Én is bocsánatot kérek, mert láttam a kérdésedet, és hasonló okok miatt nem válaszoltam, mint Tehtube. Szóval volt már Aurorán a kezem és sajnos szörnyű a hangja. Két dolog tetszett benne: Finom volt a billentése (mondjuk egy szintihez képest) és érdekes a beépített Leslie.
Az a helyzet, hogy 50-100 eFt-okért kínált egy hozzá nemértő emberke egy ilyet, fotóról azonosítottam be. Hobby zenész vagyok, már régen nem aktív, de 50 körül újra megőrültem, van egy régi Solinám, de avval más a terv (midisítés és B4), már minden megvan hozzá, csak össze kell rakni. És itt a lehetőség, hogy majdnem ingyé lehessen egy majdnem Hammondom. Ha meghallgattátok a linket bíztassatok, hogy nem csak ezt tudja, mert az alapján eldöntöttem, hogy csak egy emblémára és 100 kg faanyagra ingyen sincs szükségem, de a hozzászólások alapján lehet, hogy mégis ennyit megér, ha másra nem, mint múzeális darab. Sajnos igazi tonewheelre nem telik.
Ne haragudj, de - valszeg Jon Lord kolléga terjedelmes orgonahirdetése miatt:-) - a hozzászólásod elsüllyedt. Nekem van egy Aurorám (szerencsére nem csak az). Ami jót tudok róla mondani az szerintem a fölső manuál alap hangszine minden nélkül. Sajnos a többi (perka chorus de még a zengető is) az katasztrofa egy igazi Hammondhoz képest. Ráadásul az alsó manuál négyszögjellel dolgozik....
Ezekből majdnem minden orvosolható kivéve a percussiont, azzal nem nagyon lehet semmit tenni. Akárhány billentyüt tartasz lenyomva, akövetkező hangra ismét elindul a perka.
Sokat kell vele foglalkozni hogy elfogadható hangja legyen és totál nem éri meg a befektetett munka mert sosem lesz az igazihoz hasonlo sem. Én viszont szeretem,
átalakitottam és kezd tetszeni a hangja. Ha kész lesz teszek fel róla képet.
üdv cs zsolt
Amugy itt a forumon mindenki segítőkész, hidd el, csak elsüllyedt a hozzászólásod, meg nem mindenkinek van Aurorája, igy nem tud nyilatkozni.
Bocs', de nem szívesen húzom-uk le más hangszerét. Ha valamelyik topictárs árulná és itt meg lebeszélnénk róla. Ez rosszul sülne el. Ráadásul nem írtad hogy milyen célra kell, milyen zenét szeretsz...
A youtube-ra feltett Rhoda anyagom a komplett felvételből való.
Köszi, hogy így elvagytok magatokban, azt hittem vki lesz oly kedves szóra méltatni, Hammond Aurora 8200 ügyben. Azóta volt szerencsétlenségem meghallgatni egy (úgyismindegyhol a weben) 3 perces anyagot. Tragikus volt. De azért közölhettétek volna. Bocs, hogy belezavartam soraitokba.
Hát ez az Áperdé egy vicc... :) Hogy lehet a gyártó véleményére hivatkozni egy terméknél? Egyébként simán hallatszik - még a telefonos felvételen is -, hogy gagyi a hangja. A kezelése meg eleve halott dolog, ha valaki Hammondozni akar... Mindegy, márciusban adok neki egy esélyt, bár az új Rhodes-okat kipróbálni megyek Frankfurtba, azért biztos ez az új Nord is ott lesz... Egyébként szívesen betolom a CX-3-amat, de szerintem nem lesz rá szükség... :)
Lord! Csak javaslom hogy a sok linket egy hozzászólásba helyezd, jobban áttekinthető. Sőt, ha a fölső hivatkozási csíkot kimásolod és beilleszted a szövegbe, akkor elég rákkattintani és máris látjuk.
off: Az amerikai családiházak többsége alápincézett. Lent zsaluköves beton szerkezet egy két teherhordó vasoszloppal, acélgerendával, fölötte fafödém és könnyűszerkezetes fa felépítény. Lent jó meleg van, meg biliárdasztal, dühöngő. on:
- Az a görbelábú jószág szintén french style, de mint írta is tévesen jobboldalt a megjegyzésben (more...) L133 és egy 125-ös egyrotoros Leslie. Ezzel is lehet jó zenét csinálni, csak szűkebb a szolgáltatása.
ezeknek az amcsiknak szerintem más dolguk sincs nagyon az életben csak az, hogy hammond-ozgassanak.Szinte még a legbénább is úgy játszik mint egy jó haladó. :-(
ELADÓ A KÉPEN LÁTHATÓ HAMMOND L100-as KEDVEZŐ ÁRON!!!
Nem dohányzó lakásból származik, megkímélt állapotú még a gyári pad is jár hozzá ami persze ritkaság. Meglepően szép hangja van. A hanggenerátor is nagyon csöndes karbantartott. A csövek meg lettek mérve és 85%-osak. Még a gyári csövek vannak benne.A hangszer még koncert szűz!!! Évjárat: 1965-ös amerikai lecsukható tetelyű.
Nekem is volt olyan élményem, hogy a 2db 760-as leslie-vel játszottam egy nagyobb helységben zenekarral és mindent ki kellett hangosítani csak a leslie-ket nem.
"minden fórumozónak ajánlom, hogy minimum 2db leslie-vel induljon koncertezni ha van rá lehetősége"
Az A modell kb 15cm-el kevésbé mély, de formára ugyanaz. Így befért a szobámba. Csak feltételezem hgy az A100-akat pont ezek a korai A-k mélysége miatt nevezték újra A-nak el, pont ugyanolyan mélyek. Egyedüli kis formai difi hogy ezeknek a kottatartója nem a drawbarok fölött volt közvetlen, hanem a hátrahajtott fedél alsó feléből kellett kihajtani.
Majd gyere, mert gondolom egyszer csak jössz :-) és akkor ameddig csak jólesik.
Van szerepe a két Leslie-nek. Lényegesen megvastagítja a hangot. Eddig nagyon sok mély volt, most borzasztóan sok :-) A hangerő sem lényegtelen.
Gitáros cimborám is azért vett egy második Marshall ládát koncertre, szintén a hang testessége miatt.
Esetleg nem lehetne a képeket csak egyszer feltenni?
Egyébként szeretem ezt a Jumping Jackie lemezt. Meg általában Jackie Davis összes lemezét. Nem nagyon tudok sorrendet állítani, egyik jobb a másiknál. Egy vidám, jó hangulatú szegényemberbigbendje-swinghammondot művelt fantasztikusan.
Ezeket keresem még a fellelt 22-24-ből:
Autumn in New York 10’ 78rpm SP
The Jackie Davis Trio, Trend 10’ LP 1010 1952
Organistics, Kapp KL1030 1956
Whats The Trouble EP Capitol Records
Ambiance, EMI (France) 2C04850704
Buzz Me Baby 7” (RCA Victor 47 4831)
Here’s Jackie (Kel-Mar records)
The Sacred Side Of…!
Time Was EP