Egy láncot sikerült kinyírni, gyorsan kopott, a csillagkereket ilyen extrém igénybevételnél csak 2-3 lánconként cserélem. Meguntam az egy tuskó-egy élezés játékot (40-50cm-es törzsű fák voltak), próbaképpen fölraktam élkefémmel az egyik lánc fogait, majd Dremel minigéppel és kis köszörűkoronggal megéleztem. Ha nyáron jön a következő adag akáctuskó, tesztelem, hogy bírja. Belenőtt kavics, gránátrepesz már tréfált meg.
Érdekes egyébként, hogy a helyi kisebbség szinte fölgereblyézi az erdőt, az ingyen elvihető táblás tuskókhoz meg nem nyúlnak. Egy évig otthagyom én is, hadd mossa az eső, majd molnárkocsival viszem be a telekre.
A vídiás laphoz meg a bútorlapszabászatban látott gép adta az ötletet.
Lap, lánc, csillagkerék... biztos megöltél két garnitúrát egy fűtési szezonban. Nem ok nélkül adja ingyér a zerdészet... Ami típusút én tisztelek, az tölgy, kábé 60 éve volt termelve, mostanára már felnőtt körülötte egy új erdő. Lekorhadt a gyökérzete, kifordul a földből, nincs rajta már lemosnivaló... Csak a legminőségibb faanyag - a szobrászoknak... De a vídiás körlappal mondasz valamit...
Minden locsoláskor jól leverettem rólu a sarat, láncfűrésszel szeletekre, majd asztali körfűrésszel (keményfém betétes) kis kockákra. Az erdészet ingyen adja, jobb mint a brikett :-).
Igen.1hónapja ütöttem ki a hüvelyt,és vittem soltvadkertre,hogy gyűrűt vegyek bele.Október havában mentem vele utoljára,a taksonyi hídig vittem 10mázsa darabolt fát.Azóta oda viszem a géphez a vágnivaló fát.1colos a hajtólánc.Ez a csőkocsim.
Lánccal hajtasz a szöghajtásra? Nem látszik fényesnek, nem kellett odébbállnod mostanában? Viszont a képfeltöltésbe szépen belejöttél, mindent láttam a képen...
A nagy fákat egyedül szoktam felrakni a vágó asztalra.Volt 1-2 nehéz fa aminek a felrakásával 10 percig is szenvedtem.De volt,hogy a sógornak szóltam mert nagyon nehéz volt Ja és ítt a derékszőg hajtás moszkvics 400 as váltó.
Nekem és a gépnek mind1 csak sok legyen.Mostanában is kaptam kb 40-50 mázsányi akáctőkét,megörültem neki.Apránként haza hordom.Megpróbálom munka közben bemutatni a gépet.A tuskót megköszönném. Ez a kupac a 2009-2010 téli vágnivaló tüzifám.
Nyárfát én is vállalok Egyszer majd viszek neked ajándékba egy szép tölgytuskót. Majd meglátod, mi az amit idén inkább kihagytam, pedig van még két köbméter. Egy tuskó, egy élezés. Három tuskó, és ki is hajtogathatod - mert az is visszaegyenesedik...
Ja! mi nem pohárból iszunk !!! Mert az hamar kiürül......és mindég akkor esik a legjobban, mikor éppen kifogy a pohárból,(Az áldandó töltögetés meg szerintem csak 1 felesleges protokoll ! :-)))) Ezért nekünk az üveg jött be .
Gyerekpezsgő ! Csak nem gondolod hogy éééééén ........!? A kislány a szülinapi zsúrjára kapta,csak a kezembe nyomták,felbontás céljára. Én a bórt szeretem !Néha néha,legurítok pár csizmaszárral (Az asszony nagy "örömére"akkor aztán nagy a "tisztesség" körülöttem! :-)))) Mer ha pincém is van, borom is van,hát mi a frityfánért ne részegedhetnek le időnként"kulturált" formában..... !? :-)))) Itt 1 nem túl jó minőségű kép (Mégiscsak1 pincében készült) amin éppen a sógorral,és nyugodjon apámmal, éppen nem kis mennyiségben! pusztítjuk az előző évi termést.
Az nem probléma,az enyém is úgy kezdte! :-) Aztán szép lassan, elkezdték érdekelni az összefüggések. Most már alig várom, hogy megtanítsam Sakkozni (Egyik kedvenc időtöltésem,mert én nemcsak cseretek hanem hajjaj....... tudok is!:-) Szuper a fűrészes járgányod ! Elfogadnám és most szükségem is lenne rá,van 1 csupasz utánfutóm, bekellene fával rakni mert így nagyon üres :-)
2006 tavaszán 5 hónap dupla műszak megvettem sok pénzért.Elhamarkodótt volt mert nem tudom kihasználni.Amilyen elektródát befogok,azt gond nélkül el hefteli.Tudok awizni,csak a palack és reduktor hiányzik hozzá.Egy kis műhely csendélet.Műhely-garázs építésébe kezdtem 2008-ban,és addig ez a műhelyem.
Nem hozunk össze 1 kakaó partit? míg akissebbek játszanak eggyütt, kisflexel és trafópálcával,addig mi 1 pohár tej mellett beszélgetnénk a vasakról és az élet dolgairól.1 kép a gépemről.Azért csak 1-1et, mert nem jöttem még rá,hogy hogy kell 2v többet.
NAHÁT... Nem nyughattam, míg nem lett rólam is egy kép a kettes számú nőneművel - de kettő lett. Illusztrálásképp, hogy nálunk egyelőre még van remény...
Hát ez nagyon szép...! A gépészet iránti vonzalmát meg majd felváltja a szép ruhák iránti vonzalom - a kettő meg sajnos kizárja egymást... Azért van még pár szép éved, mert az én hatévesem még szívesen mászik be a fülkébe negyedik utasnak is.
Viszont mondd csak kérlek...khmmm...hogy kerül a családi büszkeségeidről való képek közé egy gyerekpezsgőről szóló...???
Hát az nem is lesz,esetleg traktorista lány! Azért 18évesen dekoratívan fel tudná vezetni a saját GS-35-ös traktorodat ha lesz,mondjuk egy traktor majálison.
Nekem "csak" 1 lányom van (még!) ,na de....... az felér 10 fiúval ! Már ismeri a 17-19-est, csavarhúzót, kombi fogót, stb.Mikor a kocsim alatt fekszek és javítok, van hogy beadogat dolgokat,pedig még nincs-is 3 éves. Viszont ha valamiért erélyesebben leteremtem,most már rendszerint elküld a pi....ába !(Hát igen,az anyjától is örökölt valamit ) ( De azért nem szeretném ha Traktoros lenne belőle ! :-)))