Tudtommal nincs közvetlen repcsi Cebu és Palawan között. Én nem voltam Cebun. A helyetekben Palawanra (El Nido, Busuanga, stb.) koncentrálnék. Cebu környékén mi fogott meg?
Köszi a linket megnéztem..de akkor ez így tényleg nem jó biznisz..több, mint 7 óra lenne így az út. És más járat, vagy más lehetőség? Vagy akkor hagyjuk ki Cebut...? Ti hogyan oldottátok ezt meg?:-)
Holnap megpróbálok írni egy rendes mailt..mert mostmár azért elég sok kérdés felmerült..de látod még csak most jutottam megint ide..és már totál tompa az agyam. Kína sztem nagyon necces lenne, viszont páran a bagázsból, arra szavaznak, hogy ne hagyjuk ki. Sztem Kína egy külön túrát érdemelne..átfutni nem sok értelme, pláne, hogy vízum köteles. Feleslegesen nem akarok 10ezret költeni a semmire. Így is van már plussz kiadásunk bőven, mert lecsúsztunk az olcsó repjegyről..Macau és Manila között. Mi amúgy Palawanra Ceburól szeretnénk menni. Onnan is van fapados? Tudtok linket mondani, hogy hol nézzem..? Tiger? Vagy másik?
HKGban azért van látnivaló bőven. Nekünk az a pár nap kevés volt, még a "leglényegesebb"ek közül is maradt ki sajnos. Nyugodtan írj bármikor! Ha van annyi időtök hogy még Kína belefér, de oda már vízum kell, és ha jól emlékszem minden belépésnél meg kell venni. 2-3 nap azért Kínára elég kevés..
nekem jobban tetszett HKG, mint New York:) de hát ahány ember annyi vélemény.. nem igaz?:)
Van lassabb és gyorsabb komp, árakra nem emlékszem. Macau-n próbáljátok ki valamelyik kaszinót. Hong-Kongtól nem voltam elájulva, New York után inkább csak érdekes. Palawant semmiképpen ne hagyjátok ki. Manila és Puerto Princesa (Palawan) között van interneten foglalható fapados (Cebu Pacific)
De nem írtad meg, hogy hogyan alakultak így a dolgok... Pedig nagyon kíváncsi vagyok. Én sem szoktam irigykedni, de most egy kicsit lefelé görbül a szám...
Köszi a tippet, mindjárt nézem is a linket, amit írtál. Élni fogok a privi lehetőségével..csak nem ma, mert nagyon álmi vagyok már.
Mi is így tervezzük..3-4 nap HKG..de ez kétrészre osztva vszinű..oda kettő..vissza kettő. És max egy nap Macau..ott aludni sztem mi sem fogunk. Viszont a párom egyre inkább szorgalmazza, hogy menjünk át Kínába 2-3 napra. Sztetek ez reális..? Megoldható..vagy felejtős?
Rud..nem szoktam irigykedni (inkább teszek azért, hogy én is hasonlókat élhessek át)..de most egy picit azért irigyellek..!:-) Jó Neked, hogy ezeket éppen most éled át..és hogy meg a soraidon is átjön, mennyire élvezed!!! A képekre én is kiváncsi vagyok! Remélem szuperül érzed magad és sok kalandot élsz át!
na hat az antarktisz az eleg fasza volt. falkland, del georgiai szgtk es anterktisz felszigeten voltunk 3 hetet es ma kotottunk ki ujra. hihetetlen az elovilag, a kornyezet csodalatos, es a taj gyonyoru. szerencsenk volt, mert meg szezon elott mentunk, igy meg volt alkalma a norveg jegtoronek jeget is torni az antarktiszon. elhajoztunk a vilag legnagyobb jeghegye mellett is, ami 2000 ben szakadt le a ross ice shelfrol, a pingvinek fokak es albatroszok meg olyannyira nem felnek az embertol, hogy ok jonnek oda tehozzad, igy olyan pillanatokat elhetsz at par meter tavolsagbol, mintpl az elefantfokak parti helyharca stb. szoval hihetetlen az egesz. de majd 1 honap mulva rakok fel fotokat. ma este repulunk sao pauloba, onnan foz de iguacu, onnan pantanal (d amerika legnagyobb mocsara es elovilaga). A tobbit meg nem tudom, azon kivul, h karacsonyra van 1 repjegyunk haza recifebol :-(
Mi HKG és Macau között egy Turbo Jet nevű társasággal voltunk. A Shun Tak Center-nél van az irodájuk és a kikötőjük. www.turbojet.com.hk Kb. 1óra az út egy irányba. A jegyed mindig egy adott járatra szól, és helyjegy is egyben. Van egy másik társaság is de nem emlékszem a nevükre. Ő nálunk egy kicsit több a menetidő, de a jegyárában nem volt különbség.
Macaun nem aludtunk, viszont nagyon jót kajáltunkTaipan. Meg keresem az étterem nevét.
Nekünk 3 nap volt HKG és egy nap Macau. Ha van kérdésed, keress nyugodtan privátban is!
Nagyon gondolkodunk a parommal azon hogy kint eljunk a fulop-szigeteken, es az lenn a kerdesem: Milyen feltetelhez kotik az allampolgarsagot? vagy hol tudnek utanna nezni? Elore is koszi a segitseget. :-)
Húúha akkor Te megint belevágtál a tutiba!.-) Kérdezgess csak túlük bátran! Minden érdekel! Habár gondolom azóta már nem a hajón vagy..vagy hánynap is telt el! Mindenesetre jó utat és szelet! Azért nem jelentkeztem eddig, mert folyamatosan visszadobja az üziket, amiket írok..remélem ez most menni fog!!!! Légyszi-légyszi!
Szóval Rud mesélj mizujs Veled..dobhatsz emailt is, ha gondolod, vagy ha írsz köremailt a kalandokról azt is szívesen olvasnám!
Nah most odáig jutott, hogy vettem már Kinabalus meg Hong Kongos utikönyvet. Szerdán megyünk az utsó oltásra (mert persze azt meg ismételni kellett:-( ) Nagyjából meg van már minden kellék, már csak vízforraló, gyógyszerek, meg némi kencefice kell az útra. És persze a JÓ TANÁCSOK!:-)
Szóval..ki mit ajánl? Mit ne és mit igen......?....?....?....?... Tegyünk, együnk, vigyünk, hozzunk, nézzünk, tapasztaljunk, másszunk..stb?
Hong Kongból Macau a tervünk, onnan repcsivel Manilába a jegyünk már meg van jan. 30ra. De HKG Macau között hajóval mennénk. Van ott vmi tarifa vagy időbeli különbség a társaságok között..mik a tapasztalatok?
Bármelyik felsorolt helyen olcsó, de tiszta szálláshely tipp?? UE. étterem?
Manila Cebu ill. Palavan közötti utat, hogyan mivel érdemes? Mennyi időt vesz igénybe? Mi az amit semmiképp ne hagyjunk ki??
Palavanból Borneora megyünk..Kota kinabalu..meg Brunei..plussz Borneo észak-nyugati része is tervbe van véve, ha lesz rá idő.
szia, most eppen egy hajon vagyok osszezarva egy rakas fuloppel, ugyhogy szivesen kerdezek majd toluk dolgokat. holnap indulunk kanadabol argentinaba, 26 nap alatt hajoval utana antarktiszi tura majd 1 honap argentina. karacsonykor ujra otthon.
De hogy lásd, mennyire buzog bennem a keresztényi orca-odatartogatás és segítőkészség: Kérdésekre kerek 3 napod van, akkor indulok ui. útnak, és most nem is tudom, mikor jövök haza. Mindenesetre pl. Izlandon alighanem fórumozással fogom tölteni az időmet.
Nem lett volna semmi vita, ha nem akartad volna mindenaron leszolni az utazasi szokasaimat. Ahogy szervezodik a dolog (csak legyen mar meg a fix foglalasom!) szivesen feltennek kerdeseket, mivel nyilvanvalo, hogy sokkal gyakorlottabb utazo vagy.
Az osztondijhoz gratulalok, van ok, hogy ne fogadd el?
Ja, beleuntam a vitatkozásba. Mellesleg lehet, hogy a Fülöp-szk/Óceáénia kombináció most tolódik ha megkapok egy egyéves indonéz vízumot/ösztöndíjat amit a követség szinte tukmált rám mikor gyanútlanul beballagtam hozzájuk egy snassz turistavízumért.