AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Vast: az elsö videoklipje pretty when you cry eleg beteges volt az teccet :)) a dalszöveg is nagyon jo :)) masodik klip szamot pedig az uj leonardo di caprios filmbemutato vegen lehet hallani.
Szerintem az angol és a magyar Hammer tartalma oly mértékben különbözik egymástól, hogy az összehasonlítás elég nehézkes.
Teljesen más piacra dolgoznak ők is, mi is.
Ott a kiadók nyomják a bandákat, itt mi nyomjuk a kiadókat.
Pl. az új MHH Hangpróbájában azért nincs benne az új Rollins, mert a kiadónál a sokadik érdeklődésemre, a HP napján végre azt mondták, hogy megvan az előzetes, de most a futárjuknak épp sok a dolga.
No comment.
Konkrétan melyik dolgokra gondolsz, ami nálunk egy hónappal később jön le? Lemezkritikák, interjúk bizonyos előadókkal, hírek?
Konkrétabban, ha lehet.
Folytatva sokéves hagyományunkat, márciusban is felháborítjuk néhány keresetlen írásunkkal a hazai rock/metal híveket.
A mai napon nyomdába adott és remélhetőleg egy hét múlva újságosokhoz kerülő MHH valahogy így néz majd ki:
Ossian címlap
he-he, ez csak vicc volt!
Szóval, Therion címlap
poszter: Iced Earth / Satyricon ("a két bányász")
Hónap albuma: HIM - Razorblade Romance
Interjúk:
Therion
Slipknot
Black Sabbath
HIM
Satyricon
Fear Factory
VHK
Sentenced
Queensryche
Etnomorf
Royal Hunt
Hades
Dying Wish
Strong Deformity
Vale Of Tears
Jacobs Dream
Social Free Face
Newborn
Born 33
Csatlakozom Locusthoz. Pont tegnap izzadtam magam csatakosra a COC Blind hallgatása közben. Szanaszét bangeroltam magam. Abszolút megállja a helyét ma is, szemben a két utolsó COCcal.
Ki ismeri az Aebsence Old kaziját? Most jutottam el oda, hogy megszerezzem. Nagyon állat, a népzenei motívumok különösen bejönnek. Egy kicsit lehetne még változatosabbá tenni a zenét. Arra gondolok, hogy a népi elemeket jobban ki lehetne emelni. Igaz, próbálkoztak már páran a dologgal. A VHK leginkább az ősi, magával sodró erőt építette be a zenéjébe. A Barbaro inkább a zeneiségre helyezte a hangsúlyt, nem semmi amit el tudnak játszani.(Mi van velük?) A Kárpát Mőbius-t még nem hallottam, de tervezem. A lényeg: a rock és népzene Aebsence féle elegyítésével még nem találkoztam. Gratulálok!
Azt hiszem újra rá fogok állni a magyar demós csapatokra. Ismét rengeteg a jó banda!
Amennyiben érdemes egy Ossian rajongó külsejű, gyenge szövegekkel operáló, a (SZVSZ)amúgyis gyenge Nevergreent majmoló, kardokkal hadonászó, Moby Dick torkú énekessel rendelkező viccbandára figyelni...
Tényleg, Taranis, nem te vagy a haverod próbáltátok egyfolytában req háta mögül lenyúlni a Moonspell passomat? :))))
Supertzar: a miért fasisztoid Milán Péter sok írása elemzésemet e-mailban kéred, vagy ide írjam fel? Bocs egyébként, kevés időm van indexezni...
Nekem tetszett a Viking fesztivál. Érdemes lesz a jövőben a Fekete Sereg-re figyelni! Nagy show-t csináltak és szerintem jól dörrentek a gitárok is. A Dying Wish is korrekt volt, bár néha nem igazán hallottam ki a gitártémákat. Mindenesetre dedikáltattam a The Silent Horizon-t...
The title of the forthcoming IRON MAIDEN album is Majesty Of Gaia
Majesty Of Gaia has the following tracklisting: 'Heaven's Gate',
'Cardinal Sin', 'Everyone's Illusion', 'Seraphine', 'Equinox', 'Fallen
Empire', 'King Of The Desert', 'Conveyer Of Truth', 'He Who Laughs Last'
and 'Majesty Of Gaia'.
The first single, due out on April 24 is scheduled to be 'Heaven's
Gate' and is said to be like 'Moonchild' and 'Futureal', a fast album
opener. The B-sides include 'Highway Star' (DEEP PURPLE cover) and probably
one or two of the following: 'Powerslave', 'Aces High' or 'Futureal' (all
recorded live on the Ed Hunter tour). The single will be released as a
two-part CD set and 12 inch version.
Sources say the album and single cover will feature Derek Riggs'
work. However, the single cover will feature digital art (like Riggs did on
GAMMA RAY's Powerplant album), as opposed to the album cover which will be
traditional painting.
Majesty Of Gaia is due out on May 29 in the U.K. and May 30 in
North America.
Szerintem az eléggé kétségtelen, hogy valamilyen szinten a Back In Black lemez egyes dalaiban még benne kellett legyen Bon Scott keze. Igen ritka egy bandánál, hogy csak két-három hónappal a stúdiózás előtt születnek a dalok. Sokszor éveken át érlelt ötletek bukkannak fel.
A BIB albumot azóta sem sikerült megfejelniük, és én valóban nem tudom túltenni magam Bon Scott halálán. Ehhez 25-35 év is kevés lesz.
Amúgy sokszor a kritikákat olyan a kiadótól kapott előzetesek alapján írjuk, amelyek még nem végleges keverések, nem végleges számsorrenddel, nem végleges számcímekkel, de volt már olyan is, hogy egy adott nóta a végső verzión már nem is szerepelt, max. később jött ki egy single-vel. Ez persze most nem mentegetőzés, inkább érdekes infó. Nem mindig mi vagyunk a hülyék, bár soxor azok vagyunk :-)
Egyébként az az english kritika tényleg stimmel, bluesosabb, régiesebb, néhol Powerage :-)))) ízű az új lemez, de a hangzás sokkal szakítósabb, mint a múltkori Rick Rubin féle sound. Nem minden nóta telitalálat, de a lemez jó. Sőt.
Nem annyira a pontozas miatt sirt a szam (bar csak rendkivul eltorzult izlesu alakok adnanak 9-10 pont alatt az emlitett lemezekre :-), hanem a koritesen. A lemezkritikanal meg a szamok cime/sorrendje is el lett tolva, amitol az az erzese az embernek, hogy nem igazan figyeltetek oda az anyagra. Az meg mar vegkepp szegenysegi bizonyitvany, hogy egy koncertleirasnal
csak annyi derul ki, hogy a cikk iroja 15 ev alatt sem tudja tultenni magat Bon Scott halalan. A mashol elojovo "Bon Scott irta a Back in Blacket"-osszeeskuveselmeletre meg mar tenyleg nem lehet mit mondani...
Azer' valahol melyen van egy olyan erzesem, hogy tan akad egy-ket ember az ujsagnal, aki szereti az AC/DC-t. Csak azt nem ertem, hogy miert nem mutatjatok, mint ahogy azt a tobbi bandanal teszitek? Garazsbandak demoirol is irtatok mar pozitivabb kritikakak... Na mindegy, regen volt az egesz, mar ugyse' erdekel senkit. :-)
TMW: News, es ott rogton az elso hircsokor, jol elrejtettek a szoveg koze, de ott a link ahonnan le lehet tolteni.
deepfreeze: ja igen, hulyen irtam, szoval ami letoltheto az nem a how many tears, hanem annak az eredetije a sea of fears. sorry.. mar este volt nagyon...
No, Helloweenistak! Imhol egy friss info Weikitol, a hompedzsukon letoltheto egy ritkasag, megpedig a kesobbi How Many Tears cimu dal, melynek eredetijet meg Sea Of Fears neven zorogte el Weiki es iskolazenekara.
Az uj Helloween stuffot meg most rogzitik, demozgatnak, a heten elkeszultek a gitarreszek.
Imhol a link:
Official Helloween
Lehet, hogy off-topic, de azert leirom, hatha erdekel valakit . . .
SWARM:
Mondjuk azok a szerencsesek, akik hallottak mar a Swarm EP-t, tobbet tudnak, mint en. Rob Cavestany szerint egyszeruen csak "Rock", amit jatszanak, (a website kepei alapjan van ott punk is . . .) viszont Osegueda mellett Rob es Andy Galeon is mikrofonkozelbe juthat. Decemberben meg mindig tokoltek a lemezzel, akkortajt meg a szamok irasat sem fejeztek be.
Erdeklodtem a Mordredrol is, nos, Rob szerint mostanaban biztosan nem fognak ujjaalakulni. Scott Holderby-nek van ugyan egy, mar lemezzel is biro bandaja, de amit jatszanak, az nem rock.
Hat... nem a legjobb hirek, de ez van.
Egy (pontosabban ket) kerdesem lenne Supertzarhoz:
Ha nem csal a memoriam, nem irtatok a harmas Silverchair lemezrol. Mi az oka ennek? (Ha megis volt rola ismerteto, ezer bocs)
figyi, ne tanits a legyet az ablakra szarni :-) ismerem a kapcsolatot a carcass es a napalm death kozott, de ez megis olyan kulonos, telleg a jeff walker rajzolta a scum boritojat? nem hittem volna. es ki csinalta az enslavemente't?
ja, enslavementrol annyit, h imho tul kaotikus es dallamtalan, osszefolynak a szamok, klasszikus, persze, persze, de hallgatni nem szoktam. :-) szemben a scummal v a mentally murdereddel (monnyuk a scumot ket, szinte teljesen kulonbozo felallas jatszotta fel, szal meg jo, h nem tokegyforma az egesz...).
erdemes egyebkent figyelni a scum elso felet (elso 12 szam), amelyeken justin broadrick jatszik, itt-ott ki lehet hallani a kesobbi godflesh temak kezdemenyeit, csak kicsit gyorsabban...
igen, igen, mentally murdered, milyen kar, h nem latom sehol cd-n... van rajta egy olyan, h bill steer lefog egy kurvamagas hangot, es azt tartja fel percig. ez a gitarszolo. azert ez szigoru, nem? :-)