Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Tapasztalatok, hibák, vélemény ezekről a gázriasztókról
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Ettol meg nem lesz lofegyver. Meg ha van agya a kolleganak, akkor tenyleg csak szukitest modosit, meg akasztot tuszkol beljebb (amugy ha megfelelo mertekig betolja az akasztot akkor a szukitest mar nem is kell bantani, csak nehez azt eltalalni)
Na, akkor már csak egy uccsó kérdés: a cső kitolásához hogyan fogtad meg a tokot a prés alatt? Satuba az egész és préssel cső szemből kitol, vagy hogyan?!?
Vagy faragsz ra masik csovet... (csak vigyazz, ne reklamozd, mert minden amirol itt beszelunk gazriogato-javitas, es engedelykoteles, bar nem tudom, hogy ha magadnak javitod akkoris az-e, kicsit hulyeseg lenne)
Ha normal gazpatronokkal hajtod csak akkor gyakorlatilag barmily vas megteszi alapanyagnak, nagy igenybevetel uccs`e leszen...
Ok, kézzel nem is gondoltam. Van rendes állványos célszerszám satuval alatta, meg eszterga is. Lehet, hogy jobb lesz esztergálni a csőtorkolatot, mint fúrni, szakember majd megmondja, hogy tudja megfogni. Bár sajnos már volt benne egy menet, 8-as rakétalövőnek, de elbarmoltam, úgyhogy lehet, hogy fúrás, betétezés, újrametszés lesz belőle...
Van kicsi gumi is, nem baj az, ha szorul :) Persze a nagyobb hatasosabb
De kezi furoval ne furkald a GRP csovet. Ha ilyen affinitasod van csinaltasd meg valakivel, akinek van gepe. Egy akaszto beutlegeleshez is kell celszerszam, mert a kifele nezo oldala ferde.
Felfuras 10mm-es gumibogyohoz mehet 8.5-9mm-es furoval. Az akasztot tul melyre nem szabad beverni, mert ha felul a szukitesre akkor eldugaszolja azt, azert legalabb 10mm-t hagyj neki, de ezt kivulrol eleg nehez megallapitani....
Köszönöm válaszod, ez az, amre gondoltam. Az akasztó beljebbverése után nyilván fel kell fúrni a torkolatot, h. belemenjen a gumi. Milyen átmérőre is?!? :)
Ja, kerdesedre konkretan valaszolva: koszorult, edzett acel rudacskaval tortent a kitolas. Aztan a szukites kitolasa egy nagyobb (diam. 5.8mm) edzett acel rudacskaval. Az akaszto kalapaccsal is megy, ha van rossz pl. HSS furoszarad 3.4-3.8-as atmerovel (ami meg atmegy a szukiteseden) azzal kibabralhatod, a szukitest viszont el kell felejteni, tenyleg csak pressel megy, massal meg sem mozdul. Ha meg utlegeled, csak egyeb dolgok deformalodnak.
(pelda erre, hogy egy 25mm atmeroju tengelyt kellett beilleszteni egy helyre, mondtam a szakinak, hogy preselje, de az meg verte a nyalat, hogy azt nem lehet, mert ferde lesz (a fasza, az lesz ferde) hogy azt kalapalni kell... na, mire beleferte, a persely szorult is a teteje fele, mert ugye gombasodott... lestek is, hogy ez hogy lehet, hiszen edzett acel a linearis vezetek, merni nem is tudtak semmi deformaciot... szoval ez is olyan "en megmondtam" eset volt)
Szukites kiszedesehez mindenkepp edzett acel pocok kell, rez, egyebb nyavajaval probalkoztam en is eloszor, azok szet is mentek.
Ha mondjuk ki van szedve a szukites, akkor erdemes megmerni, aztan betetezni (szegeccsel) olyan 3-as atmero korulire. Osszeszereles ertelemszeruen forditott sorrendben.
Nyilvan ha a kitolo nem fer at a szukitesen, akkor nem tudja ezen keresztul kitolni az akasztot. (rogtonzott bilivas 100-as szoget pl. felejtsd el, csak elgorbul meg beszorul) De egyaltalan minek akarod azt kiszedni? Inkabb kalapald beljebb, aztan akkor beljebb tuszkolhatsz a csobe gumibogyot, elso loveshesz :)
Szukitest torkolat felol, akasztot a toltenyur felol, de ennek valamelyest nyilvanvalonak kell lennie, es ismetlem, kalapaccsal, mindenfele pockokkel NE ALLJ NEKI kiszedni a dolgot! TUdom, ugysem fogsz ramhallgatni, de tenyleg nem erdemes.
A toltenyur felol??? ajjj... de hat a szukites az kulon alkatresz (mellesleg kemenyre edzett) azt hiaba furkalnad, latod, pedig mindenki szolt, hogy hazilag nem erdemes barkacsolni (spiatert siman megmutod, de GRP-ben ugye koztudottan minden ACEL!)
Hiaba mondottam nektek, hogy pres nelkul nem erdemes nekiallni... ti bajotok. Ha nem tudjatok mi az a pres, akkor neki se alljatok szetszedni, mert minek, en sem mutom szet a kocsim legzsakelektronikajat, mert fenetudja mi lesz belole.
Megmertem az egyik GRP kiszedett szukitesenek belso atmerojet, ez speciel 3.48mm
Fotót, fotót, fotót! A krómozás hogy viselte a szétfúrást? Vagy a csövet nem krómoztattad?
Hunserv: hogy a piklibe tudtad kitolni a csőből azt a sok belepréselt cuccost? Valami kis leírást közre adhatnál, asszem csőszűkítésnek talán ez lenne a legelegánsabb módja. Lecserélni a gyárit... :)
Álláspontomat felülvizsgálom, zöldségeket beszéltem. A csőbe a .38 BS megy simán, makimakit nem próbáltam. A töltényűr jelenpillanatban 9.8mm átmérőjű.
Szal... esztergályos szakember visszaküldte a csövet, apám 30 perces szentbeszédet tartott. A probléma az volt, hogy az öreg esztergályos is valami fegyverszagértő, aki apámnak magyarázott, hogy hogy lehet valaki ekkorra barbár, mint én.
A lényeg, hogy kaptam egy marék alkatrészt, amit kiműtött a csőből. Két kis kupak, meg az acéllemez, ami a torlaszt képezte. A töltényűrt változatlanul hagyta, viszont utána megbetétezte a csövet ha jól látom, rakott bele 3mm szűkítést, meg új torlaszt. Elég profin csinálta, mert a torkolatot én szétbarmoltam 9mm-re, kb. 2cm mélyen; ez most lement 8mm-re, viszont nem látszik semmi betétezés szemből.
9x19 nalam (mindket GRP-nel) nem a hossza miatt nem megy csore, hanem mert a segge tul kover :) A Makarovnak meg mar a nyaka is :) hehe, jolmegaszondtam :) Szoval a maki az elejen elakad, a luger meg feluton. Szvsz, az en peldanyaim toltenyure JO, szamszakilag is igy kene lennie... A Browning meg csak azert megy csore, mert a hulye FEG-ek a szukitest ugy alakitottak ki, hogy annak tul kicsi falvastagsagu a pereme, ami a riogatot megtamasztja. Ha mondjuk ott kozvetlenul leszukulne 6-7mm-re akkor nem lenne semmi gond, max. a becsuszott lovedekes 9x17 menne csore (de az amugy is bemegy minden riogatoba)
De a makarov valamivel nagyobb mint a 9x19 nem? nekem a 9x19 töltésének csak a hossz az akadály, átmérő nagyjából akkora, de a Makarov nekem is megakad már a hüvelyszájnál.....ha az belemenne, akkor a PAK úgy lötyögne benne, hogy több anyag jönne ki a kivetőnyíláson, mint a csövön :)
Ki irta, hogy a GRP-ben csore megy a makarov??? Tegnap kiprobaltam, egyik GRP-mbe sem passzol a maki, mar a huvelyszaj sem akarodzik bemenni picitsenem!!!
Nem keverte az illeto a 9x17-el? (9mm Browning Short, 9mmK, 9mmBr, sokfele jelzese van gyartotol fuggoen) Az eleg gaz, ha csore megy a maki, mert akkor igencsak tulmeretes a toltenyurod (es akkor a 9x19 is jo esellyel belemegy)
Ezen ne csodalkozz... az egyik GRP-t az uj kormrendelet utan kozvetlenul meg valami 30k (vagy 25?) kornyeken vettem... ennyiert sehol nem kapsz ilyet (vagy csak rohadt mazlis vagy)