Keresés

Részletes keresés

birka_zoli Creative Commons License 2021.12.16 0 0 29

Hááát, ahhoz az alaphoz a csoportból kellene négy pont, és az A-ból a szlovéneket is magunk mögött hagyni, szóval az első 6 meccsből jó lenne csak Dániától kikapni, v ugye őket is verni, ekkor 'garantált' a 8 közé jutás. Piszok nehéz lesz, jól kell forgatni a csapatot, és itt jön elő, h egysoros a csapat, a cserék már nem biztos, h hozzák azt a szintet. De bízom Csemában és a kapitány higgadtságában, és ha az omikron nm szól közbe akkor a hazai hangulatban, az nagyon sokat segíthet, csak nehogy túlmenjen és agyonnyomja őket a teher és az elvárás.

És még bízhatunk az EHF-ben is, a hazaiakat illik legalább elvinni a 8-ig, Nacsevszki és bandája megdolgozik majd a luxusért, mert biztos tejben-vajban-egyebekben fogják fürdetni őket...

Előzmény: Rebounding Delp (28)
Rebounding Delp Creative Commons License 2021.12.16 0 0 28

Biztos, hogy bejelentik az elvárást.

Nálam a 8 közé jutás alap. A 4 közé már kicsi az esély, de reméljük, hogy a hazai pálya lendülete elvisz odáig. Mikor ha nem most?

Előzmény: birka_zoli (26)
birka_zoli Creative Commons License 2021.12.16 0 0 27

De ennél a szlovén keretnél a mienk erősebb, tényleg csak jobbszélen vannak erősebbjeik. A lövőink jobbak, kapu, beálló szintén (ha bírja Bence végig) az irányító kérdéses még.

Lékainak kábé ez az utolsó esélye vmi nagyot gurítani, remélem élete formáját fogja futni és akkor jók leszünk, egyébként ott is tapasztaltabbak. Mondjuk nem értem a két zsebegér beválogatását,

érdekes lesz egy Skube-Zaravec vs Hanusz meccs. A hollandoknál is sok gondot fog nekünk okozni a miniirányító, őt kel majd lekapni a pályáról vhogyan.

birka_zoli Creative Commons License 2021.12.16 0 0 26

Az új aréna átadását nem adják, pedig érdekes lett volna. A szlovénekkel akár össze is futhatunk, ill. az a minimum, h a csoportból továbbjutunk, de ha 8 közé szeretnénk kerülni, akkor még verni is kell őket, v a dánokat. 

Tényleg, elhangzott már az elvárás? Itt is mint a lányoknál, 8 közé jó lenne bejutni, ott meg már bármi lehet...

schanc Creative Commons License 2021.12.15 0 0 25

Hát igen, az a jobbszél a világ egyik legjobb párosa.

Előzmény: videkiman (24)
videkiman Creative Commons License 2021.12.15 0 1 24

Bombac kihagyása nekem is fura. Szerintem mindegyik irányítójuknál jobb, de Makucnál biztosan.

Jobbszélen bazi erősek. És pár éve még egy Gajicuk is volt a mostaniak mellett...

Előzmény: Rebounding Delp (21)
videkiman Creative Commons License 2021.12.15 0 0 23

Balogh Zsolti ennyire mélyen van, vagy sérült?

Bartucz szerintem is jobb, mint Borbély, csak az utóbbi valamiért csókosnak számít.

Rebounding Delp Creative Commons License 2021.12.15 0 0 22

Érthetetlen, hogy Bartuczot mennyire mellőzik már évek óta.

Előzmény: birka_zoli (16)
Rebounding Delp Creative Commons License 2021.12.15 0 1 21

S megtehetik, hogy nincs Bombac?

Meg Sostaric...

Előzmény: codi1993 (17)
codi1993 Creative Commons License 2021.12.15 0 1 20

Ilic helyett lett volna Leimeter. Ancsinban biznak es arra az elozo ket vilag versenyen jo is volt hogy Dominikot felidonket 10-10 percre pihentesse.

Előzmény: Bamberg58 (18)
schanc Creative Commons License 2021.12.15 0 0 19

A szerdán kihirdetett névsorban lábsérülés miatt nem szerepel Leimeter Csaba, a PPD Zagreb jobbátlövője.

Bamberg58 Creative Commons License 2021.12.15 -1 1 18

Az a szomorú, hogy Leimeter sérülése miatt Ancsin szerencsétlenkedését kénytelenek vagyunk nézni. 

codi1993 Creative Commons License 2021.12.15 0 0 17
birka_zoli Creative Commons License 2021.12.15 0 0 16

Borbély Bartucz csere lenne nálam, de amúgy várhstó volt, még Nagy Bencén gondolkodnék el. Ilics vs. Leimeter, azért sztem nem egy kalap, ennek az Ilics gyereknek nagyon jó a pr-ja, de nagyjából még semmit nem tett le az asztalra, jókor volt jó helyen, de ennyi, semmi több, sztem Deli Marci is többet ér nála.

Előzmény: schanc (14)
tomzz Creative Commons License 2021.12.15 0 1 15

Mivel innen csak 1 ember marad ki logikusabbnak látnám ha 1 beálló maradna ki. Nyilván Sipos védőként megy de ha muszáj tud támadni is. 

Előzmény: schanc (14)
schanc Creative Commons License 2021.12.15 0 0 14

Szűkebb keret:

https://www.mksz.hu/cikk/2159

Kapusok: BORBÉLY Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), MIKLER Roland (Pick Szeged), SZÉKELY Márton (Eurofarm Peliszter, északmacedón)
Jobbszélsők: BUJDOSÓ Bendegúz (Ferencváros), RODRÍGUEZ ALVAREZ Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Grundfos Tatabánya), ILICS Zoran (Telekom Veszprém), MÁTHÉ Dominik (Elverum Handball, norvég)
Irányítók: GYŐRI Mátyás (Grundfos Tatabánya), HANUSZ Egon (TVB Stuttgart, német), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Pick Szeged), ROSTA Miklós (Pick Szeged), SIPOS Adrián (Telekom Veszprém), TOPIC Petar (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Pick Szeged), NAGY Bence (Ferencváros), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém), SZITA Zoltán (Wisla Plock, lengyel)
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), SUNAJKO Stefan (Grundfos Tatabánya)

Az Európa-bajnokságra 20 játékos nevezhető, akik közül mérkőzésenként 16 kézilabdázó léphet pályára. A 20 fős keretből egyaránt 2-2 játékos cserélhető a 35 fős kereten belül a csoportkör, a középdöntő és a döntő hétvége alatt.

Tippre Ilics lehet majd a kimaradó, szerintem neki annyi a szerepe a keretben, hogy mivel Máthé csak jan. 2-án tud csatlakozni, addig ne egy szem Ancsin legyen balkezes átlövőként a keretben.

Fradista Utazó Creative Commons License 2021.12.13 0 0 13

A németek benevezték Juri Knorrt, akit a német kézilabda legnagyobb tehetségének szokás tartani. 

De Knorr nem tud részt venni, mert nincs beoltva. Ő volt már covidos, de azóta több, mint hat hónap telt el. 

codi1993 Creative Commons License 2021.12.08 0 0 12

Portugálokat en nem tartom olyan jonak. 

Hazaipalyan Izland/Portugal 60-40 ide, Hollandia 70-30.

Előzmény: birka_zoli (6)
birka_zoli Creative Commons License 2021.12.08 0 1 11

Ha volt is, olyan opció nem volt, h kutyütőkkel kelljen játszanI, vagy ők csak a rosszabbik kezüket használják! Sajna a férfi mezőny annyira erős, hogy egyik kutya, másik eb.

Nem tudom hírtelen az ágrsjzokst, de 8 ban el kellene 'férjen', vagy általába ott szok lenni DEN, NOR, SWE, FRA, ESP, SLO, GER, HOR, POL, POR, de ebből a sorból az első öt a négy helyet ki szokta bérelni.

Szóval kutyanehéz lesz. Egyszer-egyszer kaptuk már el az összeset, de itt soban kell hozni a bravúrokst, már a csoportmeccseken is.

Előzmény: tomzz (10)
tomzz Creative Commons License 2021.12.08 0 0 10

Férfi vonalon kevésbé mozgok otthonosan. Mint házigazda gondolom volt némi lehetőségünk variálni a sorsolással, kalapokkal, ágakkal. Legalább is a házigazdának mindig szokott lenni ilyen joga. Nekünk nem volt vagy mi történt? 

Előzmény: videkiman (8)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.12.08 -1 0 9

Nem biztos olyan sokan játszani fognak a Grandfosból. Sunajko akire esetleg nagyon rá vagyunk szorulva, a többi már simán nélkülözhető.

Irányítóban Győri a 3-4. Ballövőben kb a 4., Ancsint is simán kiszoríthatja Leimeter. Szóval én a Grandfos miatt nem aggódnék. Abban is biztos vagyok, hogy a válogatottban Győri jobban csipkedné magát, de lassan már a kis Fazekas is a fejére nő.:))

Előzmény: birka_zoli (7)
videkiman Creative Commons License 2021.12.08 0 0 8

Szerintem sem eszik annyira forrón, mégha azzal egyetértek, hogy jobb a férfi csapatunk, mint a női. Főleg, hogy nagyon brutál a sorsolásunk. A középdöntőbe jutásért is meg kell izzadni, ott meg nagy valószínűséggel a legutóbbi 2 olimpia döntőse jön, meg az a szlovén és horvát csapat, akik szintén tértek haza éremmel az utóbbi évek versenyeiről. 

Kiemelkedő klasszisunk szerintem csak egy van, Bánhidi. Lékai, Mikler, Máthé képes kiemelkedőre, de ilyen kaliberű játékosokból a lehetséges ellenfeleiknél is akad szép számmal. Szélen szerintem nagyon el vagyunk maradva az elittől, jó példa, hogy az a Sostaric valszeg nem fog beférni a szlovén keretbe, aki mostanság a Szeged egyik legjobbja. Vagy ha ott lesz, akkor cseréljük ki Margucra és Veszprémre. :)

birka_zoli Creative Commons License 2021.12.08 -1 1 7

A legnagyobb baj, h az összes számbajöhető válogatott játékosai hétről-hétre BL-ben és jó bajnokságban játszanak, míg nálunk csak az első sor, de itt is baj lesz a cserékkel, mint a lányoknál.

Aggasztó a bányászosok formája is, mondjuk lesz majd három hetük formába kerülni.

Én - pénz nem lenne akadály - tűzben tartanám atz egész 35 fős kompániát, vagy a nagy részét és csinálnék egy B csapatot is.

De ez lehet fordítva sülne el, mert sokan nem bírják a versenyhelyzetet, lásd Lékai.

Előzmény: birka_zoli (6)
birka_zoli Creative Commons License 2021.12.08 -2 0 6

Majd kiderül, hogy a szart is nutellának nézzük-e!

Én nagyon félek ettől az EB-től.

A jelenlegi állapotok mellett, ha a kor,mányon múlik akkor nem, de, ha nagy lesz a nemzetközi nyomás akkor nézők nélküli lesz.

Pedig sztem még a csoportból való továbbjutás is necces lesz, ezért kell a 20ezres nézősereg nyomása, plussz a rendezéssel megvett hazai pálya.

Portugálok egyértelműen esélyesebbek 35-65, hollandoknál mi jobbak vagyunk 55-45, és az izlandiaknál meg 50-50.

Ezeken az arányokon változtathat a covid, a forma és a fenti kettő.

Utána meg jön a dán-szlovén, hát a nyolc közé vért kell izzadni, de előbb legyen meg a közeépdöntő, legalább 2, de jobb lenne 4 ponttal.

PotterHarry Creative Commons License 2021.12.04 -3 2 5

Nem tűnt fel,hogy világklasszis. Egy jó játékos, de szerintem nem világklasszis. 

Előzmény: objektív3 (4)
objektív3 Creative Commons License 2021.12.04 -3 1 4

Kicsit lesajnáló, hogy "ő azért képes nemzetközi szintet produkálni". Lékai világklasszis, ha nem tűnt volna fel eddig, Mahé és Nenadic bűvöletében...
Bánhidi egyértelmű, de én ide sorolom Miklert, Máthét és Szitát is, férfiaknál sokkal több klasszis van, mint nőknél. Sipos is pályázik, egy-két éven belül eldőlhet.

Előzmény: PotterHarry (0)
codi1993 Creative Commons License 2021.12.04 0 0 3

Nem biztos hogy Bl lesz lehet "csak" El.

Plockot olvastam ott jó helyen lenne. 

Előzmény: Trombozis4 (2)
Trombozis4 Creative Commons License 2021.12.04 0 0 2

Fazekas Gergő nagy tehetség, egészen kivételes képességekkel rendelkező játékos. Színes repertoárral játszik, kiváló a párharcokban, átlő, betör, védekezésben nem kell cserélni. 16-17 évesen tavaly 120 akciógólt lőtt az nb1ben, de ami ennél többet elárul, hogy mennyire sok aszisztot oszt ki a társaknak. Engem a fiatal Sagosenre emlékeztet. Egy kis izom még elfér Gergőn, de ha a sérülések elkerülik akkor szép jövő előtt áll. Engem nem lepne meg, ha jövöre már a BLben is letenné a névjegyét (ha a Veszprém talál neki egy megfelelő csapatot) és ezzel párhuzamosan a válogatott szűk keretbe is bekerülne. Valószínűleg ez az EB még korai neki.

Előzmény: PotterHarry (0)
Trombozis4 Creative Commons License 2021.12.04 -1 2 1

A női mezőnyben sok jó, de kevés klasszis játékost termelnek ki az UP válogatottak, a férfiaknál kevés játékos van, de azok klasszissá érnek. Máthéjék generációja Szitával, Sunajkoval és Rostával sokat lendített a helyzeten. Közben Sípos és Ligetvári is előrelépett. A férfi UP válogatottak közel sem homogének, nagy különbségek vannak a játékosok tudásszintje között és ez eredményezi, hogy UP szinten nem túl sikeres Magyarország. Azokból, akik nem lesznek felnőtt válogatottak általában még EHF kupás csapatokhoz sem jutnak, többen teljesen eltűnnek a kézilabdatérképről. A felnőtt válogatott eredményességéhez nem sok közepes, hanem néhány klasszis játékos kell. És van egy kis szerencsénk is, mert azokra a posztokra érnek be klasszis játékosok az UPból, ahol a legnagyobb hiány van (lásd Máthé esete jobbátlövőben vagy a fiatal Fazekas irányítóban). Szeretjük a széleket szidni, de ha megnézzük az elmúlt világversenyek statisztikáit, akkor ott sem vagyunk rosszak. Igaz, hogy ott klasszisaink nincsenek, de nem ott dőlnek el a fajsúlyos kérdések.

PotterHarry Creative Commons License 2021.12.03 0 1 0

Azt gondolom, hogy szuper úton van a férfi kézilabda. A lányoknál örök probléma, hogy az utánpótlásban sorra verjük a csapatokat, a világ előtt járunk, a felnőtt szintre meg kevesen érnek oda egyelőre. A fiúknál ez pont másképp van: az up-versenyeken általában nem vagyunk esélyesek , de ki-kinő rendre néhány meghatározó alak. 

A széleken várnék még kiemelkedő játékosokat, ott eléggé szürkék vagyunk szerintem. 

Kapuban korrektek vagyunk, Mikler egy nemzetközi szinten is jó teljesítményre képes kapus, Székely szintén (neki magasabb szinten kéne játszania, bőven), és vannak fiatal tehetségek ezen a poszton, akik szerintem megoldják a következő éveket. 

Beállóban Bánhidi a posztján top5-ben van jelenleg, Rosta pedig a poszt egyik legtehetségesebb fiatalja. 

Irányítóban Lékai mindig jobban játszik a válogatottban, mint a klubjában, ő azért képes nemzetközi szintet produkálni. Hanusz alakul, a Bundesligában kezdi felvenni a ritmust. Illetve ezen a poszton játszik az elmúlt évek legnagyobb fiú tehetsége az országban, Fazekas. Biztató. 

Lövőben megvagyunk. Jobblövőben Máthé sztem már nemzetközi klasszis. Leimeter szintén BL-csapatban tolja, korrektül. 

Bodó kezd magára találni, éppen úgy, ahogy Ligetvári is. Szita pedig Szita. :) 

Sipos pedig a BL egyik legjobb védője mostanában. 

Szerintem ez egy nagyon jó kis csapat lesz az EB-n. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!