ezért jobb a digitális-fázishasításos megoldás (részben, mert elektronikusan kapcsol, és nem ketyeg) mert be tudom állítani, hogy pici eltérésnél pici teljesítménnyel, nagy eltérésnél, nagyobb teljesítménnyel fűtsön, ugyanaz a fűtőtest.
Szia! Igazad volt! Reggel komolyabb szag mintát vettem a tojásokról,és valóban kicsit másabb szaga volt a ragacsosnak, mint amiben kopogtatnak. A kert végében néztem meg csak nehogy meg lepi legyen. Nem éltek már, és tényleg bomlásnak indultak már.Három napja vettem észre az elsőn,a második csak az nap. A harmadik az szegénykém úgy meg ijedt mikor meg emeltem,majd szét verte a tojást. :D Gyorsan le mostam a másik ragacsától és vissza a többihez. Ők csak beszélgetnek még,de a második csapat csibéim most kezdtek ki bújni a tojásból. Megint korábban jöttek egy kicsivel, pontosabban 8 órával. :D
A ti keltetőtökben a fűtés milyen gyakran kapcsol be és ki?Az enyém ha elérte a kívánt hőfokot és azt tized pontossággal tartsa akkor olyan 15-20 másodpercenként húz meg a relé de csak 1 másodpercre szal 1 perc alatt 3 másodpercet megy. Kíváncsi lennék a tietekre is.
Még egy kép a keltetőről. A képeket kérem fordított sorrendben nézni.
A tojásokat naponta kétszer forgatjuk, a hőmérséklet 0.3 fok eltéréssel mozog. Igaz percenként kapcsol ki-be, de így is kb. 700 forintra számoltam a fogyasztását. (Ha már nem kell, szétcsavarozom, a darabjait felhasználom másra.)
A három izzó adja a megfelelő meleget, két ventilátor forgatja a levegőt, ha kiég egy izzó, két másik ad annyi meleget, amíg izzót cserélek.
Szia! Nem hiszem mert aminek ki szakadt a tojáshéja azt meg fordítottam reggel és most este a hártyán látszik hogy a vér erek mozognak. Reggel csak 1db volt ilyen,most este meg már 3db.Én arra gyanítok hogy most már le mosás szerűen permetezem őket,és nem-e a le folyó víz csepp az. Perforált lemezen vannak a tojások. Ja és nem büdösek.
(a ragacshoz nem tudok okosat hozzászólni, libát sajnos még nem keltettem... biztos, hogy él a tojás? nem lehet, hogy bomlik a beltartalma, és az szivárog át a héjon?)
Szia! Ha tenyésztojásnak szeretnéd akkor kimondottan szülőpárt vegyél! Ha veszel valami húsjellegűt az könnyen elpusztul a nyári hőszégben,(a kövér tyúk is) A szülőpár jelentősen drágább,de ha komolyan ilyenbe gondolkodsz,akkor megéri!
Sziasztok! Meg szólaltak a libuskáim. :-) Miért van az hogy,valami ragacs van 3 tojáson és le ragadt a tálcához?Reggel egyiket forgatáskor fel kaptam és ott maradt a tojás héja a rács alján.A hártya az nem sérült meg.Permetezem már a harmadik naptól őket napi 2x,a páratartalom az 60% idáig, most meg emeltem nekik 75%-ra.
köszönöm a linket. Felhívtam a hirdetőt, de csak dísztyúkokat tart. Nekem kimondottan húsjellegű vagy kettős hasznosítású tyúkok kellenek, hogy ezeknek a tojását tudjam keltetni.
Köszönöm válaszod. Ha arra gondolok, hogy a keltetés alatt ugyan olyan feltételek voltak a saját termelésű és vásárolt tojásoknak akkor csak az saját alapanyaggal lehet a baj. A dísztyúkok és egyéb kapirgálók topikba felraktam egy képet, ide is felteszem. Ott épp a B vitamin hiányról volt szó. Van egy csirke (ebből a fajtából csak ez az egy kelt) elég görbe lábú.
a keltetés alatti embrióelhalást sok minden okozhatja (okozhatta), ha pontosan ismered a keltetési körülményeket, lehet következtetni, hogy a technológia betartása, vagy az tenyészanyag alkalmatlansága okozta-e a problémát!
Azon kívül, hogy termékeny egy tojás, még nagyon sok anyagnak is lennie kell benne, hogy abból csibe legyen! vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek...
Ezeket csak megfelelöen táplált (nem elhízlalt!) törzsállományból lehet elöállítani.
Ha pattogzás után pusztul el a csibe, annak is több oka lehet.
Egyszerüen ki is merülhetett az elhúzódó kelés miatt, de lehet, hogy csak "szerencséje volt" hogy idáig egyáltalán eljutott...
Ha a gépben a frisslevegö pótlás, a keringtetés, és a hömérsékleteloszlásban biztos vagy, akkor a tenyészanyagra gyanakodnék a helyedben...
Az este meglámpáztam a tojásokat. Egyet találtam ami teljesen sötét volt a többi mind félig áttetsző volt. Fel bontottam és azt láttam, hogy nincs kifejlődve a csibe. (rakok fel képet) Ebből a fajtából 54 tojást raktam be 12db ot két hetes lámpázáskor kivettem, 3 kikelt 1félig ki van kelve (segítséggel) nem nagyon igyekszik kifelé. 1tojás pedig még meg sincs pattanva. A maradék 38 pedig félig fejlődött ki. Ez mitől lehet? Ezek saját termelésű tojások. A vásárolt tojásból az egyik fajta 16db-ból 1db lámpázáskor lett kivéve 13db kikelt 2db még nincs pattanva se. A másik vásárolt az 10db volt 7db kikelt 1db elpusztult keléskor (erről is rakok képet) 2 még bent van a keltetőben.
- hőszabályozó postai utánvéttel: 10.000.- - páramérő + digit hőmérő : 4500.- - két porcelánfoglalat (harmadik már megvolt): 1400,- - három darab izzó: : 117.- - négy görgő az aljára (túl nehéz lett): 600.- - két ventilátor: 500.- - sorkapocs (csak a fele kellett): 100.- - zongorazsanér: 500.- - polctartónak U profi: 1100.-
összesen kerekítve 18.000.- forint.
5 tálca, tálcánként max 40 tojás.
A többi anyag (bútorlap, szigetelés, vezetékek, akril, szilikon, festék, stb) maradék anyagként a garázsban volt.
Szia! Nálam is el húzódott a kelés,igaz nem ennyire mint nálad. Nálam reggel 4 kor már 3 csibe volt mikor felébredtem,aztán szépen neki kezdtek bujkálni. Estig ki bujt úgy 60 darab,éjszaka nem nézegettem csak másnap reggel 6 kor, ekkor még volt vagy25-30 darab.Reggel 10 kor le állítottam a keltetőt, aki bujt aki nem alapon mert már 2 beteg csibe kelt egymás után. Az első csibéktől a le állításig 30 óra.Nálam is volt kapott tojás aminek bizonytalan volt az ideje.