Óriási bűnt követtek el drágalátos főharácsnokaink a Tungsram eladásával. A sok tekintetben világelső világmárkát elkótyavetyélni különös aljasság volt, aminek híján a mostani esemény be sem következhetett volna, bárki bármit is gondol, vagy tesz amerókában.
Az tény hogy a demokraták elnök jelöltje is igen érdekes volt. Most csapódik le szerintem a világválság utóhatása, a világgazdaság stagnálása az amerikai társadalomra. Meg amúgy a fejlett országokra.
A problémák sokasodnak, és a kezdeti világpolitikai sokk után teret nyernek a populista eszmék.
Hogy nagyobb baj..... Érdekes, de én úgy láttam hogy a két véglet mérettette meg magát. Való igaz abból a szemszögből hogy nem hiányzott volna egy Merkel Washingtonba, de egy populista se. Pláne USA élére.
Nem ez fogja megoldani az amerikai költségvetési deficitet. Persze nem lenne jó, ha Trump miatt magyar munkahelyek szűnnének meg. De Trump szerint America First, tehát leszarja a magyar gazdasági érdekeket.
A furcsa csak az, hogy Trump szerint Kaliforniában volt a legnagyobb visszaélés, ahol egy percig sem volt kétséges a veresége. Ott tehát demokrata részről semmi értelme sem lett volna a csalásnak.
Nem én hasonlítottam a magyar viszonyokhoz, szegény medve azt hiszi, ő közvetlenül választ miniszterelnököt. Lehet, h átverték, és a postaládába dobatták vele a játék-szavazólapot, az urna helyett?
Közbeugatok, ha inkább az EU valasztasokhoz kéne hasonlítani a DJ valasztást, nem a magyar rendszerhez?
Sőt, felvet olyan kérdést is, hogy mennyiben komoly ez az egész, ha az allamokban !mármint EU eltérő választasi rendszerek vannak, így nem egyforman van képviselve a démosz:-).
Meséld már el, hogy mikor szavaztál közvetlenül a miniszterelnökre Magyarországon? És most mond el szépen, hogy miért nem az OVB a magyar electoral college és helyette mi az.
Ugyebár volt egy hír, picit pongyolán "a rádióban hallottam...".
Pontosabban: "Donald Trump amerikai elnök és a Fehér Ház szóvivője is megismételte kedden azt az állítását, miszerint 3-5 millióan szavazhattak illegálisan a tavaly novemberi elnökválasztáson."
Elég a keresőbe beírni és tucatnyi találat van magyarul, ha angolul van a keresőbe beírva, akkor több oldalon lehet válogatni.
Erre néhány fikanick ámokfutást rendez és mindenféle marhasággal telenyomja a topikot. A rinyálós liberális nyafogóknak nem esik le, hogy ez a hír nem azért érdekes, hogy ki és milyen módon lett elnök (közvetlen szavazás, elektori szavazás), hanem azért, mert egyáltalán előfordulhat, hogy olyanok is szavazhatnak, akik erre nem jogosultak.
Csak a szokásos libnyaf degeneráltság, szerintük nem az a probléma, hogy ilyen megtörténhet, hanem az, hogy nyilvánosságra van hozva és felvetődnek kérdések.
"Holokauszt Emléknapon vesz részt New Yorkban, ezúttal azonban már pártja képviseletében, két kollégájával: Szakács Lászlóval és Teleki Lászlóval az oldalán."