Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.16 0 0 449
(Lehet hogy, nem is mádi vagyok....?) Van bor tisztító ,DERITON a neve !És Mádon a vén piszkos Zsidó Mátyás Ernő forgalmazza. Gumicsere után te még , egyedül felállítod...?.......na ez derék ! :-)))
Előzmény: endrebá (426)
_nyunyuka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 448
Az árokásó: magántulajdon, egyik tagtársunk beleszeretett, ócskavasáron vette meg. A hidraulikus rendszer tömítéseit kellett cserélgetni. Külsőre kissé ramaty, de gyönyörűen ketyeg a motorja és stabilan működik. Pályaépítéskor hatalmas segítség.
Előzmény: endrebá (445)
_nyunyuka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 447

Az egész két tonna, 600mm nyomtáv, tervezési sebesség 20km/h, vizsgáztatva 15-re lesz.

Nem száguldozásra tervezték, hanem nagy vonóerőre, 30-40 rakott csillét húzott el egyszerre a szentesi téglagyárban.

Kép a gépről: http://kisvasut.hu/keret/showpic.php?id=4262&x=640, most kap teljes felújítást, csapágycsere stb.

Előzmény: endrebá (445)
endrebá Creative Commons License 2009.03.16 0 0 446
Na, ma megint fényképeztem az erdőszakkörön :
induláskor
Induláskor még nem látszik, hogy mi ez
sortávolság 210 cm
A 210- es sorban nemcsak a tengelyvégek érték néha a fákat, hanem a tetőperem is...
megrakva
Így már látszik hogy mire való
Elakadt 1
Így akad el (felülről nézve)
elakadva 2
Így akad el (oldalról nézve)
ebédkor
Ebédszünetben
itthon
Így ért szegény haza.

Hét és fél köbméter vörösfenyő - öt lityi gaseoil. Néha kétkeréken járt, fékkel kormányoztam. Jó volt.
endrebá Creative Commons License 2009.03.16 0 0 445
Irigyellek én is hogy mozdonyt építesz.
Igaz, ahogy a tengely-, és nyomtávot nézegetem, tizenöt km/ó felett már halálfélelmem lenne rajta...

A háttérben álló árokásót viszont teljes szívemből "citromsárgán" irigylem - mindegy hogy kié.
Előzmény: _nyunyuka (435)
endrebá Creative Commons License 2009.03.16 0 0 444
Igazán nem is tudom mi lesz... csak ábrándozok rajta. A traktor teljesen kiváltja a Csepelinkót is, pedig az nyolc négyzetméteres plató. Az UJAZ pedig sokkal kisebb.
Egyszer úgyis nekiszomorodok...
Előzmény: Péter az állat (437)
endrebá Creative Commons License 2009.03.16 0 0 443
Ez a lehetőség majdnem létrejött nálunk is... de nem tudtam azt az iparvasúti M43- ast eladni - erre ugrott a sikerdíj...
Előzmény: Motordoki (438)
endrebá Creative Commons License 2009.03.16 0 0 442
Akármilyen dögfáradt vagyok, az a nagyszénási internetlelőhely billentyűztet velem egy kissé...

"...érdekes és szép dolog..." - ja és micsoda gyönyörű feneke van..!!!
Előzmény: bhz564 (441)
bhz564 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 441

A papírforma szerint magamnak válaszolok, ill egészítem ki  :-) de most mégse.

A szerszámokat szívesen adtam, de te jelentőset segítettél nekem a heg.géppel, mert ha a mgi gép. technikus doksi meglesz akkor hegesztőnek akarok tovább tanulni.

Az álnevek alatti riport meg egész jó hagyomány lett, hagyományt teremtettél!

Főleg ha könyvtárból írsz mert sok érdekes és szép dolog van, (főleg a nagyszénásiban:-))))

Előzmény: bhz564 (418)
_nyunyuka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 440
Nem csühös, hanem pöfögős, kéthengeres Csepel motorral. Hamarosan újból él :-).
Előzmény: Motordoki (438)
Motordoki Creative Commons License 2009.03.16 0 0 439
Az enyém rádióval 2db 24v-os akkuval 14 lityit evett.
Íme egy hasonló házasítás az "50-es évekből.
Jandrasyk-féle motor a gőzkazán helyett.
Előzmény: endrebá (434)
Motordoki Creative Commons License 2009.03.16 0 0 438
URAMATYÁM!!!

Az egy dolog,hogy Endrebá saját méhecskét üzemeltet a telken,de hogy van ahol sínek is vannak és vonat jár rajta............!
Kiakadoook!
Amúgy csinos a csühös. Gratula!
Előzmény: _nyunyuka (435)
Péter az állat Creative Commons License 2009.03.16 0 0 437
Akkor az elgázosítás nem lenne járhatóbb út? Igaz nyomaték, és fogyasztás tekintetében tisztára benzines, de mégsem a kétszázötvenvalahány, hanem csak a száznyolcvan valahány forintos üzemanyagot nyeli be. Ráadásul kivitelezés tekintetében sokkal egyszerűbb, mint egy tipusidegen motor beépítése. Igaz pótalkatrész tekintetében munkásabb az orosz.
Előzmény: endrebá (434)
Péter az állat Creative Commons License 2009.03.16 0 0 436
De annyi idő alatt amíg a flakont teletöltöm, le is kaparom. Legalábbis egy foci méretű lyukat, akol kilátok. Aztán a többi meg majd leolvad amíg várunk a buszra, mert ilyenkor "természetesen" a busz sem jön pontosan. Bezzeg, ha egy kicsit is késünk, akkor nyomhatom neki, hogy utólérjük a következő megállóban. :-)
Előzmény: endrebá (432)
_nyunyuka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 435

Már azt hittem, összekötöttétek a kellemest a hasznossal, vagyis a hegesztést a napozással :-).

Egy kis tegnapi játék, avagy épül a mozdony:

Előzmény: endrebá (428)
endrebá Creative Commons License 2009.03.16 0 0 434
A 2500 köbcenti étvágya volt a legfőbb érv. Már szemcseppentővel adagoltam a benyzinyt, úgy szerette - aztán végre kilőtte az első gyertyát... Pedig negyed kurblifordításra indult.
Most szívátültetésre vár, de a Merci motor is erősen hervatag. (lehet hogy az egyik MIA motort kell belefarigcsálnom)
Előzmény: Motordoki (433)
Motordoki Creative Commons License 2009.03.16 0 0 433
Üdvözlet az elveszettnek!

A képeidet nézve Látok a háttérben egy Uaz Qattrót.Miért nem azzal szállítottad a rakományt?
Vagy az már a szomszéd telek?Esetleg csontváz a gép?
Nekem volt a seregben,qrva jól szuperált.Akárhol elment,bármilyen hidegben indult.
Előzmény: endrebá (421)
endrebá Creative Commons License 2009.03.16 0 0 432
Köszi, most már jókedvvel indulok az erdőre...

Ablakkaparászás helyett pedig próbáld ki a melegvizet. Kidurranni a vödör forróvíz rálöttyintésétől szoktak az üvegek errefelé. Ha flakonból öntöd úgy hogy a flakon szája az ablakon van közben (így még kevesebb folyik egyszerre), akkor nem keletkeznek az üvegben káros feszültségek. Többféle típuson próbáltam már a módszert, nincs túlérzékeny fajta. Ráadásul ha ezek után belül rásóhajtasz nem is fagy rá...
Előzmény: Péter az állat (431)
Péter az állat Creative Commons License 2009.03.16 0 0 431
" Eltitkolni azt kellett volna a randőrség elől, hogy majd álmon halok."

Azt nem annyira nehéz feltéve, ha nem szenderedsz álomra a hatóság vállán, vagy nem jársz úgy mint az egyik ismerősöm (aki bármikor, bárhol, bármilyen helyzetben elaludt)hogy az egyik kép, hogy robognak a trabival a négyesen Szabolcs felé, a következö kép, hogy állnak az árok oldalában és a feleségével egymásra borulva békésen húzzák a lóbőrt. de hogy mi volt a kettő között, vagy hogyan kerültek oda, az valahogy kimaradt.

"Amíg ablakon kívül levő fejjel énekeltem (a szabad kezemmel vezényelve hozzá)"

Mé'? Észventúra is így csinálta, igaz más megfontolásból, bár valóban frissítő élmény tud lenni. Volt télen, hogy elfelejtettem letakarni a szélvédőt, és ez índulás előtt derült ki, mikor az asszonyt a buszhoz vittem volna, és választhattam, vagy kaparok, vagy elérjük. Elértük, de valahogy nem is akartam már utánna visszafeküdni, mint általában. :-)
Előzmény: endrebá (430)
endrebá Creative Commons License 2009.03.16 0 0 430
Szia Péter! Eltitkolni azt kellett volna a randőrség elől, hogy majd álmon halok. Különben mihelyt a szemem láttára fogott árkot egy ópelvektra szintúgy álmosság miatt, a segélymenet után ritka éber lettem.
Mert az alap módszerek már nem sokat értek. Amíg ablakon kívül levő fejjel énekeltem (a szabad kezemmel vezényelve hozzá), addíg nem voltam álomközelben - de különben...
Előzmény: Péter az állat (429)
Péter az állat Creative Commons License 2009.03.16 0 0 429
"a Trabant tetején egy nagydutra felnivel"

"Ez lesz ám az eltitkolnivaló hír a randőrök elől..."

Mé'?! Legfeljebb azt mondod, pótkerék. :-)
Előzmény: endrebá (369)
endrebá Creative Commons License 2009.03.16 0 0 428
ITT VANNAK EZEK A FIJJUG !

Nem a pajzs hiánya, hanem az erő hiánya ugráltatta a lila karikákat mindenfelé...
De a komplett MTZ kerék kicsit nehezebb is, mint a kopasz Dutra felni... Aztán a traktor is csak egy emelőn áll, meg a tőcsavarok se passzolnak a felnihez....
Előzmény: _nyunyuka (427)
_nyunyuka Creative Commons License 2009.03.15 0 0 427
Miért, védőpajzs nélkül próbálgattátok a sárga gépet? :-)
Előzmény: endrebá (423)
endrebá Creative Commons License 2009.03.15 0 0 426
Nicsak, itt az én mádi barátom! Bányásznak még felétek bortisztítót? Egész jól kikérdeztem a volt mályi (most egri) sorstársamat - épp csak téged nem ismert...

A hasűri rápréselés kellemetlen mellékhangjairól szóló feltételezéseket visszautasítom - én a mötözö kerekeket is egyedül szoktam felállítgatni gumicsere után, és ahhoz se kell mobilillemhely...
(...bár lila karikák ugráltak már...)
Előzmény: Törölt nick (425)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.15 0 0 425
Azért a képeket nézegetve,megfogalmazódott bennem 1 intim "költői" kérdés (Vajon hány galamb szállhatott el, mire felrakta azt a kutya nagy felnit ? Vagy az utolsó galamb, nyomot is hagyhatott tán ? :-))))))
endrebá Creative Commons License 2009.03.15 0 0 424
Tiszteletem Tanár úr.
Akkor már sötét volt, nem hiszem hogy sikerült volna.

Kezdtem kissé egyedül érezni magam egy nagy huzatos sötét teremben...

Freddy meg sehol.
Előzmény: dutrancs (422)
endrebá Creative Commons License 2009.03.15 0 0 423
Mindenki a kötőhártyagyusziját borogatja?
Csak himbálódzok itten...
dutrancs Creative Commons License 2009.03.15 0 0 422
Szerencsésen hazaértél-gondolom:Sajnáltam,hogy nem csináltam fotót mikor vetted le a felnit ,de a felrakásról készült ,úgyhogy nem vesztettünk semmit.
endrebá Creative Commons License 2009.03.15 0 0 421
Merre jártok fiúk?
Teszek ide pár képet, amik indulás előtt készültek

fel
feljebb
még feljebb
rá
holdkomp
plakát

Pléhúsz uram dutrafelnije így indult Iharosból. Ja, és a Pannónia blokk ezt a holdjárművet hajtotta.
És az út mellett találtam egy reklámot, de a telefonszámot lefelejtették...
endrebá Creative Commons License 2009.03.13 0 0 420
Kedves hegesztőnk - vagyis tisztőtt mérnökúr, így talál fel az ember régi dolgokat. Sose felejtem el, hogy villanytanfolyamon a trafó alapelvének kifordításán mit gondolkoztam, mert érdekesnek tűnt... Aztán eccerre föltaláltam a megszakítót.
(...mondjuk az üllő és kalapács kititrálását már nem erőltettem...)
Előzmény: _nyunyuka (417)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!