AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Dan Huff kidobandó, olyan kis vértelen hangzást kreált sajna, Max Normant vissza, bár Terry Date sem lenne rossz megfejtés, pl. a Cleansing a Prongtól elég kellemesen szól, hogy csak egyet említsek. Bob Rock nem illene a Megadeth-hez, szerintem szárazabb gitársound illene hozzájuk.
Metallicska meg hajlong amerre a szél fúj, én nem várok semmi jót inkább, max, ha tényleg sikerül értelmes zenét csinálniuk, majd annál jobban örülök.
Már nagyon hiányzott a Meantime a hatásokkbol. A mostani Hammerba az egyetlen olvashato dolog a Rollins band interjú és a vicces hirdetés rovat mellett :)
na nekem errol mindig a Falling-os DT jut eszembe, ahol ugye jol belenyulkalt az a megnevezhetetlen illeto, akinek megvan a HolloW Years maxi az tudhatja, hogy az eredeti You or me mennyivel volt jobb a You Not ME-nel
pedig szinte csak a refren valtozott
g
még mindig én vagyok az egyetlen széles e világon akinek teccett a Risk? :)
én még csak azt sem mondanám hogy kevésbé sulyos - inkább kevésbé száraz mint elődei
na yo elismerem hogy igazi zuzás nincs rajta, de azért yo kis rocklemez
dobájjatok rám köveket :))
Korn és Kid Rock a Metallicá-val? Áááá, ez nagyon gáz!!! Ezek tényleg nem normálisak. Amúgy jobban belegondolva az ígérgetéseikbe, tényleg igazad van. Beszélnek összevissza. De hát ugye a remény hal meg utoljára... Amúgy ha nem lenne ekkora pénz meg marketing meg minden a Metallica mögött, hanem "szimpla" kis földön élő zenekar lennének, akkor szvsz már rég nem lennének együtt.
Nemtom, ha már Megadeth és producer, akkor én Terry Date-nek nem örülnék annyira, szerintem a Megadeth-hez az ő sound-ja kicsit túl száraz lenne. Mondjuk ez ízlés dolga. Nekem eddig a Youthanasia megszólalása volt az über tőlük, valami affélével maximálisan meg lennék elégedve.
Minek egyáltalán producer a két Dave-nek? Ennyi év után szerintem tök fölösleges. De ha valaki mégis, akkor én mondjuk Terry Date-et mondanám.
Egy biztos, a menedzser inkább ne írjon nótákat!
A másik M-mel kapcsolatban viszont nem tudok optimista lenni. JH mindig súlyos dolgokat ígér, mert biztos úgy is gondolja, K és L meg ijesztget. Legutóbb LU loopokról meg ilyesmikről gagyogott...
A nagy M. szünetről annyit, hogy nyáron amerikai turné a Kornnal és Kid Rockkal.
Nahálistennek, hogy Mustaine észhez tért. Ilyen zenészekkel bűn lenne popos szarokat játszani. Meg egyébként is méltatlan volt a Risk a Megadeth névhez. Mondjuk azért kicsit röhejes is ez az egész, de ennek ellenére örülök, akárcsak a Metallica beígért visszasúlyosodásának. De igazából azokat a bandákat tudom tisztelni, akik egy percig sem csináltak segget a szájukból, lásd Testament, Overkill, Slayer vagy Pantera. Egyébként nyakamat rá, hogy a köv. Machine Head is igazi metal lesz megint.
Viszont Dan Huff producert elhajthatná Dave bácsi a vérbe, szerintem a poposodásban is nagy része volt, és nekem hangzásilag sem jött be, amit a két utsó lemezzel csinált. Max Norman v. Bob Rock kellene ide. Igaz, Faff?
supertzar: el sem hiszem!!! Mustaine magához tér(t)?? Vagy nem jött be a Risk annyira mint gondolta vagy netalán rosszul érezte magát a bőrében? Még a végén megérjük, hogy metalt fognak játszani.
De ne igyunk előre....
Shadows Fall: igen, meg is lepődtem, hogy jé, ez tök jó kis lemez lett. Elsőre bejött, aztán azóta körülöttem ülő két kollégát borzoltam vele párszor. Nekik nem tetszett asszem. De ez nem tesz semmit.
És szintén Margitszigeti buborékosra szavaznék.
„Faffék szájtjához szívesen adunk bármit, akár azonnal.”: szavadon foglak!
wice: nem gondoltam volna hogy ennyire pletykás vagy :)) szépen kifecseged a két villával elfogyasztott ebédem közben kikotyogott fröccsöntött műanyag elméletemet...
Amúgy gratula, hogy ki tudtad bányászni szemedből a lencséket. Csak össze ne keverd őket reggel :))
Szó sem volt róla, hogy az extrán lenne mp3, wice le vagy maradva pár körrel, majd hétfőn mesélek, ha elfáradsz asztalomig. Indexes sokkot meg elméletileg jövő héten friss cuccokkal olvashatod, ha arra szottyan kedved.
up meg pár hónapja hosszú hajjal hetfield szakállal létezett még.
Péntekre pedig kevés munkát, és le ne fagyjon a cp, és ha látsz egy kallódó narancssárga ápróros pólót csapj le rá nekem lécci, nehogy elfogyjon hétfőig. Koncerteken tuti lesz! :)))
Ja, wice kollega amúgy heveny utálatát fejezte ki a sokk logo domborítása ellen, szerinte egy logo legyen csak sík. Minden igyekezetem hiábavaló volt, hogy meggyőzzem az ellenkezőjéről. grrrrr
Ha a Cavinton még hat, úgy emlékszem, azt írtam, hogy jön majd, de ígérni olyat nem szoktam, ami nem rajtam múlik. Lesz is, remélhetőleg nagyon hamar :-)
Á, up már tök metal megint szerintem. Haj ereszkedik újra lefelé, dj előnév süllyeszt, szóval minden ok. Amúgy csak nebáncsad, mer' moodilag ő a nagyon-nagyon kevesek egyike volt, aki nem a kiadó, hanem a lemezen hallható dolgok alapján ítélkezett.
szerintem az extra.hu nem igazan alkalmas mp3-ak tarolasara... esetleg itt az indexen, bar ahogy elnezem, eleg jol titkoljak a shock.index.hu-t, foleg miota uj a dezajn. konkretan a cimoldalon emlites szintjen se, bar nemtom mi most a helyzet, foleg, h a nyiro lelepett, lehet, h _up utasitasara dugta'k el ilyen jol, a metal halala jegyeben, v ilyes.
ma mar a felbuborekos a tuti, sarga kupakkal, legalabbis ha theodora quellerol beszelunk, gondolom, jobb ha en szolok, mielott.
egyebkent eukaliptuszos ra'go't mindig tartok magamnal, jobb kezbe a penz, bal kezbe a ra'go', ugy kerem a hammert az ujsagosnal. eddig kulonosebben nem volt ra szukseg, a buszon mindenesetre kihajtom a boritot, nehogy vmelyik erzekenyebb utastaramra raijesszen a haromde' effekt.
ja, csinaljatok mar vmi szajtot, ahonnan legujabb kurvajo truemetal lemezeitek reszleteit le lehet tolteni mp3-ban, mindenki erre var itten, tegye fel a kezet, aki.
Ugyan wice, tőlem akár szondázhatsz is, szigorúan ásványvizes (csak buborékos) vagyok munkanapokon. Amúgy már az SxE is kötelező lett arrafelé? :-)
Szegény sörgyárak meg hiába szeretnének fordítani a számukra kedvezőtlen hazai statisztikákon, mikor te itt ellenpropagandázol.
Vettem én az adást, hogy neked nem tetszik (meg Faff kartársnőnek), de hát ez van. Majd biztos alakul még, aztán vagy rosszabb lesz, vagy egy picit jobb.
Ha én terveztem volna, még csak be sem nézne, olyan lenne, de hogy őszinte legyek, engem nem kerülget annyira a hányinger, mikor ránézek. Szerintem egy citromos cukorka rajtad biztosan segíthetne ilyenkor :-)
Amúgy a Shadows Fall albumot hallottátok? Hát az nagyon, meg mennyire, vagy csak én?
supertzar, mostanaban gyanusan ugy irsz, mint aki legyozott negy-ot uveg sort, mielott, v azok gyoztek le teged, nezopont kerdese.
mindegy, megcsocsalom, mert latom, igy nem eszed. szal, ahogy a hammer logo mainapsag kinez, az olyan mintha benezne, ha ertesz, mire gondolok. a betuk 3d-ileg megvastagitott pereme es a szin miatt leginkabb olyan benyomast kelt, mintha vmi kulonoskepp ronda muanyagbol lenne kisajtolva (faff kartarsno szives kozlese). ronda, na.
erzekeny reakcioid alapjan egyebkent ugy gyanitom, h vagy te magad tervezted ezt az iparmuveszeti borzalmat, v vmelyik kozeli hozzatartozod, esetleg egy kedves baratod, akinek lelki egyensulyat negativan befolyasolna a megoly jogos kritika is. ez esetben felejtsd el, nem leszek eletek tonkrezuzoja. ha megse igy allna a dolog, akkor legy szives figyelembe venni, h erted jottem elvtars, nem ellened, tehat, h ez egy epito jellegu kritikanak lett szanva, szemet es tenyerbemaszo stilusom ellenere.
mentsegul csak kronikusan szar hangulatom hozhatom fel, melyet tetez, h ma ket oramba kerult kipiszkalni a szemembol eletem elso kontaktlencsejet, h a fene vinne el az egeszet, sajnaljatok mar.
Dickinson és Halford után Mustaine is észhez tért végre. Június végétől kéthónapos amerikai turné a Mötley Crüe társaságában, és addigra már az új album is boltokba kerül, ha minden a terv szerint halad.
"There are very few outlets left for this type of music," Mustaine explained. "We can't get played at MTV because of our name. We are getting played at VH1. Alternative radio won't touch us. They like the music, but don't like the name. Rock radio loves the band, but isn't very fond of the last record."
Mustaine and bassist Dave Ellefson are hoping to change that a bit with Megadeth's next offering, an album that already promises to pack a wallop reminiscent of the band's earlier efforts.
"There's stuff in there that's so heavy that I had to shake out my hand because my forearm froze up because it had been so long since I had played something that fast," Mustaine said.
Ellefson said that the band began writing music last December during soundcheck, and then headed to Mustaine's studio earlier this year to begin recording. So far, the band has finished eight tracks, and has six more that Mustaine describes as being "an inch or so away" from being done. The group hopes to have the album in the can before hitting the road this summer and would like to see the album's first single hitting radio as the tour kicks off.
"We've gone back to what we know works for us... playing hard, heavy, aggressive, politically inspired music that still has a lot of the personal comings and goings that happen to us in it," Mustaine said of the new material.
Some fans have already sampled that sound as the band's live performances of some of the new songs have already turned up online. While that development by and large doesn't exactly thrill the band, Ellefson noted that the leak has yielded one positive byproduct.
"The good news is that the response that people have to the new music is great, and I think it's what they want to hear from Megadeth," the bassist said.
"A dose of Metal you need
To bang your head 'til you bleed
It's time for snapping some neck
Slashing, thrashing to Megadeth"
Megadeth 1985
Zero: Ezt nem teheted meg velem! Ez mar bunkosag a javabol, meghogy felirsz a vendeglistara! Hogy fogok igy belogni mondd mar meg! Kulonben Krisztiannal egyutt fogjuk nyomatni a Civitas Diabolit. En leszek a basszer. Mar csak a probahelyet kell elintezni es kesz az egesz. De holnap talan az is meglesz.
Namost ebben a Friedman sztoriban azt nem ertem, hogy ha o is popzenet akar, meg a Mustaine is, es mindketten utaljak a Megadeth nevet akkor min vesztek ossze, miert lepett ki Friedman?
Atnevezik a csapatot, bevesznek nehany nagymellu macat, betanulnak nehany klassz tanclepest aztan irany a vilaghir, vagy mi...
Ja, es a Panteraval kapcsolatban jutott eszembe, hogy lehetne valami magyarazatot irni a pontszamok melle, hogy mi mit jelent - mondjuk ugy mint a Cinemaban a filmertekeles.
Szoval egy kicsit keretek koze kellene szoritani a pontosztogatast. Ha kevesebb 10-es lenne, jobban megnone az erteke es az informaciotartalma. Pl. en 10-et csak arra adnek, ami kesobb bekerul a Hatasokk-ba...
Tenyleg nagyon jol osszerakott, zuzos lett az uj Pantera, de azert sok ujitas nincs benne, egy kis Sabbath/Down dallam bekerult, dehat azokat is hallottuk mar. Csodalkoznek, ha az ev vegen is ugyanolyan erdekesnek talalnam, mint az elso 5-10 hallgatas utan/kozben...
X!
Úgy látom, kérdésed süket fülekre talált, de én azt mondom rá, hogy igen, légyszíves érdeklődj az Intense-ről és kérlek tedd közszemlére a beszerzett információt, úgyanis engem érdekelne.
Előre is köszi...