán tudja őket ellenőrizni! HÁT EZ MEG,HOGY ELÍRTÁK A HŐMENNYISÉGET! Most akkor miért fizesse be mindenki a rossz összeget?Cáfolj meg ha nem így van! üdv
Miért gondolod azt, hogy a semmire fizetünk? Ha így lenne, akkor most nem lenne fűtés, takarítás, szemétszállítás, stb... mert a szolgáltatók biztos nem végzik ingyen ezeket.
Bocsi, hogy megint beleszólok. Elsősorban nem a rendőrség által lefoglalt iratokról van szó. Az majd egyszer meglesz, és vagy jóváírják a befizetáseket, vagy nem. Mivel nem kaptunk a N&T -tól elszámolást, hogy hogyan áll a ház ( nem az egyéni befizetések ) költségvetése, és egyszer csak eltűnik több millió Ft, azt hiszem jogos a lakóknak az az igénye, hogy lássunk egy kimutatást, hogy az utóbbi 3 hónapban mennyi befizetés érkezett a számlára, és abból kinek milyen címen (víz, gáz, takarítás, stb.) mennyi pénz lett kifizetve. Na, ez szép bővitett mondat lett.:-)) Ez kb. 2-3 db. A4 -es oldal, ami ha "szigorúan titkos"(ha-ha) minősítéssel van ellátva, akkor helyezzék el a portán. Aki akarja, az el tudja olvasni. A lakók megnyugszanak, hogy jó helyre megy a pénz, és nem lesznek ebből felesleges viták. Lehet, hogy ez is túl nagy kérés??? GJ
Csak azért nem ,mert én meg várom amíg a rendőrség befejezi a nyomozást és kiadják a közös képviseletnek...Addig pedig fizetem amit kell,és az elszámolásból majd kiderül hogy többet vagy kevesebbet fizettem-e.
Kedves Pumuckly! Lehet .hogy nem értem,meg buta vagyok de azt látom,hogy megint a semmire fizetek(ami azért fáj mert nem lopom,és ingyen sem adják a pénzt)! Üdv
solyom akárhányezer! Így ékezet nélkül! Te egy lángelme vagy ! De tényleg! Azért téged sem láttalak tolakodni a rendőrség(ékezettel,mert így helyes) kapujában tolakodni!:-)
Tanulj meg olvasni a nevem nem sólyom,hanem solyom.ékezet nélkül azért mert a neten sok helyen nem fogadják el az ékezetes betűket.
Kedves Nikol78, ha olyan okos vagy miért nem mész a rendőrségre hogy adják át a Nagy és Társa anyagát és akkor végre megtudjuk ki menyit fizetett.Ma járt le a határidő a közüzemi díj befizetéséről,fogadok hogy Te sem fizetted be még úgy mit azaz ötven aki még át sem vette a díjbekérőlapot.Mindig annak van a nagy arca aki nem fizet.
Az SZVB tudtommal minden hónapban ellenőrzi, hogy a KK rendesen befizeti-e a számlákat és azért is szólt, hogy nem jó az októberi hődíj, ezért hamarosan küldik a jól kiszámoltat. Te mikor vetted a fáradságot, hogy bemenj a KK-hoz és a könyvelővel ellenőrizd a számlákat vagy hogy utánajárj a dolgoknak? Ha ennyire nem érted mi történik, akkor miért nem mentél el a fogadóórára?
Azért örülök hogy van 2 elégedett ember(Pumuckly, és Sólyom) a házban!Én nem vagyok hajlandó kidobni megint az ablakon X ezer forintot!Már bocsánat,de Gj jól megfogalmazta a dolgot!Nem hiszem,hogy azért lett volna ennyi a hődíj mert elírtak valamit!Az az érzésem hogy megint hülyének vagyunk nézve!
Bocs, hogy beleszólok a vitába. Nekünk mindegy, hogy mennyi a távhő ára, mindegy, hogy menni a kazán hatásfoka, mindegy, hogy menni a gáz fűtési energiája. Mi( a Mandarin Kert lakói ) kapunk 1 db. gázszámlát fogyasztott m3-rel és alapdíjjal. Ezt az összegű gázdíjjat elhasználjuk fűtésre, és melegvíz készítésre. Ezt a gázszámlát kellene szétdobni a lakók között, úgy hogy a pontos összeget kapjuk, és ne 10-50%-kal többet fizessünk be összesen. Ez a számítás a négy alapművelettel és egy százalékszámítással kivitelezhető. Az szúrja a szemünket, hogy nem tudjuk a tényleges hődíjjak összegéből mennyivel több pénz folyik be a KK.-nek, mert nem ellenőrzi őket senki!!! GJ
Miért, most is ennyi a kazánnál mért hődíj, nem? Ez a gázművek honlapján is megtalálható infó.
Hogy jött ki neked, hogy olcsóbb a távhő 4-500Ft-al? Szerintem te itt összekevered az adatokat és nem vagy tisztában azzal, hogy a kazán által elfogyasztott hőenergia nem azonos azzal a hőenergiával, amit az összes lakás almérőjén leolvasnak.
Ja és szerinted lesz itt valaha is 2748FT/GJ??Nekem úgy tűnik a távhő még most is olcsóbb cirka 4-500FT-vel!!Félre ne érts nem akarok távfűtést,de már tavaly is sokkal több volt a hődíj mint a távhőnél,pedig ugye elvileg olcsóbb kéne,hogy legyen??!
Ha az októberre ígért dolgokat december elején sem teljesítették akkor miért is vannak még itt??!!Ha az Olimpia ragaszkodik hozzájuk akkor fizessék őket!Apropó:ŐK kifizették már a teljes tartozásukat?