Szerintem itt semmi probléma nincs. George Bush is dzsórdzs bus, de ha akarom, mondhatom, hogy GB, gé bé. Vagy dzsí bí. Ez szabadonválasztott. De ha a nevét mondom, akkor vagy dzsórdzs bus, vagy Bokor György. De ugye az utóbbi meg baromság, mert neveket nem fordítunk le. Általában.
Én azt figyeltem, hogy a magyar szinkron nem elég következetes még egy sorozaton belül sem. Múlt héten valamelyik részben a DS9-et úgy emlegették, hogy dípszpésznájn, tegnap meg csak egyszerűen magyarul déeskilenc volt. Ja, és mindkettőt Janeway mondta ki.
Ezek után már nem olyan egyértelmű, hogy ősztől mi lesz az állomás magyar neve.
Szerintem egy kissé elveszsttnek tünt a Doki, itt még nemigen mert követelözni, csak türelmesen várt a sorára. Az viszont tény, hogy marha jól nézett ki. :) Kiváncsi lennék, hogy a késöbbi "személyiség fejlödése után" mit csinált volna egy ilyen alkalommal, amikor nem jönnek azonnal a segítségére???
Állat volt a törpe doktor. Viszont attól kezdve, hogy bekapcsolták érezhető rajta a későbbi személyisége. Ez mindegyik hologramnál igy van, vagy csak "tipushiba"?
">A DS9 olyan mint a Babylon5.. nagyon sok szempont alapján teljessen megegyezik, csak Trek környezetbe van rakva.
Hát ennek nem igazán örülök :-(
A B5 szerintem... hmm... elég gagyi. (Bocs a fanatikusoktól)."
Nyugodj meg.
Ez egyátalán nem igaz. Én láttam végig mindkét sorozatot (najo, egy-két rész mindkettőből kimaradt ^_^°), és nem ugyanolyan a kettő. Vannak hasonlóságok (állomás, a 3. szezontól tápos hajó, a háború a történet fő vonala) de semmi más. A háttér, a motvációk, a háború oka teljesen más, a kiinduló helyzet is különbözik.
És nem én vagyok az egyetlen, aki szerint a DS9 messze a legjobb Trek sorozat.
A 'tricobalt device' egy nagy rombolóerejű, álló célpontok elleni fegyver, a célpontot nem (csak) a robbanáskor közvetlenül felszabaduló energiával pusztítja el, hanem valami szubtér-torzulást is előidéz, hajó elleni harcban gyakorlatilag nem használható, mert lassú, és rosszul manőverezik (Emlékszik valaki az X-Wing és társai PC-s játékokra? Concussion missile, proton torpedo, heavy space bomb - photon torpedo, quantum torpedo, tricobalt device.). Ezért is nem szabvány felszerelés, a Csillagflotta hajói általában nem szoktak stratégiai bombatámadásokat végregajtani bolygók/űrállomások ellen. :)
A Voyager-en pedig esetleg azért lehetett belőle néhány, mert eredetileg ugye Maquiskat kerestek, és ha Chakotay-ék hajója helyett/mellett egy komplett Maquis bázist találnak, lehet, hogy parancsuk volt annak megsemmisítésére (is).
A trikobalt bomba valami hasadóanyagos szerkezet, és valószínűleg a megmaradó radioaktív sugárzás miatt nem használják túl gyakran. Lehet, hogy ezért nem alkalmaznak atombombát sem? Túl nagy töltet alkalmazása pedig szubtér-hasadást idézhet elő (lásd: Összeesküvés-elmélet). Hogy honnan tudta Janówáy, hogy ez kell majd neki a Delta Kvadránsban a Gondviselő állomásának lerombolására, az nem derült ki sem a kezdőepizódból, sem később, amikor Hetes különböző teóriákat agyalt ki a Delta-kvadránsbeli jelenlétükre.
Ez poén volt tegnap, már nemtudom, hogy hányszor láttam a Voy ismétlését, de rájöttem, hogy a tegnapi részt én még nem láttam, így aztán nekem a tegnapi rész új volt. :)
Tudja valaki, hogy mi az a trikobalt bomba, és miért nem használnak olyant, ha egyszer ennyire erös? JimBeam kapitány a pánteki részben ellötte az összes ilyen bombáját? Honnan tudta, hogy kelleni fog neki ilyen fegyver, mer a késöbbiekbe azt hiszem Hetes mondja majd, hogy a trikobalt bomba nem standard fegyver felszerelése a Csillagflottának.
Szerintem akkor sem fogják azonnal a legdrágább áron megvenni a sorozatot, és nem is árt, ha ismételnek, mert különben mindenki elbízná magát, és mint már most is látszik, ha leadnak 6 szezont egyben, és a 7-et nem adják egyböl utána, akkor egyböl anyázzák a TVadót.
szerintem siman meg tudnak(tudjak) venni, a viasat nem olyan kis tarsasag, ahogy nalunk kinez. eleg csak arra gondolni, hogy hany olyan sorozat megy ami kurrens (roswell,angel,voy,stb).
Az igazság az, hogy most lett csak vége Amerikában is a Voy 7. sezonjának és baromi drága lenne most megvenni. Ez csak mese, hogy sokan lemaradtak róla. Persze hihető, de akkor is csak mese...
Nyugodj meg, csak annyiban olyan, hogy különféle lények éldegélnek egy ürállomáson, és körzetében, és olykor a környékét isss elhagyják a féregjukon át... :o)
A DS9 olyan mint a Babylon5.. nagyon sok szempont alapján teljessen megegyezik, csak Trek környezetbe van rakva. A cselekmények is hasonlóak. Az első pár szezon elég unalmas, de késöbb belemelegednek a fiku. A TOS-ban meg TNG-ben látott: "A jövő békés, tulléptünk emberi gyarlóságainkon, mi vagyunk az uj emberiség" szöveget elfelejtetheted.
A Viasat szerintem azért ismétli a Voyt, mert nem tudták megvennei (szerintem nem is adták volna el nekik) a 7. szezont. Ha elkezték volna adni akkor elöbb végeznének vele mint a SAT1-en, pedig az már több mint 2 éve megy.
En tovabbra is szeretnem latni a Unimatrix Zero 2-t. Tud valaki segiteni?
Ha magyarul nincs meg jo lesz angolul is. Mivel hala a replikator-nak/nem tudom kie az oldal kozsonet neki!!!/ tudom mi torteni benne.
Javaslom a replikator.ini.hu-t :o) Minden rész teljes tartalma... :o)))
De röviden: A DS9 egy ürállomás a Bajorán felségtérben, az egyetlen ismert stabil féregjuk mellett :o) Ott, és a közelében, valamint a féregjuk túlsó felén lakó fajokkal játszódik a történet, van benne kaland, felfedezés, űrháboru... :o)
Oh, szerintem ez a momentum némileg életszagúbbá tette azt a részt...
Mennyire ismered te a treket? Szerinted ez beleillik az eddig megismert filozofiaba? Hogy a Foderacio mesterseges intelligenciakat alkalmaz _plazmatisztitonak_...? Raadasul ez meg osszetettebb, hiszen ok gyakorlatilag = dr. Zimmermann, egyaltalan nem etikus... Emlexem arra a TNG epizodra, ahol az volt a tema, Data vajon onallo akarattal rendelkezo leny-e?