AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Suicidal Tendencies lesz Dynamon: gondolom csinalnak akkortájt egy europa turnét is. Amerikaban is csak 400-1000 ember elott jatszanak.Annyi itt is lenne siman.Tehát Concertoék hivjak meg öket ide !!!!
Ha mar az uj AC/DC lemeznel tartunk, ezt is ugyanugy le fogja huzni a Metal Hammer, mint a Razor's edge-t vagy a Ballbreakert? Tobbek kozott ugyanis emiatt hagytam fel a lap vasarlasaval...
(Igaz, amit eddig hallottam a lemezbol, az marha jonak tunt, de hat ez a kritikakban sosem szamitott kimondottan. :-)
Dreams From The Cloudy Shadows:
Remember the unhearing times
Hosszas varakozas elozte meg a nagynevu alaszkai csapat 3. albumat. Az elso lemez altalaban meg az utkereses idoszaka, a masodik lemezen kezd kialakulni a band sajat hangzasa es a harmadik lemez az, amivel vagy befutnak vagy orokre elbuknak! Azt hiszem a DFTCS ezzel a lemezzel beirta magat a modern zene tortenelemkonyvebe! A sved dobos, az olasz bogos es az eszkimo szintis-lany olyan hihetetlen atmoszferat teremt, ami leginkabb a szferak zenejehez, vagy az erdei lenyek tavoli meseszeru illuziojahoz hasonlithato. A cintanyer, mint a manok sapkajan csilingelo csengo, a gitarszolok mint a hatalmas tolgyek torzsei kozott zugo hideg szel, es a bogo, mint kepzeletbeli oriashajok tavoli tulkolese, vegelathatatlan komplex harmoniak!!! Nincs szo, amivel le lehetne irni, ezt a nagyszeru, kiforott produkciot. Sokszor meg kell hallgatni a lemezt, mert az ember elsore keptelen felfogni eme hihetetlenul osszetett, harmonikus am ugyanakkor disszonans komplexumot. Igy a 45. hallgatason is tul szamomra mar teljesen egyertelmu, hogy ez a lemez nem egyertelmu. Hihetetlen! Aki nem hallotta nem teljes erteku ember, aki hallotta soha nem lesz mar ugyanaz ami volt! Ez a lemez a mult evszazad zaroakkordja, kapu a Zene fenyes jovojebe!!!
Van egy új rock'n'roll banda, tökre beleillik ebbe a vonalba, most jön ki a lemezük Stiff Upper Lip címmel. Valami ABCD, vagy ACBCvagy ilyesmi a nevük. Öten vannak, a két gitáros tesó.
Hallott valaki róluk valamit? :-))
Egyébként tényleg van egy ilyen vonalú új csapat a New American Shame. Az első album tavaly jött ki rendes terjesztéssel Amerikában, de valamiért már megállt a kiadó promo tevékenysége. Szerintem jobbak a Buckcherrynél!
atus69 nemtom hogy jutott ez eszedbe, de teny, hogy jol osszeszedted, ebben tenyleg benne van minden jol ismert klise, ami csak egy kritikaban benne lehet. Irhatnal egy black-eset meg egy neo-progresszivot is, bar olyat en is tudok... :)
Müfajok erösödése : Senki nem érezte az utobbi idöben a Rock'n roll elöretörését: Backyard babies,Monster magnet, Glucifer, Nashville pussy,Buckcherry...
Vegyuk pl. az angol Hammert... ok tan nem havonta jelennek meg? Megis ott vannak benne az aktualis dolgok. Amit egyik honapban ok lenyomtatnak, nalatok a kovetkezoben olvassa az ember.
Most erre persze mondhatod, hogy akkor vegyem azt ha ugy tetszik, de nekem fontos a magyar ujsag. Mert szeretem. Ennyi:)
F.
Eljott a dallamos mennyorszag! Most, hogy vilagszerte visszater a metal es immar mindenhol a melodikus rockmuzsikara izgulnak a tomegek, egymast erik a jobbnal-jobb lemezek, melyek hallatan osszefut az ember szajaban a nyal!
Itt van peldaul ez a szamomra eddig ismeretlen dallamos amerikai csapat: amint megdorrent az elso szam regi emlekeket idezo riffje, egybol megertettem, hogy ezek a fiuk hozzam beszelnek! A CD borito kepein kigyobor csizmas, szuk, fekete nadragos rockerek lazulnak: csoda-e, hogy az ember ezek utan egybol raizgul a seggigero rozseju fiuk produkciojara?!
Az elso szam (My Sword is Bigger Than Yours) rogton egy olyan gitarcentrikus, dallamos, power metal bomba, amely egyesiti a Precious Tumours kimeletlen energiajat Bonnie James Chio erzelmi toltetevel; mig az ezt koveto Your Panties Must Get Wet Now egy olyan hangulatos lirai, mely mar a kezdeti ismerkedesnel vegsokig felzaklat. A hatralevo dalokat pedig a mar jol ismert recept alapjan valtogatjak a fiuk.
A banda fo vonzerejet Jamie Stud enekes hihetetlenul szuggesztiv, erzelemdusan simogato, hatborzongatoan rekedt hangja adja. Na persze, a hangszeresek is erzik, hogy mitol doglik a legy: kulon felhivnam a figyelmet Freddy Copy gitaros kellemes emlekeket idezo riffjeire, valamint maniakusan siro, hiszterikusan vinnyogo gitarszoloira.
A tobbiek teljesitmenyerol csak annyit, hogy mindent tudnak, amit egy ilyen bandaban tudni kell. Itt aztan van feeling dogivel!
Tisztan hallatszik, hogy ezek az arcok erzesbol jatsszak ezt a zenet: a csapat szerencsere egy percre sem megy at se punkba, se alternativba; itt hal' istennek nincs nyoma se halalhorgesnek, se rappelesnek!
Az egesz lemezen mesteri modon keveredik a dinamika es a megfontoltsag. Nem csoda hat, hogy a vegeredmeny feletteb biztato! A melodikus, epikus, monumentalis, progressziv-power metal uj ustokose vegre megmutatja a kinyult puloveres alternativ nyoszorgoknek, mirol is szol az igazan jo metal muzsika!
Ez kerem megamelodikus gigamuzsika hiperszonikus hangzassal megtamogatva! Mi mast is adhatnek ra, mint egy orbitalisan extraterresztrialis tizest?
Hela Fafara!
Meathook Seed CD-t még nem láttam, de a Viva 2-n nemrég többször is találkoztam egy új klippel, csakúgy lazán délutánonként (Elementar). Nagyon más, mint az első, de szintúgy érdekes. Például az ének...
Superztar: Elmeletileg jövöten jelenik meg az új Rollins band cd. Mikor érkezik a hazai üzletekbe a kiadó nem nyilatkozott ? Hallotad mar ? Igazi power metal album lesz ugye ? :) Get some go again...
Kicsit konkrétabban, ha lehet. Nem értem a kérdést. Ha mondjuk három héttel vagyunk lemaradva, "ami az aktualitást illeti", akkor az azért lehet, mert 4 hetente jelenünk meg. :-)
Sőt, van, amikor a 4 hét inkább 8.
Csak egy kis kerdes a Hammer szerkesztokhoz :
Miert van lemaradva a MHH mindig 3-4 hettel, ami az aktualitasokat illeti? Azert 450-ert havonta nem mindegy... Meg ke'ne oldani...
Csak egy kis kerdes a Hammer szerkesztokhoz :
Miert van lemaradva a MHH mindig 3-4 hettel, ami az aktualitasokat illeti? Azert 450-ert havonta nem mindegy... Meg ke'ne oldani...
A Therapy-koncertrol,es a T? utolso ket lemezen megfigyelheto melyrepulesrol, illetve a Cro-Mags bulirol jutott eszembe a kovetkezo "alomproject" otlete:
:-))
Szerintetek kisulne abbol valami jo, ha valami csoda folytan ossze lehetne ugrasztani a kovetkezo szemelyeket egy kis jammelesre?
Rocky George, (Supertzar, nagyot tevedek, ha ugy erzem, hogy a Suicidal legtobbet az o zsenijenek koszonhetett?); Fyfe Ewing (csinal valamit mostanaban?); masik gitaros lehetne Page Hamilton (mi van mar a szololemezzel?), es mellette vokalozhatna meg (ha lud, legyen kover:-) Jeremy Chatelein (bocs a helytelen irasert; ex-Handsome, aki mostanaban valami Jets to Brazil nevu, inet infok szerint elegge punkos, popos bandaban nyomul, nem hallotta oket valaki?)
Persze, tudom, almodik a nyomor, stb.. :-)) de azert megis, mit gondoltok?
Engedjétek meg ,hogy egy frissen bennem forró lehetetlen történettel paktáljalak benneteket de ez a történet intő jelként szolgálhat minden lista tagnak illetve az itt forgolódó zenekaroknak .
Szóval feb.18-án a BP-i Bunker klubban lettvolna egy Death Metál koncert fellépők :Sable, Human Eror, Christian Epidemic, Aránylag meghirdetett buli (Pesti Est ) kezdés 20-h .
18-óra körül meg érkezett mindhárom zenekar ,szemrevételezés ,becuccolás,beállás elkezdése.
Majd jött az első pofon :a közönség soraiban még éppen hogy csak elkezdett gyűlni 4-5 ember jött a tulaj és bejelentette ,hogy azonnali kezdés van mivel fél 11-ig be kell fejezni a muzsikálást.
Közben elkezdtek gyűlni a 30-40 év körüli gengszter kinézetü alakok (kopasz ,mobil telefon ,4000ft-s pezsgő ,bőr mellény ,fegyver a belső zsebben) akikről sütött hogy nem mimiattunk jöttek
Majd meg jelent a BM atyaúristen Doszpot Péter (bocs lehet hogy nem így írja a nevét ) és kiderült hogy mindannyian rendőrök és éppen egy születésnapi bulira készülnek .
A koncertet elkezdte a Sable majd jött a tulaj hogy a zene áthallatszik a szomszéd helységbe a hol Budapest főnemesei mulatoztak (a rend őrei) ezért azonnal vegyék le a hangerőt .
Most nem mélyedek bele ,hogy milyen módon lehet egy 50 m2-es helyen lehalkítani egy dobot hisz a válasz kézen fekvő sehogy. Szerencsétlen zenekar még megpróbált egy nótát lenyomni szinte akusztikusan de ismét jött Doszpot jobb keze a tulaj és leintette az egészet egy elektromos főkapcsoló segítségével.
Most mint egy zenekar vezető kérdem aki szabadságot vesz ki ,270km-t kocsikázik utánfutót bérel és minden cuccot maga visz beleértve a kihangositást is és mind ezt teljesen ingyen azzal a magunknak bemesélt kifogással ,hogy réteg zene, és örülünk ha megmutathatjuk magunkat a közönségnek (mert mért zenél az ember ha nem a közönségért illetve a közönség elismeréséért )
Na és mint zene szerető ember aki elvárja hogy a pénzéért kapjon valamit ,ne csak a csalódást ami a stílus hitelét és tisztaságát mocskolja be ,Mert akár milyen oka is van egy elmaradt koncert az egy elmaradt koncert.
Kérdem én milye országban élünk mi ??
Ahol a rock kluboknak már semmi köze a zenéhez csak a pénzhez.
Ahol 400ft-s beugró mellett 2nótát engednek a közönségnek.
Ahol a rendőrség nem egy állami szervezet hanem a hatalom megtestesítője.
Ezúton kérnék elnézést mindenki nevében egy újabb elmaradt koncertért , én sohasem képzeltemvolna ,hogy ebben az országban 2000.feb 18-én ilyen dolog megtörténhet.
E-mail kapcsolatban allok Rob Cavestany-val, (hopp, ez cseppet nagyarcuan hangzott ugyan,
de tenyleg igaz), ki szeretne a SWARM-ot Budapesten latni? :-)
Meghivjam oket? :-))
(sohaj)
levike, libertine, olyan ize'k vagytok. muszaj minden vicc utan kettospont-kotojel-zarojel bezarva? levike, komolyan azt hitted, h ez riposzt akart lenni? csipkelodes volt, fyi. libertine, ha vegigolvastad a hozzaszolasaimat, hogy nem vetted eszre, h pont az egyik utolsoban kiallok a rockzene fejlodokepessege mellett? a korabbiakbol az is kiderulhetett volna, h nem a hagyomanyok, hanem a klisek bosszantanak. es igy tovabb, nem folytatom. szoljatok, ha vmi meg nem vilagos.
ja, es kivanjatok fafaranak mielobbi felepulest. (nyugi, influenza, v vmi ilyes, de azert megiscsak.)