Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2007.02.02 0 0 4125

Érdemes elkezdeni igazi Hamonddal, de ha megvan az első, valóban elkezd dolgozni a kisördög, milyen lehet a naggyal. Jól kitalálták már 60 éve, hogy kis pénzért kisebb legyen az öröm is. De sok szempontból egy kisebb is megteszi, attól függ, mire kell.

- Progresszív, hard rockhoz nagyon jó egy spinet is (2×3,5 oktáv) Tényleg egész kedvező árúak.

- E100 szegény ember A100-asa. Végülis mindent tud mint a nagy. Főleg Trambié, amely tuninggal egész vissza lett A100-asítva. Vibrátó, perka, hangkép. (2×5 oktáv)

és bőven feleáron vagy még annyiért sem.

- CV, C2-es széria. A komoly, nagy, csak perka nélkül. Ez is csak kb. 2/3 ár és kompromisszummal egész jól/gazdaságosan pótolható a perka. Ebbe a kategóriába tartoznak a komolyabb kétmanuálos digiklónok. XB5, DB5, VK77-88, BX3, C1. Full service, csak nem pont úgy service.

- Végül pedig nincs kompromisszum.

Lord! Barna Norbi Tubes néven írt már korábban. Müxik ugye?

Hallottam egy jó sztorit:

'72-ben egy ORI-s, igaz inkább komolyzenei orientáltságú, kint volt a MIDEM-en, Cannes-ban. Mutattak neki egy nőt, aki egy kis kocsmában kellemesen orgonált. Mondta a társának, megvehetjük gombokért és megtöltjük vele az Erkel színházat. Úgy is lett 1973-ban.

jon lord Creative Commons License 2007.02.02 0 0 4124
Van egy Hammond szervizes barátom Kecskeméten aki bármilyen átalakítást, elképzelést megvalósít a csöves - mechanikus Hammond-okon.
Ő csak a csöves cuccokat szervizeli.

Ha bárki Kecskeméthez közel lakik Őt felkeresheti bármilyen Hammondal kapcsolatos elképzelt átalakítás ügyében.

Name and telephone number:

BARNA NORBERT
+36-30/2-33-55-72

Amúgy meg szerintem ha B.P.-t közeli valaki és ha szabad ilyet kijelentenem: bátran forduljon TEHTUBE Hammond Mesterhez. Ő a Hammondot kívűl - belül úgy ismeri mint senki más! :-)

Én is nagyon sok köszönni valóval tartozom már neki. Rengeteget segített! :-) :-) :-)
trambi Creative Commons License 2007.02.02 0 0 4123

Minimális modifikációval az L100, m100, erösitője, 50-80 w-teljesitmény leadására képes, de külsö hangszoró használatakor nagy gondot kell forditani a kimenő trafó , és a külsö hangszoró illesztésére mert különben megnö a lineáris torzotás , hangkép változás lép fel , stb... Más müködik az országban egy m100-as amelyben a scanner vibrátó átalakitása  lehetővé tette , hogy kétsebességes  lesli hatás legyen az orgona vonal szintü kimenetén. Igy nem kell külön leslie láda, és annak utolagos bemikrofonozása, hanem egyböl a keverőre tudsz csatlakozni, és lélegzetelállitó

hangot hallhatsz. Ha valakinek felkeltette az érdeklődését, Budapesten kiprobálhatja

és egy eredeti  fa lezlivel is összevetheti

hvik Creative Commons License 2007.02.02 0 0 4122
Ez csak saját tapasztalat: L100 végfokáról hajtani hangszórót... még próbán se működik nálunk - egyrészt, másrészt meg konkrétan az enyém sz.rul szól úgy (nincs magasa, de ez valószínű, csak az én orgonám baja).
Előzmény: ozjo (4109)
ozjo Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4121
OK! Ez rendben, csak az előzményeket firkáltam le. Sőt, ha jól emlékszem van még 2 plusz zengetőm is, ha vkit érdekel egy ??accutroanics??, meg egy Hammond emblémás amerikai
Előzmény: jon lord (4119)
trambi Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4120

Értéke alatt eladó egy 2x5 oktávos ,  B3, C3 követő, modellje. Elektromechanikus scanner vibrátó, hanggenerátor, csöves erősítés, rugós zengető, foldback, pad. Felujitott ,nagyon jó állapotú. Hangja az a fantasztikus érdes, keyclickes mással össze nem téveszthető Hammond hang.

És eladó egy nagyon szép állapotu klón, egy Farfisa professional 110.

Ha valakit érdekel a 06303100437 telefonon megtalál

jon lord Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4119
Van egy kis hozzáfűznivalom ha nem probléma. :-|

A zengetés az nagyon ne érdekeljen ha csak nem álló hangaszórókon akarod hallani.
Ugyanis az L100-ban már van beépítve zengető és az szól a Leslie-ben is forgás közben.
Előzmény: ozjo (4118)
ozjo Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4118

Nagyon biciklizek rá! Rengeteg kintlévőségem van. Ha realitását látom vmelyest az összegek rendeződésének akkor OK az egész és én is Hammond tulajdonossá válhatok, hogy aztán ne legyen soha nyugtom a továbblépések miatt. (b3?)

Csak félek, nehogy úgy járjak, mint néhány sorstársam: mire van pénz eszköz nincs.

Az ELKA lezlit már egyszer megbolygattam mert nem volt hozzá pedálom, úgy kellett csinálni, ezért a zengető nem megy benne (olyan nagyon nem is érdekelt idáig) de már nem emlékszem aktív, v. passzív a crossovere. Majd lebontom a hátulját.

Előzmény: tehtube (4117)
tehtube Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4117
Ja, csöves lezli + L100. Mint Keith Emerson a The Nice-al 1967-69-ben. Utána is az Amerikában és a Rondóban szinte napjainkig. De gyakorlatilag a Whiter Shades Of Pale, Karthágó, LGT is ilyesmi összeállítással szólt. A legkifizethetőbb eredeti megoldás számodra.
Előzmény: ozjo (4115)
tehtube Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4116
Az nagyon jó erősítő, brutál lezlit csinálhatsz azzal. Az ilyen tranyós lezlinek a hangváltója általában aktív és a vegfok előtt van, kb. 1200 Hz-en vág. Azután van hangszórónként a végfok. Valószínűleg kelleni fog még egy új és passzív crossover is immár az erősítő után, ráadásul az 800Hz-en vágjon.  Nem nagy ügy és akkor a klasszikus, csöves lezliknek a felépítésével fog megegyezni.
Előzmény: ozjo (4115)
ozjo Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4115
Igazad van, az kevés, a saját végfoka 100W, és lehet hogy így jó ahogy van. Égyébként van egy régi VOX 100 hangszererősítőm 4 db EL34-el, egy próbát az is megérne, ha valóban meg tudom szerezni az L100-at, de ez még sok mindentől függ.
Előzmény: tehtube (4113)
ozjo Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4114
Az e-mailem: ozjo@freestart.hu
Előzmény: jon lord (4112)
tehtube Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4113

Az L100 beépített végfoka csak ~15W-os. Otthonra jól, szépen szólna, az biztos, de nagy koncerthangerőt nem lehet elvárni tőle.

Ha nem tetszik az Elka erősítőjének a hangja, meg szóljon jó hangosan, kell venni egy csöves erősítőt. Van abból mindenféle: Dynacord, Fender, Marshall, Laney......

jon lord Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4112
Nem lehet, hogy elírtad az e-mail címedet? Úgyanis vissza jelzett nekem a Mail Delivery System, hogy egy e-mail-em sem ment át hozzád. :-(
Esetleg meg tudnád adni mégegyszer?
jon lord Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4111
Most küldtem át a kért dolgokat. Bocsi akkor én értelmeztem félre a Leslie-vel kapcsolatban.×Szerintem biztos megoldahtó lenne az ,hogy a Hammond erősítő hajtaná a Leslie-det. Hogy szebb lenne- e a hangja nem tudom, mert ilyet sosem próbáltam még.De már az eleve sokat számít, hogy a Leslie-hez a jel csövönn megy keresztül és nem tranzisztor képezi az orgona hangját, hanem mechanika.

×Ha B.P.-en laksz akkor Tehtube-ot tudnám ajánlani neked ilyen ügyben. Ha esetleg Bács-Kiskun Megyéhez közel akkor Kecskemét környékén van egy Hammond szervizelős barátom.Lehet, hopgy Ő tudna neked az Elkádba csöves erősítőt építeni az L100-hoz.
glissando Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4110
Szerintem az ELKA max félévig lesz az enyém. Utána tervezek valami elektromech. Hammond projektet, akkor a DB5 lép az ELKA helyébe, véglelges mobil cuccnak a DB5-öt tervezem az upgrédelt Soltonnal. Ha érdekel a dolog, mailen jelezz (harcos72@freemail.hu). Üdv.
Előzmény: ozjo (4102)
ozjo Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4109

Nem vagyok érzékeny lelkületű. Azt kérdeztem vhol lejjebb, hogy az ELKA az tranyós lezli, és mi lenne, ha a hangszóróit az L100 csöves végfokával hajtanám, nem a beépített tranyós erősítővel. Szebb hangja lenne?

Nem küldtél a mélemre sem árat, sem demót, bár az L100 hangjait ismerem.

Sajnos 1 hét múlva kivonom magam a forgalomból (kórház), most meg tele vagyok munkával, nem tudom mikor nézhetném meg személyesen

Előzmény: jon lord (4108)
jon lord Creative Commons License 2007.02.01 0 0 4108
Eszem ágába sincs leszólni a leslie-det. Csak ha jól értelmeztem mintha azt írtad volna, hogy már próbáltál L100-at és nem hajtotta ki rendesen a Leslie-det. Nem tom' milyen L100-as lehetett az. Az enyém akkorát szól, hogy mjad ki szaggatja a hangszórókat "szó szerint" és a saját hangszórójával is olyan méje van, hogy szinte remegnek a cuccok a falon. Érdemes megtekinteni élőben a hangszert. :-)
Előzmény: ozjo (4105)
tehtube Creative Commons License 2007.01.31 0 0 4107

Többen érdeklődtetek korábban pedálok -esetleg orgona- iránt.

Utánanéztem. Csodák nincsenek, a boltihoz hasonló árakat tudok:

DB5 625k, DB3 245k, DB3M 165k, 13bass 60k, 25bass+nagyhangerőped. 290kHuf.

+otatóvideók, be nem szerezhető ritkaságok, okosságok.

organmate Creative Commons License 2007.01.31 0 0 4106

Üdv a fórumozóknak!

Új cucc érkezik ezért a korábban eladásra kínált leslienek mindenképpen mennie kell. Ennek érdekében újra ajánlom: kétrotoros tranyós nagyon nagyot szól és az ára az idő szorítása miatt 60.000(!) forint. Kép a 4013-as hozzászólásnál.

ozjo Creative Commons License 2007.01.31 0 0 4105

Köszi Lord!

ozjo@freestart.hu -ra dobd át, meg egyebeket róla (ár) a képeket természetesen láttam.

Ne szóld le az ELKA lacit, nekem csak ilyen van ( de van!)

Egyébként a midin kívül még tudnálak sanyargatni titeket, van nekem VOCE micro B-m is HU!!! HU!!!

Előzmény: jon lord (4103)
SLIPYCAT Creative Commons License 2007.01.31 0 0 4104

Trambibá Elkáját én is próbáltam és nagyon tetszett , mire összejött rá a pénz addigra sajna  megvetted, gratulálok hozzá. Kérdésem db3 asok  mennyiért mennek , és nincs valakinek eladó véletlen ?

Előzmény: glissando (4100)
jon lord Creative Commons License 2007.01.31 0 0 4103
Szia.

Elsősorban köszi Tehtube!!!

Érdemes!!!

u.i.: Nem adom drágán az orgit. "Igazi szoba cica 1965-ből, és még koncert szűz"

Kicsit tekerj vissza az oldalakon és meg fogod látni a fotókat róla.
Garantálom, hogy keresztbe lenyeli az ELKA leslie-det. :-)
Előzmény: ozjo (4102)
ozjo Creative Commons License 2007.01.31 0 0 4102

Milyen hosszú élete képzelsz az elkának? Nekem tetszik, de nem sürgős...

Eredeti elka lesliem van hozzá. A gomb megvan. A kabát?

Előzmény: glissando (4100)
1956 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 4101
Érdekelne eladó Viscount DB5.
glissando Creative Commons License 2007.01.31 0 0 4100
A Trambi bá ELKA-orgonája közben az én tulajdonomba került a Roland falezli kíséretében. Az ELKA-t a próbaterembe vettem, a feltuningolt, Harangozó-féle lezlivezérelt átcrossoverezett, és a nylílásokatbetömött Solton lezlim segítségével fog szólni. Tényleg jó a hangja, a perkája is (ugyan az 1-es regisztert nem némítja). A beépített zongora, csembaló hangok és a Moog effektek egyedivé teszik. Az ELKÁ-t nem tervezem életem végéig megtartani. Otthonra jelenleg Viscount DB5 és Roland falaci. Még a színük is szinte ugyanolyan. És nagyon jól szól. Tényleg.
Előzmény: 888800000 (4094)
zerobit Creative Commons License 2007.01.31 0 0 4099
Helló! A/D vagyok a hazai Clavia képviselet (Absolute!/HiTSPACE) részről, és most értesültem erről a fórumról. Hamarosan lesz egy Nord C1-ünk, ami többek között egy B3 modell is. Kértem demóra ilyet, és lesz is áprilisban. Ha gondoljátok, összefuthatnánk megnézni hogy muzsikál az eredetihez ill. a konkurrens termékekhez képest.
( http://www.hitspace.hu/webshop/?pid=1223&back=21 )

Ha gondoljátok, a weboldalunkon keresztül, illetőleg emailben elértek: adamd kukac absolute.hu

üdv!

A/D
ozjo Creative Commons License 2007.01.31 0 0 4098

Az L100-at ismerem, köszi!

Viszont az ELKA az tranyós. Az L100 végfokáról hajtva nem szólna szebben?

Előzmény: tehtube (4097)
tehtube Creative Commons License 2007.01.31 0 0 4097
Lord lejjebb kínál egy L100-ast. Az egy belépő csöves-mechanikus modell. Biztos nem adja drágán, meg lehet vele egyezni. Javaslom a megkeresését, jól járnál vele., főleg az Elka lezlin keresztül.
Előzmény: ozjo (4096)
ozjo Creative Commons License 2007.01.31 0 0 4096

OK! egyelőre marad a B4-II, meg a gyűjtögetés, van néhány midi billentyűm, hiszen eddig is azzal kavartam. Egyértelmű a véleményetek. Ja meg van egy ELKA Leslie-m. A szoft Hammond jobban szól vele, mint a sajáttal.

A másik hülyeségem a BACH zene, miditzer style 260P-vel, de hangmintákat is keresnék a gigastudiomhoz. A Notre Dame Budapest marha jó, de ez már nem Hammond téma.

Köszi a segítséget!

Előzmény: 888800000 (4095)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!