Szia Lord! Van egy cimborám a suliban, akinek Kispesten van kiadó próbaterme. Alapok és dobcucc is vannak. Egy telefont megér. 06-20-242-2852 (Kovács Tamás).
Hát bejárogatok aztán majd meg látjuk mi lesz. Hogy a próbaterem hol van pontosan azt nem tudom.Nem ismerem B.P.-et. Ha nem jönnének ki elém símán eltévednék. Azt tudom, hogy nyolcadik kerület. Nagyon egyszerű neve van a stúdiónak csak nem jut eszembe. Egy rövid kis utcában van. 5×1,5-es a próbaterem.Nem épp a legnagyobb. (:-D
Van bérelhető próbahely Csepelen a gyárterületen egy többszintes óvóhelykomplexumban. Sok banda zörög ott, meg vannak akik egymás közt megosztva vesznek ki egy helyiséget.
Ismered B.P.-en a MEDIUM nevű zenekart? Oda hívtak Hammond-ozni. Szerintem nem rossz banda.Nagyon jó az énekes.A szólógitáros "Almár Ákos" hallott már rólad.Általában hétfőként próbálunk B.P.-en egy stúdióban ahol több zenekar is szokott próbálni egymás után. Tarifa: 2000ft/óra. Mi 18°° - 20°°-ig próbálunk.
L111, L112, L133, L143 közül valamelyik és egy 125-ös lacika. A billentyűket meg kicserélte a H100 presetjeire, azért fordítottak. Jópofa és szépen játszik.
Sz'al jól szól egy L100-as még egy lájtosabb, de igazi lezlin is.
Lejjebb azt a villanycsapta orgonistát más szempontból volt érdemes megvizslatni. Játéka inkább látványos, szerintem a tüzesvíz is segítette.
Az nem B3 orgona. Vagyis B3 bél és egy egyedi, B3 formájú szekrény. Nincs kottatartóhelye, magasabb vagy 5centivel, a drawbarkörítőelem is egyenes, nem velt. Egyedi asztalosmunka.
:D Általában disztingválok, de ez egy fos... A kommunista dzsessz vagy nem is tudom mi, valami gyerekes kotkodácsolása. Nagy pozitívum, hogy igencsak rövidke. ;) 100× inkább Ethel pléjbekjére szavaznék!
Selmeczi István egy száma: Csing-csing twist Nincs az a nagy ritmusérzéke :D Szerintem semmi köze Hammondhoz, amin játszik. bár a vibrato az elég L100-as-as-as
Ha nem szélsőséges hard rock a fő irány (VK-7) akkor a Viscountok eddig nagyon jól beváltak. Beszerezhető hozzá lábbassz pedál is. Kompromisszum mert klón, de jó kompromisszum hangzásban, játékban és árban. Csak a CX3 hozza még ilyen autentikusan az eredeti B3 játszhatóságát, felületét. Húzóregiszterei a legfinomabban működnek, állnak kézre a többihez képest, a kis típusok is szelektív vibrátósak!!!, a billentyűzete a legjobb. A 3-asé Fatar waterfall, az 5-ösé hosszú erőkarú waterfallosított. Ilyet csak a méregdrága NewB3 és Diversi alkalmaz. A faburkolata mindent ver.
A Viscount az egyik legjobb választás, nagyon jó áron van.
Ezek 0km-es, vadonatújak árai:
13-as midi basszpedál - 60e
25-ös midi basszpedál és a nagy swell - 285e
DB3modul teljesen= a DB3-mal 160e
DB3 az egymanuálos B3 245e
DB5 egy nagyszerű kétmanuálos B3-as 625e
Az orgonák nem prospektusképek, mind otthon készítettem:
Érdemes elkezdeni igazi Hamonddal, de ha megvan az első, valóban elkezd dolgozni a kisördög, milyen lehet a naggyal. Jól kitalálták már 60 éve, hogy kis pénzért kisebb legyen az öröm is. De sok szempontból egy kisebb is megteszi, attól függ, mire kell.
- Progresszív, hard rockhoz nagyon jó egy spinet is (2×3,5 oktáv) Tényleg egész kedvező árúak.
- E100 szegény ember A100-asa. Végülis mindent tud mint a nagy. Főleg Trambié, amely tuninggal egész vissza lett A100-asítva. Vibrátó, perka, hangkép. (2×5 oktáv)
és bőven feleáron vagy még annyiért sem.
- CV, C2-es széria. A komoly, nagy, csak perka nélkül. Ez is csak kb. 2/3 ár és kompromisszummal egész jól/gazdaságosan pótolható a perka. Ebbe a kategóriába tartoznak a komolyabb kétmanuálos digiklónok. XB5, DB5, VK77-88, BX3, C1. Full service, csak nem pont úgy service.
- Végül pedig nincs kompromisszum.
Lord! Barna Norbi Tubes néven írt már korábban. Müxik ugye?
Hallottam egy jó sztorit:
'72-ben egy ORI-s, igaz inkább komolyzenei orientáltságú, kint volt a MIDEM-en, Cannes-ban. Mutattak neki egy nőt, aki egy kis kocsmában kellemesen orgonált. Mondta a társának, megvehetjük gombokért és megtöltjük vele az Erkel színházat. Úgy is lett 1973-ban.
Van egy Hammond szervizes barátom Kecskeméten aki bármilyen átalakítást, elképzelést megvalósít a csöves - mechanikus Hammond-okon. Ő csak a csöves cuccokat szervizeli.
Ha bárki Kecskeméthez közel lakik Őt felkeresheti bármilyen Hammondal kapcsolatos elképzelt átalakítás ügyében.
Name and telephone number:
BARNA NORBERT +36-30/2-33-55-72
Amúgy meg szerintem ha B.P.-t közeli valaki és ha szabad ilyet kijelentenem: bátran forduljon TEHTUBE Hammond Mesterhez. Ő a Hammondot kívűl - belül úgy ismeri mint senki más! :-)
Én is nagyon sok köszönni valóval tartozom már neki. Rengeteget segített! :-) :-) :-)
Minimális modifikációval az L100, m100, erösitője, 50-80 w-teljesitmény leadására képes, de külsö hangszoró használatakor nagy gondot kell forditani a kimenő trafó , és a külsö hangszoró illesztésére mert különben megnö a lineáris torzotás , hangkép változás lép fel , stb... Más müködik az országban egy m100-as amelyben a scanner vibrátó átalakitása lehetővé tette , hogy kétsebességes lesli hatás legyen az orgona vonal szintü kimenetén. Igy nem kell külön leslie láda, és annak utolagos bemikrofonozása, hanem egyböl a keverőre tudsz csatlakozni, és lélegzetelállitó
hangot hallhatsz. Ha valakinek felkeltette az érdeklődését, Budapesten kiprobálhatja
Ez csak saját tapasztalat: L100 végfokáról hajtani hangszórót... még próbán se működik nálunk - egyrészt, másrészt meg konkrétan az enyém sz.rul szól úgy (nincs magasa, de ez valószínű, csak az én orgonám baja).
OK! Ez rendben, csak az előzményeket firkáltam le. Sőt, ha jól emlékszem van még 2 plusz zengetőm is, ha vkit érdekel egy ??accutroanics??, meg egy Hammond emblémás amerikai