1 kicsit nagyobb banánom nekem is van már. Nem tudom milyen fajta:-( Majd csinálok képet róla és teszek fel, hátha megtudod mondani nekem. Én a vörös levelűre vágyom nagyon! A HH-n voltunk egy óriást kinéztem magamnak, de nem fért be a kocsiba:-(( A szívem szakadt meg érte. Én az egyik aukciós oldalon vettem a magokat. A tecivecin.
few,pálm.liget,pálmamagok.Erről a 3 helyről rendeltem magokat.Volt amelyikből 1 sem kelt ki.A pálm.ligettől rendeltem 1 nagy velutinát.Remélem az már jövőre virágzik is.
Óóóóóó, a Tieid már gyönyörű nagyok. Remélem sikered lesz a többi maggal is. Én is szeretném, ha a 3 féléből amit vetettem, legalább 2-2 darabka kikelne.+ az utazóból is legalább kettő keljen ki, de egyenlőre az sem moccan
Május 20-án vetettem el a magokat.Ebből sikk.1 kelt ki.A velutinából 2,ebből 1 iker lett.1 paradisica is kelt.A sikk magok, 1 kivételével csoffadtak lettek.Szóval fél évet voltak a perlitben.Remélem a Csabi módszerével több is ki fog kelni.
Csabi fél év után kiszedte és beáztatta. Kikelt neki! Én arra gondoltam, ha egy kikelt a csapatból, akkor nyilván nem lehet gond a magokkal. Mennyi idő után szedted ki őket? Én azért a 3 hónapot megvárom. Ez az első adag amit vetettem. Mindig megnézegetem őket, mert azt olvastam, ha kemények és duzzadtak a magok, akkor van még remény a kikelésükre. Ha csoffadt, akkor nincs. Nekem még kemények és nagyon ducik
Nálam is 1 hónap alatt keltek ki a banánok,már amelyik kikelt.Most kiszedtem a magokat a perlitből,újra beáztattam őket.Ma fogom visszaültetni a magokat a perlitbe.Kiváncsi leszek,fog-e még kikelni.Amik a nyáron keltek azok gyönyörűen megnőttek.
Sziasztok! Volna egy olyan kérdésem,hogy ti már téliesítettétek banánjaitokat? Csakmert mostanában olyan szép idő van,igy még feleslegesnek tartottam és nem takartam be az enyém! Megvárom vele a kemény fagyokat! Vagy takarjam be mégis??
1
Musa Acuminata Zebrina Dwarf
2
Musa Acuminata Dwarf Cavendish
3
MusaCoccinea
4
MusaLasiocarpa
5
EnseteVentricosum
6
Ensete Glaucum