ujabb EAC prebeta jott ki. keptelen vagyok felfogni, hogy ha nincs ra ideje, es amugyis ingyenes a cucc, miert nem teszi ki a source-ot, hogy osszerakjon valaki vegre egy szaros 1.0-t.
Az EAC-nak vannak bugjai, de ha csak grabbelésre használod, ennek nincs jelentősége. Ha befagy, elkezded újból..... Viszont ha végigér, nagy valószínűséggel hibátlan image-t kapsz. Írni én sem szoktam vele.
Persze nem kell ezt a bugosságot annyira komolyan vanni. Mondjuk 100-ból 1x megáll.....
A hetvegen le akartam masolni egy dvd-t, de kozel 8 GB-os a lemez, es nekem csak 4,7 GB-os ures lemezem van. Van nagyobb kapacitasu a piacon? Ha van, az iro tudja azokat kezelni (vettem mar 800 MB-os cd-t, de a progi csak 88MB-ot lat belole)? Vagy erdemesebb VCD-be kiirni?
milyen vasad van? mivel probalkoztal?
nekem a Plextor + AnyDVD driver + Feurio kombinacio eddig minden masolasvedett audio CDt begrabbelt problema nelkul.
errő már itt volt szó, de hiába copycontrollos a védelem, 3 cd-n valahogy más. és nekem nem sikerült. /persze biztos béna is voltam, pedig utánakerestem sok helyen/
apropo, tudja valaki, hogy a CDex-et fejleszik-e? 2003-as az utolso release. ez mennyire stabil? EACnak meg vannak bugjai, ahogy olvastam az EAC forumon, ezert valami stabil cuccal szeretnek grabbelni.
Tudod én pontosan ugyanígy vagyok a másolásvédett audioCD-vel...
maximalisan egyetertek, sot amirol te beszelsz, az meg csak nem is CD, mert nem felel meg a szabvanynak. nekem a rengeteg CDm 95%-a eredeti, ezert igencsak felduhit, ha ilyen baromsagokkal bosszantanak, es bunozonek neznek. eddig szerencsere csak 2 ilyen CDvel volt dolgom; begrabbeltem oket es mentek vissza a boltba. MP3-am szinte alig van; csak olyan dolgok, amiket mas formaban nem tudtam megszerezni (tobbnyire elo felvetelek).
Neked a NeroBurnRights-ra van szükséged! 8-)
Ha kicsit lentebb olvasol, akkor megtalálod a linket is hozzá ZolcsiBaba hozzászólásában. Ha tudnám fejből beírnám... Az eleje a nero.com, de ott jól el van ám dugva, direktben én sem találtam meg.
8-)
Az egyik legújabb Nérót használom. XP-van a gépemen, és ha nem rendszergazda user akar cd-t írni, akkor a Néró pampog, hogy töltsek le valami fájlt hozzá, ami a többfelhasználós használatot lehetővé teszi.
Az a baj, hogy az otthoni gépemen nincs net, ezen gépen, ahonnan ezt írom, itt pedig nincs se Néró, se XP, így nem tudom megnézni, hogy pontosan melyik fájlt töltsem le, és hogy honnan.
Úgy emléxem, hogy a nero.com-ról kéne, de ott meg nem találtem meg, hogy mit.
"viszont szeresse az istóktunnyamiafenét, ami az Emtec alatt van"
És akkor az mitől lehet, hogy az Emtecet nem tudja quicktörölni a megfelelő menüpont alatt, viszont tudja quicktörölni az írás előtt-közben?
Vagy ne tudja egyik esetben sem, vagy tudja mind2x, de engem ne szivasson, hogy dö...jön meg!
"Az 5002 meg még sokkal jobban, mint az 5112!"
Ez speciel 5112.
"2x Verbatim-ot is valszeg szeretné a kicsike"
A boltban -ahol verbatimot szoktam venni- azt mondják, hogy -rw-t több hónapja nem kapnak a forgalmazótól.
A Toshiba-k kényesek az alapanyagra. Az 5002 meg még sokkal jobban, mint az 5112!
Szvsz nincsen semmi 'hiba', leszámítva azt, hogy nem szereti (a valszeg) Optodisc-et (ami a Sentinel alatt 'lapul'), viszont szeresse az istóktunnyamiafenét, ami az Emtec alatt van.... :o/
A 2x Verbatim-ot is valszeg szeretné a kicsike, a TDK már rizikósabb... Csak ezek kicsit húzósabbak is árban...
Ami tuti mindkettőre (és más írókra is offkorsz...) a sima írhatónál: Ritek G04, bármilyen szitázás alatt is van.
Nem lesz kidobott pénz, ha arra írsz... :o)
Alcohol-lal, Feurio-val meg tudod nézni a gyártókódokat a szitázás alatt.
Ja, és dívídínél a Nero-ból mindig a 6-ost használd, ne az 5-öst !
Van nálam egy gép, Toshiba -rw író van benne. A CD-R(w)-k írásával a világon semmi gond sincs, a DVD-R-t viszont addig nem próbálom ki, amig rw-vel nem működik tökéletesen. (Drága a nyersanyag...)
Van 2 próbalemezem: 1x -rw Emtec és 2x -rw Sentinel.
Nero 5.5.10.42 és .54-nél nem tudja törölni őket, sem a quick, sem a teljes nem működik. (Az író elkezd dolgozni valamit, és kb67 perc után kiírja hogy "SCSI/IDE hiba". A quick-nél is ennyi idő múlva! És törlés közben nem világít az előlapi led sem, valamint a lemezen sem látszik, hogy a lézer végigszántotta volna. Mindegy, hogy 1x-re vagy a Sentinél 2x-esre van állítva a törlés sebessége.)
Írásnál kiírja, hogy "SCSI/IDE hiba", majd a Nero lefagy, nem reagál semmire.
A nero 6.3.0.2-nél továbbra sem tudja törölni őket.
Az írásba belefagy a Sentinelnél. (A fájlok előkészítése-csík végigszalad, és innen nem megy tovább.)
És most jön, ami miatt kaparom a falat: az Emtecnél azt mondja, hogy nem üres a lemez, törlöm-e (igen), erre quickben 2 perc alatt letörli, majd hibátlanul megírja! És ezt többször kipróbáltam, és mindig megírja!
Szerintem valami szoftveres gond lesz, nem vezérli jól a lézert. Ez pedig scsi/aspi hibára utalna, de a NeroToolban az info azt írja, hogy mind a Nero-s, mind a rendszer aspi telepítve van, és kifogástalanul működik. (Meg hát a cd-írásnál nincs is gond.)
De akkor vajon mi okozhatja????
Erre mondjatok valami okosat!
Köszi mindegyikőtöknek a tanácsokat!
Asszem nem bonyolítom tovább, nekiesek valamivel, csinálok róla egy imídzset. Azután, ha gebasz lesz, akkor tovább matatok. Úgy voltam vele, hogy randa karika, biztosan kifog rajtam:)
mr_ricsi!
Köszi, hogy emlékeztetsz! Nálam amúgy minden vissza van véve 8x-re, utálom a visító, meg le-föl pörgő meghajtókat. Ez azóta van, amióta egy zsírúj linux telepítő cd törmelékét fél napig bogarásztam a mechanikából. Ahol volt egy kis szilikonzsír ott szinte mindenhol volt egy darab. A fogaslécen vagy három mákszemnyi. Azóta jobb félni, mint....
No, akkor a sok szöveg után nekivágok! Hasznossá teszem magam!
CORTEN:
"erre berepedezett"
Eddig még nem láttam, hogy írta volna valaki: amikor a cd-t grabbeled, pl. a Nero DriveSpeedjével, vagy valami más cdfékező progival lassítsd le a lehető legkisebb sebességre, akár 1x-re! Nehogy a sérült lemez felrobbanjon a meghajtódban.
Szvsz- egy '92-es lemezen még nem volt védelem, hiszen akkor még nem volt mp3, és a cdmásolókat is aranyáron adták.
Azt még nem írtad sehol (vagy én nem vettem észre..) hogy próbáltad-e valami mezei grebbelő progival begrebbelni vagy vindózban lejátszani? Lehet, hogy csak rémeket látsz:-)))) És mit mond a jó öreg vindóz intéző? Ha mezei multimédiás, akkor a data szessönt meg tudod onnan is nyitni. Ha azeken a mutatványokon bebukik az artista, akkor jöhetnek az egyéb csodaszerek.
Még valami: a Clony egy alapos tesztnél igen sokáig szöszöl. Végigmegy ez nálad, vagy pillanatok alatt dobja az eredményt?
Hááát... Szerintem a belső 'gyűrűn' belül nincs hasznos adat/zene, csak díszités.
IsoBuster-rel nem nézted még a struktúráját ?
Ránézésre egy különlegesen nyomott multimedias audio (tehát 'sima' multisession-ös), de nem valószínű (a koránál fogva), hogy lenne rajta bármijjen kánya...
Alcohol-lal ('General Protected CD' profilt használva) nem próbáltál még imidzset készíteni, és utána bemauntolva visszahallgatni/visszanézni ?
Szerintem ezt a 2 dolgot kellene először megprószálni.
Bercikutya: Sima data. Ha az avi-n (és az esetleges feliraton) kívűl nincs más rajta.
Ez egy 1992????-ben kiadott Jean Michel Jarre CD
Szerencsésen ráejtettem egy másik cd-t. erre berepedezett. Most szeretnék egy biztonsági másolatot gyártani róla. A clony aztat mondja hogy nincs védelem (sony cdrw-t használva) ha kikapcsolom az aspi-t, ha nem . Egy másik cd-nél (játék) kikapcsolt aspi-val felismeri a safedisc-2-t.
Ezzel együtt nekem gyanús az a külső peremnél lévű közbeékelődő ures sáv (kb. 3mm azután még egy ugyanolyan széles, de adatot tartalmazó sáv.)
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
CORTEN: Elfelejtettem az előbb, de biztos megtaláltad már a 2.1.0.5-ben az opsönöknél az ASPI kikapcsolását. Ezzel aktivizálod az SPTI-t (restart után offkorsz).
Dun Ringill: Ja. A piszkok a megkérdezésem nélkül felpakolták a szerverre tegnap v. tegnapelőtt.... ;o)
CORTEN: Nem túl jó a szemem, de innen úgy tűnik, mintha ez egy KeyAudio-s vagy Cactus 2xx vagy 3xx-es audiocödö lenne.
Ha ez télleg audio, akkor valszeg nem tunnya olvasni a ROM-od. KeyAudio-sat a dívídíromok 90%-a lemezként sem tunnya felismerni pölö!
Másolásvédett audiora mindig íróval menj, ne sörétes puskával vagy ROM-mal... ;o)
Ha az íróddal sem megy, akkor keress egy 48x vagy öbáóv Plexi írót (a Premium lenne a 'non plus ultra'), és azzal csináld meg az imidzset (progiban CloneCD, Alcohol, Feurio, EAC az általam ajánlott sorrend).
Ha adat/játékról vagy netán írt cödöről van szó, akkor szintén Plexi író vagy Toshiba DVD-ROM (1502 vagy öbáóv).
Köszönöm, kipróbáltam. Úgy tűnik ez jobban működik, viszont továbbra sem talál ezen a cd-n védelmet, holott úgy tűnik van rajta (elég régi cd, a védelmet ismernie kellene)
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]