Majd ezután fognak ragyogni, hisz még jórészt bimbóban vannak. Kaptak fagyot, jégesőt, hideget és egy heti folytonos esőt, én pedig egy frászban voltam, de mégis úgy tűnik, hogy az idén sokkal szebbek lesznek, mint tavaly.
Jelenleg még így nézünk ki ( az eddig felrakott képek az éppen aktuális nyílók voltak)
Látod, látod...múltkor azt írtad, mennyire előre vannak a rózsáim. Most nálad ragyognak, nálam meg jókora részük elfagyott. (gyönyörűek a rózsáid mint mindig)
A Tuscany Superb nálam kb. 150 cm magas és kb 200 cm széles.
Elnyílás után ritkítom és a túl hosszú hajtásokat visszavágom. Eddig szabadon nőtt, de az idén már kap elnyílás után valami "kalodát". hogy ne teröljön ennyire szét.
Eddig még túlélte a teleket, de a mostani kicsit betett nekik, úgyhogy én is újra vetettem. Nem biztos, hogy a hideg ártott meg nekik, szerintem inkább a nedvesség, vagy a kettő együtt. Idén össze fogom őket kötni és be is takarom a tövüket valamivel.
A pipacs gyönyörű lesz, minden éven több virágot hoz! Nálam már virít és jelenleg ő a kertem legfőbb éke. Hozok majd képet.
Az hogy használok, túlzás. Télen szórtam ki granulált marhatrágyát a tövekhez, ennyi. Ezért is kérdezősködöm. A csalánt nagyon dicsérik folyékony műtrágyaként, később azt is szedek majd, de az csak keveseknek jutott tavaly is. Szegeden találtam egy boltban kálium túlsúlyos műtrágyát (nevét most nem tudom, meg kell néznem a zacskóját), azt egyenlőre féltve őrzöm. A Terrasani rózsatrágyát vagy a folyékony szert használod?
Szia! Nekem van Virgom! Nagyon szeretem, mert egészséges, erőteljes növekedésű, sokat virágzó rózsa. Tavaly töltötte nálam a harmadik szezonját és egész nyáron volt rajta virág folyamatosan, csak ajánlani tudom! Nálam már kb. 1,5 m magas terebélyes bokor. Igaz még idén nemnyílt ki, de rengeteg bimbó van rajta!
Köszönöm az infot, de az enyémnek nincs, vagy legalábbis eddig nem volt túl jó dolga. A metszésen kívül nem nagyon foglalkoztam vele, mert bár nem virágzott, mindig nőtt, mint a gomba, és egészséges volt. Most akarom megpróbálni egy kicsit dédelgetni, de lehet, hogy jobb lenne lecserélni egy ramblerre. Nagyon hajlok erre megoldásra. Már nézegetem, hogy melyik fajtát válasszam.
Nagyon szép a színe, én szeretem. Olyan narancsos egy pici rózsaszínes beütéssel, mint a naplemente. Nem tömvetelt, de ez talán jó is. Az illata is finom, szerintem tetszeni fog.
Van valakinek itt a topik társaim közül Virgo vagy Sutters Gold futórózsája?Jól virágzó rózsák?Ma vettem őket az Oázisban konténeresen.Akció van most az Oázisban és 1300 ft az Ausmas,Auscat,1900ft a Poulsen rózsák(Pirouette,Cardiff Castle stb,3200ft a konténeres Éden,Eric Tabarly,Rimosa,Marie Curie stb.Szép erős bimbós növények.Hamarosan teszek fel képeket a kertről mert a rózsáim nagy része most kezd virágozni.
Vertimecre helyett én is csak fejcsóválást kaptam... Azt mondta az eladó, lassn mindent méregkönyvessé tesznek, szabadforgalom csak az hagyja az unio, amit akár meg is ihatnánk...:D (Ő mondta így). Elég gáz, Innen Szegedről meg déli irányba járnak át sokan ilyesmikért...
Olyan jó, hogy szóba került az EM BIO, mert épp kérdezni akartam, hogy emlékszik-e valaki, szó volt róla jó pár éve, akkor kaptam/vettem is valamennyit és egy kicsit nem régen találtam meg, de szerintem kipermetezem, nem hiszem, hogy ártanék vele. Megkérdezthetem, hol vette, aki írt róla? (Nem emlékszem, ki volt). Nagyon sok mindere javasolják, én meg hittem benne anno, úgyhogy jónak találtam, az én fejemben így dőlt el. :)
Elolvastam, amit az emBIO-ról írnak, nagyon hasznosnak tűnik. Még nem hallottam felőle, de én is beruházok.
Ha már itt tartunk; nem tudom, Ti hogy szerzitek be a különféle permetszereket. /Már azon túl persze, hogy bementek érte az üzletbe./ Egyik nap, amit Ametiszt leírt például, hogy most mivel indítottak, tegnap elmentem, hogy veszek. A Nonit és az Amalgerol vásárolható, de ezen kívül csak a Flumitét adták. A Vertimec már zöld könyves. Beszélgettem az eladó hölggyel, azt mondta, hogy hétről-hétre egyre több permetszert tesznek át a zöld könyvesbe, hogy lehetőleg minél többen végezzék el a tanfolyamot, hogy meg tudják venni. Vagy sokan Párkányba járnak át vásárolni. Most nem azért, de utána néztem, egy ilyen tanfolyam 80 000 forint a vizsgadíj nélkül.
Persze, használom azokat, amiket lehet, de pl. az Amistárról is azt írják, hogy évente max. 2-3-szor használjuk, aztán váltani kell. De ez minden másra is igaz.
Permetezni meg muszáj. Már pár hete elkezdtem, közbe a jég is szétszaggatta a rószák levelét 2 hete, akkor is lepermeteztem, de ennek ellenére ebbe az időbe már kezdenek foltosodni a levelek.
Szóval nektek van-e zöld könyvetek vagy hogy szerzitek be a különféle szereket?