.. na mégeccer .. negyedszer .. kedves index mester .. az a kaffa, hogy amikor kész az üzi s megnézem.. akkor ott a kép.. de a fórumon már nem jelenik meg..
Dír Tehtube Mester ! Ledobtam a láncot magamról.. a lemezborítótól ! .. ezek után nyitott szemmel járok.. úgy látszik, van miért ! Azé ' cserébe megszórlak egy 1958-as amerikai Capitol lemezemmel.. Helló !
Lord, eddig a legfinomabban működő hanggenerátorom ez a mostani. Nem mintha a többi szintén nem finom működésű lenne. Tényleg kár a szót rá vesztegetni.
Na ná .. én is arra tippelek, az akkori v(iszonyokat) ösmerve .. hogy a baráti endéká vagy orosz nép terméke lehet.. de ehhez én kevés vagyok, hoyg felismerjem.
Egyébként van 1-2 ilyen korai magyar jazz lemezem - érdekes, hogy megjelenhettek.. Szerintem az elhetett emögött, hogy akkoriban már a rádiókon keresztül.. meg külföldi csomagokban érkeztek a "jampec" lemezek.. a korai beat és blues albumok.. s kellett valami kis etetés.. a helyes irány megszabása.
.. azé ' nem a balázsfecó volt az első aki orgonyált idehaza ~ mellékelek egy képet a lemezgyüjteményemből .. de bocs a beszólásért : én csak egy Hammond Sound Rajongó vagyok .. semmi más / a topic nagyon színvonalas .. valaki azé ' tudja milyen hagnszert nyű Selmeczi István .. 1962-ben ?
Örülök, hogy a tapasztalatok nem igazolják a cikk íróit, csak gondoltam jó erről tudni. Ha csak a fele igaz, az is elég rossz. Az újra kondizásról tudtam, azt tényleg érdemes megcsinálni, nemcsak a generátoron, az erősítőn is, persze izlés kérdése.
A fekete gumi massza szerencsére engem nem érint, a zongorista betegség viszont igen...De már dolgozom rajta, és azóta jobban szól a gép :) (Mellesleg Zsolt: a busbar sinek tologatása a kopások miatt emiatt nem túl jó ötlet...az amerikai fórumosok mind lebeszéltek róla)
Nem riogatni akartam, csak mint érdekesség tettem fel a linket...
Ilyet még nem írtam le, de ez jutott először az eszembe, ezért bocsánat: hülyeség.
A régi elmech. és csöves ABCM Hammondok élnek és virulnak, sokkal több procis gumiharangos billentyűérintkezős szinti döglött már meg elég rövid idő alatt. Elég sok Hammonddal találkoztam már, de mindegyik 30-50-70 évesen is tökéletes. Ha meg véletlenül valamit cserélni, javítani kell -nem fődarab-, simán megoldható. Miről beszélünk? :-) Zsolt
Szerintem nem kell nagyon megijedni. Teljesen logikus dolog, hogy egy olyan cég, ami Hammondok javításával, felújításával foglalkozik, kicsit ijesztően írja le a lehetséges Hammond-betegségeket, ezzel is ösztönözve a tulajokat, hogy minél többen és gyakrabban vigyék hozzájuk a hangszereket szervízre. Egyébként nem írnak hülyeségeket, de ha minden szót véresen komolyan vennénk, akkor Halsaman barátunk - amikor elindította ezt a fórumot - nem a "Hammond orgona", hanem a "Hammond orgona emlékfórum" címet adta volna neki... :)
Nem vagyok benne biztos, hogy a dolog nem ellenpropaganda... persze nem árt óvatosnak lenni. Ha egyszer az M-100 mellé beruházok egy ABC modellre, mindenesetre megnézetem profival, nehogy aztán letüdőzzem a bránert.... :) Addig is bízom benne, hogy az M-100 még húzza pár évtizedig... kicsikét fiatalabb mint egy vén B3... :) A zongorista technikával való Hammondozás programpontról: Nekem az egészről mindig Emerson jut eszembe, milyen vadállat módon gyilkolta az L-100-asát. Ahhoz képest azért volt modell, ami túlélt így is közel 30 évet... én hozzá képest simogatom a billentyűket....
Véletlenül néztem ide be, és felkeltette a figyelmemet a cikk a Hammond orgonák öregedési problémáiról. Ha lenne Hammondom, azonnal szétszedném, ellenőrizném, és menteném, ami menthető!
Szervusztok, 1-2 hónapja érdeklődtem Nálatok basszuspedál-ügyben. Vásároltam egy egyoktávos EKO olasz pedált, analóg, és sajna kissé zizi. Kérném, aki ismer megbízható és tapasztalt javítót, küldje el az elérhetőségét emilen, vagy itt a topikban! Előre is köszönöm!
Az 50.000 egy erősítő nélküli leslie esetében (leslie 16, 18) lenne reális. Ez a 65 pénz anyagár. Gondoldd át és hívjál fel, vagy írj az emilemre és megbeszéljük a szemrevételezést. (ne használjuk alkudozásra a fórumot:))
Na, megnéztem mégegyszer, tehtube. Azér' azt nagyon jó látni, hogy vannak organisták, akik játszani is tudnak és nem tenyérrel + alkarral 'skálázgatnak' végig egy szólót. ;) Jó! Tegyél még fel saját felvételeket, jó nézegetni!