AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Strato - velemeny(ha meg nem elcsepelt)
nos ugy volt hogy nehany ismerossel megnezzuk oket pesten, ez a terv egeszen addig igy is volt mig meg nem jelent az Innfinite, azutan kicsit elbizonytalanodtam(azota megbantam kicsit)
nso lehet hogy csak szorozok meg ilyenek, de az Infinite kutyafasza sajnos a Visions-hoz kepest, bocsanat erte, pedig negyszer is megprobaltam, valami elveszett beloluk
sajnos a Timo bacsi angolkiejtese is sokat javult:))))))))
summer rocks- kicsit off
a vizsgaidoszak okozta zaklatottsag, szerintem az agyamra ment, mar tobbszor almodtam azt, hogy allok a szinpad elott, eppenaz Iced fuckin Earth jatszik es Matthew eppen bejelenti a Slayert, na ezutan szoktam arra ebredni hogy bilibe log a kezem
MHH Barlang
miota fel lett ujitva meg nem voltam, most beneztem, es van egy valami ami nem valtozott
supertzar nem tudom hogy milyen szisztema szerint vannak a cd-k elrendezve, de Bruce Dickinsonbol talaltam vagy harmat de harom kulonbozo helyen, a betuk meg csakcsak stimmelnek de azon belul aztan mar semmi
ha keresek valamit gyakorlatilag vegig kell hogy nyalazzam az osszeset(na jo kerhetnem is attol az udvariatlan fickotol is a pult mogott, de abban nincs meg az a varazs.
Volt itt szó anno az Intense-ről. Nos, a Voodoo-s koncerten tudtam beszélni Lalival és elmondta, hogy Nagy Sanyi dobos Amerikában van, majd jön haza, Gábor, az énekes valóban kiszállt, a basszsugitáros Csomi és van egy miskolci srác sampleren. Most áll a dolog, amíg Sanyi haza nem jön, aztán go!
PECSA:
Nagyon jó buli volt. Sonataéknak kellett volna még legalább egy negyed/fél óra! Énekesük profi, és magasabbakat bírt az esten, mint az utána jövő kollegái. Fiatalos lendület, király nóták, és végre nem elcsépelt true-metal warriorkodás!
Rhapsody: Fabionak tényleg elment a hangja, mert nem énekelt magasokat, a sikolyokat is lecsalta és a mozgás/öltözködés is hagyott kívánni valót. A Warriors of Ice Isten volt!!!
Stratoékat most már minden szempontból elfogadom! Nagyon királyak és tényleg a legnagyobbak között vannak! Gratulálok nekik és remélem sikerült megmutatnunk, milyen a magyar közönség! (Akit érdekel írtam a Black/Death/Doom-ba egy hosszabbat!)
Levike: Nem neked ér a barátnőd haja a bokájáig? Mert akkor Te hoztál sört nekünk és Téged engedett be a bátyám az első sorba!
A lényeg, hogy Isten volt a buli, még koncertet MÉG!!!
Bar latom, mar megtettek helyettem, en is irok gyorsan egy miniatur koncertbeszamolot vasarnaprol... :)
A Sonata Arctica kellemes meglepetes volt, fiatal, lelkes arcok, teljesen profi zenevel, es hozzaallassal, kituno adottsagokkal. Megvan az album is, amit szeretek, ugyhogy a zene nem okozhatott csalodast....az elo teljesitmeny is teljesen rendben volt, szerintem jo kedvvel jatszottak, kar, hogy nem kaptak tobb idot....igy is taxiznom kellett, belefert volna meg egy negyed oracska Sonata legalabb... :)
A Rhapsodyrol : Imadom a zenejuket, es allitolag egyenrangu fobandakent vannak a turnen...nos, ez nem nagyon latszott...a hangzas pocsek volt, es valahogy nem volt ott az egesz.....azert elveztem.
Ha meg kene mondanom, a Strato-t, vagy a Rhapsody-t szeretem-e jobban, gondban lennek...a Rhapsody annyira egyedi dolgot csinal, hogy akaratlanul is folertekelodik...viszont a Strato eletmu azert joval bovebb, es imadom mindet, a Twilight Time-tol az Infinite-ig bezarolag...
Strato : Hatalmas meglepetes volt szamomra, embertelenul jol jatszottak, nem gondoltam volna, hatalmasat nottek a szememben. Profi eloadas, nem voltak kepesek akar egy hangot elteveszteni, es tettek mindezt ugy, hogy latszott, tenyleg jo kedvuk van, ok maguk is elvezik...a szamok utottek...a Manowar utan gyakorlatilag az elso banda, akikre azt mondom, eloben meg jobbak mint az albumokon. Az enekes teljesitmenye kapcsan csak egy jol ismert es elcsepelt vicc jut eszembe : 'Ki a fasz az a Zambo Jimmy ?!'
Olvastam, valaki kozuletek a jobb elso hangszoroknal volt....talan latott engem, en is ott voltam. Uj Phoenix-es poloban voltam, vekony 180 koruli emberke, a baratnom pedig egy 160 koruli szoszi leanyzo, bordo felsoben.....a Strato alatt ott alltunk a korlatnal...
Az én számomra az est fénypontja egyértelműen a Sonata Arctica volt. Maga a csoda! Az albumuk is szenzációs (szerintem ilyen fiatalon még soha senki nem csinált ehhez foghatót), és élőben is hibátlanok voltak. Tony Kakko minden hangot kiénekelt ( bár kicsit halkra volt véve), a többiek is meglepően profik voltak, és ez még csak az első turnéjuk volt. Hihetetlen volt látni, hogy ezek a fiatal gyerekek ahelyett, hogy a finn iskolapadokat koptatnák, itt és így nyomják nekünk a zenét. A nyitószám,a Destruction Preventer nálam abszolút klasszikus, és még utána jött a FullMoon, a Replica. Az egyetlen gond az volt, hogy olyan keveset játszottak. Meg is jegyeztük, biztos azért hagyták abba ilyen hamar,
mert nekik még korán kell lefeküdni :-)
Lesznek ők még főbanda a PeCsában!
A Rhapsody óriási csalódás volt. Fabio Leone és Luca Turilli a felét elcsalta, bár nem tudom, mennyit írjak a botrányos hangzás számlájára.Fabio mozgása ráadásul egy bagzó birkára emlékeztetett. Ha csak úgy betévedtem volna az utcáról, percekig fel se ismertem volna, hogy a Rhapsody játszik. Egyedül a ráadást tudtam élvezni a produkcióból. Ettől függetlenül persze a Rhapsodyt továbbra is szeretem, hallgatom, de koncertre az ő kedvükért nem fogok menni, az biztos.
A Stratovarius nagyon jó volt, bár velük szemben is voltak fenntartásaim. A látvány fantasztikus volt, a vetítésnek is nagyon örültem az elején, aztán később néha hevenyészettnek és oda nem illőnek találtam a képeket, pl. nekem semmi kedvem Stratovarius koncerten tömegsírokat és Hitler-portrét nézegetni. Viszont a Mother Gaiaban a hab zseniális húzás volt, ilyet még senkitől sem láttam és kiváló atmoszféra-teremtő hatása volt. Kotipelto teljesítményére nem lehet panasz, viszont több színpadi mozgást vártam az együttestől. A legjobban a Phoenix és a Paradise tetszett, meg a Forever. A Destiny albumról ( kedvenc Strato-lemezem ) azonban játszhattak volna még az SOS-n kívül. Egy Anthem of the world azért még megdobta volna a koncertet. Összességében a Strato hozta a papírformát ( ami az ő esetükben nem kevés ), de szerintem azért nincs egy szinten a legnagyobbakkal(Manowar,Savatage). De a Sonata még lehet! Az jelent valamit, hogy Strato/Rhapsody koncert után hazafelé Sonata Arctica dalok voltak a fülemben. Kakko szavaival zárva: The future is SONATA ARCTICA!!!
I am writing this in the middle of a busy tour. Everything has gone really well, yesterday we played in Budapest Hungary to 1700 people (glenn: a nézőszám nem pontos).
It was amazing show!! I have, like everybody else, heard rumours that this will be the last tour for Stratovarius and that we won´t be making any albums anymore. No decision like this has not been made within the band so the rumours are false. We will have a break after this tour and how long that break will be nobody knows. But I estimate at least 2 years. It´s time to sit down, rest and think about other things than Stratovarius, at least for me. Humble thanks to all of you for your amazing support!!
See you on tour!!
A lökdösődésről...
Igen, én is ott álltam az 5.sorban (a Strato alatt), és tényleg nagy nyomorgás volt...dehát ez természetes. Azonban a "pogózás" nem hiányzott. Akiket én láttam (én Jens előtt álltam, a jobb oldali hangfalaknál), azok pont nem 14-15 évesek voltak, hanem nagydarab részegek. De ahogy hátranéztem, úgy láttam, hogy a "lökdösődős rész" előtt állok. De körülöttem is voltak szimplán csápoló/headbangelő emberek...
Hát persze, a dobverők :-)
Én úgy emlékszem, hogy a Rhapsody dobosa is dobálta őket szorgalmasan. Bár néha hibáztak (mármint a dobverő-feldobásban), szerencsére mindig volt elég tartalék kéznél :-) A végén pedig majdnem elkaptam Jörg dobverőjét, de végül más szerezte meg ;-)
Timo annyit magyarázott, hogy előzőleg Olaszországban voltak, és meg szerette volna tudni, hogy az ottani vagy a budapesti közönség tud e hangosabban üvölteni. Ez egyébként a kedvenc játéka, ha jól tudom, minden turnéállomáson megcsinálja. Viszont ez a "legjobb közönség" duma nekem azért tűnik hihetőnek, mert látszott rajtuk, hogy tényleg meglepődtek azon, ami itt fogadta őket, a másik meg, hogy - ez most nem vicc - ennél nagyobb tombolást már tényleg nem tudok elképzelni.
Én a Sonata Arctica-t is nagyon vártam, mivel lemezen iszonyat jók, de a koncert annyira nem jött be, bár lehet, hogy csak az első sorokban állás miatt, mivel ott nagy pogó ment, ami egyszerűen élvezhetetlenné tette a zenét.
Ez a lökdösődés a többi banda alatt is nagyon jellemző volt. Én a Rhapsody-t és a Stratót is a második -harmadik sorban kezdtem, de aztán a végére mindig leléptem, és hátrábbmentem. Eszméletlen volt, ahogy ott nyomorogtunk az első sorokban. Totál tönkrevágta a buli élvezhetőségét. Egyébként érdekes - nem szeretném ha sznobnak néznétek, én is csak 19 vagyok - hogy ezek a nyomuló arcok mind 14-15 éves kiscsávók voltak. Amikor hátrábbmentem, ott tényleg volt headbang meg éneklés, szóval azért látszott, ki az, aki igazán figyelte a műsort.
A Rhapsody-nak valóban kurva szar volt a hangzása, Fabio-t mintha néha teljesen lehúzták volna a motyón. Amikor azonban nyugis részeknél énekelt, lehetett hallani, mekkora hangja van, bár szerintem másképp énekelt, mint lemezen. A mozgásáról annyit, hogy jobb lenne, ha nem Axl Rose-tól tanulna.
A Strato félelmetesen jó volt. Igazi koncertbanda, a tagok egytől egyig hibátlanok. T. Kotipelto mindent egy az egyben énekelt, egyszerűen hibátlanul. Azok a kegyetlen magasak is 100%-osan jöttek ki belőle. T. Tolki bár szerintem eléggé statikus volt, de természetesen nagyon jól játszott, és azért az arcáról le lehetett olvasni, mennyire élvezte a bulit. Jörg Michael-nél szerintem ebben a műfajban nem sok jobb dobos van. Annyira pontos volt, hogy ilyenre szerintem nem sokan képesek (és közben hajigálta a dobverőket). Jens-től az volt a húsvéti ajándék, hogy a szinti úgy volt döntve, hogy láthattam a kezét, ahogy játszik. A szólók közben nem igazán lehetett követni az ujjait, egyszerűen zseni a fickó! Már olvastam máshol, hogy néha olyan, mintha nem éppen színjózanon játszana. Most is hasonló érzésem volt, de aztán ha felébredt a révületből, ő is nyomta a grimaszokat rendesen. Még a banda talán "legszürkébb" tagja, Jari is annyira jól bánt a hangszerével, hogy az valami elképesztő. Nagyon jó basszgitáros, nemegyszer még szólózott is.
A színpadkép nagyon profi volt, azok a távirényítású reflektorok valószínűleg nem két fillérbe kerültek, és a vetítés is nagyon jót tett az összhatásnak (bravó, Nuclear Blast).
Irtó kíváncsi vagyok, vajon Timo komolyan mondta e azt, hogy mi voltunk eddig a legjobb közönség, de ez tényleg félelmetesen nagy élmény volt. Néha hátratekintgettem, és még a terem legvégében is mindenki emelte a kezét a vezényszóra. Azért ez nem semmi, megnéztem, és már túl vannak elég sok állomáson turnéból. Remélem, híre megy ennek egész Európában, és a jövőben minden külföldi zenekar szívesen jön hozzánk. (Hú, ha belegondolok, hány ilyen élményben lesz még részem az idén!)
Kedves MHH-sok. Mi a ti véleményetek a koncertről? Ti már sok külföldi bulit láthattatok, úgyhogy várom az összehasonlíást.
Én is voltam vasárnap...
A Sonata alatt éppen vacsoráztam :-), őket nem figyeltem annyira...
A Rhapsody alatt én is alig hallottam az éneket, de amúgy jól szóltak. Az énekesük pedig olyan arcokat vágott, mintha nagy átéléssel mesét mondana a közönségnek :-) Nekem tetszettek ők is, de elsősorban a Strato érdekelt...
Ők még jobban szóltak, a vetítés tökéletes volt, és az egész zenekar szimpatikus volt. A számokat is jól összeválogatták, különösen az Against The Wind, a Paradise, a Kiss Of Judas, a Black Diamond, a Forever és az új számok (nem hagytam ki semmit? :-)) tetszettek. Kotipelto meg is jegyezte, hogy "közös gyökereink vannak", és hogy "mi voltunk az eddigi legjobb közönség a turné alatt". Bár ez utóbbit szerintem minden állomáson elmondja :-) És azt értette valaki, hogy mit magyarázott az olasz koncertjeikkel kapcsolatban?
Szóval nem bántam meg hogy elmentem, remélem minél előbb viszontláthatjuk őket.
Én voltam a Strato/Rhapsody-n. Lemezen nekem a Rhapsody jobban bejön, mint a Strato, de most a Strato jobban tetszett. A Rhapsody-nak szar volt a hangzása, a gitárok és a dob túlzottan elötérben voltak, a basszus és föleg az ének nem érvényesült. Az énekes pedig elég "buzisan" mozgott. A Strato nagyon jól szólt, és a vetítés is érdekes volt. A Sonata Arctica nem hagyott bennem mély nyomokat. Érdekes volt a közönség. Láttam Burzum és Mayhem pólós zord arcokat és teljesen átlagos jól öltözött embereket is.
Azert irok mert egy baratomek meg ugy 1/2 - 1 eve
felvettek egy demot (100 ora studioban ;DDDD)
es van meg belole par darab...
A zenekar neve : Dimenzio
Stilus:Heavy/Power/Thrash,de a vicc az,hogy nem mondhatom,hogy ez most metallica,vagy Sepu,vagy barmi,es nincsenek lopasok sem .......
4 szam van rajta es 450 -be kerul.
Akit erdekel,az kerem irjon egy levelet
a dew_wht@emil.hu vagy a dewar@slayerized.com -ra
vagy esetleg a dewar@karinthy.hu-ra...
Üdv, még csak most léptem be, és meghalok örömömben, hogy végre magyar metal kört találtam, talán most nem csalódok. Szóval, azt hiszem a Summer Rocks-ról van szó, jól gondolom? Akkor most megpróbálom leírni az összes bandát, akik most már biztosak:
Borknagar :)))))
Gamma Ray
Marduk
Metalium
Leadfoot
Tankcsapda
Ossian
Mood
Nemesis
NeckSprain
Pokolgép
Ektomorf
Strong Deformity
Azt hiszem, ez az összes... és valószínűleg megyek is a haverjaimmal!!! :)))))
Bocs Libertine, helyesbítek: tehát a Limbonic Art interjú főként Libertine-nek szól, de azért egy kicsit turpinak is :-)
A Crown nem végzett túl jól, de ez leginkább a vendégek pontjainak köszönhető.
Jó egyébként a lemez, ha nem is alapmű. Ha a Hell Is Here, tetszett, ez is fog.
A Tesla feloszlott, és ugyan pár hónapja nagyon komoly pletykák, hírek jöttek az újjáalakulásról, pillanatnyilag ez még nem következett be.
Supertzar!
Szerepelt a hangpróbán a The Crown : Deathrace King címü lemeze? Az MHH-ban eddig eléggé le volt húzva ez a csapat. Viszont az új lemezröl az interneten és a Rock Hardban csak jót írtak. Vacilálok, hogy megvegyem-e.
Jó volt a voodoo-s koncert. Mondjuk a Sahibon egy kicsit meglepődtem, nekem művészkedőnek tűntek az átvezetőszövegek (eddig még nem láttam őket). A Gire-nál a dobgép most az egyszer szerintem még jót is tett, mivel az AOS-nál és a Sahibnál a dobhangzás az iszonyat volt (Az első Burzumon volt ilyesmi, amire még a zene is emlékeztetett).
A Voodoo egyébként nagyon jó hely, szerintem "underground-mulatónak" abszolút ideális.
Jó volt tegnap a Neck Sprain a Wigwamban. Viszont a Superbutt már volt jobb formában is.
Ja, és kellene végre Pesten valami emberi helyen egy igazi underground rock klub, amolyan Riff-Röff jellegű. Ja, és he lehet legyen ganxta független is.
Az új Immortal tényleg nagyon jól sikerült,szerintem megérdemli az első helyet!
Kiváncsi leszek Milán Peti véleményére az új Mayhemről,ami-szerintem-meg fog lepni pár embert!