Visszatértem, és elmondhetom, hogy az Adria megsínylette ottlétemet!
Mennyire is? ....
Jó-jó,... oiuz! .... Tudod, messziről jött ember! ...................
Míg Te odakint, addig idehaza az adriai halak soha nem tapasztalt túlszaporodásáról hallottunk, s hallgattunk nagyokat tanácstalalanul, szinte kétségbeejtő értetlensééégggel ......
Fentiek miatt indultam a füstölt sprotni olajban ... vigaszágon ....
Megérzésem: oiuz és tuutuu már az algák legyűrésével vesződnek, (ami akár torkukon is akad6ott), hiszen (a néhai határos) tenger élővilágábóól való kievését ígérték nekünk, - itthon maradóknak.... s evickélve küzdenek HŐSeink az életterüket védő medúzákkal, ahol talán vesztésre is állnak - joggal, - oda Ők csak magyarhoni becsobbanók bármelyik part felől is közelítve, mert az Indexen sehol-sehol egy élménybeszámoló(juk)!
A topic - mint homokba süllyedt vasmacska - mentése érdekében ma délelőtt oiuz szlogenjét erősítve - afSiH! -FÜSTÖLT SPROTNI olajban feliratú dobozból menekítettem ki bezártságukból sneciket, s mondhatom: fejetlenül örültek kiszabadulásuknak az olajos bentlakók!
(Csak a hitelesség kedvéért:
Nettó tömeg: 160 g.
Töltő tömeg: 112 g.
Származási ország: Lettország
Összetevők: füstölt sprotni törzs, finomított növényi olaj, konyhasó.
Minőségét megőrizte!)
1szerűen finom volt!
A pezsgővel dúsított vörösborban ázásuk sem volt ellenükre... A jó viseletű halak
ilyenek, de milyenek odalent az Adrián?
Ismét bizonyságot nyert: a füstölt Sprotni is Hal!
Na miből idéztem? (segítek: könyv és OFF TOPIC) Én kérek elnézést!
Az az igazság, hogy viccelődtök, gúnyolódtok, mert irígykedtek, hogy milyen jó kajáztam... BIZONY...
akkor sem veszitek el a jókedvem.... BEBEBEBEBEBBEBBBBEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Ezen kívül, hétfőn megyek Olaszba (igen Olaszba, a haverjaim meg Horvátba voltak, az unokahugom meg Spanyolba van) és kieszem a tengert az élővilágából. Ti meg nem leszetek ott, de ha ott lennétek sem hagynék nektek....
HIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIH (sk) ((Későbben érkezők és gy.k. S.átáni K.acaj))
Sipos Halászlé: vegyes hallé főleg pontyból, belőséggel! Igen jó volt, ami kellemes meglepetés, mert volt már olyan, hogy csalódtam benne.
Roston harcsa gomba mártásban: NA AZ MÁR VALAMI.... igen-igen jó volt, a filé tényleg filé volt (szálkamentes) friss volt, a gombaszósz pedig kifejezetten kellemes ízű, hozzá krokett!
Remek volt!!!! Tényleg!
De mint már említettem, voltak problémák már ezzel az étteremmel sajnos. Lehet, hogy most új a szakás vagy csak jó napja volt, de minden halétel jó volt!
Egy svéd emberrel voltam aki vegyes haltálat evett: ponty rántva, harcsa roston, és fogas roston. Nagyon elégedett volt, pedig ők sok halat esznek, és tudja is, hogy milyen a jó hal!
a borok áraival nem voltam elégedett, a rendkívül drága enyhe kifejezés.
Jó halat mindenkibe!
afSiH
oiuz
UI: a korábban beígért (nekem lett beígérve) halászlé elmarad (néhány hozzászólással ezelőtt), így a beszámoló is, pótlás később...
UI2: Októberben megyek Dániába! Ott biztosan jók a halak!!!!! Előre várom...Tudom, hogy messze van még meg minden, de most lett biztos, így megírom...
sziasztok! uj vagyok itt es kuldok egy egyszeru es nagyszeru receptet Mandulas hal 6 szalkamentes hal fel citrom leve so,bors liszt vaj es olaj a suteshez fel citrom felszeletelve 50 gr hamozott,szeletelt mandula(forrovizbe dobjuk a mandulaszemeket es utana konnyen lejon a heja) Talcara helyezzuk a haldarabokat es meglocsoljuk citrommal. Negyedorai allas utan papirtorolkozovel megszaritjuk.Sozzuk,borsozzuk.Vekony retegben meglistezzuk.Serpenyoben vaj es olaj keverekeben kozepes langon mindket oldalan megsutjuk(nem tobb mint1-2 perc old-kent),hogy ne szaradjon ki.Talcara teveszeletelt citrommal es mandulaval diszitjuk.Parolt zoldseggel talaljuk(burg.karfiol,cukkini,s.repa)
Szombaton az OMÉK-on jártam (aki esetleg nem tudja, ez egy mezőgazdasági kiállítás a BNV-n) és ellátogattam a halászati sátorba is. A kiállítók célja az volt, hogy bemutassák a halászat helyzetét és népszerűsítsék a halételeket. Ez tökéletesen sikerült is! A helyben készített halételek frissek és pazar kivitelűek voltak. Én a magam részéről tejszínes-gombás harcsapaprikást kértem, amely egyszerűen feledhetetlen volt! Kis tárkonyt is tettek bele, de szerencsére nem vitték túlzásba. A harcsár kis kockákra vágták és egyszerűen fenomenális volt! Sem a halzsírnak sem pedig a pocsolyaíznek nyoma sem volt! Diszkrét halíz meghízódott a háttérben, de olyan harmonikus volt a kreáció, hogy azt gondolom, ez az az étel, amely alkalmas lehet arra, hogy a halat nem szerető bárdolatlan némbereket meg lehessen nyerni az ügynek. A társaságomban falatozó barátaim megkóstoltás a káposztás harcsát, a harcsapaprikást és a halászlevet is, amely egytől-egyik kiválóra sikeredett. Talán a halászlé volt egy kicsit a kelleténél sósabb. A vásárláskor felfigyeltünk apró kis fasírtokra is, amely élmény nem hagyott nyugodni bennünket azután, hogy megbizonyosodtunk a hely jó halételeiről. Gondoltuk, hogy vásárolunk belőle egy kicsit. Visszamentünk a pulthoz és kértünk, mire kaptunk két jó nagy adagot ingyen, mondván, hogy ezt még csak most próbálgatja a szakács, ha ízlik akkor megköszönik, ha lemondjuk nekik! Ponty-fasírtgolyó volt az istenadta és hihetetlenül finom!!!!!
Az árak normálisak (BNV-s viszonylatok között), főétel, körettel 960 Ft volt, de olyan nagy adagok voltak, hogy senki sem tudta megenni az egészet. Egy dolog szegte kedvünket csak: egy fél literes üdítő 400 Ft volt, de sajnos ez az egész BNV-n általános volt.
Javaslom, hogy menjetek ki, még egész héten nyitva az OMÉK !
Igazán nagyon rendes vagy! Már hogy felcsillantottad a lehetőséget! Érdemes ide jönni, jól érzi itt magát az ember fia. Főleg hogy "kulináris kóstológia" is reménnyel kecsegtet.
A halevők védőszentje figyelmeztetett a türelmetlenségem miatt!
Ugyanis nem vártam meg az erre e hétvégére beígért házi halászlét made by oiuz anyja, hanem a Balaton partján egészen pontosan a balatonfüredi Terasz Étteremben etten egy CSÉSZE halászlét.
A figyelemeztetés: a hal POCSOLYA ismétlem POCSOLYA ízű volt!
Mondtam a pincérnek, azt mondta, hogy ilyet ő még nem hallott! Na borravaló az aztán az ablakba, és még fel volt háborodva....
Pofátlan alak.....
Az erre a hétvégére szántat már nagyon várom, hogy kiöblítsem a számból ezt az pocsolya ízt!
A védőszentnek pedig üzenem, hogy értettem a célzást, és nem leszek többé türelmetlen....
Jó halat mindenkinek! Más hétvégi élmények? Jobbak mint ez????
Hát a tésztagyúrás tipikus női munka, vagyis gyúrja a q anyja...
"Házi"-nak nevezett bajai gyufatészta lesz hozzá.
A bogrács az kell ennek a lének. Abban tud rendesen forogni. Remélhetőleg nem szakad le az ég addig és rendes tűzön tudom főzni. Ha mégis esne, akkor marad a gázégő :-(
Hetek óta ácsingózom halért, de a családomat nem hatja meg! Egyszerűen nem akarnak halat enni. Így hát marad a konzerv, egy kis olajos hal, csak a halacska kedvéért....