Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.23 0 0 599
Nem baj,majd belejössz ! A gyorsacélt főleg Esztergályosok használják(Beszúrás hoz és leszúráshoz,menet vágáshoz többnyire) kemény szívós anyag 8-10-18 -20-25-centi hosszú,különböző méretekben.Úgy látom,hogy neked a 8-cas kell 10-centis hosszban.Minden forgácsoló szerszám szaküzletben kapható!
Előzmény: Csőlámpás Beni (598)
Csőlámpás Beni Creative Commons License 2009.03.23 0 0 598
Na a feliratok már nem jöttek össze, de sebaj.
Milyen az a gyorsacél? Hogy néz az ki?:D Bocs a hülye kérdésekért, de ha ezt a csavarkihajtót, nem mondod arra sem jövök rá. Bonyolultak ezek a szakszavak...
Előzmény: Törölt nick (597)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.23 0 0 597
A kiszedő viszonylag kemény, rideg anyag.Ha beköszörülsz 1...... 10-es vagy 8-as gyorsacél rudat,olyan pontozó féleségnek,azzal kilehet ütögetni a kiszedő darabjait. 1 kisebb mágnest a furatba tolva ,pedig kipucolhatod a törmeléktől. Aztán megint fúrás....stb. Nem olyan nagy valami,hidd el 1.... 100 kilós nőt nehezebb megbakkantani ! :-)))
Előzmény: Csőlámpás Beni (594)
Csőlámpás Beni Creative Commons License 2009.03.23 0 0 596
Jön márHalad...A végtermék:)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.23 0 0 595
Jöhetnek a képek !
Előzmény: Csőlámpás Beni (592)
Csőlámpás Beni Creative Commons License 2009.03.23 0 0 594
Mostanában rám jár a rúd.:-) Azért így is 75 százalékos a siker. Mondjuk ezzel az eggyel fogok annyit sz..ni mint a másik hárommal, ha nem többet.
Előzmény: Törölt nick (593)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.23 0 0 593
A beletört csavarba, beletörted a kiszedőt !? :-))) Na te aztán halmozod a problémákat ! (Most már biztos, hogy a Mekk Elek topikban a helyed:-) Hanem az Alfrédbácsiért 8-napon túl járna a dolog........(Na de,.... ezért is endrebá a hibás! Mert mondtam mi a nevem de hiába, 1 fenéken billentés lassan már kijárna:-)))))
Előzmény: Csőlámpás Beni (592)
Csőlámpás Beni Creative Commons License 2009.03.23 0 0 592
Ja! És ha valakit nagyon izgat készültek képek is a műveletről!:)
Előzmény: Csőlámpás Beni (591)
Csőlámpás Beni Creative Commons License 2009.03.23 0 0 591
Jó napot kívánok Mindenkinek!
Munkálkodtam ma egy kicsit a tőcsavarokkal. A négyből hármat nagyon szépen sikerült kiszedni, de a végére annyira belejöttem, hogy beletört a csavarba a kihajtó...
Úgyhogy erre még valamit ki kell találnom.
Köszönet Alfrédbácsinak:-), hogy megmutatta hogy néz ki ez a kihajtó szerszám, és persze mindenki másnak aki tanácsokat adott!
_nyunyuka Creative Commons License 2009.03.23 0 0 590

Erre a jószágra is hasonló kerül, hogy kétirányú vezetőállása legyen.

Előzmény: mérnökferi (587)
_nyunyuka Creative Commons License 2009.03.23 0 0 589

A traktoron van sűrített levegős vagy állandó nyomást adó hidraulikus rendszer?

Ha igen, akkor pofonegyszerű.

Előzmény: mérnökferi (587)
endrebá Creative Commons License 2009.03.23 0 0 588
"Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa...."

Magyarán : belátom, hibáztam, bocs. Mentségemre szóljon,hogy kambájnt nem láttam még bontva, ill nem is beszélgettem róluk, mert csak egy szűk rétegérdeklődést szolgálnak - nem lehet velük fát hordani.
Amúgy azt hiszem sínbohóc reszortos úrnak fogalmaztam meg, hogy itt csak az az OFF, ha engem cikiznek, különösen ha okkal... :-)))))
Merhogy nemcsak kicsúfolt, hanem igaza is volt...:-(((( Na ez az emeletes OFF

Mérnök úr, örülök neked, hogy ide is benéztél! Gyere soxor! TÜ -TŰŰŰ...
Előzmény: dutrancs (585)
mérnökferi Creative Commons License 2009.03.23 0 0 587
Már itthon vagyok régóta, csak erősen dolgozok. Örültem, ha egyáltalán végig tudtam futni kedvenc fórumaim.
Jött egy új problémám. Már vagy 3hónapja nem tudok lehajolni. Azt hittem a derekam, mert megemeltem magam. A templomot tatarozzák nálunk és egy napra elmentem a kiskabinos 80-assal, homlokrakodóval törmeléket rakni. Igazi veterántalálkozó volt. Kis Dutra, K25 és azt hiszem 3011-es (de az biztos, hogy nem mai gyerek) voltak a fuvarozóim. Rengeteget kellett kuplungozni, estére már csillagokat láttam, másnap már alig bírtam felkelni és orvoshoz menni. A bal csípőm gömbfejeivel van gond. Most járok mindenféle vizsgálatra, hogy kiderítsék, mit lehet csinálni. Már azon agyalok, hogy lehetne mindegyik traktorom (főleg az MTZ-ket) hycomatosítani. Lehet, hogy már soha nem fogok tudni fájdalom nélkül egy tisztességes kuplungot kinyomni?
Várok ötleteket mindenkitől a lábkuplung kiváltására. Egyszerű dolgot kéne kitalálni vagy legalább könnyen átszerelhetőt egyik gépből a másikba.
Előzmény: dutrancs (582)
mérnökferi Creative Commons License 2009.03.23 0 0 586
Tényleg "csata" volt. Fizetnek mindent helyettem, sőt még egy kis kártérítést is ígértek. Amúgy ez már elég régen lerendeződött, csak most sok a munkám és ezért nem értem rá fórumozni.
Előzmény: Törölt nick (580)
dutrancs Creative Commons License 2009.03.22 0 0 585
Javításkori ellenőrzés módja.
Előzmény: dutrancs (581)
dutrancs Creative Commons License 2009.03.22 0 0 584
Offolunk ám ezerrel mi endrebá??,
Előzmény: dutrancs (583)
dutrancs Creative Commons License 2009.03.22 0 0 583
Claas  Dominátoroknál is elég mesze és lent van a tartály.
Előzmény: mérnökferi (579)
dutrancs Creative Commons License 2009.03.22 0 0 582
Köszi!! Örömmel üdvözöllek.Merre jártál?
dutrancs Creative Commons License 2009.03.22 0 0 581
Abba igazad van ,hogy Mtz-éknél nem kell emelni,de sok esetben különösen tgk.nál bizony,hogy kell.Lentről és  meszebbről kell a kaját oda szívni-nyomni.
Előzmény: endrebá (578)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 580
Látom csatát nyertél,az internet szolgáltató ellenében :-)))
mérnökferi Creative Commons License 2009.03.22 0 0 579
Ne haragudj Endrebá, de ez így ebben a formában nem teljesen igaz! Nem is beszélve pl az SZK-ról. Ott a szivattyúnak 1m-t is kell emelni, ha kevés van a tankban.
Amúgy üdvözlök mindenkit!
Előzmény: endrebá (578)
endrebá Creative Commons License 2009.03.22 0 0 578
Behorpad a homloka...

Az adagolóelemek feltöltődéséhez kell a nyomás, amit a szivattyú előállít. A ráfolyás viszont minden MTZ- nél megvan, emelni egyiknél se kell a gázolajon, csak nyomni ami odafolyik.
Előzmény: dutrancs (576)
endrebá Creative Commons License 2009.03.22 0 0 577
Köszönöm a dícséretet. Sajnos itt a kerek erdő közepén is ott tartunk, hogy tőlem a vasutastól kérnek a szomszédok segítséget, hogy fát tudjanak szedni. Persze, igyexem... de én is örülök egy- egy olyan lehetőségnek, amiben jó anyag van, és senki nem akar vele vesződni. Mondjuk tavalyelőtt a tölgytuskókra erősen rá...faragtam, mert az legfeljebb DS ds topiktárs gépjének lenne megoldható - nekem nem volt az.

Műszakiról annyit, hogy egyelőre nem vagyok annyira szem előtt hogy muszáj legyen. Aszfaltútra nem megyek, de majd mindenhova el tudok menni erdőn keresztül - majdnem még szolgálatba is.
Előzmény: Törölt nick (575)
dutrancs Creative Commons License 2009.03.22 0 0 576
Kellene annak szívni is mert akkor az ejtőtartály is elég lenne.Próbáld meg vékonyabb csövön szívatni akkor mit csinál?
Előzmény: endrebá (573)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 575
A Jumzot érdeklődtem!(volna) Különben minden elismerésem, a fakitermelő tevékenységedhez ! De mond.....valami 1-szerűbb terepet nem találtál ? Vagy csak ez jutott ? (szakadékból feltermelni....!....megérdemled a meleget !!!
Előzmény: endrebá (572)
endrebá Creative Commons License 2009.03.22 0 0 574
Szia Nyugdíjas! Biztos mindenkinek tetszett a hentescsizmám...köszike

Elérted már az ötszáz kilométert?
Előzmény: meszizs (562)
endrebá Creative Commons License 2009.03.22 0 0 573
Tudja, akkor találtam fel hogy fellökött dekompresszorkarral a kismotor is elviszi a traktort, mikor a százötven literes tankból egy balos oldalban nem folyt le a huszonöt liter gázolaj, és belevegősödött a rendszer. Akkor kezdtem törni a fejem valami takarékosabb megoldáson. Most az utolsó decit is kiszivornyázza. Egy hiba : a szivattyú nem arra készült hogy fél métert emeljen a gázolajon, hanem hogy odafolyjon rá a G.O., ő meg csak nyomás alá helyezze, ill. a tartály felé visszanyomja a fölösleget.
Majd kiagyalok valami ennél is jobb megoldást...
Előzmény: dutrancs (567)
endrebá Creative Commons License 2009.03.22 0 0 572
Műszaki...

Ezt a szót én nem ismerem... :-))))

Vagy a Trabantot kérdezed?
Előzmény: Törölt nick (571)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 571
enbrebá ! Meddig van műszaki a gépeden ? ( ?)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 570
Ja ! csapágyasra tekertem az egeret,mire át értem a hozzászólásodon ! :-)))
Előzmény: endrebá (566)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!