AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Hat ehhez A Xen kritikahoz tul sok mindent nem lehet hozzatenni :)))
Max. annyit tudenk, hogy a hangzas szerintem meglepoen jo, illetve a Fafara altal emlitett hatasokon kivul en egy halvany Beatlest is erzek a pszichedelikus korszakukbol.
a Xen albumáról némi ajánlás:
Amint elindítottam a lemezt, roppant gyanús lett, hogy ez vajon nem egy Enchant lemez-e. Merthogy az énekhang stimmelt. Utána is néztem, és persze, hogy stimmelt, mivel az Enchant torkának egy projektje.
Fátyolszerű muzsikát tartalmaz a Xen albuma, némi Yes árnyékolással. Kevésbé metalos, mint az Enchant, kicsit finomabb, tágabb határok között mozgó muzsika. Pl. a bőgő határozottan funk-os nem egy nótában, sőt, a 3. nóta (Prettyznzenuf) egy az egyben Jamiroquai-os. Énekileg, zeneileg, nagyon ott van a sikercsapat nyoma a dalban.
Aztán a Psycho Pilots refrénjében egy régebbi Roxette nóta köszön vissza. Felteszem ez véletlen lehet, hogy hasonló, nem hiszem, hogy pont Roxette-t hallgatnának a srácok. ha-ha..
9 rendkívül összetett, a legapróbb porcikájáig kidolgozott dal, mely kiváló zenei kirándulás, csemegére vágyóknak mindenképpen ajánlott.
Ja és a lényeg!!!!
Péntek Este Nyolc Órától:
www.broadcastmotel.com
Convoy rádió-feature, sok zenével. FM 96, 5 -körül asszem az éteren át is, észak-Pest körül.
Na végre!!! Saturnnak sikerült!
Íme néhányan a CONVOY-rajongói/baráti körből...
Balról:
Albatross.
Mellette John ISTEN Garcia, aki még a metal-jelet is mutogatja, csakhogy Supertzar bevegye őket a MHH-ba.
Mellette a közkedvelt és itt kifejezetten mókás képű Saturnembrió.
Mellette minden basserek legjobbika: Scott Reeder.
A két amerikai muzsikus azért mosolyog, mert megígértük nekik, hogy csinálhatnak velünk egy projectet, ha jók lesznek. De csak akkor, ha az a Scott gyerek még sokat gyakorol...
Based in the San Francisco Bay Area, Xen has as its nucleus the creative
song writing and musicianship of Paul Craddick (Drums, Bass, Guitars,
Keys), and the powerful vocals and well-crafted lyrics of Ted Leonard. The
line up is rounded out by additional Xentriloquists-Doug Ott (Guitars, Lead
Guitar, Bass), Mike "Benignus" Geimer (Programming), and Bob Madsen
(Bass, Guitar). The group is joined by a few "guests," including a near-senile
relation of Mike's, "Grandpa Benignus." All of the guys-except the latter-are
in their late twenties/early thirties.
Paul Craddick az Enchant dobosa, a tobbi meg itt van.
buyakasha
oszinten szolva nem tudom, hogy amit emlitesz, az ugyanaz a Cd-e amit par hete a Vorosmarty MCD-ben lattam (sajnos, nem volt idom pontosan lecsekkolni a lemezt, igy nem emlekszem, hogy melyik Enchant tag csinalta, de az biztos, hogy tobb Enchantos arc is szerepelt rajta)
Mindenesetre, minden erdekel, ami Ench-val kapcsolatos, ugyhogy nyugodtan irj rola, megkoszonom. :-)
Nekem megvan a Xen 84,000 Dharma Doors lemeze (ha erre gondoltal) , bar oszinten bevallva nem sokat halgattam. mondjuk ez egy jo apropo lenne, ha elfogadod tolem is az ismertetot.
A The Wicker Man tenyleg jofajta kis szam, de azert azt az O-o -o zast megsporolhattak volna vegerol... :-))))
Dean Karr meg sokkal nagyobbat alkotott a My Own Summer klipjevel (Shove it, shove it, shove it.. :-)))
Ha jol neztem a Transatlantic kritikat Uzseka Norbi irta, es a legutolso szamhoz, aminek
In Held 'Twas In I a cime tett egy olyan megjegyzest, hogy Queenes izek lelhetok fel benne. Ez sajna nem allja meg a helyet, ugyanis ez nemhogy nem Transatlantic szerzemeny, de megcsak nem is Queen. A Procol Harum nevu egyuttes 1968-as, Shine on Brightly lemezen szerepel, mint zaroszam. Ott tobb teteles mukent szerepel, amit Portnoyek elhagyatak.
Meg egy par szo a PH-rol. Mara mar elegge meltanytalanul elfeledett, a 60-as evek elejen indult egyuttesrol van szo, amelyrol manapsag mar csak az A Whiter Shade of Pale cimu szam jut mindenki eszebe.
azert ez tulzas, lassuk be, nem emlekezhet az elfoglalt kritikus minden tucatnevre, rftc-bol is van legalabb nyolc, az egyik pl bangladesben szekel, trombitara es csemballora atirt gospeleket jatszik. van egy nema enekesnojuk is.
Igen, és ami engem kicsit bántott, a második alkalommal nem úgy üdvözölte őket a kritikus, mint régi kedves ismerőst, tehát hogy újra itt a RFTC mit tudom én, hanem mintha egy új valami lennének, egy ovis zenekar, ezt én egy cseppet nehezményeztem, mert úgy kellett volna szerintem, na megint itt van a RFTC, fenébe, utáltam már a múltkor is, aztán megint itt van, tehát hogy nem merült a feledés homályába az a legutóbbi jelentkezésük teljesen, mert mondjuk egy Tony Martinnál mindig részletesen fel van sorolva, milyen lemezeken énekelt még az elmúlt három hónapban, és akkor a RFTC-ről pedig csak úgy meg lehet feledkezni, mintha a világon se lett volna, nem szép.
na, utananeztem a hogyisvaneznek, hat, aszittem nagyon kul csavo vagyok, de latom, sok almatlan ejszakam lesz meg, mire. ezek a rohadekok kiadtak meg vagy nyolc lemezt ezen kivul, es akkor a kislemezekrol meg az rftc-hez tartozo haromszamos bonuszcd-rol meg egy szot se. az enyimben meg persze nincs, szetszedtem ezt a huje muanyag boritot, hatha, de sehol semmi.
a skorpiosrol is volt kritika, mostmar tudom, csak a hatso borito volt illusztraciokent, de volt ez is, az tuti, es nem dicsertek agyon.
Ha az impontens lemezkiadó nem csinál semmit legalább 1 kis reklámot megérdemeltek ;-) Bizom a jó szivü és izlésü Hammeresekbe :)
A Rocket from crypt is simán Hammerbe fér :) Multokor egész jó kritikat kaptak egy Cgbg's koncertjükre asszem pont megin az angol hammerbe volt a cikk.
ennek rftc a cime, de telleg, szoval az egyuttes nevenek roviditese, szal ha a scream dracula scream-rol szolt az a kritika, akkor bocs, az akar tucatpunk is lehet, valoban, csak vhogy ismeros volt a borito.
amelyiken a vermedve letepi lancat, de most mar ne valaszolgass magadnak, mert az ilyesmitol szoktam nagy, zoldszinu melakka valtozni, tepett lila nadraggal, vicsorogni es ugrani hatalmasakat.