azt hiszem, létezik az adjudication, magyarul utólagos elbírálás nevű intézmény - leírva nem láttam ugyan, alkalmazva viszont már igen - miszerint ha készítesz egy screenshot-ot és elküldöd a megfelelő helyre (Steven/AC/egyéb), akkor hoznak egy ítéletet a megállapított végeredményről. A screenshot mellett nyilván az is kell hozzá, hogy a játszma végéhez kellően közel járjatok (hat lépés után ugye nehéz lenne :-); és gondolom ilyenkor sem mindig egyértelmű a kérdés, biztosan van olyan állás, ahol nem lehet megmondani, hogy az egyes felek várhatóan mit játszottak volna 15 perc alatt.
Egyébként ha jól láttam, akkor ma már el is kezdődött a vébé - rögtön egy érdekes eredmény: T!kasty-7-Janette-9-2003-09-04-0947 - Sirpi, ez biztos több szempontból is rekord, nem?
Bevallom, aggódom picit a vb miatt. Ma du. 4-kor is behalt minden. Épp sutyival játszottam, és nyerésre állt. Bocs Sutyi, tényleg (bár nem az én hibám...) De mi van, ha egy TG 35. lépésében történik ez? 35 lépés elég sok lehet, hogy látszódjon, ki nyer, és elég kevés, hogy meg lehessen biztosra mondani. Screenshotot lehet ugyan csinálni, de ugye szerverhalálnál a robotnak is kakukk van. Szóval "érdekes" pár hónapnak nézünk elébe, ha nem fog a dolog hamarosan megoldódni...
A mai "szabad" estémet virusirtással kezdtem, de ellenállt minden törlési kisérletemnek, de a Format C: -ttal végül sikerült gyökerestől kiirtani a virust. Próbáljátok ki ti is §:-)))
Érdekesség: a szerver több, mint tíznapos uptime-ot jelez, tehát nem maga a szerver lehetett lehalva, hanem valami firewall a környékén... amúgy pingelni közben is lehetett, de a 80-ason süket volt...
Most már majdnem 20 órája nem megy a szerver, ez elég durva... nem valami kiforrott QoS :-(
Különösen bosszantó volt, mert AC-ként végre-valahára, a határidő napjának estéjére sikerült összehozni két, kommunikációs szempontból abszolút használhatatlan játékos közötti kritikus meccset, ami még hiányzott volna a selejtezőcsoportokból - erre bedöglött a lobbi. Úgyhogy mivel nem tudnak játszani, nekem kell kézzel eldönteni, ki jut tovább :-( elég sz@r...
Ez tetszik.
Nem bántásiból, de hadd mondjam el egy "informatikus" kolléganőm esetét a tűzfallal.
Most történt nemrég, amikor az augusztus elején az NT-alapú gépeket támadta a Blaster.
Szóval ... Frissen feltett tűzfal a kolleganő bookjára.
Másnap. "valami összefertőzte a gépem" - mondta. Megnéztük, persze hogy a Blaster Worm volt. Kérdeztük hogyan lehet, mikor van új tűzfala, meg vírusírtója is /az talán nem frissített/. Erre azt válaszolta: "Igen, csomószor kérdezte a tűzfal, hogy valami jön, s engedem-e, mindig azt mondtam, hogy "nem", de olyan sokszor jött, gondoltam "fontos" lehet, ezért engedélyeztem" ... /informatikus/ :-)
Ja, s azt mondta, hogy különben is lessú volt a rendszer, s utána már jó lett :-))))))))))
Ez azért van, mert a kiemelési rendszer olyan, hogy előnyben részesíti azokat, akik már több tournament-ben játszottak. Aki pedig igazán jó és az első tournament-jét játssza, azt lejjebb rangsorolják a játékerejénél és majd úgyis meglepetést okoz. Mindenki innen indult... (kivéve azt a tizen-valahány kivételezettet, akik már 1999-ben is tournament-játékosok voltak).
Előre megjegyzem: a mondottakkal egyetértek.
Az első nehány helyezett az nem is annyira problémás, mint a végén helyezettek. Mondok egy rendkívül egyszerű példát:
sasia lényegesen jobb játékos nálam (kíváncsi lennék a kettőnk közti csapásváltások statisztikáira), mégis sokkal hátrébb rangsorolták (csoportelső is lett).
Ez csak egy példa, de mondok egy másikat:
mi csoportunkban 1 lett a leggyengébben értékelt depont. (mellesleg majd átnézem érdekességképpen a csoporteredményeket ebből a szempontból)
s
Hát ha már körbeadjuk, nem hagyom ki ;-) de csináld meg a kisméretű csapatfényképet és írjuk alá a hátát és úgy készítsük fel a továbbküldésre. Majd magunkat készítsük fel arra, hogy ne kelljen továbbküldeni ;-)
Szerintem tök jó volt, egész sokan voltunk, és jókat játszottunk, dumáltunk meg kajáltunk is. Blick jóvoltából lesznek képek is, meg ha valakinek lesz kedve, majd írhat konkrétumokat is.
Nekem egy dolog mindenesetre nagyon tetszett: pepe elhozta a világbajnok csapatnak küldött vándordíjat. Ez egy fadoboz volt, igen érdekes szaggal rendelkezett, és amikor kinyitottuk, akkor jött a poén: egy kiprintelt text-fájl volt benne a 2002-es és 2003-as évek csapattagjainak nevével, és kb. 16-ba össze volt hajtva. Szóval nagyon bénán és igénytelenül nézett ki, de hát a Mike nyilván nem örült annyira, hogy el kellett küldenie a csomagot pepének :-) Januárig mindenképp nálunk lehet, akkor kezdődik ugyanis a köv. wttc. Talán nem kell visszaadnunk :-)
A többi érdekesség leírását pedig meghagyom másnak.
Ha már erre járok beteszem ide a Szeder féle Dinot, (reméjjük a Dino nem szereti a Szedret (-; ) Csopi, a talira viszek neked egypapirdarabot, amin rajta van hogy hogy kell képet feltölteni. Ime a DINOOOOOOOOO:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Gyorsan írok, mert mindjárt indulunk a TALI-ra.
Szeder csinált egy dinót a robot ellen. Szeder-32-Robot2-27-2003-08-20-0632.
Bocs, nem tudom hogy kell az egész képet idemásolni (vki megtanithatna rá)