Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2005.09.26 0 0 162

Üdv!

Sunnyogásom oka, hogy a tervezett garázdálkodás ( természetesen rajtam kívül álló okokból..:}}}) elmaradt, illetve remélem, csak halasztódik.

Addig is: éljenek a halak!

( Egészen addig, míg meg nem eszem őket..)

Előzmény: kulináris kóstológia (161)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.09.23 0 0 161

 

afSiH!

 

Megérzésem: oiuz és tuutuu már az algák legyűrésével vesződnek, (ami akár torkukon is akad6ott), hiszen (a néhai határos) tenger élővilágábóól való kievését ígérték nekünk, - itthon maradóknak.... s evickélve küzdenek HŐSeink az életterüket védő medúzákkal, ahol talán vesztésre is állnak - joggal, - oda Ők csak magyarhoni becsobbanók bármelyik part felől is közelítve, mert az Indexen sehol-sehol egy élménybeszámoló(juk)!

 

A topic - mint homokba süllyedt vasmacska - mentése érdekében ma délelőtt oiuz szlogenjét erősítve - afSiH! - FÜSTÖLT SPROTNI olajban feliratú dobozból menekítettem ki bezártságukból sneciket, s mondhatom: fejetlenül örültek kiszabadulásuknak az olajos bentlakók!

 

(Csak a hitelesség kedvéért:

Nettó tömeg: 160 g.

Töltő tömeg:  112 g.

Származási ország: Lettország

Összetevők: füstölt sprotni törzs, finomított növényi olaj, konyhasó.

Minőségét megőrizte!)

 

1szerűen finom volt!

  

A pezsgővel dúsított vörösborban ázásuk sem volt ellenükre... A jó viseletű halak

ilyenek, de milyenek odalent az Adrián?

 

Ismét bizonyságot nyert: a füstölt Sprotni is Hal!

 

afSiH!

 

 

oiuz? tuutuu?

 

Medúzáktól szabadultatok mááár? ...

tuutuu Creative Commons License 2005.09.10 0 0 160

Üdv!

 

Csaxólok, hogy az Adriából a jövő héten én is kieszem az állományt, kapd össze magad...}}}

Előzmény: oiuz (157)
oiuz Creative Commons License 2005.09.07 0 0 159

Most meg felvág!!!!!!!!!!!!!!!!!:::::::::::::::::))))))))))))

ki látott már ilyet?

 

afSiH

oiuz

Előzmény: TTAMAS (158)
TTAMAS Creative Commons License 2005.09.07 0 0 158

Nem irigykedünk, csak sajnáljuk az angyalokat. mert csípi a szemüket a hagymaszag. :))

 

Meg egyébként is, én már voltam costa ricaiban is, az sokkal egzotikusabb, mint holmi olasz... :))

Előzmény: oiuz (157)
oiuz Creative Commons License 2005.09.07 0 0 157

Kedves TTAMÁS, és Kedves búbánat!

 

"

-Hogy mi az igazság?

- Az az igazság, hogy nagyon fáj a fejed....

"

Na miből idéztem? (segítek: könyv és OFF TOPIC) Én kérek elnézést!

 

Az az igazság, hogy viccelődtök, gúnyolódtok, mert irígykedtek, hogy milyen jó kajáztam... BIZONY...

 

akkor sem veszitek el a jókedvem.... BEBEBEBEBEBBEBBBBEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

 

Ezen kívül, hétfőn megyek Olaszba (igen Olaszba, a haverjaim meg Horvátba voltak, az unokahugom meg Spanyolba van)  és kieszem a tengert az élővilágából. Ti meg nem leszetek ott, de ha ott lennétek sem hagynék nektek....

 

HIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIH (sk) ((Későbben érkezők és gy.k. S.átáni K.acaj))

 

 

mély tiszelettel:

 

oiuz

Előzmény: TTAMAS (156)
TTAMAS Creative Commons License 2005.09.07 0 0 156

az angyalok  könnyeztek!

 

 

Hagymát szeleteltél? Tormát reszeltél? Olyankor én is szoktam. :))

Előzmény: oiuz (154)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.05 0 0 155

az angyalok  könnyeztek! olyan jó volt!

 

Az angyalok azért könnyeztek, mert nem adtál nekik belőle.:-)))

Előzmény: oiuz (154)
oiuz Creative Commons License 2005.09.05 0 0 154

Dicsekvés lesz:

 

Vasárnap volt party a nagynénéméknél! (részletkérdés)

 

A menü (részeltkérdés) kivéve:

 

a mandulás pisztrángot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ YYYYYYYYYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

 

kicsit előpárolta, majd vajban és mandulában a sütőben megsütötte!

az angyalok  könnyeztek! olyan jó volt!

 

Kinek volt halas élménye?

 

afSiH

oiuz

oiuz Creative Commons License 2005.09.02 0 0 153

HA-HA-HA-Halevők!

 

Üdv mindenkinek!

 

A Régi Sipos-ban a következőket ettem kedden:

 

Sipos Halászlé: vegyes hallé főleg pontyból, belőséggel! Igen jó volt, ami kellemes meglepetés, mert volt már olyan, hogy csalódtam benne.

 

Roston harcsa gomba mártásban: NA AZ MÁR VALAMI.... igen-igen jó volt, a filé tényleg filé volt (szálkamentes) friss volt, a gombaszósz pedig kifejezetten kellemes ízű, hozzá krokett!

 

Remek volt!!!! Tényleg!

 

 

De mint már említettem, voltak problémák már ezzel az étteremmel sajnos. Lehet, hogy most új a szakás vagy csak jó napja volt, de minden halétel jó volt!

Egy svéd emberrel voltam aki vegyes haltálat evett: ponty rántva, harcsa roston, és fogas roston. Nagyon elégedett volt, pedig ők sok halat esznek, és tudja is, hogy milyen a jó hal!

 

a borok áraival nem voltam elégedett, a rendkívül drága enyhe kifejezés.

 

Jó halat mindenkibe!

 

afSiH

oiuz

 

UI: a korábban beígért (nekem lett beígérve) halászlé elmarad (néhány hozzászólással ezelőtt), így a beszámoló is, pótlás később...

 

 

UI2: Októberben megyek Dániába! Ott biztosan jók a halak!!!!! Előre várom...Tudom, hogy messze van még meg minden, de most lett biztos, így megírom...

előtte olaszba megyek..... azt is várom....

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.31 0 0 152
Küldtem egy mailt.
Előzmény: tuutuu (151)
tuutuu Creative Commons License 2005.08.31 0 0 151
Bocs.
Előzmény: Törölt nick (149)
magnum13 Creative Commons License 2005.08.31 0 0 150
sziasztok!
uj vagyok itt es kuldok egy egyszeru es nagyszeru receptet
Mandulas hal
6 szalkamentes hal
fel citrom leve
so,bors
liszt
vaj es olaj a suteshez
fel citrom felszeletelve
50 gr hamozott,szeletelt mandula(forrovizbe dobjuk a mandulaszemeket es
utana konnyen lejon a heja)
Talcara helyezzuk a haldarabokat es meglocsoljuk citrommal. Negyedorai
allas utan papirtorolkozovel megszaritjuk.Sozzuk,borsozzuk.Vekony retegben
meglistezzuk.Serpenyoben vaj es olaj keverekeben kozepes langon mindket
oldalan megsutjuk(nem tobb mint1-2 perc old-kent),hogy ne szaradjon
ki.Talcara teveszeletelt citrommal es mandulaval diszitjuk.Parolt zoldseggel talaljuk(burg.karfiol,cukkini,s.repa)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.31 0 0 149

Nem bizony.

A nicknevemnek története van, de az itt nagyon OFF lenne.

Előzmény: tuutuu (148)
tuutuu Creative Commons License 2005.08.31 0 0 148

Üdv!

Kb. 30-an voltunk, ebből pontosan 15-en adták nekem az adagjukat, mert fingjuk nem volt róla, hogy mi az a lazac.

 

Akkor nem onnan származik a nickneved..:}}}

Előzmény: Törölt nick (135)
M6TTL Creative Commons License 2005.08.29 0 0 147
lemondjuk helyett megmondjuk, természetesen...
Előzmény: M6TTL (146)
M6TTL Creative Commons License 2005.08.29 0 0 146
Pazar hal-lakoma élményét osztom meg veletek!

Szombaton az OMÉK-on jártam (aki esetleg nem tudja, ez egy mezőgazdasági kiállítás a BNV-n) és ellátogattam a halászati sátorba is. A kiállítók célja az volt, hogy bemutassák a halászat helyzetét és népszerűsítsék a halételeket. Ez tökéletesen sikerült is! A helyben készített halételek frissek és pazar kivitelűek voltak. Én a magam részéről tejszínes-gombás harcsapaprikást kértem, amely egyszerűen feledhetetlen volt! Kis tárkonyt is tettek bele, de szerencsére nem vitték túlzásba. A harcsár kis kockákra vágták és egyszerűen fenomenális volt! Sem a halzsírnak sem pedig a pocsolyaíznek nyoma sem volt! Diszkrét halíz meghízódott a háttérben, de olyan harmonikus volt a kreáció, hogy azt gondolom, ez az az étel, amely alkalmas lehet arra, hogy a halat nem szerető bárdolatlan némbereket meg lehessen nyerni az ügynek. A társaságomban falatozó barátaim megkóstoltás a káposztás harcsát, a harcsapaprikást és a halászlevet is, amely egytől-egyik kiválóra sikeredett. Talán a halászlé volt egy kicsit a kelleténél sósabb. A vásárláskor felfigyeltünk apró kis fasírtokra is, amely élmény nem hagyott nyugodni bennünket azután, hogy megbizonyosodtunk a hely jó halételeiről. Gondoltuk, hogy vásárolunk belőle egy kicsit. Visszamentünk a pulthoz és kértünk, mire kaptunk két jó nagy adagot ingyen, mondván, hogy ezt még csak most próbálgatja a szakács, ha ízlik akkor megköszönik, ha lemondjuk nekik! Ponty-fasírtgolyó volt az istenadta és hihetetlenül finom!!!!!

Az árak normálisak (BNV-s viszonylatok között), főétel, körettel 960 Ft volt, de olyan nagy adagok voltak, hogy senki sem tudta megenni az egészet. Egy dolog szegte kedvünket csak: egy fél literes üdítő 400 Ft volt, de sajnos ez az egész BNV-n általános volt.

Javaslom, hogy menjetek ki, még egész héten nyitva az OMÉK !
stefiadri Creative Commons License 2005.08.29 0 0 145

Igazán nagyon rendes vagy! Már hogy felcsillantottad a lehetőséget! Érdemes ide jönni, jól érzi itt magát az ember fia. Főleg hogy "kulináris kóstológia" is reménnyel kecsegtet.

Köszönöm Nektek!

Előzmény: Boarhunter (138)
oiuz Creative Commons License 2005.08.29 0 0 144

Helló!

 

A halevők védőszentje figyelmeztetett a türelmetlenségem miatt!

Ugyanis nem vártam meg az erre e hétvégére beígért házi halászlét made by oiuz anyja, hanem a Balaton partján egészen pontosan a balatonfüredi Terasz Étteremben etten egy CSÉSZE halászlét.

A figyelemeztetés: a hal POCSOLYA ismétlem POCSOLYA ízű volt!

Mondtam a pincérnek, azt mondta, hogy ilyet ő még nem hallott! Na borravaló az aztán az ablakba, és még fel volt háborodva....

 

Pofátlan alak.....

 

Az erre a hétvégére szántat már nagyon várom, hogy kiöblítsem a számból ezt az pocsolya ízt!

 

A védőszentnek pedig üzenem, hogy értettem a célzást,  és nem leszek többé türelmetlen....

 

Jó halat mindenkinek! Más hétvégi élmények? Jobbak mint ez????

 

afSiH

 

oiuz

Boarhunter Creative Commons License 2005.08.27 0 0 143

Ugye mindezt bográcsban követitek L?

 

Miért, máshogy is lehet? :-)))

 

Házi gyúrású.............

.

vagy kész tésztával?

Hát a tésztagyúrás tipikus női munka, vagyis gyúrja a q anyja...

"Házi"-nak nevezett bajai gyufatészta lesz hozzá.

 

A bogrács az kell ennek a lének. Abban tud rendesen forogni. Remélhetőleg nem szakad le az ég addig és rendes tűzön tudom főzni. Ha mégis esne, akkor marad a gázégő :-(

Előzmény: kulináris kóstológia (141)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.27 0 0 142
A tájékoztatást el is várjuk ám !
Előzmény: kulináris kóstológia (141)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.08.26 0 0 141

afSiH!

 

Szervusz Boar, és MINDEN afSiH szelleműséget valló topiklakó!

 

Halas jó étvágyú szép szombatot Nektek, mert Isten is úgy akarja!

Gondolj csak a csodás halszaporításra!? ..........................................

 

Írtad:

> Vegyes dunai hal, bányatavi csuka és tógazdasági ponty, bajai módra...

 

AZANNNYA.....

                      ... ezt már elrontani sem lehet, s amiért engem megfogott,

.

az

a

.

bajai

.

módra!!!!!!!!!!!!!

 

Belekotyog6ok?

 

Ugye mindezt bográcsban követitek L?

 

Házi gyúrású.............

.

vagy kész tésztával?

 

(Mecsoda naaagy a különbség a házi gyúrású tészta javára, ámbár ehhez TTAMÁS halas barátunk is tud  véleményt mondani.....)

 

Nos?

 

Akárhogy is követitek L, frissen fogott halaitokhoz jó étvágyat!

 

 

stefiadri:

.............. szövetkezzünk?

...............mélyhűtőben afrikai harcsa, süllő, hortobágyról "bevándorolt" ponty:

elkövetjük, s asztaltársaságunk is lesz!

 

Búbánatot, Oiuzt, és Boart is tájékoztatjuk, hogy ne maradjon ki senki!

 

Élménybeszámolókat szabad elvárni? Nálunk off-os (halmentes) e 7végi prg.

 

afSiH!

 

Farkasétvágyú halas 7végét!

 

afSiH!

 

 

Előzmény: Boarhunter (136)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.26 0 0 140
Remélem fogok is néhány közepes testű 3-4 kilós pontyot.
Előzmény: oiuz (139)
oiuz Creative Commons License 2005.08.26 0 0 139

Nekem a halászlé a jövő hét végére van beígérve....

Behajtom az ígéretet az tutti.

 

Mindenkinek kívánok jó halat a hétvégére!

 

afSiH

 

oiuz

Előzmény: Boarhunter (136)
Boarhunter Creative Commons License 2005.08.26 0 0 138
Kaposvár, Gyertyánosvölgy, holnap este :-)))
Előzmény: stefiadri (137)
stefiadri Creative Commons License 2005.08.26 0 0 137

Erre én is beneveznék :-))))))))))

Hetek óta ácsingózom halért, de a családomat nem hatja meg! Egyszerűen nem akarnak halat enni. Így hát marad a konzerv, egy kis olajos hal, csak a halacska kedvéért....

Előzmény: Boarhunter (136)
Boarhunter Creative Commons License 2005.08.26 0 0 136
Holnap halászléfőzés lesz, ha isten is úgy akarja. Vegyes dunai hal, bányatavi csuka és tógazdasági ponty, bajai módra...
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.23 0 0 135

lazaccal töltött fogastekercs. Hogy én ebből a másodikból mennyit felfaltam...istenem...már égett a pofám de nem bírtam abbahagyni...

 

Erről van nekem egy történetem, még 1982-ből.

Szégyen, nem szégyen, Moszkvában jártam társasúton.

Első este a Szevasztopol 2 szállodában a vacsora füstölt lazac volt.

Gyönyörű rózsaszín vékony szeletek, ahogy a nagykönyvben elő van írva.

Íze is kizűnő volt. (és csúszott rá a pezsgő)

Kb. 30-an voltunk, ebből pontosan 15-en adták nekem az adagjukat, mert fingjuk nem volt róla, hogy mi az a lazac.

Életemben nem laktam még ennyire jól lazaccal.

Azóta sem.:-((

Előzmény: Boarhunter (134)
Boarhunter Creative Commons License 2005.08.22 0 0 134

A héten majdnem engem is vinni kellett a fehérkabátosoknak, de aztán lement a lázam és a gyógyszer is bennem maradt. De már ennék valami emberbe való zabát is, ez a diéta tönkretesz.

BTW, pár hete voltam egy lagziban. Ott ugyan nem szokás halat enni, de ez egy nagyon elegántos helyen volt, és a hideg előételek közt olyanok szerepeltek mint füstölt pisztáng tejszines tormakrémmel valamint füstölt pisztrángal és lazaccal töltött fogastekercs. Hogy én ebből a másodikból mennyit felfaltam...istenem...már égett a pofám de nem bírtam abbahagyni...valami eszméletlen király volt...pedig amúgy a füstölt makrélát többre tartom a pisztrángnál.

oiuz Creative Commons License 2005.08.22 0 0 133

Hali!

 

Visszatértem!

 

Magammal dumálok az általam nyitott topikban.....::::::(((((((((((((((((((((((

nem semmi, mindjárt jönnek a fehérkabátosok, hogy elvigyenek Lipótra.....

 

Na mindegy!

Múlt hétem ettem egy jó lazac szeletet sutve, tetején füstölt lazaccal ami rózsaszerüre volt hajtva.

Jó volt, igaz éhes is voltam.

 

 

afSiH

oiuz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!