Keresés

Részletes keresés

B-csabi Creative Commons License 2009.03.21 0 0 539
Akkor hasonszőrűek vagyunk,nekem meg egy 20 éves 100 as hetrám van nem győzöm a panelba a tirisztorokat vagy miket cserélni,tudjátok azok a ki kerek bigyók generátor hidakból vadászom.
Fredy szép az önarckép!fasza motorod van,ha erre jársz tetoválok neked Mélykúti népi motivumokat.
Előzmény: Csőlámpás Beni (537)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.21 0 0 538
Kivéve ha én lennék az elnök diktátor(Magam ellen csak nem lázadnék?)
Előzmény: endrebá (534)
Csőlámpás Beni Creative Commons License 2009.03.21 0 0 537
Nagyon köszönöm a szívélyes fogadtatást! A hegesztőm a létező legolcsóbb pannyben vettem, 10000Ft-ért. De már nagyon megszolgált. Ha komolyabb dolgot kell hegesztenem arra öregapámnak van nagy több tíz kilós trafója. Második bosch kisflexemet nyűvöm.:-) Ha lesz időm néhány munkámról csinálok képet. Most pl két tag boronával meg egy lovasekével játszok. Méhtelepre is járnék ha tudnék, de sajnos időm nem mindig engedi, de ha lehetne minden időmet ott tölteném.:-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.21 0 0 536
Bácsi neked az a váltó kezelő nénikéd ! ? :-))))
Előzmény: endrebá (533)
B-csabi Creative Commons License 2009.03.21 0 0 535
Az a baj hogy az olcsó törtcsavar kihajtó hamar eldurran,én heggesztettem már fel 2 centi mélyről is csavart aztán meg egy anyát rá,igaz ez 16os csavar volt.
A másik a melegitésés megfúrás amennyire engedi,aztán vágj bele amekkora menetet enged lehet sima jobbos is,fogj egy csavart és fémragasztóval tekerd bele másnap ki lehet csavarni
Előzmény: Csőlámpás Beni (528)
endrebá Creative Commons License 2009.03.21 0 0 534
Szerintem te Észak Koreában se lennél elégedett...
Előzmény: Törölt nick (523)
endrebá Creative Commons License 2009.03.21 0 0 533
Amúgy én is örülök neked, nemcsak alfréd bácsi...
Előzmény: Csőlámpás Beni (530)
endrebá Creative Commons License 2009.03.21 0 0 532
HÁÁÁ-HÁÁÁ-HÁHÁÁÁÁ....

Te gyerek, még talán én nem sértődnék meg a magázódáson de még dutrancsbácsit is hosszasan kellett rábeszélnem, hogy hadd magázzam...
Ritka kíváncsi lennék, mit szólna a nagyhatalmú Freddy, ha lealfrédbácsiznád...

:-))))

apropó :-))) !!
Freddy, ugyan Motordokinak elfelejtettem megmutatni, de mióta letörtem a traktorom önindítókapcsolójának a fülét, az egész szétszerelt hóbelevancot a zsebemben hordom - úgyhogy röhöghetek az emtézés topikon is!!!!!!
Előzmény: Csőlámpás Beni (530)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.21 0 0 531
Hát.... ifjú barátom.......én 16 évesen még csak a csajokkal tudtam hegeszteni .Biztos ügyes gyerek lehetsz,a jövőhéten én is nekiállok 1 billenős utánfutó le gyártásának,jól jönnél nekem segítségnek! Milyen hegesztőd van ? Szülinapra kaptad ? (Gondolom a szüleid, biztos ráncolják a homlokukat, a villanyszámla csekkek miatt :-)
Előzmény: Csőlámpás Beni (528)
Csőlámpás Beni Creative Commons License 2009.03.21 0 0 530
Persze! Nagyon örülök, hogy idetaláltam, remélem befogadtok! (Már ha szabad tegeznem az itt lévőket)
Előzmény: endrebá (527)
Csőlámpás Beni Creative Commons License 2009.03.21 0 0 529
Ilyeneket mintha láttam volna itthon. Holnap utána nézek. Köszönöm a segítséget!
Előzmény: Törölt nick (526)
Csőlámpás Beni Creative Commons License 2009.03.21 0 0 528
Szedtem már ki elnyírt csavarokat, nem azzal van a baj, csak ez mélyen van, de valahogy megoldom. Más esetben ráhegesztenék valamit amit meg lehet fogni, de ez most, nem kivitelezhető.
Írnék még magamról pár sort, ha nem baj.
16 éves vagyok, lételemem a hegesztés, óvodában villáskulcs volt a jelem.:-)
Tavaly nyáron csináltam egy utánfutót rotakapához, nem lett egy nagy szám, de megtanultam rajta hegeszteni, szóval minden hétvégén elolvasztok pár pálcát.
Ja és a tőcsavarokat a motorom hátsókerékagyából kéne kiműteni.
Előzmény: Törölt nick (524)
endrebá Creative Commons License 2009.03.21 0 0 527
Hűűűű, de jó újra közöttetek...

Doktor úr ezt amit leírtál, oszlopos fúró alá rögzített gépsatuba fogott páciensen mernék csak megjátszani... Annyi félrecsúszott furatot csináltam akaratom ellenére fontos helyekre, hogy ilyennek szabadkézből nem mernék nekiállni.

Beni, emléxel rám, aki a Mezőgép által átalakított Hoffherr- ről azt hittem, hogy otthon készült?
Előzmény: Motordoki (522)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.21 0 0 526
Én ezeket használom.(Vannak nekem nagyobbak is)
Előzmény: Törölt nick (524)
hotib Creative Commons License 2009.03.21 0 0 525
A 90nes években a Volánnál mi olyasmi kihalytót használtunk mint amit irtál a Würtösröl. Csak mi 10.9 nyolcas acél csavarból köszörültünk kúpos négyzetet.
Előzmény: Motordoki (518)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.21 0 0 524
Na meg aztán, van erre 1 célszerszám is , csavar kiszedő a neve ! Be pontozol,befúrsz,be hajtól,és kijön ! A kiszedőn a menet ellentétes irányú,ezért jön ki. (Némi rálátás, és műszaki érzék nagy előny lehet a műveletek közben)
Előzmény: Csőlámpás Beni (517)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.21 0 0 523
Hát a rendszerre én is !!!
Előzmény: endrebá (515)
Motordoki Creative Commons License 2009.03.21 0 0 522
Hát ez nem valami nagy pukkanásnak tűnik.
Ha sikerül pontosan középen megfúrni,akkor az utolsó méret lehet a belsőmenet méretének megfelelő előfúrási átmérő,és finoman belemész gépi menetfúróval.
Ha ügyes vagy,kihozza a még benne maradt csavar menetprofiljait.
Előzmény: Csőlámpás Beni (521)
Csőlámpás Beni Creative Commons License 2009.03.21 0 0 521
Valami ilyesmi kellene?
Előzmény: Csőlámpás Beni (520)
Csőlámpás Beni Creative Commons License 2009.03.21 0 0 520
És mennyire drága az a drága?:) Kicsit skót vagyok, úgyhogy érdekelnének olcsóbb megoldások is. Megfúrást elkezdtem két fúrószárat bele is törtem... Sajnos az egész napom oda lett emiatt, úgyhogy ma már nem is nyúlok hozzá. :-)
Előzmény: Motordoki (518)
Motordoki Creative Commons License 2009.03.21 0 0 519
Hé emberek!!
MŰXIK a rendszer!!!!
Sikerült hozzászólnom!
Motordoki Creative Commons License 2009.03.21 0 0 518
Nem árt neki ha áztatod előtte petóleummal,vagy konkrétan csavarlazítóval.
Meg kell fúrni ügyesen a közepét előbb kissebb,majd nagyobb átmérőjű fúróval.
Majd vannak spéci szakadtcsavar kihajtók,azzal kell próbálkozni.
Ha van rá módod meg is melegítheted autogénnel,vagy PB-vel azt amibe beleszakadt és az általában megkönnyíti a dolgot.
A kihajtó létezik egyszerű (barkácsbolti)balmenetes,kúpos,vagy a Würtnek láttam olyan fajtáját,ami hosszan hegyesedő négyzetes keresztmetszet és az élei mint egy kis csigafúrónak az éle,úgy van köszörülve csak bal oldali irányba.
Be kell ütni az elkészített furatba és kitekerni vele a csavart.
Kicsit drága,de tutis.

Előzmény: Csőlámpás Beni (517)
Csőlámpás Beni Creative Commons License 2009.03.21 0 0 517
Jobb napokat kívánok mindenkinek!
Pásztor Benedek vagyok, Egerből. Nagyon örülök, hogy rátaláltam a fórumra, sokat olvasom. Kezdésként lenne is egy kérdésem a mesterurakhoz: szakadt tőcsavart, furatból, úgy hogy a vége kb 1 cm mélyen van, hogy lehet kioperálni, a furat sérülése nélkül?! Előre köszönöm!
endrebá Creative Commons License 2009.03.21 0 0 516
Nem feltétlenül Freddyre, inkább a rendszerre...
Előzmény: endrebá (514)
endrebá Creative Commons License 2009.03.21 0 0 515
A rendszerre.
Előzmény: endrebá (514)
endrebá Creative Commons License 2009.03.21 0 0 514
Eddíg három üzenetet írtam Freddynek (aki szerintem inkább FENDT- Freddy), és minden billentyűzést gyakorlásnak minősített a rendszer.

HARAXOM...
Előzmény: Törölt nick (513)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.20 0 0 513
Fel fel persze hogy fel, hiszen még válaszoltál is rá ! :-)))) (Kicsit szétszórt vagy mostanában) Nézd már milyen jókat alszom, amíg a rakodóim dolgoznak !(habár ők sem nagyon szaggatták az istrángot ahogy nézem:-) És a sajátommal azért, én is hordom még a fát .(igaz kicsibe de minden héten 1-szer,mert igen nagy étvágya van a kazánomnak)
Előzmény: endrebá (510)
bhz564 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 512
Hát igen.... korán el kell kezdeni.:-)
Előzmény: Motordoki (511)
Motordoki Creative Commons License 2009.03.20 0 0 511
Íme az Endrebátyánkkal való találkozásunk bizonyítéka.
Tominak nagyon tetszett a dolog,de mindkettőnk szerint rövid volt az idő.
Mondjuk mi gépész emberkék úgy bele tudnánk merülni,hogy egy egész nap sem lenne elég.
Remélem lesz még rá alkalom,hogy kibeszéljük magunkat.
endrebá Creative Commons License 2009.03.19 0 0 510
Ferike, mittudomén kivel (csigabiga, teknősbéka..) próbáltad elküldeni a zímélt, de tuttó hogy a postásbácsival is ideért volna mostanára...

Biztos, hogy feladtad?

Na jó... nem baj ám, csak ez a ..tűrürürűrürürűűűű.. szóval ez vért...izé... választ kívánt...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!