Keresés

Részletes keresés

Seol Creative Commons License 2000.10.25 0 0 75
Zene: legyen hatasvadasz rock, nehol eredeti otletekkel, albumonkent legalabb egy kell
Szovegek: legyenek na'on, na'on me'lyek, de azert nem tul bonyolultak, me'g elveszne a rajongotabor 100%-a, no meg hasznaljuk sokat a 'shit', ill. 'fuck' szavakat

Na jo, a "Wormboy" cimu egeszen jo volt:)

Előzmény: Ravenblack (74)
Ravenblack Creative Commons License 2000.10.25 0 0 74
Nem tudom mindek írogatok ide...

Üdv malac!

"A játék célja az,hogy megtudjuk mi a cél...erről szól Manson"

Hát ez fantasztikus:))
Szerintem ez nem elégséges cél. Ez egy nihilista baromság. Most már ideje lesz megint összevesznünk, mert az újak kezdenek teljesen félreismerni:)))

Egyébként még nem említettem, hogy az egyik interjúban, mikor azt kérdezték tőle, hogy mi a véleménye a környezetszennyezésről, meg az üvegházhatásról, valami ilyet mondott, hogy "szarok rá, mi is szenvedünk eleget, szenvedjenek az utánunk jövők is", vagy valami hasonlót. Ezzel sikerült végérvényesen "belopnia magát" abba a jég szívembe... Az ilyeneket falhoz kéne állítani.

Ja, említettem már, hogy azok a columbine-i kölykök nekem egy kicsit szimpik voltak mindig is?:))Mikor is csinálták a dolgot? A Führer szülinapján??:))
Én mindig is tudtam, hogy ezekhez nem lehet köze Mansonnak, mint ahogy az ki is derült.
És Wincuskával ellentétben nekem még a zene se tetszik. Nagyon nem.

Abban viszont szilárdan egyetértünk, hogy nincs szükség olyan "agyatlan, de lázadó" típusú emberekre(amilyet Wincuska is említett) akiket Manson és a hozzá hasonlók futószalagon gyártanak.

Keresné meg inkább egyedül az életcélját. Csak az a gáz, hogy Mansonba jó adag exhibicionista hajlam is szorult, úgyhogy ő erre sajnos nem nagyon képes.

Üdv: Raven

drotmalac Creative Commons License 2000.10.24 0 0 73
Doktor Morell

te vagy SpendeR ugye...

"Akkor olyan topicban jársz, ahol én ritkán."

Mer te mindig filózól , s provokálod a szegény keresztényeket.Gyere mán ki a kultúrába...

Előzmény: Dr Morell (71)
drotmalac Creative Commons License 2000.10.24 0 0 72
Na látod Wincuska, mégis van írói vénád.

Szóval te azért hallgatsz Manson zenét, az biztos.
Amit mondtál megfelelően zavaros, csak a beavatottak (Inauguration of the Worm) érthetik meg. Én nem. (i don't deserve a chance to be)

A lényeg az hogy Manson zenéje NEKEM mond valami,amit más zenében nem találtam meg.Ez a fontos,a többi véleménye nem érdekel(annyira).

Azért még beszólhatsz.Én ajánlom hogy tekintsünk el a SUPERSTAR mansontól, s vegyük mikroszkóp alá a nyelvújító :)) mansont.
Mert ugye mennyi tartalom van egy olyan általa alkotott szóban mint pl. a PHENOBARBIDOLL....

i am your shit
now you should be ashamed of what you have eaten...

Koma Blekk

Előzmény: VVincuska (70)
Dr Morell Creative Commons License 2000.10.24 0 0 71
Akkor olyan topicban jársz, ahol én ritkán. :)
Előzmény: drotmalac (68)
VVincuska Creative Commons License 2000.10.24 0 0 70
Hat igen, miert is probalna megerteni a drotcoci az en levelemet... amikor en csak 1 "Nobody" vagyok aki "wants to be somebody" vagyis nem vagyok merheto egy Mr. Superstar mellett.

A levelem 4 reszbol all.
Az elso reszben megszolal a "Adam" Vincent, es eliteli a rossz Mansont. Majd mindenkit aki ot valamire tartja, es azt mondja hogy "nem fogok behodolni ennek a Mediaistennek".
Az masodikban a "President" Vincent aggodik az ot korulvevo/szenvedo vilagert, amiben az EMBEREK nem tudjak megkulonboztetni a jot a rosztol.
Amiben "some of them want to use you, some of them want to get used by you, ... satobbi"
A harmadikban a "The Fallen" Vincent, beismeri hogy igazabol o is "azon a golyon ul, amit Istennek szantak", es rengeteg szabadidejet nehe meg Mansonra is pazarolja.

A utolso reszben "Superstar" Vincent radobben, hogy "TV szinenek" nincs igaza... nem szabad ilyen peldat mutatni a rothado tarsadalomnak, es ugy dont hogy Mark David Chapman stilusban fog vegezni a Mansonnal, es nem fogom sajnalni, mert "this is what you deserve" --- vagy legyen Mickey Knox stilus... tok mind1.

Na most jobb? eleg zavaros ahoz, hogy muveszi legyen?
ha meghallgatod a Valley of Death-ot, a vegen a Coma White-od elpusztul... en viszont a eszelyem vegen leszek igazan a csucson... szoval gyoztem! ;-)))

:-*

drotmalac Creative Commons License 2000.10.23 0 0 69
GERAPPA!!!
khm...ize...get up ahhh!!

gaywaccs

drotmalac Creative Commons License 2000.10.21 0 0 68
Ejnye...pedig mindennap bépofázok valahová.
Előzmény: Dr Morell (67)
Dr Morell Creative Commons License 2000.10.21 0 0 67
Hello Drótmalac ! :) Ritkán látni... pedig bírom a burád. :)) Csá !
Előzmény: drotmalac (65)
drotmalac Creative Commons License 2000.10.21 0 0 66
Béhjvaccs again...
drotmalac Creative Commons License 2000.10.20 0 0 65
Welcome to the jungle,Microsoft Win...cuska...

Kicsit zilalt velemenyedet osszefogom:

"Manson ocsmany formedveny,utanozza bowie-t,NiN-t,a zeneje nagyon jo,miert ilyen agressziv,egyetertek a mondanivalojaval..."

Minden masodik mondatod megcafolja az elsot.Abban igazad van hogy egy manson polos kiscsavo csak menozesbol hallgat ilyesmit,ezt mar en is kifejtettem nehany beszolassal alabb.

Trent zenejehez abszolute nem hasonlit a manson zene, esetleg abbol fakadoan vannak benne Nin-elemek mivelhogy Trent volt az elso 2 album producere,es sajat otleteket vitt bele (mint minden producer).

Manson mindig is kiallt a gyokereiert :) vagyis beismerte hogy ez es ez a zene nagy hatassal volt ra es ez fellelheto a sajat
muveiben is.Tehat konkretan beismerte hogy bizonyos zenek nyomot hagynak albumain.
Azt viszont valoszinuleg nem tudtad hogy Bowie,Alice Cooper,a WASP es Trent is pozitivan nyilatkozott Manson kiserleteirol.

Ja egyebkent nincs tetkom,se mansonos se semmilyen,nincs egy arva poszter sem a falamon,nem vagyok oda ezekert.Szamomra a tartalom fontosabb a kulsosegeknel.
En amikor eloszor hallgattam Mansont,akkor semmit nem tudtam rola.Belehallgattam az Antichrist lemezbe,aminek mar a boritoja is megfogott (a kazis boriton csak feher fekete kep van,semmi szoveg,allbumcim..)
Ez megadta a hangulatot es a vegen alig tudtam felallni a kazi mellol.Azota legalabb 500 alkalommal meghallgattam ezt a lemezt de meg mindig nem unom.

Raven-t nem ismerem szemelyesen.

Előzmény: VVincuska (64)
VVincuska Creative Commons License 2000.10.19 0 0 64
Hat mindenfelekeppen erdekes temat lehetne itt kostolgatni ebben a topicban.
Bar ez a Drotcoca meg a masik kozotti 'osszetuzes' nem sok tanulsagot sugaroz magabol.
... es drotcoci ne vedjed legyszives azt a remiszto muanyag Trent Reznor kiserletet ... aki

azt kepzeli magarol, hogy o a davidbowie.
nezz csak ra!? igy akarsz kinezni? eppen a Mansonnak olyan a zeneje, amivel a mi kereszteny erzekeny lelkunket nem szabadna terhelni!

miert kell elemezni szegenyt egyebkent is?... a gyerek mond valamit, erre odaul csomo

'tanult' egyetemista, es elkezdik boncolni a mondatait, es eppen ugy dicseri/anyazza amilyen kedve van hozza - mi pedig elhisszuk amit irnak ebben a sok hulye Psycho analizisban...
"igen Manson ranezesre hulye, de belurol fakad az ertek." nagy lo....

valamelyik nap lattam 1 kiscsavot a metron, magassagabol, es a hatitaskaja meretebol, volt vagy 14 eves. rajta egy kopott Portrait of an American Family polo, taskajan meg szep piros, frissen tanult betukkel felirva - Marilyn Manson.
nemhiszem, hogy a kissrac otthon elemzni a mansont, max annyit tudhat rola, hogy aszondik ez a csavo mostanaban kiraly, na meg a felsosokon amugy is manson tetko van (ez vagy te Drotcoci?), nekem is az kell. es akkor talan szeretni fognak. vagy nemtudom. keresi onmagat o is mint a topikunk hose?
o lenne az a "Young Believer... the Target Audience"?

ja... amugy is ismeritek egymast fiuk a sulibol/melobol es itt elitek ki a vita-vagyatokat?
mert ha mar jol bevalt parbeszedbe csoppentem bele, akkor bocs ;-)

ja a Manson fele sajat velemenyem...
a zeneje (igen, ahogy mondjatok... Ramirez zeneje) egyre jobb, kimondottan hallgathato, persze nem igazan talaltam benne valami evekig aktualis melodiat meg ilyenek, bar szerintem nem is arra gyur a gyerek... neha ez is kellhet a sok radiobol szolo Sterbinszki buzisag mellett.
a szovege, hat soha nem probaltam leulni, elolvasni a szoveget es megerteni.
bar hozzatartozik a dologhoz, hogy nem vagyok az a "naponta meghallgatom 5szor a Mansont mert o az en Jezusom" meg ilyenek. maradjunk annyiban, hogy tudok a letezeserol.
van egy-ket szam ami egesz jo, es nem azt akarom elerni, hogy megtudjam a Manson fele eszjarast, hanem ha erdekesnek talalom - ugy ertelmezem ahogy az nekem tetszik.
Igaza van ezzel az egyhaz-TV-felfogas filozofiaval, de nem kene mindig felhaborodva anyaznia, vegyen egy kis peldat Trent-rol, es kicsit fogja vissza magat.
ez az egessz elegge amerikai, nemhiszem hogy annyira meglennenk fertozve (mi kozep-europaiak) mint a sok hulye amcsi. asszem azert meg ebben az orszagban van egyeni felfogas is, es nem mindenki holmi TV-ben kivegzett faszi fejevel akar gondolkodni. (jolvanna Plaza cicak meg a macho pasijuk a kivetelek)
de amit ez a mai magyar TV elkovet velunk... anyam... na jolvan ez a tema mas topikra valo.
szoval Manson egesz jo gyerek, egyikk legjobb a kornyezeteben - persze a Spice Girls csajok meg az ex-Take That fiuk vetekszenek vele ;-)
bar vannak elegge durva szovegei, amit nemigazan tudom miert mond, es kicsit undorodom is neha tole... dehat had mondja, nem tehetek en rola hogy verte az apja vagy vmi hasonlo ... szoval had idezzek en is hogy ne logjak ki a sorbol...
"I saw that pregnant girl today... She didn't know that it was dead inside"
hogy lehet ilyet enekelni? szoval, olyan, nemtudom. bar maga a szam kiraly tenyleg, biztos hatasos is meg minden, de had ne akarjak megverni miatta senkit meg ilyenek.

Meg ha olyan kib....... sz... a helyzet is itt... in the Shadow of the Valley of Death.

wins Creative Commons License 2000.10.19 0 0 63
Disposable Teens-t hallottatok mar? Sztem egesz jo lett. Remelem a tobbi szam is lesz ilyen jo az uj albumon
drotmalac Creative Commons License 2000.10.18 0 0 62
Vagy talán a művészet az igazi út?

The crucifix is already the highest grossing mass-market piece of merchandise sold worldwide in the history of mankind. So where does that leave us? I say our art. That is all that makes us worth being alive. It’s surely not what drives us to death. Each artist is a duality. On one hand he has human feelings and on the other he is an impersonal machine or process. But you cannot understand his psyche; you can only understand his creative achievements. I am a vehicle. An artist cannot be expected to interpret what he does for us. It must change us and in the change, we become the interpretation. The answer.
There is a thin line between psychosis and creation. Who’s to say madness isn’t pure enlightenment?

Everything you do is part of a plane plummeting towards our pitiful, dying earth. But your art, what you create is stepping onto the burning wing and forgetting silly things like life and death for a moment. Just to enjoy for one second a glimpse of beauty before you are reduced to ashes.

drotmalac Creative Commons License 2000.10.18 0 0 61

A kérdésed nagyon érdekes.Én is csak gondolom a választ.Arra gondolom rájöttél,hogy az eddigi albumok központi tartalma a transzformáció volt.Hogyan lesz sztár a vidéki,gátlásos fiúból?
Hogyan reagál a világra és a világ hogyan reagál őrá?
"World spreads its legs for another star,world shows its face for another scar"

A Mechanical album a kiégett sztár és az EMBER Manson összeállítása.
Tehát egyik metamorfózis sem végleges.
Nem lehet tudni hogy fog végződni.A játék célja az,hogy megtudjuk mi a cél...erről szól Manson.
Konkrétan: zenéjéval,az örökös eszmefuttatásokkal alakítja célját:hogy rájöjjön mi a neki megfelelő világ.
Egy érdekes vélemény a saját szájából:

"As a kid, I was always taken by the film ‘Wild In The Streets’, where a rock star leads a revolution of teenage kids, takes over the world and makes all the adults live in these LSD concentration camps where they’re fed drugs every day and turned into vegetables. At the end of the film, a little boy asks the rock star how old he is, and the rock star realises that he has now become an adult and he is to be destroyed by his own standards.
I thought that was an interesting parallel to the way I have approached the whole pop star thing. Eventually I too will be destroyed by my own standards."

Különben már mondtam: "The whole concept is based on the story of a little boy who tries to fit into a world that constantly rejects him."

Kábeldisznyó

Előzmény: Ravenblack (58)
Ravenblack Creative Commons License 2000.10.18 0 0 60
Szia Irina!

Mit mondott Avi???:)))

Előzmény: Agyvezér (59)
Agyvezér Creative Commons License 2000.10.18 0 0 59
Szia Raven!

Üdv a logikus érvek oldalán :-))))))))

Üdv:Irish

u.i. álmélkodva értesültem Avitól, hogy egyikünk sem az aminek gondolják.

Előzmény: Ravenblack (58)
Ravenblack Creative Commons License 2000.10.18 0 0 58
Üdv drót!

Hát ez jó:)

Lenne viszont egy kérésem.
Leírnád mit akar szerinted Manson?
Mi az életcélja? Milyen világban nem érezné szükségét hogy "mansonkodjon"?:) Ez szükséges lenne, a félreértések elkerülése végett.

Nagyjából elolvastam az interjút, bár az egyik oldal nem tudott letöltődni teljesen. Megint csak azt a benyomást keltette bennem, amit általában a Manson interjúk. Néha már kifejezetten úgy érzem, hogy nekem ez az ember szimpatikus, de aztán rájövök hogy mégsem, sőt kifejezetten nem.

Raven

Előzmény: drotmalac (56)
drotmalac Creative Commons License 2000.10.17 0 0 57
Miccs Bjúkenön kimenti az álsátánt a mélyből.

GayWatch in zö háusz...

RAVEN !!!!

drotmalac Creative Commons License 2000.10.16 0 0 56
Hej Raven.

Örülök hogy benéztél ide.
Először is gyorsan egy link:

http://members.xoom.com/vladman666/me1200

Itt egy interjú található Mansonnal ,kicsit terjedelmes de megéri.Összefoglalja a trilógiát,
és válaszol a kényes kérdésekre,mint pl.:
sztárság,Columbine,kommersz.Szóval amivel őt rendszeresen baszogatják.Olvasd el kérlek,megéri.

A molekh oldallal kapcs: ha igazi értelmezésre vágysz olvasd el az esszék közül Angelynx(Paula O'Kneefe) komplex értelmezését mindkét albumról.Hosszú,az igaz,de minőségi szerintem.
Persze csak ha van időd és kedved.

Válasz a feltevéseidre:

"Meg kéne értenie, hogy üresfejűeket nem lehet felszabadítani, mert abból mindig csak hanyatlás lesz. Lehetetlent követel az emberek többségétől, és ráadásul ahhoz hogy legalább némileg megértsék, le kell ereszkednie a szintjükre".

Na itt ledöbbentem.Döbb.Manson nagyon szeretne téged.Komolyan.Ugyanis ha elolvasod az interjút amire hivatkoztam akkor meglepve tapasztalod hogy
PONT ezeket mondja ő is.Az új lemezen egy Adam,a főszereplő (tulajdonképpen Manson) meg akarja "váltani" a világot lázadással.Naivul azt hiszi amit az összes lázadó: hogy őneki sikerülni fog megváltoztatni a dolgok menetét.
Persze nem sikerül.
Különben az album címe tükröz ebből valamit:

Holy Wood - az a hely ahol "zöldebb a fű", a Kánaán,ahova eljutva keserüen csalódunk.
Manson saját bevallása szerint csak egy gyerek,aki kétségbeesetten próbál beleilleszkedni ebbe mi világunkba,csak nem megy neki.Kilökik,kritizálják (mint pl.te is),bűnbakká teszik (Columbine),értéktelennek nyilvánitják.
Ahogy ő mondja egyik dalában:

I'm just a boy,playing the suicide king...

Ezek Manson szavai,benne vannak az interjúban.
Olvasd el mert pont azokat állitja mint te.

Előzmény: Ravenblack (55)
Ravenblack Creative Commons License 2000.10.16 0 0 55
Házifeladaaaaat?>-)))

Inkább érdekelne Te mit gondolsz az idézett sorokról. Te vagy a mansonológus...
Én úgyis csak a molekh-féle oldalon található elemzéseket ismételgetném, mert már elolvastam őket:) Mégis mit akarna velük mondani? Hát a szokásost!:)

Nem volt min csatázni?:)Akkor most majd lesz!

"Tudod Raven hányan értik meg Manson "pénzéhes,felszines,kommersz" zenéjét ?
Kábé ezren a több milliós rajongótáborból.Azon az ezer-ezerötszáz emberen kivül a többi
csak bamba,felszines,lázadni akaró kölyök akik a szülei ellen lázadva a lázadás eszközét a szülei pénzéből veszi meg."

Látod, pont ez a baj! Nincs szükségünk agyatlan lázadókra, de Manson pont ilyeneket termel futószalagon. Az az "ezer-ezerötszáz" meg Manson nélkül is otthagyja a csordát és megtalálja az igazi értékeket. Manson nem érti meg, hogy az emberek elsöprő többsége csak kényelmes és boldog életet akar élni, és abszolúte nem zavarja őket, ha hazudnak nekik, vagy ha irányítják őket(ha nincsenek nagyon elnyomva), lényeg, hogy legyen kenyér és cirkusz. Azt hiszi, hogy ez valamiféle "rossz", de igazából ez a világ örök rendje, sosem volt és sosem lesz másképp. A nagybetűs EMBER sosem lesz általános, épp ez a lényeg, ettől lehet nagybetűs. Meg kéne értenie, hogy üresfejűeket nem lehet felszabadítani, mert abból mindig csak hanyatlás lesz. Lehetetlent követel az emberek többségétől, és ráadásul ahhoz hogy legalább némileg megértsék, le kell ereszkednie a szintjükre. Ő ezt meg is teszi, különösebb fintorgás nélkül - meg is van róla a véleményem. Nietzschét viszont alig olvas illetéktelen...

Remélem most már van min vitatkozni:))

Üdv: Raven

Előzmény: drotmalac (47)
drotmalac Creative Commons License 2000.10.15 0 0 54
Ha en nem, akkor ki?

Előzmény: wins (53)
wins Creative Commons License 2000.10.15 0 0 53
jo, rendben, te tudod(?)...
Előzmény: drotmalac (52)
drotmalac Creative Commons License 2000.10.15 0 0 52
Grrr...
Előzmény: wins (51)
wins Creative Commons License 2000.10.15 0 0 51
hm?
Előzmény: drotmalac (50)
drotmalac Creative Commons License 2000.10.15 0 0 50
Ahh.
drotmalac Creative Commons License 2000.10.12 0 0 49
Es valoban igy is van.Manson is erre gondol de nem csak.
Tudni kell hogy Manson trilogiajaban a sztarokra koncentral,kielemzi a sztarsagot.Gondoljatok csak az albumok cimeire: Antichrist Superstar,Holy Wood.

Ugyhogy itt egy sztar halala is szoba johet SZVSZ.
De amit mondtal az is biztos.

Előzmény: vigor (48)
vigor Creative Commons License 2000.10.12 0 0 48
Emberek, ezt Sztálin mondta. Tutti ziher.
A lényege az, hogy ha előtted hal meg egy ember, azt nem bírod elviselni, ellenben szinte teljes nyugalommal fogadod pl. Palesztinából, Etiópiából vagy éppen Prágából csöpögő véres híreket.
Előzmény: Ravenblack (41)
drotmalac Creative Commons License 2000.10.12 0 0 47
Ezt ez egy topicot nem hagyom meghalni.

Inkabb elbeszelgetek onmagammal,de akkor sem fog elsullyedni.Varom Raven hozzaszolasait,mert kezd belejonni a temaba,lehet mar lassan vitatkozni vele.Eddig nem volt min csatazni mert nem keszitette el a hazi feladatot ugye Raven my Lord?

Na aludjatok mindorokre.

"if i die before i wake
pray the lord m soul to rape."

drotmalac Creative Commons License 2000.10.10 0 0 46
Kaptam egy kurvajó rádiós interjút Mansonnal.Nem filozofál most az egyszer hanem poénosra veszi a figurát.Egy-egy beszólásnál majdnem leestem a székről.A link:

http://www.hnet.net/~molekh/012599.html

Egy idézet izelitőül:

MM: I think that he should discuss things with Courtney because Courtney, I've found, is probably more likened unto the devil than I am.

Krud: And Celine Dion's not much better either.

MM: Celine Dion wears a mask. I don't know if you guys know this! Her face is a rubber mask. I saw her without the mask on.

Twiggy: You can buy them.

Krud: [laughs] Really? You can buy them? What was it like without the mask, Marilyn?

MM: It was no worse.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!