Keresés

Részletes keresés

kisfaludy1 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3241

Azt még esetleg megpróbálhatod, hogy festesz a vízre temperával (vagy üvegfestékkel) egy vékony barnássárgás réteget, és azt átkened  vékonyan műgyantával.

Kicsit magasabb lesz a vízállás, de nem lesz ilyen habfürdőkék.

Előzmény: setle (3240)
setle Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3240

Itt egy kép,hogy talán jobban kivehető legyen.A meder alját a festékboltban kapható trinát kék szinezőpasztával kentem le,majd némi kavicsanyagot szórtam a meder két szélére.Ezutánn némi ecsetszőrrel készítettem pár nádcsomót,és ezutánn összekevertem a gyantát és az eddzőt,majd kiöntöttem a folyómedret.Hamar megszilárdult a cucc,de két napig szellőztettem a használaton kívüli fűrdőszobát,mert rohadt büdös volt az egyveleg.Annyira viszont vigyázni kell,hogy az esetlegessen lefolyó gyanta kikezdi a hungarocellt,amit utólagossan kellett pótolnom.A literes gyanta,és a hozzá tartozó eddző 1600 forintból megúsztam a modellboltban kapható művízzel szemben.Üdv.Laci.

Előzmény: kisfaludy1 (3238)
setle Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3239

Helló.Sajnos már nem tudom,mert szintelen műgyantával van megcsinálva a folyómeder nem a modellvasutas üzletben kapható művízzel.Ezt csákánnyal kéne szétbontani,de akkor már akár újra is csinálhatnám az egésszet.Ez mostmár így marad,de köszönöm a képeket és a józan felvilágosítást.A sziklakészítés és gipszelés az amit még meg kéne tanulnom.Ez neked már perfektül megy ahogyan látom.Nagyon tetszik a hegyvidéki vasutad.Gratulálok.

Üdv:Laci

Előzmény: kisfaludy1 (3238)
kisfaludy1 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3238

Jó az amit csinálsz, de ha megengedsz egy belepof..., a vizet szinezd át zöldesbarnára.

Ezek a kis folyók, patakok sosem kékek.

Üdv.

(Képek a netről)

Előzmény: setle (3234)
kisfaludy1 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3237

Befejezni még nekem se, de hát egy jó terepasztal sosincs kész. :-)

Előzmény: BaTTka 1 (3235)
setle Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3236

Helló.Még én sem fejeztem be egy asztalt sem,de amit a fákkal művelsz,az számomra fergeteges.Élethűek,és még jól is néznek ki.Üdv:Laci.

Előzmény: BaTTka 1 (3235)
BaTTka 1 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3235

Kösz! De milyen szinten vagyok én? Még eggyetlen terepasztalt sem sikerült befejeznem:-) 

Előzmény: setle (3233)
setle Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3234

Bocsánat,csak kicsinyíteni kellett a képeket.Tehát a többi kép.

Előzmény: setle (3233)
setle Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3233

Sziasztok.Szép csendben megbújtam a háttérben,de azért nyomonkövettem az itt folyó eseményeket.Először is gratulálnék mindenkinek.Továbbá kicsit irigykedem is legfőképp kalivas,kisfaludy,és battka barátainkra,mert nagyon szeretnék egyszer arra a szintre jutni,ahol ők vannak.Én közben lassan megint nekiláttam a saját kútfőmből kitalált terepem rendezésének-elkészítésének.Konkrét tervem nincsen.Én nem veszem konkrétan figyelembe a modulszabványokat sem.Úgy csinálom,hogy a darabok összeilleszthetőek legyenek,és simán fussanak majd rajta a szerelvények.Mivel saját használatra készítem,így nem kell mindenféle szabványra figyelgetnem.Tehát as szabványban készítem./ahogy sikerül/.A napokban ezzel a darabbal mojoltam,de még van mit csinálni rajta.Még az sem tiszta a számomra,hogy a dombtetőre mit tegyek,vagy milyen életképet csináljak rá.Ahogyan eddíg is,majd a netes böngészgetés,és a modellvasutas videók segítenek majd.Íme pár kép az első készülő terepemről.

Üdv:Laci.

kisfaludy1 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3232

A vakerán 990 Ft.

Előzmény: Zs:) (3229)
BaTTka 1 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3231

Ja, és nem használtam hozzá fűállítót:-) Bár a rövid fűhöz lehet hogy jó lett volna. Csak ezért a kevésért nem volt kedvem elővenni.

Előzmény: BaTTka 1 (3230)
BaTTka 1 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3230

Nem. Mondtam hogy csak erős idegzetűeknek:-)

Lekentem ragasztóval az alapot, aztán csipesszel fogtam egy kis füvecskét és beleraktam. És ezt még jó soxor:-) Egy idő után egészen jól lehet vele haladni. Miután a csomók megvoltak, ahol nem teljesen sűrűn készült, ott rövid fűből még szórtam közé. Egyszerre csak pár cm2-t érdemes lekenni, mert ránkszárad. Miután megvolt a csomó, meg a rövid fű is, az egészet behintettem finomra szitált földdel és lefújtam matt lakkal. Nem hullik az már biztos:-)) Egyébként volt ez szebb is, csak miután lelakkoztam ügyesen elejtettem. Ettől a föld kicsit elindult kifelé a fűszálak közül, aztán rájuk is ragadt. Egyébként élőben jobban néz ki mint a képeken.

Előzmény: kisfaludy1 (3228)
Zs:) Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3229

A győri TV shopos légycsapó ezerkilencszáz valamennyi,két darab vásárlása esetén viszont ezernégyszáz akármennyi darabja. Csak ha valakit érdekel. :)

kisfaludy1 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3228

Jó lett.

Külön gyártottál csomókat és azt ragasztottad le, és utána szórtad köré a többit ?

A fűcsomósítást kipróbálom én is, ha végre megérkezik a fűmolyoló gépemhez a légycsapó.

Előzmény: BaTTka 1 (3222)
kalivas Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3227

Tehát: a kerítés tartóoszlopai természetesen  b e l ü l  vannak. A látszólag elkerített rész van kívül . 

Gondolj bele, a zsiráf számára is természetesen minden bámész ember, és lufis-pereces gyerek a kerítés m ö g ö t t van.

:-)))))))))

kössz a jó kérdést...

üdv.

Előzmény: BoGar (3221)
kalivas Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3226

Szia!

Köszönöm, bár erős - de jóleső - túlzásoknak tartom az összehasonlításokat, márcsak azért is, mert volt alkalmam látni mindkét megnevezett asztalt . Nos, azok a profik, de azért kössz.

Válaszaim:

- a megvilágítással, valamint a fényképezőgép beállításaival (fehéregyensúly, stb) játszom.

- az asztal L alaku, mindkét szára csaknem egyforma (3800, ill., 3750 mm, a szélessége 1800 mm) A csaknem négy méter hossz természetesen a külső széleken értendő.

- 2,5 mm-es Roco vágányzat mindenhol.

- hmm...sok van.Pontosabban kevés.Egyszóval ez nehéz kérdés itt. Ismerek modellezőket, akiknek nagyságrendileg több van, valóban nagyon komoly gyűjtemények, és sok-sok modellezőnek szám szerint jóval kevesebb a guruló darabja, mégis komolyabb, felkészültebb, sokszor "igazibb".Nagyon remélem, hogy érted mit szeretnék értetni a magam együgyű fogalmazásával, anélkül, hogy bárkit is akaratomon kívűl megbántanék. Mindenesetre a képeimen még nem látszik az összes, de szándékom szerint folyamatosan teszek fel képeket, és mindegyik darab látható lesz.

Üdv.   

Előzmény: nobolond (3220)
kalivas Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3225
Előzmény: tomcat#01 (3224)
tomcat#01 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3224

Gondolom erre a fajtára gondolsz (fotó 'Martrain' oldaláról)

Előzmény: kalivas (3219)
tomcat#01 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3223

Biztos kívülről kerítették be a telket :-)

Előzmény: BoGar (3221)
BaTTka 1 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3222

Láttam, láttam, szép....áraik vannak:-)

Csomós fűre összedobtam egy kis izét. Csak erős idegzetűeknek!!!

Előzmény: kisfaludy1 (3203)
BoGar Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3221

Ezzel a képpel egy gondom van. Miért kívül van a kerítés tartóoszlopa?

Előzmény: tomcat#01 (3218)
nobolond Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3220

Hááát... Csak pampogok... Csodálatos ! Töménytelen munka fekszik benne ! Ez szvsz még Szörényi Szabolcs Nyugatiját is túlszárnyalja !

Az életképek címei is szellemesek és találóak !

Néha jó lenne "kis emberként" belebújni... :))))))

Csak pár kérdés hirtelen :

- amikor azt a címet adod, hogy "Délelőtt" ill. "Délután" akkor az asztal (fő) megvilágítását is változtatod ?

- tulajdonképpen mekkorák a befoglaló méretei ? (bocs, ha már írtad) és hogy oldod meg a portalanítást ?

- a vágányok 2,5 v. 2,1 mm-esek ?

- hány mozdonyod ill. komplett szerelvényed van ?

Köszönjük az élményt  ! - számomra többet ér, mint a keszthelyi kiálítás ( mert nem kell odautazni, és ingyen van ! :))))))))

(Na jó, túloztam... - a keszthelyi is csodálatra méltó természetesen, sőt a Szörényié is !!!)

kalivas Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3219

Üdv,és kössz !

Valamilyen nagydobozos Heki, a katalogusszámát nem tudom, de majd megpróbálok utánanézni.

tomcat#01 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3218

Ez tipikusan az a terepasztal, amit milliószor lehet fotózni, mindig talál rajta az ember újdonságot :-) Nagyon szép!

Esetleg tudod hogy a "Szolgálatba" című képen a kerékpáros előtt jobbra lévő bokrok mifélék?

Előzmény: kalivas (3217)
kalivas Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3217

Üdv.

Új képek itt

http://indafoto.hu/kalivas

Köszönöm a figyelmet! Üdv.

nobolond Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3216

Kösz - most már elboldogulok... :)

Előzmény: rizibácsi (3214)
nobolond Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3215

Kösz ! :)

Előzmény: burgeri (3211)
rizibácsi Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3214

Szia!

Nézd meg burgeri által betett rajzokat, minden kérdésedre kapsz választ. A parafa vastagságát nem találtam el, a már 63 éves agyamnál +- 1mm, tehát az 5mm. A 4 mm sem halálos vétek.

A magas verziónál élére állított puhafa deszka vagy léc, rá egy keskeny alaplemez-léc, hogy az is puhafa legyen, de lehet furnér is. +Parafacsík és a sín. Csinálj egy 1/1 sínnel egy próba ágyazatot, és minden világos lesz. Burgeri rajza mindent elmond. Az ágyazat ferdeségét sziloplaszttal is megoldhatod, mert az utólag is faragható, és arra is felragasztható a zúzottkő.

Szia Rizmajer.

Előzmény: nobolond (3207)
rizibácsi Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3213

Köszi burgeri!

Ha nekem meglett volna még ez a könyv, nem kellett volna ilyen hosszan írnom. Mindíg jobb egy ábra, mint a hosszú szöveg. A 3mm helyett, pedig az 5mm a helyes méret.

Ja, és a modellező a profilléc helyett használ parafát, mert könnyebb vele dolgozni, elég egy sniccer, s nem kell profil fa marógép.

Remélem nobolond is olvassa.

Rizmajer.

Előzmény: burgeri (3210)
kalivas Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3212

Üdv!

Nehány új életkép az oldalamon.

Köszönöm a figyelmet, üdv.

http://indafoto.hu/kalivas

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!