Keresés

Részletes keresés

Stoner Creative Commons License 2005.01.29 0 0 2816

Annácska!

A te anygalkáid, nem hogy lassabban, de egyáltalán nem fognak lőni...

Előzmény: Jablko (2715)
Stoner Creative Commons License 2005.01.29 0 0 2815

Vik23!

Képzeld el a gyerekedet 30 évesen... Hacsak nem kezd el rendesen étkezni...

Előzmény: Vik 23 (2712)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.29 0 0 2814
broaaa :(((
Előzmény: mikimuki (2803)
Stoner Creative Commons License 2005.01.29 0 0 2813
Vigyázz, mert sérvet kapsz..
Előzmény: hadd ne (2811)
Stoner Creative Commons License 2005.01.29 0 0 2812

Annácska!

Pótolhatatlan vagy! Annyit nyafogtunk, hogy nincs kutatás a vegan táplálkozásról...Itt van. Igaz, hogy elismeri azt is, hogy alig folyik kutatás ebben a témában. Felveti, hogy érdekes lehet megvizsgálni a növényevő álltokat ebből a szempontból... Én mást se teszek, mint ezt próbálom összevetni, persze, csak pusztán az elme erejével, mivel nincs más laborom, mint a saját testem.

Aranyos, amint a veganságot, mint "szélsőséges" esetet említi. Én meg a mindenevésre szoktam mondani ezekre válaszul, hogy szélsőségesen egészségtelen. Ezt írja, csak rövidebben az Élő ételek... könyv 24 oldala is. Nem tudom, mit kell még bizonygatni? Sajnos nincs pénz a kenyérkém vizsgálatához, mert az sokakat megnyugtathatna... Nem vagyok egy soviniszta, de mindenkinek ezt kéne ennie!!!

Előzmény: Jablko (2711)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.29 0 0 2811
Nem. Csakazért sem reagálok "érdemben", bár komoly erőfeszítésembe kerül.
Stoner Creative Commons License 2005.01.29 0 0 2810

hq9mck!

Elmentettem a leveledet. Sokfelé említik, hogy én milyen sovány vagyok, vagy Annácska milyen sovány. A 167 cm/ 60 kilómmal egyáltalán nem vagyok sovágy és gyenge. Most tőled azt ismegtudtam, hogy kifejezetten dundi vagyok. Egyébként 54 kilósan még ennél is jobban voltam, de mikor a fürdőkádban a csípőcsontomra néztem...Szóval, mégegyszer a bulímiáról-anorexiáról. Ha valaki kövérnek érzi magát semmi más dolga nincs, mint kelő tudománnyal felvértezve nyersétkezésbe fogni.

Előzmény: Törölt nick (2705)
Stoner Creative Commons License 2005.01.29 0 0 2809
Én meg 1.50-es tejet cipeltem mindennap haza aluminiumkannában. Sokszor kilötyögött a biciklin...
Előzmény: Törölt nick (2755)
Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2808

Kedves Tengertánc!

Szeretném megvédeni Vikit, mert sok más emberhez képest mindig kulturáltan kommunikált. Ez a téma lehet, hogy más miatt hozott ki belőle ilyen indulatokat.

Szerintem nem felelőtlenség az otthon szülést választani, de sok embernek ez még távoli dolog. Lehet, hogy a következő generációknak ez már kevésbé lesz megdöbbentő.

Előzmény: Tengertánc (2807)
Tengertánc Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2807
Kedves Vik! Ebben a topikban nem akartam az otthonszülésről írni, hiszen nem ez a témája. Most is csak annyit szeretnék mondani, hogy senkit nem akarok semmire rábeszélni. Szültem már otthon is, kórházban is. Nem vagyok sem szemellenzős őrült, sem "hős". Az otthonszülés nem csodaszer. Igen, van veszélye is. Felelősségteljes, felnőtt gondolkodást kívánó döntés eredménye és nem egyszemélyes szeszély következménye. (Megjegyzem, ezt a döntést a családnak és az orvosnak közösen kell meghoznia.) A világ nem fekete és fehér. Az otthonszülés nem jó vagy rossz önmagában. És mivel jóval nagyobb súlyú döntésről van szó annál pl., hogy melyik iskolába járjon a gyerek, nagyon alaposan meg kell gondolni. (Azt azért ne felejtsük el, hogy a kórházi szülés sem csodaszer. Sajnos. Ugye, ez is lehet jó és rossz is...) Ebben a témában egyébként kevesen ismerik a tényeket. Általában csak véleményekről szoktak vitázni. A magam részéről ezzel ebben a topikban befejeztem ezt a témát. Még annyit: Sajnálom, hogy ilyen stílust használsz. Úgy gondolom, névtelenségünk még nem ok arra, hogy kivetkőzzünk önmagunkból. Neked hogy esne, ha valaki így beszélne veled???
Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2806

Én is valami ilyesmire gondoltam. Mindig szomorú leszek, mikor látom az embereket (nagy ritkán, ha elmegyek ilyen helyre vásárolni) bepakolni ilyen műfehérkenyérből.

Kb. a TESCO szlogenje ez lehetne: vegyél a legócskább minőségből minél többet, mert hát olyan olcsó!

Ezt persze nem csupán a kenyérre értem.

Elszomorító.

Előzmény: mikimuki (2805)
mikimuki Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2805

Pl azért csinálják, mert buknak valami minimálisat mondjuk a mi esetünkben a liszten, amivel sok embert oda lehet csábítani, aki ha már ott van nem csak lisztet vesz, hanem be is vásárol, és a többi árucikken levő nyereség bőven fedezi a két kilo liszten bebukott profitot. És így a profitorientaltsaguk máris tettenérhető. Hidd el ahhoz, hogy egy nagy lánc sikeresen működjön, nem csak annyi kell, hogy amit megveszek x-ért azt 1,1x-ért eladom. Ennél bonyolultabb az üzleti élet, de Te ezt biztos nem érted.

mikimuki

Előzmény: Törölt nick (2783)
Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2804

Nagyon sokat kell még foglalkoznom a témával és keresni olyan nőket, akik otthon szültek. Ha a terhességem alatt bármi arra mutat, hogy gond lesz, akkor lemondok a dologról. De mondjuk lemosni akkor sem engedném a gyereket pár napig.

Nyugaton nagyobb hagyományai vannak a dolognak. Egyébként nem úgy gondoltam a szülést, hogy nem lesz ott orvos/bába a szükséges dolgokkal. (Független Bábák Szövetsége - tegnap olvasgattam)

Tehát nehéz döntés, de ha eszembe jut egy kórház a fémesen csillogó környezetével és csempéivel, meg merev szabályaival, akkor ...

Tényleg, képzeljétek, a barátnőm (30) most talált magának vegetáriánus szülész-nőgyógyászt. Nem olyan nagy hír, de mindenképpen örvendetes. Azt mondta a barátnőm: "jaj de jó, legalább a terhesség alatt nem kell hallgatnom, hogy 'naaa, ha húst nem eszik, legalább egy kis tejet igyon.'

Változik a világ. :)

Előzmény: mikimuki (2802)
mikimuki Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2803

Szvsz a Te hülye tanácsaid veszélyeztetik a Magyarországon szülőket. Olvasd el légyszíves az előző (2802) hsz-omat. Kiváncsi vagyol Te mit gondolsz erről? Pl tegyük fel hirtelen veszélyesen leesik a pulzusa a gyereknek? Telefonálgatunk a mentőért? Mire kiérnek már pl. károsodhatott a gyerek agya.

A statisztika meg nagyon érdekes tudományág, így is, úgy is lehet egy adathalmazt értelmezni, mindent meg lehet vele magyarázni. Pl lehet, hogy azért jobb az otthoni szülések aránya (feltéve, ha igazat írtál), mert Dr. G. Á. és csapata erősen megszűri, hogy kiket vállal otthonira (gondolom azért, mert Ők is tisztában vannak a kockázatokkal) és a legkisebb komplikáció gyanú esetén sem vállalják. Másfelől lehet, hogy úgy kozmetikázzák az arányaikat, hogy a korházban végződött szüléseket nem az otthoni szülésekhez sorolják...

mikimuki

Előzmény: Törölt nick (2776)
mikimuki Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2802

Abban igazad van, a terhesség nem betegség...

De! Szvsz az otthon szülés igencsak kockázatos, azt írod, hogy legyen egy korház 10-15 percre. El tudod képzelni, hogy egy komlpikáció esetén 10-15 perc alatt mi minden történhet az újszülöttel és az anyjával?

Szülési felkészítőn mondták, hogy azért biztonságosabb a korházi szülés, mert komplikáció esetén egy ajtónyira (10-15 másodpercre) van a műtő, ahol azonnal ki lehet emelni az újszülöttet és ellátni az anyját is. Erről mit gondolsz?

mikimuki

Előzmény: Jablko (2749)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2801

Hat azt hiszem, itt le is zarhatjuk, neked ez a velemenyed (bar mitsem tudsz a temarol, mitobb, senkit nem is ismersz, aki ezt az utat valasztotta volna), talan konkluziokeppen annyit, h ma Mao-n nem tilos otthon szulni, nem buncselekmeny es nem jar erte se dilihaz, se borton. Mas orszagokban akar a szulesek 30%-a is otthon zajlik es a TB teriti a koltsegeket (sot boldog ha valaki ezt valasztja, mert joval olcsobb megoldas mint a korhaz, megsotebb van ahol a korhazi szuleshez minimum valami komplikaciot kell produkalni, mert az nem jar am mindenkinek, osztan ott sem hullanak az ujszulottek meg a szulo anyak mint a legyek, sot a mutatoik jobbak mint otthon, de te legyel csak a magyar egeszsegugy es korhazi rendszer lelkes hive, minden okod megvan ra). Tudom, tudom, ott az ajto elott all a mento es minden sarkon van egy korhaz, sot meg a kerites is kolbaszbol van, (veganoknak szojakolbaszbol), kar h ez csak ostoba mese ami nem igaz, de jol lehet rola temazgatni.

Otthonszulesrol a megfelelo topikban kellene ertekezni a tovabbiakban (vagy legalabb olvasd el...)

Előzmény: Vik 23 (2794)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2800
Nem kotelezo. :) Egy lehetoseg. Mint a tobbi is.
Előzmény: tigristomi (2798)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2799
:)
Előzmény: hadd ne (2797)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2798

Mint ahogy itt a Mekiben lehet kapni salatat

Ezt a mcdonaldsot se nekem talaltak ki. Kulfoldon egyebkent joval nagyobb a mekiben a valasztek salatakbol es vegetarianus etelbol. Mondjuk ennek ellenere az volt az utolso hely ahova mentem, neha egy ket baratom miatt ettem csak ott, azt viszont elismerem, hogy maga a kornyezet kellemes szamomra egy ilyen helyen.

Hogy en magamtol bemenjek egy mcdonaldsba, ez viszont magamtol sose jutna eszembe.

Előzmény: Törölt nick (2774)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2797
Remélem nem csak benned van, hanem néha használod is! :)
Előzmény: tigristomi (2795)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2796

Azt olvastam a vérnyomásra, hogy volt aki naponta 3-szor cayenne borsot ivott, 1 teaskanal egy poharban, és egy idő után normalizálódott a régóta tartó vérnyomása.

"When they returned from the trip, the man continued taking Cayenne, one teaspoonful three times a day. The doctor was astonished at the young man's next checkup--after a lifetime of high blood pressure, he now had a clean bill of health."

http://www.herbsfirst.com/NewsLetters/0299cayenne.html

Itt van amugy a magas vernyomasrol egy erdekes iras, mind a gyogyszerek nyilvanvalo hatekonytalansagarol, mind az evtizedek ota ismert megoldasrol:

http://www.dr-schnitzer.de/hypertension-medication-side-effects.html

Előzmény: Jablko (2738)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2795

Kedves Anna!

Köszönöm a bókot. Amúgy gondoltam már könyv írásra, amiben az egészség holisztikus megközelítéséről írnék, és arról, hogy amik történnek velünk azokra mi hogyan vagyunk befolyással. Van ugye rengeteg könyv az egészségről, arról hogy hogyan legyünk sikeresek, de valahogy úgyérzem hogy a holisztikus, az adott módszer lehetőségeit logikusan felmérő. a különböző módszerek sikerességének és hatékonytalanságának okait átfogóan tárgyaló mű nem létezik.

Valahogy a legtöbb ilyen könyv elveszik a saját területén, és igazából úgyérzem, hogy saját sikerességük mozgató rugóival sincsenek tisztában, ezért is aztán sokak szemében hiteltelenek lesznek.

Ebben nem lenne benne az összeesküvés.

Mondjuk én nem vagyok kutató, de amilyen szintű könyvek megjelennek manapság, azt mondom hogy lenne helye a könyvemnek.

De egy ilyen könyv akkor az igazi, ha valamilyen szinten a leírtak demonstrálva vannak, így egyenlőre hagyom a dolgot.

Másfelől van mivel foglalkoznom.

Ezeket Annácska neked mondtam, ha ez nyilvánosan is történt, szóval a többieknek csak annyi, ne ijedjenek meg, egyenlőre nem írok.

Bár az asztrológiai térképem szerint van érzékem a dologhoz, mint ahogy a logikus gondolkodás képessége is bennem van.

Tamás

Előzmény: Jablko (2738)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2794
Az a jobbik eset, ha csak "elmebetegek", mert akkor nem tudják, hogy mit csinálnak, és nem vonhatók felelősségre.
Előzmény: Törölt nick (2792)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2793

de akkor mar nem a hasamban volt:)

Es nem is egy embriorol,hanem egy viszonylag ertelmes 2-3-4 evesrol volt szo.

Micsoda kulonbseg

Előzmény: Törölt nick (2791)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2792

Veresre veretni egy gyerek fejet nem veszelyeztetes???

En nem propagalok semmit, te minosited az otthoszuloket elmebetegnek.

Előzmény: Vik 23 (2789)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2791
Pedig a masik topikban azert esett ra a szekrennyi konyv, mert nem hallgatott rad, pedig millioszor elmondtad neki...
Előzmény: Gabiiiiii (2759)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2790
Megkérlek a legalázatosabban, hogy ne propagálj itt olyasmit, ami életveszélyes!
Tudom, hogy neked nincs veszítenivalód, de azoknak, akik 20 évesen olvassák amit leírsz még van.
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2789
A kórházban szülő "elmebetegek" nem szándékosan és tudatosan tették kockára a saját és gyerekük egészségét, életét.
(Egyébként nem szokásom a minősítgetés, de a gyerekek életének, egészségének veszélyeztetése nagyon kihoz a béketűrésből.)
Előzmény: Törölt nick (2787)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2788

Talan megsem. Van vizsgalat is, gondolom azon nem vettel reszt, ha sosem akartal otthon szulni.

Előzmény: Vik 23 (2786)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2787

Nem tud melyen hallgatni a "tetterol", az egyetlen esetben amikor tragedia tortent, honapokig minden ujsagban errol volt szo. Pedig a gyerek elve szuletett, kesobb abbahagyta a lelegzest, korhazba kerult a Cerny mentovel, gepre tettek, de nem tert magahoz. Maig nem tudni mi tortent, felelossegrevonas nem tortent. Es ez 1 ujszulott a mao-i otthonszules torteneteben. Anyai veszteseg meg nem tortent. Ezekrol a hirekrol az ujsag tudosit. A titkolt terhessegeket ne keverjuk ide, jo?

"ilyen otthonszülő elmebetegek "

A korhazban szulo elmebetegekrol is lehetne sokat irni. Arrol a ket norol, akik kozul az egyik meghalt, a masik "csak" a mehet vesztette el. Itt az indexen van nem egy eset, friss is, nem otthonszuleses. Lehetne minositgetes nelkul? Koszi

Előzmény: Vik 23 (2785)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!