Volt annak is hibája, elég. És nem a súlyra gondolok. A megszakítós gyújtás (ill. a trrrsztor kezdeti darabjai) elég gyenge pontjai voltak a múlt gépeinek.. De tényleg nem sértődött meg ,ha leejtetted. Meg a láncolajozó is elbírt a fáradtolaj fémreszelék tartalmával...
Holnap este nem leszek, mert éjfél után érkezik a vonatom vissza Kn.- re. Majd tartsd a frontot kérlek.
A 20 évvel ezelőttiek, jobbak voltak minden tekintetben ! És ez igaz a Stihl -ek re is(A mostaniak szar gyagyi műanyagok, jó drágán) Mert ami nehéz abba anyag is van!
Nekem a 180- as Husquarna tetszett meg (kihalt típus). A másodikat most akarom megszimmeringeztetni, egy harmadikat meg venni mellé. A legelső pedig hengercserére vár - valami elszabadult benne huszonöt év után... De nagyon meggyőző a nyolcvan köbcenti teljesítménye és a hangja is... Mondjuk, kissé súlyos...
Nem ijesztgetés képen mondom ,de a húgomék Gödöllőn laknak,onnan csak 1 ugrás....(Minden nyáron eltöltünk náluk 1-2 hetet,mikor ők a Balcsin .vagy az Adrián nyaralnak) (Hát ja mi vagyunk a szegény rokonok:-)
Hát igen.....nekem 2-is van,de szükség is van rá,mert valamelyiket mindég javítanom kell.A kis 036-os most is szét van szedve. (A nagy meg túl nehéz gallyazni) Azért amit kell azt megoldom velük.
Veresegyházán Mr. omnibusz (magyarhangja Szlovák Zsolt) szervez Vetyerán traktorkiállítást május végén - bár erről dutrancsbácsi naprakészebb. Na ott lesz ám gépészsűrűség..!! (berúgni tilos...)
Hosszvágni nem jó a hobbigép. Ha nem masszív, nem vág egyenesen. Arra a körfűrész jobb, mert ott nagyobb az egyenestartó felület. Azt viszont szépen élezni nehéz.
Veresegyháza nagyon tuti,pár éve voltam ott 1 halászlé főző versenyen, valami tó parton(Csak mint vendég) Eszméletlenül berúgtam! :-))) 3 napot töltöttünk ott az asszonnyal 1 vendég házba.Gyönyörű a környék.
A láncfűrész erős túlzás tűziméretre vagdosáshoz. Főként a fogyasztása, másodsorban a kopó alkatrészek ára és élettartama, harmadrészt a résbőség miatt - amit a fából kivesz... Az a döntés, méterre vágás ideális szerszáma. (Persze a gyártó(forgalmazó) nem ijed meg, ha te több lap/lánc/csillagkerék egységcsomagot akarsz venni, mint a favágóbrigád kompletten...)
Ezen a nyáron tervezek építeni egy nagyon teszkógazdaságos szalagfűrészt, ha sikerül, lemásolhatod. Úgy tervezem, hogy a Trabant tetején meg a csomagtartóban fogom vinni háztól házig, aztán összeszórom, összenyirbálom a tűzrevalót, aztán hazatrabantozom a szétszedett fűrészt... Te azért viheted Mötözövel is.
Asszem, jól meg fogod magad érteni bhz barátunkkal. Ő is ilyen kistraktorpárti beállítottságú - bár az ő traktorja nem a sima rotációs kapa átkalibrálása. Ügyeskedj Beni, szívesen olvasok felőled.
Pár hónapja már olvasgatom az írásaitokat ! Nagyon sokat tanultam belőlük,de
sajnos nem tudtam bekapcsolódni !
Ezért én most abban az előnyös helyzetben vagyok /mivel több hosszú éjszakát
olvasgatással töltöttem/ hogy a hozzászólásaitokból ismerlek benneteket.
Sajnos személyes találkozókon nem tudtam résztvenni , de a szándék megvolt
Próbálok így bekapcsolódni a csapatba, bár tudöm, hogy a személyes kapcsolatok azért más hangulatuak. Azokat az érzéseket hangulati jeleket poénokat ismeretlenül nehéz kifejezni megértetni!
Lassan ínhüvelygyulladást kap a két mutatóújjam a mai gépeléstől, ezért nem is erőltetem tovább.!