Keresés

Részletes keresés

BeePee_3 Creative Commons License 2001.07.17 0 0 2994
>És nem én vagyok az egyetlen, aki szerint a DS9 messze a legjobb Trek sorozat.

Bár nagyon kedveltem a DS9-t, számomra a TNG a legjobb sorozat vitathatatlanul.

Akinek pedig hiányzik Seven, annak javaslom a www.jerilynn.com-ot

ruhk Creative Commons License 2001.07.17 0 0 2993
annyira hiányzik 7/9!!!
Vóbert Creative Commons License 2001.07.17 0 0 2992
Ez tökéletesen igaz, szerintem is a DS9 az egyik legjobb trek sorozat.

Egyébként köszönöm a hozzászólásokat, és hogy ilyen gyorsan válaszoltatok. :)

Előzmény: Meglivorn (2991)
Meglivorn Creative Commons License 2001.07.17 0 0 2991
">A DS9 olyan mint a Babylon5.. nagyon sok szempont alapján teljessen megegyezik, csak Trek környezetbe van rakva.
Hát ennek nem igazán örülök :-(
A B5 szerintem... hmm... elég gagyi. (Bocs a fanatikusoktól)."

Nyugodj meg.
Ez egyátalán nem igaz. Én láttam végig mindkét sorozatot (najo, egy-két rész mindkettőből kimaradt ^_^°), és nem ugyanolyan a kettő. Vannak hasonlóságok (állomás, a 3. szezontól tápos hajó, a háború a történet fő vonala) de semmi más. A háttér, a motvációk, a háború oka teljesen más, a kiinduló helyzet is különbözik.

És nem én vagyok az egyetlen, aki szerint a DS9 messze a legjobb Trek sorozat.

Előzmény: kaktusztea (2980)
Mr_Fusion Creative Commons License 2001.07.17 0 0 2990
A 'tricobalt device' egy nagy rombolóerejű, álló célpontok elleni fegyver, a célpontot nem (csak) a robbanáskor közvetlenül felszabaduló energiával pusztítja el, hanem valami szubtér-torzulást is előidéz, hajó elleni harcban gyakorlatilag nem használható, mert lassú, és rosszul manőverezik (Emlékszik valaki az X-Wing és társai PC-s játékokra? Concussion missile, proton torpedo, heavy space bomb - photon torpedo, quantum torpedo, tricobalt device.). Ezért is nem szabvány felszerelés, a Csillagflotta hajói általában nem szoktak stratégiai bombatámadásokat végregajtani bolygók/űrállomások ellen. :)

A Voyager-en pedig esetleg azért lehetett belőle néhány, mert eredetileg ugye Maquiskat kerestek, és ha Chakotay-ék hajója helyett/mellett egy komplett Maquis bázist találnak, lehet, hogy parancsuk volt annak megsemmisítésére (is).

Előzmény: Vóbert (2988)
Nemozoli Creative Commons License 2001.07.17 0 0 2989
Vóbert,

A trikobalt bomba valami hasadóanyagos szerkezet, és valószínűleg a megmaradó radioaktív sugárzás miatt nem használják túl gyakran. Lehet, hogy ezért nem alkalmaznak atombombát sem? Túl nagy töltet alkalmazása pedig szubtér-hasadást idézhet elő (lásd: Összeesküvés-elmélet). Hogy honnan tudta Janówáy, hogy ez kell majd neki a Delta Kvadránsban a Gondviselő állomásának lerombolására, az nem derült ki sem a kezdőepizódból, sem később, amikor Hetes különböző teóriákat agyalt ki a Delta-kvadránsbeli jelenlétükre.

Némó

Előzmény: Vóbert (2988)
Vóbert Creative Commons License 2001.07.17 0 0 2988
Ez poén volt tegnap, már nemtudom, hogy hányszor láttam a Voy ismétlését, de rájöttem, hogy a tegnapi részt én még nem láttam, így aztán nekem a tegnapi rész új volt. :)
Tudja valaki, hogy mi az a trikobalt bomba, és miért nem használnak olyant, ha egyszer ennyire erös? JimBeam kapitány a pánteki részben ellötte az összes ilyen bombáját? Honnan tudta, hogy kelleni fog neki ilyen fegyver, mer a késöbbiekbe azt hiszem Hetes mondja majd, hogy a trikobalt bomba nem standard fegyver felszerelése a Csillagflottának.
angels Creative Commons License 2001.07.16 0 0 2987
Szerintem se :-)))
Előzmény: Vegetable (2986)
Vegetable Creative Commons License 2001.07.16 0 0 2986
Ennél nagyobb bajod sose legyen :o)))
Előzmény: angels (2985)
angels Creative Commons License 2001.07.16 0 0 2985
Most épp megy a mai ismétlés. Két hónapja kezdtem el nézni, de asszem sajnos függő lettem...
Vóbert Creative Commons License 2001.07.16 0 0 2984
Szerintem akkor sem fogják azonnal a legdrágább áron megvenni a sorozatot, és nem is árt, ha ismételnek, mert különben mindenki elbízná magát, és mint már most is látszik, ha leadnak 6 szezont egyben, és a 7-et nem adják egyböl utána, akkor egyböl anyázzák a TVadót.
Ariel Creative Commons License 2001.07.16 0 0 2983
szerintem siman meg tudnak(tudjak) venni, a viasat nem olyan kis tarsasag, ahogy nalunk kinez. eleg csak arra gondolni, hogy hany olyan sorozat megy ami kurrens (roswell,angel,voy,stb).
Előzmény: BeePee_3 (2982)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.07.16 0 0 2982
Méghogy hivatalos álláspont !

Az igazság az, hogy most lett csak vége Amerikában is a Voy 7. sezonjának és baromi drága lenne most megvenni. Ez csak mese, hogy sokan lemaradtak róla. Persze hihető, de akkor is csak mese...

Előzmény: Cifu (2972)
Vegetable Creative Commons License 2001.07.15 0 0 2981
Nyugodj meg, csak annyiban olyan, hogy különféle lények éldegélnek egy ürállomáson, és körzetében, és olykor a környékét isss elhagyják a féregjukon át... :o)
Előzmény: kaktusztea (2980)
kaktusztea Creative Commons License 2001.07.15 0 0 2980
A DS9 olyan mint a Babylon5.. nagyon sok szempont alapján teljessen megegyezik, csak Trek környezetbe van rakva.

Hát ennek nem igazán örülök :-(
A B5 szerintem... hmm... elég gagyi. (Bocs a fanatikusoktól).

Előzmény: Dob (2979)
Dob Creative Commons License 2001.07.15 0 0 2979
A DS9 olyan mint a Babylon5.. nagyon sok szempont alapján teljessen megegyezik, csak Trek környezetbe van rakva. A cselekmények is hasonlóak. Az első pár szezon elég unalmas, de késöbb belemelegednek a fiku. A TOS-ban meg TNG-ben látott: "A jövő békés, tulléptünk emberi gyarlóságainkon, mi vagyunk az uj emberiség" szöveget elfelejtetheted.

A Viasat szerintem azért ismétli a Voyt, mert nem tudták megvennei (szerintem nem is adták volna el nekik) a 7. szezont. Ha elkezték volna adni akkor elöbb végeznének vele mint a SAT1-en, pedig az már több mint 2 éve megy.

Előzmény: kaktusztea (2974)
artax Creative Commons License 2001.07.15 0 0 2978
En tovabbra is szeretnem latni a Unimatrix Zero 2-t. Tud valaki segiteni?
Ha magyarul nincs meg jo lesz angolul is. Mivel hala a replikator-nak/nem tudom kie az oldal kozsonet neki!!!/ tudom mi torteni benne.

Udv

Artax

kaktusztea Creative Commons License 2001.07.15 0 0 2977
Kösz. Most nézem a replikator-t :-)
Előzmény: Vegetable (2975)
Lee_ Creative Commons License 2001.07.15 0 0 2976
Kivancsian varom!
Előzmény: Vegetable (2975)
Vegetable Creative Commons License 2001.07.14 0 0 2975
Javaslom a replikator.ini.hu-t :o) Minden rész teljes tartalma... :o)))
De röviden: A DS9 egy ürállomás a Bajorán felségtérben, az egyetlen ismert stabil féregjuk mellett :o) Ott, és a közelében, valamint a féregjuk túlsó felén lakó fajokkal játszódik a történet, van benne kaland, felfedezés, űrháboru... :o)
Előzmény: kaktusztea (2974)
kaktusztea Creative Commons License 2001.07.14 0 0 2974
Irna valaki vázlatosan a DS9-rôl, mert a címén kívül sajnos semmit nem tudok róla?
mrzool Creative Commons License 2001.07.14 0 0 2973
Oh, szerintem ez a momentum némileg életszagúbbá tette azt a részt...

Mennyire ismered te a treket? Szerinted ez beleillik az eddig megismert filozofiaba? Hogy a Foderacio mesterseges intelligenciakat alkalmaz _plazmatisztitonak_...? Raadasul ez meg osszetettebb, hiszen ok gyakorlatilag = dr. Zimmermann, egyaltalan nem etikus... Emlexem arra a TNG epizodra, ahol az volt a tema, Data vajon onallo akarattal rendelkezo leny-e?

Előzmény: Mike73 (2953)
Cifu Creative Commons License 2001.07.14 0 0 2972
Amennyiben olvasnád e fórumot, tudnád, hogy a V3-nak jelenleg csak a 6. szezonig van meg a Voyager, ami az Unimatrix Zero I.-el végetért. A hivatalos V3 álláspont az, hogy sokan lemaradtak a Voy első részeiről [ezzel egyébként én is így vagyok, anno siránkoztam itt is, hogy nekem bezzeg nincs V3-am... :)))], és így ezt bepótolhajtják. Remélhetőleg kb. fél-3/4 év múlva, amire az ismétlés eléri a 7. szezont, az már leglesz a V3-nak, és le is adják - ha esetleg emiatt aggódnál, szerintem ne tedd, én kezdek hinni nekük - ja, és Szeptembertől DS9 a V3-on!!!!
Előzmény: Rodrigo (2971)
Rodrigo Creative Commons License 2001.07.14 0 0 2971
Szerintetek a Viasat 3 miért kezdte előrről a Voyaggert?
Valaha folytatják?
MI a vélemény???
Vegetable Creative Commons License 2001.07.14 0 0 2970
Semmi gond :o) Gondoltam, hogy csak figyelmetlenség :o)
Előzmény: Vóbert (2969)
Vóbert Creative Commons License 2001.07.14 0 0 2969
Hi Veg!
Bocsi, igazad van, csak sajna hirtelen azt hittem, hogy egyből arra válaszoltál, amit ott kérdeztem, nem is néztem, hogy melyikre adtál választ. Most nyilvánosan is bocsi :)))
Előzmény: Vegetable (2964)
Laszlo-- Creative Commons License 2001.07.14 0 0 2968
Itt nezhetsz utana, bar ez edeskeves a filmhez kepest . :http://www.startrek.com/library/episodes_voy.asp

Nos valaki leirna roveden mi a folyatasa ,mert a kepek alapjan gyorsan eltunnek rola a vasdarabok ?

Előzmény: artax (2967)
artax Creative Commons License 2001.07.14 0 0 2967
Segitseg!!!

El lehet valahol erni a Unimatrix Zero 2. reszet?
Mindenkeppen meg szeretnem nezni.
Ma szep kenyelmesen kivarom a hajnali ismetlest /mert delutanit nem lattam/ na mondom most vegre megtudom mi lesz a borg kapitanyal...
Erre nem ujra kezdik az egeszet. Aminek persze orulok hiszen mire lett nalunk Viasat 3 addigra mar javaban ment a sorozat.
De az hogy nem tudom mi lesz a folytatasban halalosan idegesito.
Kerlek segitsen valaki, nincs meg valakinek valahogy? Videokazin, gepen, vagy a neten valahol.
Gondolom csak angolul elerheto.
Egyaltan levetitik valaha a hetedik evadot?
Segitesetek.

Koszonom elore is..

artax

Ariel Creative Commons License 2001.07.14 0 0 2966
na vegre megertettem az egesz voy-t a mai nappal :DDD (nem lattam az elejet)
Dob Creative Commons License 2001.07.13 0 0 2965
Nem tudom ki játszott az Emperor nevű játékkal, de az átvezetőanimok között van egykét szinészes is. Az egyik mandró hangja elég ismerős volt.. megnéztem a creditset, és Michael Dorn volt az.. (ő Worf szinésze).. elég érdekes volt majdnem kopaszon, meg bajusszal..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!