Keresés

Részletes keresés

Nevem Viktor a takarító Creative Commons License 2012.07.24 0 0 2681

olyasmi, mint a Robotzsaru?

még egy emberből-robot film jutott eszembe, a Hármas számú űrbázis (Saturn 3), ami egy másik bolygón játszódik, és a robot teljesen robot, de emberi agya van.

Előzmény: paterbus (2678)
paterbus Creative Commons License 2012.07.24 0 0 2680

Ez nem az a film.

Írtam is, hogy talán ez a címe. Ezek szerint nem.

Előzmény: Zolcsi Baba (2679)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2012.07.24 0 0 2679

A második találat a gugliban: a teljes film, vhsrip, a TeCsőn... ;9)

Úgy tűnik, neked nem barátod a gugli... :9P

Előzmény: paterbus (2678)
paterbus Creative Commons License 2012.07.23 0 0 2678

Sziasztok!

Egy régi sci-fit keresek.

Valamikor a 80-as évek végén láttam a filmet, a legendás anyakazetta korszakban. :)

A történet egy kicsit a robotzsarura hasonlít.

Egy férfiből fél-robotot készítenek, arany v ezüst színű szkafander szerűségben van, a végén meghal/megsemmisül, ha jól emlékszem.

Itthon likvidátor címen futott a film talán.

Ismerős valakinek?

somibb Creative Commons License 2012.07.23 0 0 2677

Ezaz!! Szuper nagyon köszönöm! :)

Előzmény: Félkraj cár (2676)
Félkraj cár Creative Commons License 2012.07.23 0 0 2676

Veszélylesők - Time shifters

http://www.imdb.com/title/tt0204686/

Előzmény: somibb (2675)
somibb Creative Commons License 2012.07.22 0 0 2675

Sziasztok!

Már rég írni akartam egy filmes fórumra, remélem tudtok segíteni egy film megtalálásában mert a címére már sajnos nem emlékszem... Kb 8-10 éve a TVben láttam, a sztori az volt hogy egy pali a történelem nagy katasztrófáinak (pl Titanic stb) fényképeit vizsgálta, amikor mindegyik képen ugyanazt a férfit vélte felfedezni. Egyik nap repülővel utazott, és egy másik férfi kezében meglátta a holnapi újságot, ami címlapján az ő járatának katasztrófájával foglalkozott, berohant a pilótafülkébe, figyelmeztette a pilótákat és így sikerült elkerülni a szerencsétlenséget. Kiderült hogy a jövőben az emberek szórakozásként visszautazhatnak az időben és újra átélhetik a múlt nagy katasztrófáit úgy hogy ők sértetlenül megússzák!

Ennyire emlékszem, a végére már sajnos nem, de eddig a történet szerintem zseniális, legalábbis gyerekként nagyon megfogott.:) Fantasztikus lenne ha ki tudnánk deríteni a címét! Előre is nagyon köszönöm válaszotokat!

mario1111 Creative Commons License 2012.07.21 0 0 2674

Sziasztok!

Egy filmet keresek, amit kb 10-20 éve láttam a tv-ben. Egy nő és egy férfi volt a főszereplő. A nőt valami támadás érte és a teste nagyrésze megsemmisült, de a feje megmaradt és építettek neki egy élethű testet. Arra emlékszek még,h eleinte nem volt fájdalomérzete és megégette a kezét a tűzhelyen. Kb ez amire emlékszek.

Ismeri valaki?

Márió

Balthazar Creative Commons License 2012.07.18 0 0 2673

Az Alzheimeres  a Szerelmünk lapjai.

Előzmény: sosenincs (2210)
bencebo Creative Commons License 2012.07.14 0 0 2672

Köszönjük szépen, nagyon szépen köszönjük.

Előzmény: Thibi (2670)
bencebo Creative Commons License 2012.07.14 0 0 2671

Gratulálok, nagyon ügyes vagy kedves Thibi. Köszönjüjk szépen, mert több hónapja keressük ezt a filmet. Király.

Mégegyszer köszönjük, örülünk hogy ide tévedtünk, jó ez az oldal. Aki teheti nézze meg. Bolond, bolond világ / It's a Mad Mad Mad Mad World.

Thibi Creative Commons License 2012.07.13 0 0 2670
Előzmény: bencebo (2669)
bencebo Creative Commons License 2012.07.13 0 0 2669

Sziasztok!Keresek egy filmet,de sajnos nem tudom a címét.Volt egy amerikai vígjáték amiben ha jól emlékszem ...több csoport is keresztül kasul szelve Amerikát kincset keresett ami egy W betűvel jelölt helyen található.
A film végén derült ki,hogy ez a W betű egy parkban W alakban álló pálmafa csoportot -4 pálmafát jelöl- amik alatt elásták a kincset.
Úgy kezdődött a film,hogy elütöttek valakit,és mindenki csak részleteket hallott a kincs helyéről!

Ha tudtok segítsetek! Nagyon fontos. Régóta keresem a címét.

KÖSZI!!!!!!

csanaklara Creative Commons License 2012.07.12 0 0 2668

Képzeljétek sikerült megtalálnom. A film címe: A kétarcú nő

Rendezte Georges Czukor 1941

Főszereplő: Joan Crawford

Előzmény: csanaklara (2667)
csanaklara Creative Commons License 2012.07.12 0 0 2667

Sziasztok!

Keresek egy nagyon régi /nem magyar/ filmet.Ebben egy csúnya sebhelyes arcú nőt akar rávenni a barátja, hogy ölje meg unokaöccsét, aki még kisfiú. A nő azonban megoperáltatja az arcát és meg is kedveli a kifiút.

Veghaster Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2666

nem tudom megtaláltad-e már azóta, nekem kb. 6 percbe került ezt a régen látott aranyos kis filmet megtalálni a neten:

a férfi-nő szerepcseréről szóló film címe: Dating the enemy. jó szórakozást hozzá : )

Előzmény: Törölt nick (2645)
MiJu Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2665

A Wiener Walzer magyar tvjáték végig 1 vonatfülkében játszódik

Előzmény: ErikBa (2660)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2664

Egyhelyszínes vonatos filmnek ajánlok az IDEGENEK A VONATON helyett egy másik Hitchcock-filmet, a javarészt tényleg vonaton játszódó LONDONI RANDEVÚ-t (1938), illetve egy másik vonatos klasszikust, a GYILKOSSÁG AZ ORIENT EXPRESSZEN-t (1974) Sidney Lumettől.

Előzmény: ErikBa (2660)
guestro Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2663

"A Sunset Limited" is egyhelyszínes és új is.

A 2009-es "Tartozol a haláloddal" pedig egy raktárban játszódik (jórészt).

Előzmény: ErikBa (2661)
neofrix baszmacs Creative Commons License 2012.06.27 0 0 2662

Mintha a Saw 1 is egyetlen helyszínen játszódna, vagy rosszul emlékszem? (prehistoric bathroom :)

Előzmény: ErikBa (2661)
ErikBa Creative Commons License 2012.06.27 0 0 2661

Eszembe jutott még egy, nemrég láttam, egy krimi-vígjáték:

Bankcsapda (2011) – helyszín: egy bank

Youtube-on meg lehet nézni a teljes filmet.

ErikBa Creative Commons License 2012.06.27 0 0 2660

Az Idegenek a vonaton tényleg nem egy helyszínes, kössz, hogy szóltál! Összekevertem egy másik filmmel. Le is húzom a listámról.

A Tíz kicsi indián (1965) c. film is rég volt már meg, s most hogy írtad, igen, valóban az a havas hegycsúcs a helyszíne. Szerencsére a '45-ös verziónak még megmaradt a sziget.

A Kutyaszorítóbant hát nem is tudom, határeset: van benne kocsis jelenet, meg kávéház a film eleji megbeszélésen (ezzel tkp. nem lőttünk le semmilyen poént), de nagyrészt a raktárban játszódik, nem? Megnézem mégegyszer. Csalódni nem fogok, az tuti! :-)

De kellenének új filmek is, skacok! Nincs semmi, amit láttatok volna? Én imádom az ilyen filmeket! Még, ha nem is olyan jók...

neofrix baszmacs Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2659

A Kutyaszorító egyhelyszínes? Ha így emlékszel rá, akkor ideje újra megnézned! :)

Annyi igaz belőle, hogy a filmbéli jelenidő egy helyszínen játszódik. Mivel mondtad, hogy ne spoilerezzünk, nem írok helyszíneket de próbálj visszaemlékezni, hol mondják, hogy Let's get a taco? Meg azt, hogy dick, dick, dick, dick, dick...?

Előzmény: ErikBa (2653)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2658

Helló! Egy film címét keresném.

1990 körül készülhetett, akkoriban is játszódik. A sztori a következő: a faluba új orvos érkezik, aki meglepve tapasztalja, hogy a falusiak nem örülnek neki, és a doki apja - aki az 50-es években szintén ennek a falunak volt az orvosa - se túlságosan népszerű a faluban. Az apja sosem beszélt arról, hogy valami konfliktusa volt a falusiakkal, a falusiak se nagyon akarnak beszélni a dologról, így a doki kezd el nyomozni. Annyi hamar kiderül, hogy az apját, mint helyi orvost kirendelték egy nyilvános kivégzésre, ezért megkeresi az elítélt perét vezető bírót, aki már meghalt, így a bíró fiával nyomoznak tovább.

A végén kiderül, hogy az elítélt férfi véletlenül felgyújtott egy házat, de a perben már tömeggyilkossági kísérlettel, meg egyéb a koncepciós perekben szokásos cifraságokkal vádolták meg, így ítélték halálra.

MiJu Creative Commons License 2012.06.22 0 0 2657

Agatha Christie Tíz kicsi négerének az 1965-ös feldolgozása nem szigeten játszódik, hanem egy behavazott hegyen, ahová drótkötélpályán lehet feljutni. Az 1989-es változat helyszíne egy afrikai szafari.

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.18 0 0 2656

Az egyhelyszínes krimik közül az IDEGENEK A VONATON-t bátran kihúzhatod, mert a címével ellentétben egyáltalán nem csak egy vonaton játszódik, hanem lényegesen több helyszínen.

6174 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 2655
Előzmény: jabuci (2654)
jabuci Creative Commons License 2012.06.17 0 0 2654

Sziasztok!

Egy régi sci-fi horror filmet keresek, a megjelenését úgy a '80-as évekre tenném. Gyerekként láttam az első 5 percet és nagyon megragadt bennem. A film elején a narrátor elmondja, hogy a jövőben vagyunk s valami atomháború miatt savas eső hullik a földre ami elől a túlélőknek fedezékbe kell húzódniuk. Mutatnak is egy romos emeletes házat aminek az aljába behúzódik néhány katona (?). A köv. jelenet egy laboratórium, ahol talán ketten dolgoznak. Az ajtón kívülről hangok hallatszanak, az egyik tudós kinyitja, s az ajtó előtt vmi félelmetes szörny áll. Köv. jelenet: a film elején látott katonák (ha jól emlékszem) megérkeznek a laborba, de nincs túlélő, minden fel van dúlva.

Ha valaki ráismer, kérem írja meg a film címét.

Köszönettel:

Lac

ErikBa Creative Commons License 2012.06.16 0 0 2653

Most nem konkrét filmet keresek, hanem bizonyos műfajú és helyszínű filmeket.

A műfaj: krimi, a helyszín: egy sziget vagy egy nagyrészt állandó helyszín az egész film alatt, melyet a szereplők nem hagynak el valamilyen oknál fogva.

Csupán elkezdem a listát, közösen folytathatjuk, hogy legyen mit nézni. Nekem az alábbiak jutottak eszembe elsőre:

Szigetes krimik

Tíz kicsi néger (1945), Tíz kicsi indián (1965) + további feldolgozásai (1974, 1995 stb.)

Nyaraló gyilkosok (1982, 2001)

Egy gyilkos agya (2004)

Dolmen - Rejtelmek szigete (sor., 2005)

A Harper-sziget (sor., 2009)

Pokoli Édenkert (2009)

Viharsziget (2010)

Egy helyszínes krimik

A kötél (1948) – helyszín: egy szoba

Idegenek a vonaton (1951) – helyszín: egy vonat

Hátsó ablak (1954, 1998) – helyszín: egy társasház egyik lakása

Mesterdetektív (1972, 2007) – helyszín: egy kastély

Meghívás egy gyilkos vacsorára (1976) – helyszín: egy kastély

Kutyaszorítóban (1992) – helyszín: egy raktár

8 nő (2002) – helyszín: egy kastély

Azonosság (2003) – helyszín: egy motel

Belső útvesztő (2003) – helyszín: egy kórház

Vakító fehérség (2009) – helyszín: Antarktisz

Éjszakai vonat (2009) – helyszín: egy vonat

Egy helyszínes egyéb filmek (thriller, horror, sci-fi, dráma stb.)

A dolog (1982) – helyszín: Antarktisz

Halálos nyugalom (1988) – helyszín: egy hajó ill. a tenger

A part (2000) – helyszín: egy sziget

Visszajátszás (2001) – helyszín: egy szoba y szigetlyszín:992)akása995 stb.)em egy bizonyos műfajú és stílusú filmeket

Más világ (2001) – helyszín: egy kastély

A fülke (2003) – helyszín: egy fülke

Légcsavar (2005) – helyszín: repülőgép

Emlékezetkiesés (2006) – helyszín: egy raktár

Forráskód (2011) – helyszín: vonat

Ez utóbbi kategória tkp. nagyon sok filmmel bővíthető (hiszen rengeteg repülőn, hajón stb. játszódó film van). Nem is ez az, ami igazán érdekel, ezt csak azért vettem bele, hogy ha valaki szeretne említeni egy filmet, azt be tudja szúrni. Engem az előző két kategóriába sorolható filmek érdekelnek, melyek inkább krimik, mint horrorok vagy sci-fik és hasonlók. Az egyéb kategóriába fel lehetne sorolni az összes Péntek 13 részt, de akár a Kocka trilógiát is.

Tehát elsősorban szigetes és egy helyszínes krimiket írjatok, aztán, ha azzal megvagyunk, jöhetnek a többi filmek műfajokra bontva.

Nagyon fontos, hogy mivel krimikről van szó, ne írjatok spoilert! Már az is film poénjának lelövését jelentené, ha valaki azt írná, hogy: „ez meg az a film tulajdonképpen nem is krimi, hanem inkább misztikus thriller”, szóval csak filmcímet kérek meg helyszínt – olykor már-már a helyszín említése is poénlelövésnek számíthat. De hát én se mindig a valós helyszínt adtam meg a fent említett filmeknél! :-)

ErikBa Creative Commons License 2012.06.16 0 0 2652

Köszönöm Kipper, de azóta sikerült megszereznem. Amúgy nincs olyan csatornám, szóval, jó, hogy megszereztem! :-)

Előzmény: Kipper (2651)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!