AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
A kerdes csak az, hogy lesz-e olyan jo, mint az utolso ket Dickinson lemez, mert hogy az az ember, aki megirta "a 90-es evek legjobb Maiden lemezenek" (Copyright Supertzar) 80%/at, az ugye nincs most itt.
sziasztok!
ha valaki tudná, hogy a forst glades fesztilválon (wiesen, ausztria) milyen zenekarok lesznek még a nine inch nails-en kívül, akkor lécci mondja máá el nekem! előre is kösz a segítséget! bye!
Maidennel kapcsolatban, szerintem mindenki annyira fokozódik, amennyire fékezett habzása engedi! :) Tehát embere válogatja. Én nagyon várom kedvenceim lemezét, de nem csodát, hanem egy Dickinsonos és Smith-es albumot szeretnék hallani. Már csak ezért sem csökken majd az anyag a szememben, akármilyen is legyen. És ezek az infók fokozzák érdeklődéseimet. Kétlábgép? Dickinsonos dallamok? JÖHETNEK! Bár nekem az utóbbi két Maiden albumhoz nem sok közöm van, inkább Dickinsont favorizáltam, így érthető, hogy nem vagyok besózva... csak kíváncsi vagyok. Mindenféleképpen 2000 legnagyobb durranása, zenei csemegéje és egy legenda újraéledése lesz és én annk fogok örülni, hogy alanya leszek ennek. :))
Ez a felfokozott várakozás szerintem se tesz yot a Maidennek. Mindenki valami hypercsodálatos felülmúlhatatlan fú de nagyon állat qrva yo lemezt vár. Ennek nem hiszem, hogy meg lehetne feleni, és a nyilatkozatokból is úgy veszem észre, hogy ők is egy igazi Maiden lemezt igérnek, és nem a világ újabb csodáját.
Egyébként hajrá :)
Üdv Vinc!
Énekesről ha jól tudom, most éppen nincs szó az Intense házatáján, tehát ne sikerült még találni utódot Gábor helyére. A Shockwave a Shock CD-n tényleg elég kiábrándító ánglius ügyben. De ebben a témában nálam akkor a Dance egyik nagyon régi kazettája viszi a pálmát, ami magyarul és angolul is kijött. Nagyon rossz!!!
Új MHH-val kapcsolatban: Hammer barlang és többi bolt elég valószínű ma délutánra, újságos biztosan nem. Talán holnap... Persze mindez függ attól, hogy a szerkesztőségbe megérkezik-e a lap a délelőtt folyamán. Reménykedünk...
Prisoner:
Új Maident még nem hallottam, mindössze négy számba lehetett belehallgatni, arra is csak az EMI irodában volt mód, miközben metalra nem éppen éhes EMI-alkalmazottak elnézően mosolyogtak a képembe és próbálták leplezni, hogy a pokolba kívánnak a szobájukban döngetett Maidennel együtt :-)
Ha jól tudom, mindenütt hasonló a helyzet, a kalózcuccok/mp3 félelmek miatt csakis az EMI képviseleteknél lehet meghallgatni az anyagot az érdeklődő újságíróknak, el nem hozható.
Még nem szóltak, hogy a teljes anyag megjött volna a magyar EMI-hoz, de a korábbi tapasztalat birtokában nem vagyok abban biztos, hogy egy órán át ott akarok ülni :-)
A négy szám ígéretes volt, igazi Maiden, a három gitár azonban csak ritkán tűnt fel, Nicko meg duplázót használt itt-ott. A felfokozott várakozás szerintem nem tesz majd jót az anyag első megítélésének, de hosszabb ismerkedés után egy jóféle Dickinsonos Maiden anyag lesz ez. A négy szám között nem volt igazán gyors, de a lemezen állítólag lesz. A dallamok terén néhol érezni az utóbbi Dickinson dolgokat is, ami szerintem nem baj. A hangzást tökéletesen nem lehetett megítélni a körülmények miatt, de jól szóltak a dalok.
Tényleg, most jut eszembe: emlékeztek arra a Srtato "girlie" pólócskára, amiből kifigyel a köldök? Az már kicsit túlzás. Nem tudom, nyugaton hogy megy, de szerintem ez azért már túlzás.
Hát igen, a pólók! :-)
Én ma voltam a Headbanger-ben Infinite-pólóért, de csak M-es és XXL-es volt már! A koncertre amúgy Maiden-ben mentem, de most már nem bírom ki Strato-póló nélkül :-)))
Amúgy nagyon tetszett a külföldi pólók közül a V-nyakú, de 4500 volt, és nálam csak pár száz forint volt (számítottam a "hivatalos" pólókra, de sajna most nem volt rá keretem...). Azóta néztem a honlapjukon is, de 15 dolláros postaköltség mellett inkább lemondok róla (amúgy maga a póló is 15 dolcsi lenne)...
A koncert előtt a Stratótól csak a Visions, a Destiny és a Chosen Ones volt meg, de azok elég jó "felkészítést" adtak, hogy mi várhat rám a PeCsában! A Visions tényleg mestermű!
Abban azért bízom, hogy a Rhapsody "próbatermi koncertje" nem befolyásolja majd a hollywood metal fanek pólóhúzási trendjét...
Nekem az volt a legdöbbenetesebb, hogy a Strato CD-t itthon benyomatva újra átfűtött a koncert euforikus melege, a "jó kis zenéből" király muzsika lett.
Pedig én nem voltam totális fanatikus Strato ügyben. A Visions az totális alapmű a mai mezőnyben, de a Destiny, és főleg az új (az egyik refrént rá lehet énekelni a Black Diamond-ra) már csak annak másolása (némi belassulással). Ezek a monumentális érzelgések, mint az Infinity vagy a Mother Gaia nem igazán fekszenek. DE jött a koncert, és tényleg nagyon legázoltak, sőt, a fenntebb említett két szám ott volt a csúcspontok között. Komolyan mondom, azóta kifejezetten tetszenek. Csupám ennyi változott. (De mivel nekem eddig is volt Strato pólóm, most nem kell beállni a sorba :)))))
Nagyot tud dobni egy jó koncert a népszerűségen. És viszont. Emléxem, mennyire vártuk a Sodom buliját, még '90-ben talán. Aztán: másfél órás késés, szar hangzás, részeg zenészek... Ezzel szakadt vége a Sodom pólós rockerek áradatának a pesti aszfalton. Gyanítom a Strato póló már most hiánycikk a legtöbb boltban. Pedig mi változott?
A koncertről jut eszembe. Ma, hogy sajnálatos módon iskolába kellett mennem, és kitettem a lábam otthonról, igen furcsa dolgot vettem észre: eddig nem igazán láttam a városban túl sok Strato pólós embert rohangálni (ha jól belegondolok, talán egyet sem, de lehet, hogy csak nem volt szerencsém), erre csak ma legalább hármat a busz ablakából.
Sőt, van egy elsős punk csaj a suliban, már a Pecsában is csak néztem, hogy mi a fenét keres az ott, erre ma Infinite kapucnisban feszített! Na, ez azért nem semmi!
Nektek nem tűnt fel ilyesmi?
Szoval egy par napja beszegetltem a Nemesis tagjaival, es ok mesletek nekem is errol az angol nyelvu dolgorol. A szovegek mar kesz vannak, igazabol un. muforditasok lettek, nem szoszerinti atuletesek, a teljes Abraxas anyagot atfogja (ennek az alapjait is fogjak hasznalni). Ha meg is jelenik iden, akkor is csak valamikor az ev vege fele vagy a jovo ev elejen (Akos angoltudasa nem rugdossa az egeket).
Látom, emberes tornádó kerekedett itt, az MHH-ban is - nem csak a Strato/Rhapsodyn. Szóval:
1. A pofám a padlón csattog, akkora parasztság volt a finnektől amit a Rhapsodyval műveltek. Mert hogy a szándékosság heveny dózisban tetten érhető volt. Oké, "előzenekar": no fény, no hangfalolvasztás, szerényítsenek a "tejfelesszájúak",... de! A Rhapsody gyalázatos megszólalása az egész koncert alatt SEMMIT sem javult. Márpedig a technikusnak észre kellett volna vennie, hogy a billentyűből semmi nem hallatszik, az ének tompa és zajos, és hogy a monumentális szimfonikus intrókat mintha nagyanyám Junoszty tévéjéből rántották volna elő. De nem! Gyanítom Stratóék nem szerettek volna úgy járni, mint a Megadeth a Panterával annak idején (ti. az egész Európa-turnén szénné mosták őket). Ha a dobot is lehalkították volna, lazán elballagott volna az egész buli háttérzene gyanánt egy dzsesszkaféban. Azért kiálltunk Lucáék mellett, ez a lényeg! Ja, a MHH közönségszavazásán a Rhapsody 3. volt, a Stratovarius pedig nem került be az első húszba.
2. Nem tudom ki volt az a pofa a Rhapsody soraiban, de rögtön a kezdésnél háromszor(!) fogott disszonáns akkordot. A zajmasszán át is gyanítottam, hogy ő lehetett, mert Lucából nem nézném ki, hogy elcseszi a saját dalait. Nem akartam hinni a fülemnek. Egy zeneakadémista szintű bandában! Sebaj, Voivodnak elment.
3. A Stratovarius bespeedezett vaddisznóként hengerelt. Sosem gondoltam volna, hogy ennyivel képesek felülmúlni saját cédételjesítményüket. Azt hiszem - sokakkal együtt - most lettem fen igazándiból. Közepesen diszkóorientált hölgyekkel tértem be, de még ők is izomból bemozdultak a végére :) Timo pedig mutáns! Élőben sem hibázott, sőt még néha le is futotta a csapatot, úgy pörgött a kézszerkezete.
4. A Sonata Arcticát sikeresen lekéstem. Dr.Feelgood beszámolója alapján sajnálom.
Számomra az év bulija volt. Kösse fel a gatyát Hansen apó és a többi aprószent, ha überelni óhajtaná!
Espé: jah, volt kitől :)
De nem mondanam, hogy tiszta Strato, kozel sem.
Tok mas hangulatu zene. Nagyon megfogott!
A regi Stratovarius hozzad valo eljutasa ugyeben:
Ismered az nmi/metalhu-t? Feltehetek nehany
albumot. Mostanaban Savatage-t pakolgatok fel,
sajnos gondok vannak a szerverrel, meg keves a
hely...
Udv,
ControlDenied