"a Matáv...saját tulajdonosi érdekeltségébe tartozó MatávNet műszaki hibájából extra nyereségre tesz szert"
Pontosan ez történik az utóbbi hetekben, a beléptetőrendszer teljes csődje miatt azok a felhasználók, akiknek nincs mindenkinek csomagjuk, a gatyájukat is kapcsolási díjra fizethetik. Kérdés: az Eicon Diva csinál-e logfile-t? Mert erre utaló beállítást nem találtam sehol, és a *.log-ra keresés sem hozott eredményt :(
AKKOR ILYEN ALAPN TESSÉK SZÍDNI A W900-AT IS, MERT A HANGPOSTA ELŐTT NEM VÁR KI 2 SEC-ET HANEM MINDEN JELZÉS NÉLKÜL BEDURRAN!
TEESÉK SZÍDNI A MATÁVNETET, TESSÉK A LOG FILE-OK ALAPJÁN KÁRTÉRÍTÉST KÉRNI AZ ÜZEMKÉPTELENSÉG IDEJÉRE (KAPCSOLÁDI ÉS PERCDÍJAK, NET ALAPDÍJ IDŐARÁNYOS RÉSZE STB.) ÉS MEG FOGJÁTOK KAPNI (KÜLÖNBEN ŐK KAPNAK GVH BÜNTETÉST!!! AMI EGYIK VEZETŐNEK SEM ÁLMA ÁM!)
Ezzel a keveréssel csak ezt éritek el, hogy még az Index újságírója is lehülyéz Titeket!
Sok hibája van a Matávnak - akár azzal is meg lehet(ne) vádolni, hogy a saját tulajdonosi érdekeltségébe tartozó MatávNet műszaki hibájából extra nyereségre tesz szert, de ezt is csak GVH és nagy bonyodalmak árán bizonyíthatná!
Ezért kell komolyan megfogalmazni, ki a célpont: ebben az esetben a MatávNet!
Már három napja ismételten teljes csőd a MATÁVNET rendszere. Az ügyfélazonosító server teljesen szar, nem engedi be a usert. Ezt miért nem lehet kiírni a hompage-re ??? A magam részéről 1 hónapi előfizetést kértem vissza a rengeteg MATÁV kapcsolási díj miatt. Javaslom, hogy Ti is kérjétek vissza. Ha nem adják közösen tehetünk egy feljelentést fogyasztó megkárosítása miatt, soxor 1 havi díj, vagy tételes kártérítés remélem észre téríti őket.
Mellesleg személyesen ismerem a Drajkó Lászlót (MATÁVNET ig.) még abból az időből, amikor a Novell-t (később a Compaq-ot) vezette. Hát egy dolgot tudok garantálni nektek, hogy az ő vezetői és emberi képességei mellett a problémák nem fognak gyorsan megoldódni.
Teljes mértékben egyetértek veletek!
Tegnap este nekem se ment pedig hosszú ideig próbálkoztam!Ma dettó!!!!!
Hát csak gratulálni tudok a Matávnak nagyon jól csinálják!Ezzel az üzlet politikával nyugaton
még a pohár vizre valót sem keresnék meg mert a fogyasztók felháborodása azonnal lesöpörné őket a pályáról!Nem tudom mit képzelnek csak lekaszálják a nagy lóvét,de az idegeskedésen kivül nem nyujtanak semmit!!!!!!!!
Remélem a konkurencia minél elöbb megjelenik a piacon mert ez tragikus ami most van!!!!
Ennyi!
Rohadt fos matávnet!!!
Súlyos ezreket fizetek én is ennek a súrmó bandának és lehetetlen bejelentkezni órák óta! Kénytelen vagyok az ingyenes Freestartot használni, akkor mi a f@szért dobok ki ennyi pénzt?
Azt hiszem a ma este egy igen erős lökés volt nekem is affelé, hogy lemondjam ezt a igénytelen szart...
AZ ÖSSZES FASZOM TELE VAN!!!!!!!!!!!!
Kb. kilenc óra óta próbálok bejelentkezni a matávnethez, ez másfél óra alatt 1x sikerült is a régi ANALÓG modememmel. Na mondom, végre kijavították a hibát, nyomulás ISDN-en. ÉS AZÓTA MEGINT SEMMI. Az ügyfélszolgálaton az automata azt mondja, hogy az ügyfélazonosító szerver LASSÚ (beszarás a duma...) és dolgoznak a hiba kijavításán. Az ügyitéző természetesen nem veszi fel, (állítólag az összes foglalt, mondjuk ezen nem is csodálkozom...). Ha egyedi probléma lenne, nem írnék róla, de hetek óta ilyen, (lásd: 1415.) Eljut a jelszóazonosításig, aztán kidob. Már azt is megcsináltam kínomban, hogy Kiwwi-vel beléptem (most is azzal vagyok), és megváltoztattam a jelszavamat. Letelt az egy óra, de se a régi se az új jelszó nem műxik. És most már az analóg modem se tud bejutni (amikor sikerült, akkor se elsőre).
Asszem tényleg leszámolok ezzel a szemét bandával.
Köszi a segitséget!
A hozzáadott lemezzel és a leirásod szerint talán sikerült telepitenem.Sajnos még kipróbálni nem tudom mert még csak a jövő héten kötik be a vonalat(Remélem)!
Még egy kérdés:hol lehet venni Isdn csatlakozó kábelt nekem legalább 8 méter kellene!
Amit a kártyához adtak az csak 2 m!
Köszi!
Tamás
Nekem sem ment először. Utána áttettem másik slotba, meg egy kicsit piszkáltam a PCI configuration-t a BIOS-ban. Ja amúgy nálam a hangkártyával akadt össze (SB live PCI ).
Ha az egyik ment akkor a másik nem. ( Nem Diva hanem FRITZ, de ez lényegtelen.)
Ez úgy működik, hogy adnak hozzá egy CD-t. A Windows felismeri ismeretlen eszközként, sárga kérdőjellel. Ott megadhatod neki, hogy update driver. Megadod a Cd-t neki helyként, megtalálja és ennyi. Nem kell vonal az installhoz.
Sziasztok!
Hallgatva a tanácsaitokra megvettem a Diva 2.01 PCI kártyát,de nem tudom telepiteni Win 98 alatt!!!!!
Még igaz,hogy nincs meg az ISDN vonalam,de ugy gondoltam vonal nélkül is lehet a kártyát felrakni.Ha nincs igazam szóljatok!
Sem az ISDN Varázsló sem az Új Hardver telepitése alatt nem megy!Ismeretlen eszközként kezeli a gép!Próbáltam a hozzá adott install lemezzel is azzal sem megy!Ha tudtok légyszi adjatok tanácsot vagy a kártya szar vagy én vagyok hülye hozzá!!
Előre is köszi!
tota66
Ahogy már többször is elhangzott: lehet! Lásd: 1149. számú hozzászólásomat!
A Midpoint Teamerrel és Eicon Divával már sikerült nekem is a jelenlegi MatávNetes és egy Kiwwis hozzáférést összevonnom, csak hát az a baj, hogy a kiwwi nem a gyorsaságáról híres, így a matávnet az egyik szálon már rég végez, mire a kiwwi leszenvedi a maga részét :(( Szóval ajánlott 2 nagyjából azonos sebbességű hozzáférés (lehetőleg egy szolgáltatótól).
Egy buktató, amivel én is szívtam: fel kell telepíteni még egy telefonos hálózati csatolót!! /Vezérlőpult->Hálózat->Hozzáadás...->Csatoló->Microsoft->Telefonos hálózati csatoló/
Ja bocsi, az, hogy két account azt jelenti, hogy két külön előfizetés. Egy accounttal persze simán megy a 128K.
De kettővel?? Az nem jön össze, úgy látom
Multilinknél nem külön-külön használod a két vonalat, hanem a sávszélességet adod össze, illetve a gép, automatikusan. Ha csak az egyik vonallal vagy fent, akkor 64.000 kbp/s-t jelez kapcsolódási sbességként, ha mindkettővel, akkor 128.000 kbp/s-t. Szóval (optimális esetben) fele annyi idő alatt jön le minden.
Elvileg megoldható!Csak egy olyan ISDN kártya kell, amiben van két ISDN vonalnak bemenet...na meg szoftver asszem...de van aki jobban tud erre válaszolni nálam, és ennyit tudok róla..aztán hadd szóljon
Otthoni meg céges accountom van, mindkettő 64K, szerintetek meglehet oldani, hogy legyen eeből 128K?
Mert odáig jutottam, hogy mindkettőbe betudok lépni egyszerre, lent két telefonos zöldem van, de a másodikat hogyan tudom használni, fogalmam nincs
A MatávNetet most már akkor is lemondanám, ha 50k/s-el töltenék a 64k-s ISDN-en. Eccccerűen az utóbbi 2 hétben krónikus hányinger fog el, ha a matáv szót meghallom. Most már az se érdekel, ha feleekkora sávszélt kapok 2-szeres áron. De legalább nem matáv... lesz a számla kedvezményezett rovatában...
Hát ezaz... Kábé ennyi lehetősége van egy vidéki pógárnak """"""""szélessávú"""""""" internet előfizetést vásárolni megfizethető áron. Ez még nem Európa, de még csak nem is a Balkán...
Kösz az infókat. Akkor asszem veszek egy jó erős kötelet a 6500 Ft-omból, és fellógatom magam. :((
Hacsak... Tudna valaki mondani egy normális szolgáltatót, amelyik elérhető a 72-es körzetből, és ahol a 128k-s ISDN nem kerül többe 8 rongynál? Annál többet nem vagyok hajlandó kipengetni.
Én a 6500 feléért megmondom, hogy nem éri meg. Tapasztalatból. Ugyanazok: nem enged be, gyakran lebont, s szezonban kézenfogva kóvályog át nagyritkán két bit. Bármilyen reklamáció lepereg a nagy mellényükről.
(Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a matávnet jó, csak szeretném felhívni a figyelmed arra, hogy néha, bár paradox, de a szar ellentéte is lehet szar.