Keresés

Részletes keresés

Gumihal Creative Commons License 2012.12.12 0 0 267

Szia !

Nagyon nem lihegtem túl annyi csak hogy kicsit felpúpoztam a törzs körül a földet és valamennyi hó is  van rajta!

A fákat , mármint a többit is  a neten rendeltem

Balmaz újváros........ Fa iskola

Ha rá keresel nem sok van ott! :-)

Árban is jó, még postaköltséggel is

Előzmény: Lactarius Curtis (266)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2012.12.12 0 0 266

A csemetéket hogy telelteted? Nálam mulcs van a törzs körül és a hólapátolásnál igyekeztem a tányérjukba szórni, hogy a -10-ek ne érjék közvetlenül. Egyébként hol vetted a sweet red-et?

Előzmény: Gumihal (263)
Gumihal Creative Commons License 2012.12.12 0 0 265

Csarli1 Köszönöm a választ és az önzetlen felajánlást!

Sajnálom hogy lemaradtam a "beszerzésről" :-(

Majd esetleg jövőre kunyizok oltó ágat más újabb fajtákból is  mert már a helyhiány is feütötte a fejét! :-)

Priviben beszélünk még! :-) Köszi! :-)

Csarli1 Creative Commons License 2012.12.12 0 0 264

Igaz, hogy Olaszul van, de a lényeget kiemeltem.

Ha sikerül „kihisztiznem” az olaszoknál, hozok neked Big Redet, ha nem akkor küldök szemző ágat 

Igaz, hogy Olaszul van, de a lényeget kiemeltem.

Ha sikerül „kihisztiznem” az olaszoknál, hozok neked Big Redet, ha nem akkor küldök szemző ágat

SWEET RED®RED SILVER

(su concessione BEE)

ALBERO
Fioritura: molto elevata
Impollinatore: non è autofertile.
Impollinatori: Big red®, Spring Blush®, Pinkcot®
Portamento: semi-eretto
Vigore: Forte o molto forte, con portamento assurgente
Fruttificazione: su rami lunghi e corti

FRUTTO
Maturazione: Stessa epoca di Tyrinthos. Più graduale di Sylred®
Calibro: 2A/A
Forma: roronda
Consistenza: buona
Colorazione: bellissima colorazione rosso luminoso “blush” su 50-60% della superficie dei frutti esposti
°Brix: 16/18
Caratteristiche gustative: media, dolce
Produttività: ottima
Messa a frutto: molto rapida

Valutazione: varietà che si adatta a molte zone produttive. Polpa consistente, molto lenta la maturazione.

Előzmény: Gumihal (263)
Gumihal Creative Commons License 2012.12.12 0 0 263

Sziasztok!

Most késő ősszel vettem pár db kajszi fát és van egy olyan fajtám aminek nincs porzója sajnos!

A fajta neve : Sweet Red 

Ehhez keresnék oltó ágat pollen adónak !

Ha jól néztem akkor a    Spring Bush, Pinkcot, vagy a Sylvercot fajta jó lenne!

Ha valaki tudna pár oltóágat küldeni sokat segítene!

Email címem publikus, csere növény ,  vagy pénzbeni térítés , megbeszéljük!

Köszönöm!

Jani71 Creative Commons License 2012.12.09 0 0 262

Sziasztok!

Maliga 132 kajszit szeretnék beszerezni, egyelőre érdi forrást találtam.

Esetleg nincs valamelyikőtöknek ebből a fajtából? Jó lenne hozzájutni legalább egy-két oltóvesszőhöz (meg némi infóhoz, attól, akinek van saját fája), ha valakinek volna felesleg!

A 215-ös hsz. felső sorában említett három fajta továbbra is érdekel.

Ali-bá Creative Commons License 2012.12.09 0 0 261

Most hoz Csarli Olaszországból sok félét. Nekem is Farely-t és Farbali-t. Mindkettő késői érésű, ha igaz 20-25 nappal a Beregeron után.

Előzmény: csalántea (260)
csalántea Creative Commons License 2012.12.09 0 0 260

Olyan fajtá(ka)t keresek, amivel az érési sort szét lehet húzni hátrafelé (a Borsi rózsa utánra jóval).

Állítólag vannak ilyen román és nyugati fajták. Hol lehet ezeket beszerezni, itthoni faiskolákban nem találtam az ősszel?

gergerg Creative Commons License 2012.12.09 0 0 259

Nekem a Chorus bevált.

Előzmény: crashpo (258)
crashpo Creative Commons License 2012.12.09 0 0 258

Sziasztok! -olvastam v.hol az "Amalgerol" jótékony hatásairól,ezért úgy gondoltam hogy tavasszal az egy-két gyengébben fejlődő facsemetéket belocsolom,-ill. megpermetezem vele.

A kérdés az lenne,hogy valóban hozza ez a készitmény az álltala hirdetett elvárásokat,vagy nem érdemes foglalkozni vele?

Kérem akinek bármilyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban irja meg!  -Köszönöm!

Más,- tavasszal monilia ellen mik azok a szerek amikkel legeredményesebben lehet felvenni a versenyt ez ellen a betegség ellen?

Idáig a szakbóltban ajálgatott szereket használtam váltakozva.

Melyiknek van a leghosszabb tartos hatása?  -ezt azért kérdezem mert a telekre nem mindig akkor tudok lejutni amikor csak szeretnék.

Rumanyi Creative Commons License 2012.12.07 0 0 257

A pekándió is legalább annyira változatos mint a regia. Pl a Pedro és a Sorrento fajták itthon rendre elfagynak.

A Te példányod valószínűleg melegebb környezethez alkalmazkodott fajta.

Az USA-ban és Kanadában a magyarorszáki klímához hasonló adottságó területeken is termesztik.

http://dioskonyv.bionuss.eu/05-21/1.htm#

Előzmény: crashpo (256)
crashpo Creative Commons License 2012.12.07 0 0 256

Pekán dióval nem érdemes foglalkozni sz.tem M.országon. -A mi kertünkben van egy kb. 25 éves fa,majd akkora mint egy teljesen kifejlett nyár fa szóval még v.mikor é-afrikából lett hozva,terem is csak a mi éghajlatunkon a termés kb. 90%-a nem érik be,de van olyan év hogy eggyáltalán nem terem,habár ha változik a klima ki tudja? Komolyra véve, árnyéknak jó nyáron,ősszel meg a vételenségig lehet szedni a faleveleket....

Előzmény: Jani71 (255)
Jani71 Creative Commons License 2012.12.07 0 0 255

OK! Ma elküldöm.

Még annyit a diós témához (aztán többet nem OFF-olok), hogy ha arra jársz, érdemes megnézni Lengyeltóti határában a dió-ültetvényt (infó). Nem semmi. Volt szerencsém látni. Az ültetvényben itt-ott (ha jól emlékszem, valahol talán az északi szélén) még pekándió is van. Nem kicsi fa... :-)

Előzmény: Peaceful80 (254)
Peaceful80 Creative Commons License 2012.12.06 0 0 254

Szia!

Publikussá tettem a mailt :) Jöhet midnen info :)

Azért a 7x7 -es  elhanyagoltnak tünik a mühold alapján( vagy tudatosan nem potolták a fákat, hogy legyen a többinek hely) elég zsufolt. Gyanus,hogy ekkora távolság nem elégséges :)

Előzmény: Jani71 (248)
unartis: Creative Commons License 2012.12.06 0 0 253

Szia!

Köszönöm a gyors választ!

Előzmény: Lactarius Curtis (250)
Jani71 Creative Commons License 2012.12.06 0 0 252

Bakker! Most nézem, hogy nem is publikus a mail-címed. Akkor csak úgy fog menni, ha előbb Te írsz az enyémre. Persze csak ha érdekelnek további infók is a témával kapcsolatban.

Jani71 Creative Commons License 2012.12.06 0 0 251

Na, a többszöri hsz-eltűnés és újraírás végén csak lemaradt a második hely km-szelvénye (bár maga a hely azért beazonosítható a linkelt légifotóról)...

61/16+900-nál van.

Annak idején hiába írtam át a beállításoknál a kiléptetési időt "végtelenre", mégis csak egy bizonyos határidő lejárta előtt hajlandó elküldeni a hsz-t a rendszer.

Általában másolgatok (nem kevés alkalommal jött jól...), de néha elvétem... Grrrr!

Lactarius Curtis Creative Commons License 2012.12.06 0 0 250

2-3 méterig, különben elpusztul. Lásd itt:

http://www.italipar.hu/archivum/2005_1/07_16.pdf

(sok hasznos info van benne)

Előzmény: unartis: (247)
Jani71 Creative Commons License 2012.12.06 0 0 249

Megpróbáltam külön is a gif-et, úgy néz ki, hogy ez a gond, mert ugyanaz a jelenség: fehér oldal, semmi más. :-(

De simán linkelve működik. Szóval ezzel próbálkoztam.

Jani71 Creative Commons License 2012.12.06 0 0 248

Szia!

Alsószentiván mellett az egyik helyen (61/13+200 kmsz.) kb. 11×6 m, a másik helyen kb. 7×7 m a sor- és tőtáv. El tudom képzelni, hogy az első helyen később majd kiszednek minden második fát a sorból, de ezt nem tudom, nem beszéltem a tulajjal.

A második helyen nagyjából most van az, hogy az arasznyi átmérőjű törzzsel rendelkező fák ágvégei elérik egymást.

Első hely:

Második hely:

További részletek magánban.

(Miért nem hajlandó az index a gif-et berakni? :-( A hsz szerkesztésekor látszik, de ahogy megnyomom a küldés gombot, nem jelenítődik meg a fórum, csak egy fehér oldal...

A gif zavar be ennyire??? A szöveg a képekkel simán megy...)

Előzmény: Peaceful80 (151)
unartis: Creative Commons License 2012.12.05 0 0 247

Sziasztok!

A sárgabarack mennyire tolerálja a magas talajvíz szintet?

Mariska néni Creative Commons License 2012.12.04 0 0 246

Jó, akkor majd tavasszal visszatérünk rá - köszönöm szépen.

Előzmény: Jani71 (245)
Jani71 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 245

Kedves borsika79!

Köszönöm a jó szándékot! Képzeld, ma is úgy jártam, mint annak idején a Tuleu grassal.

Hirtelen ötlettől vezérelve bementem a dunaföldvári faiskolába, rákérdeztem a vörös szilvára, és azt mondták, hogy tavasszal tudnak hozni (nem százas nagyságrendben, hanem ha akarom, akkor kettőt-hármat is akár). :-) Azt is elmondták, hogy általában szokták kérni az emberek, van némi érdeklődés. Úgyhogy ha valami nem jön közbe, akkor tavasszal hozatok, aztán a többit meglátom. Most azt tervezem, hogy egyet meghagyok úgy, hogy teremjen néhány gyümölcsöt (kis fává nevelem), utána eldöntöm, hogy marad-e a terméséért, közben a többinél megpróbálok szaporítani, majd azokat oltani/szemezni egyéb, nemes fajtákra.

Mariska néni! Ha érdekel a dolog esetleg (bár írtad, hogy nem akarsz kísérletezni), azt hiszem, ennél a faiskolánál lehet utánvéttel is szállíttatni csemetét. Vagy ha nekem sikerülne a szemzés, szívesen küldök (esetleg ha közel laksz, viszek), amit szeretnél. Persze feltéve, hogy lesz olyan fajta.

Előzmény: borsika79 (219)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2012.12.03 0 0 244

nagyszerű, köszönöm, pont az van "útban" Görömbölynél

Előzmény: mjos (243)
mjos Creative Commons License 2012.12.03 0 0 243

Pesti úti faiskolában volt. 

Előzmény: Lactarius Curtis (241)
alfi13 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 242

Amig nem fagy meg a föld ültethetsz, csak jól morzsold össze a gyökerekre szórt földet.

Előzmény: Lactarius Curtis (241)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2012.12.03 0 0 241

Kedves mjos,

egyik rokonomat érdekelné a Kuresia, bár az ültetéssel szerintem már elkésett. Miskolcon melyik faiskolában lehetett kapni? Hátha tavasszal is lesz.

Előzmény: mjos (173)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.01 0 0 240

Én is nagyon kíváncsi leszek rá,hiszen én is ezt próbálnám meg.Igaz én 2 méter alá nem merek menni.Egyenlőre Ishtarán próbálkozok,de ha összejön akkor lesz egy Weiwa-Ishtara vegyes alanyú sor is /bár az még lehet,hogy Haag-sövény lesz,de az még nagyon távol van/.Viszont a metszésre,koronaalkításra -fenntartásra nagyon kíváncsi leszek.A kajsziorsónok semmi szakirodalma nincs magyarul,így lényeges lesz minden infó...de drukkolok,hogy beváljon :)

Előzmény: Csarli1 (237)
Csarli1 Creative Commons License 2012.12.01 0 0 239

Mirabolán tüskéi átszúrják a traktor gumit.

Előzmény: kedvescimbora vagyok (238)
kedvescimbora vagyok Creative Commons License 2012.12.01 0 0 238

Csárli én gyalogművelő vagyok, ezért nem értem. Mi köze a mirobolánnak a tarktorgumihoz?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!