"Szóval én azt mondom, hogy a 42 vonatból szüntessünk meg 34-et!!!!!"
Ez nem jó megoldás, mert ez esetben a pályát is vonatközlekedésre alkalmas állapotban kell tartani. Ne zavarjon, hogy duma szintjén csak a személyforgalom szűnik meg, valójában ez nem sok megtakarítást hozna, annál inkább a pálya felhagyása, csak nem merik bevallani. Arról meg végképp hallgatnak, hogy a pálya sorsára nem éppen EU (és jogszabály)-konform megoldás. De ma Magyarországon ez sajnos teljesen helyénvaló, és magam szintről támogatott módszer (tudjátok, fejétől bűzlik a hal).
A fentiek miatt tehát érthető, hogy "mindent vagy semmit" játékot játszanak...
Ha születik egy bármilyen terv, az nem nulla embert érint kellemetlenül, vagy nem nulla ember lát benne kitörési lehetőséget, ezért nem nulla ember fog tiltakozni ellene. A nem nulla ember nekiáll PR tevékenységet folytatni, így a nem nulla növekedni kezd olyanokkal, akik érzelmi alapon, további anyagi és más érdekből, stb. A párhuzamosság adott esetben egy konkrét érv a nem nulla emberek felől, olyan konkrét érv, amelyre ugyan lehet teljesen korrekt tartalmú, "igen, de..." kezdetű magyarázatokat adni. Csakhogy a megértési nehézségekkel küzdő tömegek klisékben gondolkodnak, tudod, mint a "négy láb jó, két láb rossz", meg ilyenek. Ennek mintájára: "párhuzamos közlekedés (formai) hiánya rossz". Megmagyarázni már nem tudod, mert ahhoz nincs elég bit a partnerben. Marad az, hogy bevezetsz magadnak egy klisét: nem beleakadni a klisékbe. :)
A 11-es vonalon azért érdemes elgondolkodni. Az biztos, hogy hétvégén kihasznált. A hétköznap meg szerintem vizsgálandó. Vagy igen, vagy nem. Csak, ezzel most nem foglalkozik senki, amíg Damoklész kardja ott fityeg a vonal feje felett..
Vigyázzunk a megfogalmazásra! Különbség van a"jelentés" és a"jelentés adattartalma" között. Ezért egy jelentés lehet titkos (ui. lehetnek benne pl. nevek, nem adat jellegű infók...), ugyanakkor az adattartalma nyilvános. Ilyenkor, ha valaki kéri, hiteles kivonatot kell készíteni.
Ezzel most mire akarsz célozni??? Tudom, hogy szánalmas, amit a 126 produkál, ezért mondtam, hogy meg kellene szüntetni rajta a forgalmat hétfői, keddi, szerdai, csütörtöki és szombati napokon!!!!! De megtartani és fejleszteni péntek ill. vasárnap délután. Egyértelműen jelentős költségcsökkentés, nem????? Egy héten most 42!!!! vonat jár, amúgy én napi hatot tudok, gondolom te csak simán felcserélted a számokat, mert én úgy tudom a napi hat vonaton van hét utas. (jelentős utasszámnövekedés :-) Szóval én azt mondom, hogy a 42 vonatból szüntessünk meg 34-et!!!!! És tartsunk meg nyolcat, nem tudom, hogy hogy számolsz, de ez jelentős kiadáscsökkenés, nem? Más szempont, Kondoros-Orosháza út vonattal 50 perc, menetrendszerinti volán járattal ugyanannyi! Tehát itt egy Orosházán tanuló középiskolásnak mondjuk megéri vonatozni, arról nem is beszélve, hogy még az esti jelenleg 18:25-kor induló vonattal utazó is eléri Mezőtúron a csatlakozást Pestre, míg a busz délután 14:25-kor elmegy.
Ezért került megfúrásra a teljes "dunáninneni" ITF, s lett csak a hálózati egy részén bevezetve.
Az ITF zavarérzékeny.
Már annak is nagyon lehet örülni, ha két éve működő 70-71-es ITF egy teljes hetet (168 órát) működne folyamatosan balhé nélkül.
A teljes Kelet magyarországi ITF bevezetésére volt javaslat csak túl sok volt benne az igéret és a talán.
Magam a light-es változatot támogattam, és ha minden igaz, el is indul 10-én.
Lesz egy évünk arra, hogy össze vessük a 2006-os hagyományos év leállás számát a 2007-es már ITF-es év leállás számával azokon a vonalakon ahol bevezetésre kerül.
Amikor lesnek számaink akkor kell dönteni a tovább mikéntjéről.
Engedjetek meg egy aránylag laikus véleményt, ha ez a 28 mellékvonal gazdaságtalan úgy, ahogy most, van, akkor miért nem lehet egyes időkben járatritkításokat, máskor járatsűrítéseket beiktatni a menetrendbe?? Elmondom mire gondolok, azt mindenki tudja, hogy a 126-os, Kisszénás-Kondoros egy vicc! Legalábbis így, ahogy most van, de miért nem szűnik meg a munkanapi forgalom rajta, ugye még a nagy mellékvonal ellenes szakértő is mindig úgy reagál, ha beraktok teli vonatokról készült képeket, hogy ilyen képet mind a 28 vonalon lehet csinálni pénteken és vasárnap, meg itt írta például valaki, hogy 151-en is tele van álló utassal a Bz vasárnap délután. Akkor mondjuk a 126 esetében miért nem korlátozzák le a forgalmat Péntek-Vasárnapra???? Szolgálat Kondoroson nincs, nem is kell, szerintem így Kisszénáson sem létfontosságú, ezzel is lehet(ne) spórolni, aztán Vasárnap például elég lenne a most is meglévő két délutáni járat, csak nem úgy, hogy Kondoros-Kisszénás, hanem úgy, hogy Kondoros-Orosháza, magyarul a bejövő Mezőtúr-Mezőhegyesre ráakadna a szóló Bz és bemenne Orosházára, vagy eleve kötnénk hozzá egy kocsit és akkor keresztkor a kocsi le, hozzá a mezőtúrihoz, míg a motort az orosházira. (így kapásból meglenne átszállás nélkül a dolog, ami nem utolsó szempont egy nagypakkos diáknak) aztán motor egy Mezőhegyes-Mezőtúr részeként vissza, Kisszénáson le és irány Kondoros. Aztán mikor visszaér megint hármas kereszt van, mostmár kocsi nélkül van a szóló Bz és a mezőtúri után lehetne kötni és kész is, hasonlóan pénteken, csak akkor Kondoros felé kellene ezt kidolgozni. Persze ez is csak tanév alatt lenne lehetséges, nyáron teljesen felesleges lenne, de ilyenkor is lehetne néhány előre meghirdetett különjárat, már csak azért nehogy valaki elkezdje kitermelni a pályát. Tudom, hogy ez nem minden vonalon ilyen egyszerű, de ez még mindig jobb megoldás, mint a teljes megszüntetés, amúgy attól az ütemes menetrendtől ne sokat várjatok, mert attól, hogy mondjuk egységesen három óránként fog menni vonat még nem lesz több utas, inkább új megállókra!!!! lenne szükség ott ahol érdemes, például ahol a vonat végig a falu mellett zötyög. Szóval ilyen köztes megoldásokra, mint az én 126-os tervem miért nincs esély, miért csak a teljes megszüntetés vagy a teljes fenntartás között lehet választani????? Most tényleg csak kíváncsiságból kérdem.
"Sőt még olyat is készíteni fogunk, hogy minden mellék marad + mindegyiken ütemes menetrend."
Az viszont a megszüntetésben érdekelt elv... polgároknak nem jó, mert ugye akkor neadjisten még utas is lenne a mellékvonalak _egy részén_. Ezért került megfúrásra a teljes "dunáninneni" ITF, s lett csak a hálózati egy részén bevezetve.
"Az őszi L. bizottság nem sokára befejezi munkáját (84 vonal) és megírja jelentését. Ez sem titok. Aki eljött hallhatta.
A jelentés tartalma viszont csak akkor lesz nyilvános, ha a megrendelő nyilvánossá minősíti. Nem a készítő, hanem a megrendelő."
Akkor ez hogy is van ez? Mert ugye ha a bizottmányi ülés nyilvános, akkor az ott elhangzottak -leírva is- azok. Márpedig ugye a jelenetésben célszerű a bizottmány -jellemezően- ülés(ek)en is elhangzott megállításait közölni, összefoglalva, ellenkező esetben érdekes dolgok gondolhatók a résztvevőkről. És ha ugye ugyanaz van leírva, mint ami elhangzott nyilvánosan, akkor miért is titkos?
Üdv, nem akarom a témával tele szórni az anyát és más fórumokat sem csak jeleznék nektek, hogy nyílt egy ilyen topik és lesz egy ilyen kiállítás, amire minden érdeklődőt szeretettel várok! A link ihun van:
Szó'gálati közlemén'! T.úr tanulja meg végre a mobiltelefont használni, mert a kommunikációrendészeti főosztály telefonhálózat-figyelő osztályának Szövegkezelési és kódfejtési csoportjának SMS/MMS alcsoportja jelentette, megint rossz helyre sikerült küldenie valamit, márpedig az is ugyanúgy le lesz számlázva. /a/
Nem a méretei miatt nem ment arra az emeletes, hanem biztos, ami biztos alapon. Ugyanis az egyik rakmintás szerint elfért, a másik szerint nem. Ezen jól elpolemizáltak, papíron nem volt döntés, ezért inkább ki lett véve a programból, minthogy ha valami gond támad vele, akkor ...
Nos, erről van szó. Nem nyilvános. Érted? A "nem nyilvános", azt jelenti, hogy semmi közöd hozzá, és nincs jogod sem megszerezni, sem nyilvánossá tenni. Szólj, ha még mindig nem érted.
Igen, gyűjtöm, néhány, kiváló szakemberét. Pl. kell valami adat az MD-ről, jobb elővenni a lementett mdbz-összest, mint órákig visszakeresni a topikban (kereső se mindig OK), többet ér, mint egy szakkönyv. Szerencsére ezeket nem töröltette a gazdijuk.
(Mint ahogy: DGKUm, sinbohóc, gfeca illetve utódainak érdemi hsz.-eit a hőskorból.)
Nem kell itt túrkálni, csak gondolkozni. Ugyanis ténylegesen nem törlődik, csak a rámutató link tűnik el. Ha egy hozzászólást törölnek, attól még a hozzászólásszám megmarad. Nézd meg pl. a buzullst, mekkora hozzászólásszámnált tart, a topiklistában meg hány bejegyzés szerepel. Ennyi az egész...