Nekem van 1 pneumatikos fúrom,kompresszorral nyomatom (Ki gondolná!?:-) vannak hozzá speckó célszerszámok.(A pisztoly 16000-es fordulatra is képes !) Van amelyiken apró marófejek vannak, az ilyen beletört dolgokat ,úgy viszi ki mint a huzat !!! Igaz a készlet cak-pak 47000 ft volt.
Egy egész brosúrával lemaradtam... Mindezt azért, mert hitelügyintéző szemrevaló hölgyek jártak nálunk, és sokáig tartott, mire én is pont azt akartam, mint a feleségem... Pedig az elején egész mást akartam. Ajajjj...
dutrancsbácsi, mikor megláttam a találóskérdés képjét a veterántopikban, rögtön felismertem, de lekéstem. Féléve szedtem szét ilyen mélységig egy negyvenötöst, hogy ne a kohóba kerüljön - ott megismerkedtem ezzel az alkotórészével is. De mire a fekete könyv ábrája alapján kitaláltam, hogy hogyan is épül ez össze... Na ott kellett a fantázia.
Előre is köszönöm,de jó lenne már ellátogatni,élőben is megnézni őket.Pedig évek óta készülök,még van is ott ismerősöm Kemencén.Igaz a házaspár férfi tagja -volt munkatársam -már meghalt.
Hát nem egyszerű művelet és ráadásul ezek a csavarok még csavarrögzítőben is fajinul megvoltak mártva, már a kék anyag alapján gondolom ami kijött velük. Eljátszadozok én még ezzel, addig sem unatkozok. Most már tényleg jó éjszakát!
Szó szerint úgy van, csak lusta voltam leírni.Ami Istenigazából benne van azt ugyan ki nem lehet vele szedni.Éppen a két említett dolog miatt.Rideg is meg szét feszíti-befeszíti. Ha azt akarod hogy ne feszítse szét kis furatot kell neki fúrni,amiből következik,hogy vékonyabb kiszedőt használsz,az meg eltörik.Nagyra fúrod=befeszülés.Az csak a nem fenéken megszorult és könnyen mozgó beszakadt csavart veszi ki.
Ezért utálom a töröttcsavar-kihajtót, tuti, hogy beletörik...
Valamint a kiszedni szándékozott, beszorult csavart szétfeszíti (kúpos), még nehezebb kibányászni.
A kiszedésre tényleg a legjobb a dutrancs által említett szikraforgácsoló, csak jó drága.
Kemencén bevált mekkelek-módszer: acetilénnel fölhevítés izzásig (vigyázni, nehogy összeolvadjon), letakarni egy darab üveggyapottal (hogy lassan hűljön ki, a beletört darab kilágyuljon) majd kifúrni.
Sebészkezűeknek (!): hegesztőgéppel, vágóelektródával kifújni a közepét.
:-))) Az a kicsi nem drága! Minden kő viszi,de a legszerencsésebb a fehér,és a piros kő! A szürke inkább vídiához való (Meg ne kérgezd hogy mi az a vídia ) de 1..... 8-as gyorsacélhoz bármilyen köszörű kő jó ,nem nagyobb meló mint 1 fúró köszörülés.
És ezt lehet köszörülni? Mert jelenleg csak egy teszkós köszörű üzemel itthon, kaptam egy bakköszörűt nemrégen, de arra még raknom kell 3fázisú dugót. (Ez végülis teljesen lényegtelen) És ez a gyorsacél mennyibe kerülhet kb?