Kati, köszönöm szépen. Az éttermektől tartózkodni fogunk, lesz halsütés rendesen otthon :-) A bőröndöket most pakoltam be, holnap reggel, 05:50-kor indulunk, nem sok alvás lesz ma éjjel. Útközben nem lesz netem, de jó 3 hét múlva majd bombázlak beszámolóval és képekkel benneteket itt. :-) Köszönöm mindekinek a segítségét! üdv
Ha nem találtál volna rá, akkor megírtam volna, hogy nyitva van, sőt meg kell, hogy mondjam őszintén, hogy az olbiai Auchan az egyik legjobb beszerzési hely, amit olasz területen ezidáig meglátogattam. Halas pult, hatalmas sonkás pult(ok), sajthegyek, zöldségek, saláták és minden, ami szem szájnak ingere és ráadásul nagyon barátságos áron.
Legyen szíves segítsen nekem, aki tudja, hogy vasárnap nyitva van-e ott az Auchan illetve valami másik nagyobb élelmiszerüzlet. Most esett csak le, hogy én itt tervezgetek, de mi vasárnap érkezünk és önellátósok leszünk, akkor akartunk bevárásolni mindent a főzöcskéhez, meg reggelire, meg főleg italokat és attól tartok most, hogy lehet, hogy vasárnap semmi sem lesz nyitva? ??? Esetleg csak valami kisüzletek, ahol méreg drága minden??? Aki tudja, írjon, még ma, mert akkor holnap úgy vásárolok be, hogy legalább az első napra legyen kenyerünk... köszi
A pecázást nem tudom Olaszországban, de több más országból azt szokták írni, hogy tengerből azt és úgy pecázol, ahogy akarsz, erre nincs szabály. De ezt csak gondolom.
Igen, én is szívtam már ezen. Tényleg, aki hosszabb beszámolót ír, édemes a wordben írni, vagy ahogy Cedí is írta, én is az írás végén kijelölm a biztonság kedvéért, nyomok egy ctrl+c -t és ha eltűnik, akkor csak be kell másolnom újból...
Ó, szegény, sajnálom. Ha hosszan ír valaki, még elküldés előtt érdemes kijelölni és másolni a szöveget, mert egy idő után a gép kidobja az embert és eltünik a szöveg, újra be kell jelentkezni, de ha előtte ezt megcsináljuk és mégis kidobott, akkor újra bejelentkezés után csak be kell illeszteni. Én is jártam már így párszor.
Ó jajj egy egész novellát írtam, rányomtam az elküld gombra és nem jelenik meg a hozzászólás :( Akkor majd később nekiugrok mégegyszer az élménybeszámolónak.
Épségben hazaértetek? Milyen volt a komp út? Egyáltalán az utazás? Vagy repülővel voltatok? A szél az ott mindig fúj. Árak, hogy változtak? Hol voltatok pontosan, kirándulni merre voltatok, mikor nem a tenger mellett voltatok? Jó volt?
Kedves szardíniai fórumozók. Augusztusban Szardiniára megyünk 2 hétre. A szállásunk Villasimiusban lesz. Kicsit izgulok jól döntöttem e? Úgy tudom az csendesebb környék, mint az északi rész. Azonban kirándulgatni is szeretnénk. Merre érdemes innen kirándulgatni ami nem olyan nagy távolság. Kocsit szeretnénk bérelni a 2. hétre. Ha valaki tanáccsal, ötlettel szolgálna örülnék.
Sziasztok, innen Szardíniáról. Sajnos az utolsó éjszakánkat töltjük itt, holnap indulás haza :(
Egy kis helyzetjelentés. Itt napközben szépen süt a nap, de a szél állandóan fúj. a 10 nap alatt két nap voltunk olyan helyen ahol nem fújt a szél. Mondjuk az elmúlt pár napban már csak így estefele.
A tenger még picit hideg, de annyira azért nem, hogy ne lehessen belemenni.
Olaszokon kívül még nem nagyon találkoztunk más nemzettel, kivéve pár német turistával. Nagyon jó volt azokat a gyönyörű partokat szinte egyes egydül uralni.
Irígylem azokat akik még csak most fognak nekiindulni.
Kati, ezeket itt mind leírtam már pár hónapja (olyan Karácsony tájékán, akkor is te válaszoltál több dologra is) részletesen, nem emlékszel???
Északon Budoniban leszünk egy hetet, (direkt Olbia alatt), délen Pulában egy hetet (Cagliaritól kicsit nyugatra) és a végén Olbiában a reptér mellett 3 napot.
Sajnos nem tudok segíteni, mert Algheróban összesen 2 órát voltunk. Nem voltunk a kikötőben sem. Azt sem tudom, hogy onnan hová indítanak- ha indítanak- hajókat.
Hol van az a 30 km-re Olbiától? 2-3 órára szerintem bárhol hagyhatod a kocsit cuccal együtt. Az Auchan parkolója a legjobb!! Nagy a jövés menés, feltünő lenne az autó feltörése. Hol lesztek északon és hol délen? Hátha valami egetrengető jó ötlettel tudnék előrukkolni:))
Alapból mindenhol nagyon vigyázunk a cuccainkra. A baj az, hogy fél 8 körül jövünk ki a reptérről, 8-tól lehet felvenni a kocsit és a szállás Olbiától 30 km-re délre van, ott csak 10-től van recepciós, de nincs ott egész nap, mert ezek különálló bungallók egy nagyobb területen, nem egy nagy hotel vagy ilyesmi. Szóval fogalmam sincs, hogyan üssük el 10-ig az időt a cuccokkal a kocsiban és ha le is tudjuk aztán adni a portán, vagy hol, akkor sem tudunk strandra menni, mert ott lesz az összes halom kp, meg értékünk nálunk. Olbiába meg vissza kell menni bevásárolni az Auchanba, mert ott akarjuk megvenni a 18 napra való alapdolgokat, mint olaj, rizs stb...Na, de mint minden megoldódik, ez is lesz majd valahogy.
Az is lehet, hogy megengedik, hogy a szállás medencéjénél lehessünk délután 5-ig, míg be lehet checkolni...csak sajnálnék egy egész napot erre elcseszni, hogy csak a medencénél döglök, bár lehet, hogy az éjjel kettői kelés miatt pont ez lesz a megoldás. Annak ideján Korzikán saját autóval voltunk, ott rettentően riasztgattak a lopás, feltörés miatt, de ez szerintem puszta szerencse kérdése.
Kati, előbb egy hetet északon leszünk, majd egy hetet délen, aztán az utolsó három napot ismét északon.
Naná, hogy olcsóbbak. Mondjuk az már más tészta, hogy a bűnözési hullám nem hasonlítható össze a szárddal. Spanyolországban a munkanélküliség már jóval a 25% felett van. na akkor gondolj arra, hogy ez a 25%, vagy annak egy része hogyan jut jövedelemhez. Én mondjuk nem vagyok kiváncsi rá az utolsó, madridi látogatásunk óta, amkoris eltűnt 5 percen belül az összes pénzünk. Nem szeretem a bizonytalanságot, mármint nagyon utálom, ha nem érzem biztonságban magamat.
( Azért Mexico sem tuti, mint azt most már tudjuk:))
Ezek szerint a spanyol területek csak olcsóbbak, de ez általában is igaz lehet Szardíniához képest. Én, azt javasolom, hogy ne hagyjatok semmit sem a kocsiban, főleg nem látható helyen. Különösen akkor, ha bármilyen jelből következtetni lehet, annak bérelt jellegére. Egyebekben, olvastam én már ebben a topicban autófeltörésről beszámolót, igaz emlékeim szerint az egy félreeső helyen leparkolt járműről szólt, és csak egy valaki számolt be ilyen esetről.
Különben nekem a csúcs egy San Gimignano-i vacsora volt 75 euróval. Mondjuk -nyersen-1,30 kg sztékkel.
Ez kompnak komp volt, de mi a kocsit Szardinián hagytuk és csak két hajójegyet vettünk. Igy azért nem volt vészes a kompolás. De Léna ez nem likőr!!!!!!!!!! Ez egy fantasztikus pálinka, aminek olyan íze van, hogy el sem lehet mondani. Nem vagyunk nagy ivósak, de ezért megveszekedünk, csak hát hiába:))
Szardinia lényegesen drágább, mint Olaszország, holott Olaszország sem olcsó. Attól függ persze, hogy hová mentek, mert itt is változóak az árak. Északon drágább( könnyebben megközelítheő), délen valamivel olcsóbb, de az éttermi kajaárak horrorisztikusak. Persze vannak kivételek, de ott sem olcsó, hanem nem annyira drága. Főleg északon, nagyvárosokban vannak gyorsbüfék, aminek mi nemigen vagyunk a hívei. Pl. Az Auchan( Olbia) épületében is van egy csomó gyorsbüfé, de ezek nem tévesztendőek össze a tenger mellett, vagy valami kissé romantikusabb helyen lévő hangulatos kisvendéglővel, mert hogy a horrorisztikus árak ott vannak.
A Szardinán eltöltött öszesen 6 hét alatt semmiféle bűncselekményről, lopásról, betörésről, de még közlekedési balesetről sem hallottam, sem nem voltam hál Isten résztvevője. Szerintem parkolóban hagyhatod a kocsit, de miután az ördög nem alszik, én inkább vinném el a cuccokat a szállásra és tenném le a lobbyban, vagy a portán.
Tenerifén a 8-10 cm nagyságú garnála kilója 4-6 Euro között mozog, ahhoz képest a 15 már igen sok. Deaz éttermi ár, amit írtál, az horror, azt hiszem, nem gyakran fogunk menni étterembe.
Megváltoztatták a repülőjáratunk időpontját. Eredetileg este 10-re értünk volna oda, most reggel 7-kor már landolunk. Így már éjjel el kell indulni a reptérre és a szállásunkat csak 17 órától lehet elfoglalni. Vajon mennyire biztonságos a bőröndjeinket a bérelt kocsiban aszalni egész nap, Auchan parkolóban, meg strand mellett? Vagy talán le kéne tenni a cuccokat a szállásnál és utána bevásárolni, strandolni menni, de ez akkor is brutál korai időpont.
Ohh, köszi, a blogomban majd jön a szokott részletes beszámoló, sok -sok fotóval. 17 nap múlva utazunk, de már nagyon várom, totálisan ki vagyunk purcanva a munkától és nagyon hiányzik a tenger már.