Keresés

Részletes keresés

sztich Creative Commons License 2009.04.18 0 0 4703
Contador nem indul a Girón.
Előzmény: somliv (4702)
somliv Creative Commons License 2009.04.18 0 0 4702
ja, ez elég erős névsor Levi majd Lancet fogja segíteni ez van neki megírva.Kiváncsi vagyok azért hogy Contadornak milyen szerepe lesz a Giron és hogy milyen formába lesz majd ő is.
Előzmény: drummond (4674)
HPéter1978 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 4701
A napi sajtó...

Levi "edzeget" otthon, időnként egyedül a teljes Bissel csapat ellen:

http://www.cyclingnews.com/road.php?id=road/2009/apr09/seaotterroad09/seaotterroad092

Cathy Mehl interjúja a "spanyol maffiával":

http://www.astana-cyclingteam.com/mehlting_pot/spanishthree.html

Végül a feketeleves:

Horner ismételt röntgenjeinek eredménye:
törés a kulcscsonton, törés a második bordán, lehetséges törés a harmadik bordán...

Azért folytatja a tréninget a Girora...
HPéter1978 Creative Commons License 2009.04.17 0 0 4700
Előzmény: Törölt nick (4699)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.17 0 0 4699
http://www.radsport-news.com/sport/sportnews_56108.htm

Klödi visszamondta a tuor de romandien való indulást, mert a szervezők kiveték az egyéni időfutamot a programból. Helyette a giro del trentinon fog indulni.

Hajrá Klödi.

(nem lesz időfutam? Der Gott lebt!:-)
HPéter1978 Creative Commons License 2009.04.17 0 0 4697
Nem tudom...

Úgy vélem, szeretni nem szeretnék, mégis csak egy nemzeti projekt, de lehet, hogy szükség törvényt bont majd.
Előzmény: Törölt nick (4696)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.16 0 0 4696
Szerintem se oszlik fel a csapat, csak valószínűleg a kazahok szeretnék, ha egy amerikai szponzor is beszállna a csapatba.
Előzmény: Törölt nick (4695)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.16 0 0 4695
Köszönöm az információt.
Előzmény: HPéter1978 (4694)
HPéter1978 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 4694
Nem hiszem.

A fémfeldolgozó-ipart nagyon hazavágta a válság, és ez nyomja le a bányászatot is.
Igaz, hogy elsősorban az acélipar érintett, de az egyéb fémek és az energiahordozók is megsínylik.

Ami meg az Air Astanát illeti, meg kell nézni, milyen helyzetben van a hasonló kategóriájú Malév...

Az Astana projekt nyilván nagyon fontos, de biztos vannak más fontos területek is.

Mondjuk a csapat feloszlását vizionáló találgatások erősen túlzóak szerintem, pár millió Ajró erejéig igencsak piacképes az Astana akár Európában, akár Amerikában.
Előzmény: Törölt nick (4693)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.16 0 0 4693
lehet, hogy Bruyneel megtagadta, hogy szerződtesse Vino és Kasht?
Előzmény: HPéter1978 (4692)
HPéter1978 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 4692
Érdekes dolgokat ír az újság:

http://sports.yahoo.com/sc/news?slug=ap-astana-wages&prov=ap&type=lgns

Szóval bajok vannak Kazahsztánban, a válság nem kímélte őket sem, így csúszásban vannak a szponzorok a befizetésekkel.
Az Air Astana meg is szünteti a támogatást...
HPéter1978 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 4691
Assan előkerült:

Amstel Gold Race

Assan Bazajyev, Alexander Djacsenko, Jesús Hernández, Maxim Iglinskij, Berik Kupeshov, Steve Morabito, Dmitrij Muravjev és Benjamín Noval

Direktor: Dirk Demol

Jani új naplóbejegyzéssel jelentkezett:

http://www.astana-cyclingteam.com/jbjrsblog/readyforitaly.html

Habár identitása veszélybe került ( a JB Junior címre új pályázó van :-) ), Jani felépülése a Tirrenon elszenvedett szörnyű bukásból jól halad. Habár kellemetlen meglepetés volt számára, hogy nemcsak Szlovéniában lehet rossz az idő, úgy érzi jó formában lehet a Girora.

Otthon minden rendben, Miha nő, és elkezdte felfedezni a házat. A távirányító, a billentyűzet, Jani masszírozógépe és a számítógépből kijövő vezetékek mind mind remek játékok. Hiába egy modern baba már nem foglalkozik olyan ósdi dolgokkal, mint a csörgő. :-)
További jó játék a célszemélyek hajának meghúzása és orruk megharapása - a kis Miha nem szórakozik, nem kézre támad, mint Bandita. :-)

Jani következő versenyei a Trentinoi kör és Giro, utóbbit már nagyon várja.

Végezetül megemlíti a csapat masszőrjeit, szerelőit és direktorait, akik szerinte a legjobbak a mezőnyben.
HPéter1978 Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4690
A vörös szerintem hasonlít Velasco asszonyra, ő lehet, hogy Contador testvére, a kis fekete pedig akár Macarena húga is lehetne, de SBJ-é is. :-)
Előzmény: Törölt nick (4689)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4689
Úgy tűnik. Miért vannak hárman? Macarena világos, de most Édes Babára két lányka jut, vagy a harmadik Contador húga?
Előzmény: HPéter1978 (4688)
HPéter1978 Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4688
Úgy látom a hölgykoszorú állandó jellegű barátnőkből áll:

http://www.pezcyclingnews.com/photos/babes/babes09/vasco09-girl7.jpg
Előzmény: Törölt nick (4672)
HPéter1978 Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4687
Nem teljesen világos, hogy értetted, Klöden nyeri a prologot, vagy ő lesz a legjobb Astanás?

Szerintem ugyanis a Columbiát nehéz lesz idén megverni, akár a prologon, akár a TTT-n. A hosszú időfutam már más tészta.
Előzmény: drummond (4681)
sztich Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4686

Bárcsak ilyen "gondunk" lenne. :)

Szerintem az általad felsorolt 3 emberből nem valószínű, hogy mind csúcsformában lenne. Esetleg egyiknek valami technikai vagy egy fájdalmasabb problémája lenne és máris nincs olyan bő választék. Persze Isten ments! Csak ez is egy eshetőség és amilyen szerencsétlen idén a csapat, nem csodálkoznék, ha megtörténne valamelyik. :(

Amúgy szerintem nem lesz kétség. Contador az elsőszámú. Ennyi.

HPéter1978 Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4685
Képek a Roubaix-ról:

http://www.astana-cyclingteam.com/gallery.php?gid=12636

Berik arcáról lehetne esettanulmányt írni.
"Megmondta jóanyám, hogy vegyem át a családi tevefarmot, de nem, nekem kerékpárosnak kellett mennem..." :-)

Érdekes, hogy a sok legendás győztes helyett-mellett Chris Horner szava váltak szállóigévé, aki pedig soha nem alkotott maradandót Észak Poklán:

"...
The best I could do would be to describe it like this - they plowed a dirt road, flew over it with a helicopter, and then just dropped a bunch of rocks out of the helicopter! That's Paris-Roubaix.
..."

"A legjobb, ahogyan le tudnám írni - felszántottak egy földutat, majd fölé repültek helikopterrel és egyszerűen kiszórtak egy csomó követ a helikopterből! Ez a Párizs-Roubaix."
GAM3R Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4684
Én attól félek, hogy Klöden 3 heteshez már sosem lesz elég erős. 1 hetes versenyeket simán behúzhat, de nem látom rajta, hogy egy Girot, vagy Vueltát hogyan nyerhetne meg. Ugye Tour elvből kizárva :)
Előzmény: drummond (4682)
GAM3R Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4683
Nem hiszem, hogy csak egy kazahot vinnének a Girora, és az pont az egyik nevesebb lenne a csapatból. Megkockáztatom legalább 2 lesz. Illetve ez a Giros lista is valószínűleg csak találgatás még, egyáltalán nem 100%.
A másik, hogy a 3 körre ennyi embere van az Astananak:
LANCE ARMSTRONG
JANI BRAJKOVIC
ALBERTO CONTADOR
JESÚS HERNÁNDEZ
CHRIS HORNER
ANDREAS KLÖDEN
LEVI LEIPHEIMER
DANIEL NAVARRO
BENJAMÍN NOVAL
SÉRGIO PAULINHO
YAROSLAV POPOVYCH
JOSÉ LUIS RUBIERA
HAIMAR ZUBELDIA
(bocs a nagy betűkért, de másoltam, és nincs kedvem átírni őket :)
Ez 13 ember, és akkor még ott van Iglinsky és Bazayev, illetve a kis kazahok, akik kiegészítik a csapatot.
Előzmény: drummond (4679)
drummond Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4682
A Giron ehhez képest sokkal egyszerübb a helyzet, mivel már az első hét közepén, kedd-szerda tájékán eldől, hogy ki lesz az első számú ember. Mivel a 4. és az 5. szakasz is egy kemény hegyi befutó lesz. Ráadsául itt csak 2 ember lesz igazás esélyes az összetettért (Armstrong és Leipheimer), mivel Klödent nem hiszem, hogy érdekli a Giro.
drummond Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4681
Sajnos a fő gond itt nem a névsorral lesz, hanem azzal, hogy ki kit fog segíteni és milyen arányban. A Touron pl. az is előfordulhat, hogy a Monacoi időfutamot Klöden nyeri, Leipheimer, Armstrong és Contador előtt. Mivel a csapat TT egymáshoz képest nem fog majd változtatni az eredményen, ezért akár a 7. szakaszig nem is fog változni ez a sorrend, de még az is lehet, hogy a 7.-en sem, mivel az Arcalis gyenge emelkedő. Az is elképzelhető, hogy mivel az idén a Pireneusok igen gyenge eresztés lesz, ezért akár a 15. szakaszig is együtt lesz a nagy négyes. Szóval amire gondolok az az, hogy a Touron, azért gyakran előfordul, hogy szétszakad a boj és egy komplett csapatnak kell segítenie a sárga trikost, ahhoz hogy ismét visszatérjen az élmezőnybe. Az megengedhetetlen lesz, hogy 5 ember segítsen majd négy embert, a négy ember meg egymást ne. Annak idején sokkal egyszerübb volt a helyzet volt Armstrong + 8 ember. Az a 8 ember mindent megtett a fönök győzelméért. A nagy négyes meg majd nem fogja tudni eldönteni egymás között, hogy végül is ki a legereősebb.
Előzmény: sztich (4678)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4680
Igen, ez talán célszerűbbnek tűnik. Majd meglátjuk.
Előzmény: sztich (4678)
drummond Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4679

Szerintem ez a lesz a teljes Giro névsor:

Lance Armstrong

Levi Leipheimer

Andreas Klöden

Yaroslav Popovych

Chechu Rubiera

Jani Brajkovic

Chris Horner (elméletileg rendbe jön)

Jesus Hernandez

+1 Kazak talán Assan Bazayev vagy Iglinskiy

Tour névsor

5 fő biztos

Alberto Contador

Lance Armstrong (AFLD függő)

Levi Leipheimer

Andreas Klöden

Haimar Zubeldia

sztich Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4678

Hát az elég nagy dolog lenne, ha ez a sor végig tudná csinálni tisztességesen a Tourt. Nem hiszem, hogy olyan jó ötlet lenne. Vagy igen?

Azt mondanám, hogy egy vegyes, akik nem indultak egyiken sem plusz egy-két jó név a Giro illetve Tour csapatból.

Előzmény: Törölt nick (4677)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4677
Ha meg nem sérülnek, akkor ők. No de ki marad a vueltára?
Előzmény: sztich (4676)
sztich Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4676
Ez nagyon kemény. Ki marad a Tourra?? :/
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4675
Armstrong a hét végén azt nyilatkozta, hogy nagy valószínűséggel teljesen felgyógyul és fe is tud készülni a giroig. De úgy látszik a kazah hazának és Armstrongnak szüksége van arra a kapacitásra, amit Klöden tavaly Contadornak nyújtott a giron.
drummond Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4674

Érdekeség a www.cyclingstartlists.com ról. A mai napon az Astana Giro névsora közé felkerült Klöden is. Ez számomra kicsit furcsa, mert Klöden indulásáról eddig abszolút nem volt szó és tudtommal egy Tour-Vuelta kettős volt neki beütemezve. Tervezett névsor:

Lance Armstrong

Levi Leipheimer

Andreas Klöden

Yaroslav Popovych

Chechu Rubiera

Jani Brajkovic

Hát nagyon úgy néz ki, hogy ismét nem gyenge névsorral lát neki az Astana a Gironak.

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4673
Contador a veloban megjelent nyilatkozatában azt fejtegette, mennyire örül, hogy olyan sokat javult az időfutamban. Igaza van. Három éve Gomez Marchante ugyanezen a pályán, egy kicsit jobb időjárási körülmények között 32.44"-cel nyert, Contador akkor 33.13"-t ért el. Idén több mint egy perccel jobb eredménnyel, 31.59"-cel nyerte a zallei időfutamot.

Azért kíváncsi lettem volna, mire képes most Marchante a zallei pályán, de én azt hiszem az időfutamon ő inkább visszfejlődött az útóbbi három évben, mint előre. :-(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!